Header

Hej! Ledsen för att bloggen har legat nere ett tag, men har haft annat för mig liksom... ;)

Igår åkte jag till Elsa igen och jag ska vara kvar tills imorgon eftermiddag. Längtade verkligen till att få komma till henne igen, men nästa gång blir det hos mig!

Igår gjorde vi inte så mycket, fastän vi hade planerat. Det blev lite missförstånd här och var, men det löste sig, haha! Det första vi gjorde var att gå ut och gå tillsammans med Elsas andra bästis Iris, som varit borta i Australien i 3 månader. Sen var det tänkt att vi skulle åka till stallet och ha uteritt, men med tanke på hur mycket klockan var så sket vi i det, hehe.

Idag var jag däremot och red för Elsa, men som tur var så hann vi skaffa tillträda till ridhus så jag fick ha ett riktigt dressyrpass med Waity istället för att ha uteritt. Ridhuset var jättefint och underlaget kändes mycket bättre än det vi har hemma! Jag tycker att lektionen gick super! Jag hade Waity i form tre fjärdedelar av lektionen, vilket är mycket med tanke på att jag lärde mig att få hästar i form i september! Vi övade lite på volterna och så blev det lite skänkelvikning, mm. Jag är superdupernöjd och jag kan VERKLIGEN rekommendera att ni rider för Elsa någon gång!

Här får ni se några bilder från idag! Puss! <3Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag har jag varit i stallet från 7.20 till 12.10. Jag har nämligen tävlat! :D

Jag fick tävla Bambi idag som jag är väldigt glad över. Det var lite sådär på framhoppningen och hon kändes nästan för het och lite kantig, men det kan bero på att jag inte har hoppat med henne på ett år och jag är van att hoppa tex hästar som Major som är väldigt följsamma och kralliga. Bambi är snarare den lilla sportiga typen, haha!

Det gick väldigt bra enligt mig, kunde ha haft jämnare språng och kunde ha varit lite mer lätt i sadeln, men jag är ändå otroligt nöjd med mina vägar! De var perfeeeekta, ahaha!

Jag har blivit taggad i en ''min häst tag'' av Elsa Hårberg. Tänkte att det kunde vara en kul grej! (OBS! Bambi är inte min egna höst utan min skötponny!) ;)


1. Vad heter din häst?

Min skötponny heter Solitaire men kallas för Bambi.

2. Hur gammal är hen?

Hon är 13 år gammal, född 2002

3. Hur länge har du haft hen?

Jag har varit skötare på Bambi i snart 1 och ett halft år.

4. Vad är hens personlighet? med tre ord?

Gosegris, surgumma och godisråtta (Samma för mig, ahahaha!)

5. Vilken gren är hen bäst på/gillar mest?

Hon är nog bäst på hoppning, då hon har ganska fula gångarter, haha. Hon tycker dessutom att det är väldigt kul med hoppning och är bra på det!

6. Vad är hens favvo mat/godis?

Bambi ääälskar äpple och kanel godis, men tycker också om olika sorters godisar från PS of sweden.

7. Vilken ras är hen?

Blandras

8. Vilken färg har hen och vilket tecken?

Hon är fux och har 2 vita strumpor.

9. Vad är ditt bästa minne med din häst?

När jag fick reda på att hon längre var halt efter att ha varit halt i flera veckor. (Plus när jag tävlade med henne)

10. Vad är ditt värsta minne med hen?

Det var inte jag som red, men det var en tjej i min grupp som drog henne jättemycket i munnen när det var hoppning så att man verkligen såg hur hon hade ont.. :(

11. Har du tävlat nått med hen?

Absoulut! 2 gånger nu och det ska bli många fler gånger! :D

12. Vad älskar och hatar hen?

Hon älskar när man pysslar som hennes man eller ger henne en lång rykt och hon hatar när man ska försöka bestämma över henne, haha (Envis ponny ni vet xD)

13. Hur stor är hen?

c. 145 skulle jag nog säga ;)


Vet inte vem jag ska tagga haha, men jag taggar nog Alva Lindberg, som numera bloggar på http://nouw.com/equestri kolla in hennes blogg om ni vill!

Puss o kram! <3

(Här kommer videon från tävlingen idag, dålig kvalité, I know xD)

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt att jag inte har bloggat, men blogglusten ligger på 0 nu, så vi får se men jag tror att det lär bli ganska öde här på bloggen iallfall fram tills på tisdag eller onsdag.

Bjuder på en fin bild på mig och Major. Puss! <3Likes

Comments

Alva var nyss inne på facebook och vi fick veta att Gordon har lämnat oss idag. Han var världens finaste häst och han var så duktig på allt. Han var en riktig läromästare och är saknad av många. <3


Ses kanske senare, beror på om jag har lust att blogga mer idag... :(Likes

Comments

Hej! Jag måste bara säga hur glad jag är att ha Elsa som kompis. Hon är så rolig och snäll och är så lätt att prata med! Det har typ gått 4 månader sedan vi senast sågs och häromdagen så kontaktade hon mig här på bloggen. Sedan ringde hon upp mig på kvällen och vi låg och pratade i en timme! En vanlig person hade typ tyckt att det var jätteakward och typ vara sagt hej och sen nästan inte pratat, men vi babblade på i en timme och kom in på massa olika ämnen helatiden. Det var så kul att prata med Elsa igen och det är inte ofta man träffar någon som henne.

Vi träffades på ridlägret i somras och vi hade så kul där. Vi två hade typ missat att fika efter ett ridpass och gick dit lite senare och fikade bara vi två. Vi satte oss ner och började prata i typ 20 - 20 minuter och på den tiden han vi lära känna varandra och seden den dagen så var vi med varandra varje ridlägerdag och vi hade så kul. Jag kommer ihåg när hon råkade äta något som innehöll laktos, vilket hon inte tål, och hon fick värsta skrattattacken. Jag tror att hon skrattade i en halvtimme nonstop. Lägerledarna fick säga till henne att sluta skratta med det gick inte. Hon var helt knäpp och kunde inte sluta skratta.

Sen var det hästbytardag och vi bytte häst med varandra så att jag fick rida Waity som är Elsas privathäst och hon fick rida på Skuggan som var min lägerhäst. Det var kul att se hur vi reagerade på varandras hästar. Hon tyckte att det tex var svårt att sitta ner i sadeln på Skuggan i traven och galoppen och jag tyckte att det var lika svårt på Waity, haha!

Efter ridlägret så höll vi kontakten ett tag och jag åkt till henne och sov över en dag. Jag fick ha ridlektion för Elsa och rida på Waity. Den ridlektionen gjorde så mycket för mig! Jag fick öva på min sits och att få Waity att gå i form, vilket jag lyckades med och jag blev supernöjd. Efter det har jag faktiskt blivit bättre på det och jag är sååå tacksam.

Aja, det blev ett väldigt långt inlägg men jag tycker verkligen att det var nödvändigt att ni alla får veta om det här. Hon är helt enkelt bäst!

Puss o kram! <3Likes

Comments

Likes

Comments