Header

Idag testade jag på att göra det här "teet" som ska vara bra för immunförsvaret. Fick tipset av en vän, så tänkte dricka ett glas om dagen och se om det hjälper.

Fyll en gryta med vatten, lägg i en kanelstång, en skivad vitlöksklyfta och ca en cm ingefära. Koka upp, häll i en kopp med lite citronsaft och drick. Det som blir kvar kan sparas och drickas så länge det finns kvar, kallt som varmt det väljer ni.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Känns overkligt att en av sina närmsta vänner väntar sin alldeles egna dotter, det är så häftigt.

Jag och Emelie bakade cake pops med rosa strössel. Recept kommer i ett annat inlägg.

I fredags var jag på överrasknings-babyshower för Ellen, när hon kom hem så hade vi gömt oss i huset och hoppade fram, hon blev så paff och hade inte misstänkt någonting. Så lyckat och kul. Allt var pyntat i rosa, alla bakelser gick i rosa och hon fick massa fina presenter till lilltjejen i magen. Som sagt, såååå lyckad babyshower💕

Likes

Comments

I fredags efter jobbet fick jag äntligen träffa Emelie efter nästan 14 månader ifrån varandra ❤️ Hon bjöd på mat hemma hos sina föräldrar på kvällen och sedan åkte vi och såg damlaget spela innebandy.

På lördagsmorgonen tog jag bilen till Arvika eller rättare sagt Perserud för att umgås med Hanna ett dygn, en månad redan sedan vi var i Kalifornien. Tiden går så fort.

Vi åkte till Charlottenberg köpcentrum, åt lite lunch och köpte godis på värsta största godisbutiken. I was in heaven! Hanna fick också fnatt och tog en runda till Norge och vände, vi bor ju så nära gränsen haha. På kvällen åt vi tacos på älgfärs (MUMS!!) och tittade på Så mycket bättre som hade säsongspremiär. Dagen efter tog vi lite sovmorgon och mysfullade framför tvn.

Har massa energi efter den här helgen, fått umgås med så betydelsefulla människor <3

Likes

Comments

Idag testade jag att baka nyttiga chokladbollar, har gjort det några gånger förut men den här gången lyckades jag lite bättre, det tyckte mamma också tydligen då jag kom hem från träningen och någon hade varit och stulit några.

Recept: Ca. 15st

Du behöver:

• 2,5 dl valfria havregryn (sportgryn eller glutenfria havregryn kommer jag använda för att få det nyttigare)
• 1,5msk kakao
• 2 msk kaffe
• 0.5-0.75dl kokosolja
• En nypa havssalt
• Ca. 10st dadlar
• Riven kokos att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:
Du kan mixa allt i en matberedare och rulla chokladbollarna i kokos. Men jag var lat (vet inte var vår matberedare är?) så jag mixade dadlar och kokosoljan med en stavmixer. De andra ingredienserna rörde jag ihop i en annan bunke och sedan i med dadelblandningen och knådade ihop allt till en enda smet. Sedan rullade jag till små bollar i den rivna kokosen. In i kylen i ca. 30 minuter.

Receptet fick jag av min vän Olivia som bjöd på dessa förra helgen, hon hade i sig tagit receptet från Ida Warg här.

Likes

Comments

Som jag saknat att vara ordentlig med kost och träning, dags att köra igång på riktigt nu. Inge mer amerika-skit till mat. Glutenfritt, sockerfritt och helst utan mjölk och kött också. Chokladpuddingen från Barbells är min nya absoluta favorit, ProPud kommer aldrig in i kylskåpet igen förutom vanilj dååå för den är gooood och deras shake! 

Likes

Comments

Igår styrde jag bilen mot Karlstad och mormor som hade fixat iordning frukost till mig. Efteråt åkte jag till Bjarka som utbildar sig till frisör och nu har praktik på en salong i kd så då passar jag på att bli klippt såklart. Jisses så slitet och fult mitt hår var, dock kunde vi inte färga/slinga håret för att det blivit grönt av kopparrören i NY och det då finns en risk för en kemisk reaktion..... men nu är det lite fräschare ialf trots utväxt och alla färger i håret.

När vi var klara hämtade jag upp mormor igen och vi åkte till Oliven (bästa lunchstället i hela Karlstad!!!!) för en varsin god nyttig fräsch sallad. Som jag längtat!!

Avslutade med lite lite shopping på Bergvik som såg helt annorlunda ut mot hur det såg ut innan jag åkte till USA för drygt ett år sedan. Kul med förändring! Besökte även Viktor och Nina i deras fina lägenhet innan jag åkte hem till hagget igen.

Likes

Comments

Jahapp, hejsan svejsan på er efter ett uppehåll från bloggen. Jag är nu hemma i Sverige igen efter 13 månader i USA. Den 7 oktober landade jag på Gardemoen, alla ovetande om att jag skulle komma hem förutom pappa som hämtade mig på flygplatsen. Gav familjen i stort sett hjärtattack men djupt överraskade såklart. Senaste veckan har jag umgåtts med familj och vänner, tittat på massa innebandy, varit ledare för min systers innebandylag en match, köpt bil, jobbat som vikarie på skolan och allt det vanliga man gör hemma i lilla byn. Jag saknar New York sjukt mycket redan, men kommer skriva ett inlägg om tiden och känslorna efter ett år hemifrån.

Förra veckan började jag iallafall på en 7-dagars detoxkur för att rensa kroppen på all skit som finns i den efter ett år med amerikansk mat. Dags att ta tag i livet igen efter obalans på mina resor. Så nu ska jag iväg och fylla på mitt gymkort!

Svejs

Likes

Comments

Såklart behövde jag köpa in ett par nya Air Max, bästa skorna ever.

Btw: jag är hemma i Swe!!!!

Likes

Comments

En ny foundation och rouge/highligter/solpuder från NAKED Urban Decay. Har redan använt det ett par dagar och jag ÄLSKAR det!!

Likes

Comments

Soo I'm back in New York!

Natten till fredag landade jag äntligen hemma i New York efter tre veckor på resande fot, så skönt att få komma hem till alla kläder, saker och sängen såklart.

Jag har inte gjort så mycket de senaste dagarna, sovit ikapp och försökt återställt min jetlag men det går bannemej inte, för här ligger jag 2.45 mitt på natten, klarvaken och tittar på Wolf of Wall street..

Igår var jag i city och andades nyc-luft äntligen, älskar intensiteten i den här staden. Jag shoppade och mötte upp Mattilda för brunch på Jake's Wife Freda som jag suktat efter länge.

Vi tog en varsin lemonad och sedan delade vi på halloumiost till förrätt. Osten kom med varma vindruvor, det var något nytt för mig men det var verkligen jättegott!

Sedan tog jag en belgisk våffla med grädde och frukt o bär, yuuumm.

Likes

Comments