Nu, äntligen, så är dom här! Den 19/8 föddes barn nr 4 och 5, vårt andra tvillingpar! 😍vi är nu fembarnsföräldrar! ❤️

Just nu känner jag mig pigg och barnen sover så jag tänker att jag skriver upp hela berättelsen så ni får ta del av den! Många frågar hur det gick så here we go!

Den 16/8 hade vi tid i eskilstuna för att ha förlossningssamtal och diskutera igångsättning som då ev skulle ske i vecka 37+, då jag verkligen psykiskt och fysiskt började må dåligt över den tunga graviditeten. Jag var hos min vanliga barnmorska dagen innan som konstanterade att tappen var väldigt kort och mjuk, och att jag var öppen några cm. Att det faktiskt kunde starta när som helst! Hon tyckte att jag skulle berätta det här på förlossningssamtalet och kanske kunna bli igångsatt direkt. Så på morgonen den 16/8 innan vi hade tid ringde jag in till förlossningen och berättade allt och den barnmorskan trodde absolut att jag skulle bli igångsatt då och sa att vi kunde ta med väskorna! Så exalterade och glada packade vi ihop oss. Vi kommer dit, får vänta i timmar på doktorn, som då sa att min livmodertapp var långt ifrån en förlossning och att jag inte skulle bli igångsatt nu. Nehe? Fick ny tid för ställningstagande måndagen därpå. Jag var så arg och besviken! Grät som ett barn när jag gick därifrån. Tänkte minsann aldrig sätta min fot där mer.

Onsdag och torsdag gick, fick hinnsvepningar, inget hände. Inte en värk! Knappt sammandragningar. Natten till fredag, kl 2 ca, vaknar jag upp med massor av slemproppen (ja, vill ni läsa får ni läsa dom goda bitarna också 😏👌🏼). Har väldigt molande värk, både långt ner i magen och bak i ryggen. Inga sammandragningar men väldigt ont. Känner direkt att något händer nu, på riktigt. Elise kände också på sig det för hon vaknade nästan samtidigt och höll mig sällskap till kl 4! (Precis som Emilia när Elise skulle födas). Kl 4 somnar hon och jag, och kl 6 vaknar jag och har regelbundna värkar, mellan 6-7 minuter. Jag känner ingen brådska att åka, men tycker att vid kl 7 bör Mattias gå upp och äta frukost. Hela familjen går upp, utom jag. Min mamma och Mattias mamma har sovit hos oss för att hjälpa till. Jag ligger i sängen hela morgonen. Tror klockan var vid 9 så tyckte jag att det började bli dags att åka. Är trots allt en tvillingförlossning och vill vara inne i mycket god tid!

Klockan var strax efter 10 när jag, Mattias och min syster Therese kommer in, ville ha med henne. Blir att ligga med ctg kurva som registrerar riktiga värkar. Barnmorskan kommer och undersöker mig och jag är öppen 3 cm, lite kvar av tappen. Men hon ser på kurvan att det är regelbundna värkar och tycker att vi ska vara kvar! Så vi skrivs in på rum 10. Men sen blir det segt.. Öppnar mig 1 cm till sen tar det stopp, värkarna är regelbundna några timmar för att sen glesas ut några timmar och nästan försvinna. Håller på så hela dagen och jag blir väldigt frustrerad. Vill ha hjälp att komma igång men nej, räknas fortfarande som prematur och då hjälper man inte till. Kvällen kommer och jag är helt slut efter en dag men värkar. Även om dom ibland glesnade ut så hade jag konstant molande värk och behövde smärtlindring hela tiden. Lustgasen fick jag ha, plus lite tabletter. Barnmorskan för natten tycker att jag ska ta en sovdos och få sova under natten för att orka med. Jag håller med, så Tesse som jobbar på sjukhuset springer till sitt jobb och sover där, Mattias får en säng in på vårt rum. Och vi lyckas sova hela natten.

Vaknar upp lördag morgon, den 19/8, känner mig utvilad och på bra humör, trots att det är segt! Morgonpersonalen studsar in och kollar läget, som är oförändrat. Och hon är inte jättetrevlig direkt. Men efter ronden kommer hon med en läkare som undersöker snabbt med ultraljud för att få bekräftat att båda ligger med huvudet neråt, och det gör dom. Han anser att varken jag eller barnen kommer må bra utav att gå en hel till dag med värkar utan framgång så han säger att händer inget fram på dagen så ska har få värkdropp. Äntligen kändes det lite ljusare! Nu hade vi liksom en plan! Värkarna startade snart där efter och det börjar hända saker! Först utplånas tappen, sen vart efter dagen går öppnar jag mig mer och mer. Smärtan blir såklart jobbigare och jobbigare. Kör på med min lustgas. Bm frågar mig om jag vill sätta ryggbedövning innan det blir allt för jobbigt, och det låter vettigt så narkosläkaren kommer. Lite svårt att få till den ordentligt så hon får sticka mig tre gånger, den smärtan alltså. Klockan är då runt 15. Bedövningen tar bort all smärta och jag, Mattias och Tesse sitter och skrattar åt kurvan som visar värkar på upp mot 130 utan att jag känner något! Sån befrielse! Timmarna rullar på, jag undersöks med jämna mellanrum eftersom jag inte känner smärta, även om värkarna är kvar. Öppnar mig hela tiden! Vid kl 19 börjar det göra ont igen, är då öppen 8-9 cm och läkaren informeras om att det börjar närma sig, eftersom en läkare måste vara med under förlossningen. Nu är det bara att vänta. Bm är övertygad om att vattnet kommer gå när som helst då hinnorna buktar som aldrig förr. Bm i samråd med läkaren vill dock inte ta hinnorna för det kan gå så ruskigt fort då, utan väntar på att jag är öppen 10 cm. Men kl 20.20 upptäcker man att jag har feber 38,5. Då kopplas antibiotika in och läkaren vill nu skynda på förloppet för att inte barnen ska bli påverkade så dom tar hinnorna. Har en fruktansvärd smärta i ryggen, får panik över den verkligen. Den är värre är värkarna! Går inte att säga vad den beror på, men den gör att jag inte kan koncentrera mig riktigt.

Tillslut kommer första krystvärken! En till bm och läkaren kommer in då, fullt rum! Mattias står och håller mig i handen och är allmänt underbar, Tesse står och tar kort precis som jag bett henne om. När nästa krystvärk sen kommer tar den liksom inte riktigt slut, jag krystar för allt jag har och plopp kl 21.02 så är Harry ute! ❤️ dom lägger upp han på mitt bröst och han är så underbart fin! Nu vill dom snabbt kolla så tvåan fortfarande ligger med huvudet neråt, och jag måste lämna över Harry till Mattias. Dom gör ultraljud och konstaterar att han lagt sig i säte trots allt. Ena bm kollar hela tiden med ultraljud, den andra känner där nere på mig för att se om hon känner huvud eller stjärt, och läkaren trycker på magen för att få runt tvåan så huvudet kommer ner. Hon lyckas vända honom väldigt lätt ändå och huvudet pekar neråt, syns på ultraljudet. Bm känner efter och känner bara buktande hinnblåsor och medan läkaren försöker hålla fast honom med sina händer på min mage så tar bm hål på hinnorna och mängder vatten sprutar. Även blod också, eftersom jag är nyförlöst. Däremot känner bm inte alls ett huvud som hon vill känna, hon känner navelsträngen och en fot komma ut. Läkaren tar snabbt över och känner samma och trycker på knappen för urakut kejsarsnitt, det är riktigt bråttom. Jag har alltså då fått navelsträngsprolaps och det innebär livsfara för bebisen.

Dom mer eller mindre kastar över mig i en annan säng, och SPRINGER med mig mot operationen där dom inte ens hinner byta om utan in i operationssalen direkt. Min syster är med eftersom hon jobbar på neo, och medan vi springer så kommer hennes arbetskamrater för att snabbt kunna hjälpa bebisen om den behövdes. Hinner fråga "kommer bebisen klara sig" och svaret jag får är "vi gör allt vi kan". Jag blir sövd så fort vi kommer in. Och in operationssalen är vi kl 21.25, kl 21.30 har dom plockat ut Elias ❤️

Jag vaknar upp på uppvaket, känner mig som om jag blivit påkörd av ett tåg. Är alldeles hes då jag har haft slang i halsen. Ser suddigt men ser att min syster kommer mot mig och jag lyckas få fram "lever bebisen?" Hon tittar på mig och ler och berättar att det är en pojke som mår toppen! Hon visar upp en bild på Mattias med båda barnen i famnen! ❤️ så trots det urakuta, så han dom precis få ut honom och han var sån kämpe att han inte ens blev påverkad! Hon går iväg och strax efter kommer Mattias med båda våra söner! 😍

Vid kl 01 på natten får vi flyttas ner till bb. Och här är vi än. Vi alla fyra mår bra, Elias blodsocker har varit lite lågt men är bättre nu. Jag har ont i snittet men känner mig annars bättre och bättre! Längtar hem otroligt mycket efter mina stora barn, är inte van att vara borta så länge ifrån dom. Hade turen att Hugo och Emilia kunde komma en stund igår och hälsa på! Var så mysigt och dom vart så kära i bebisarna! 😍 imorgon ser det ut som att vi ska få åka hem, längtar efter Elise så det är helt galet! Gråtit en hel del över det idag. Min mamma och Mattias mamma bor hemma hos oss från att vi åkte in, så barnen har det jättebra!

Det blev ett långt inlägg om hur våra söner kom till världen, så räkna med stavningsfel och en del missar. Finns säkert massa att tillägga men det kommer vart efter ☺️ nu ska jag mysa med bebisarna och snart äta mat! ❤️ tack så jättemycket för alla gratulationen jag fått både på sms, messenger, instagram och Facebook, har inte hunnit svara på allt med det betyder massor!

Harry: Kl 21.02, 3124 g och 47 cm lång
Elias: Kl 21.30, 2982 g och 46 cm lång

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gokväll!

Nu är jag verkligen dålig på att uppdatera men jag hoppas ni har förståelse! Är så sjukt trött om dagarna, det är tungt på riktigt nu! Och fått världens klåda på magen! 😱 kliar och svider så jag vet inte vad. Men har fått medicin utskrivet iaf, men hjälper sådär.. Men, snart är det över! 😍

Idag gick jag in i vecka 37, kan ni fatta! Helt galet ju 😍men som sagt, det är redigt tungt nu! Gjorde tillväxtkontroll idag, och båda väger ca 2,5 kg nu! Och det är ju bra 😊 dvs jag går runt med 5 kg bebis nu, plus allt annat! Men båda mådde jättebra! ❤️ Även vanliga rutinkollen hos bm idag. Hjärtljuden såg bra ut, SF mått på 43-44, växer inte så mycket just nu men det beror ju på att magen sjunker 😊 nu är det väldigt nära! Har gjort koll av tappen, men avslöjar inget 😏 hon kunde känna bebisen huvud 🙈 är så taggad nu! Vill bara att det ska dra igång nu! På onsdag är det förlossningssamtal i eskilstuna och förhoppningsvis sätter dom igång mig väldigt snart om inget hänt!

Annars rullar allt på här hemma! Mattias är väldigt otålig och frågar hela tiden när dom kommer 😂 barnen är också spända och frågar mycket ☺️ längtar så efter att inte ha en stor mage utan kunna leka med dom ordentligt! Saknar det! ❤️

Så just nu väntar jag bara, är inte så rolig av mig just nu och därför blir det inte så mycket uppdaterat! Men när det väl händer så kommer ni få veta 🤗

❤️

Likes

Comments

Jag blev för några veckor sen intervjuvad av Barnmorskepodden, och nu finns avsnittet ute! 😊 så in och lyssna! Följ dom på Facebook och instagram; Barnmorskepodden

Här är länk till avsnittet!

https://www.podbean.com/media/share/pb-pem4s-6e2a18#.WYsUjoqFVDo.facebook

Likes

Comments

Idag är det måndag, och tillbaka till verkligheten. Mattias semester är slut och barnen börjar på dagis igen. Så är sitter jag, helt själv hemma och äter lunch. Både skönt och tråkigt. Hoppas det bara är den här veckan, och att vi sen får träffa våra små älsklingar! ❤️

Var på förlossningen igår, igen 😂 nej men nu hade jag fått en tid för att ta vissa prover. Har sån jäkla klåda på magen! Kliar så jag blir fullständigt galen!! Och jag ville bara ha något som lindrade men dom ville då ta prover för något gällande gallan, gallstas tror jag det hette? Så fick vara fastande från midnatt och sen vara där kl 8.30 på söndagen. Tror ni dom började med prover? Nä först skulle jag ligga med ctg kurva 😂 inte dåligt hungrig jag var! Men ärligt, vilken underbar personal dom har! Jag har varit så missnöjd med mvc här i stan, och i eskilstuna tar dom mina funderingar och min oro på allvar! Såå skönt! Jag frågade barnmorskan på förlossningen om hon kunde känna hur barnen låg, eftersom dom här i stan är osäkra. Och hon gick direkt och hämta läkaren som gjorde ultraljud då! 😊 han visade hur dom låg, mätte fostervattnet och gjorde flödesmätning! Och allt såg jättebra ut 😊 och det är nr 1 som ligger först, och med huvudet är jättelångt ner så han kunde knappt se hela huvudet 🙈 och barnmorskan sa sen att hon såg att jag hade tid den 15/8 för förlossningssamtal (vilket jag inte ens fått reda på), men hon tyckte det var galet med en sån sen tid med tanke på vilken vecka jag är i och hur pass lågt bebisen ligger så hon ändrade tiden så på onsdag ska jag dit och vi kommer gå igenom ALLT jag undrar och funderar över, och få en tid för igångsättning så jag har ett "senaste datum". Är så nöjd! 🙏🏼

Och idag gick jag in i vecka 36 (35+0)!! 😳 snacka om slutspurten! Förlossningen med H och E började i vecka 35+2, sen föddes dom i vecka 35+4. Så nu är vi i den veckan och det är sjukt spännande! Letar tecken varje dag på att något ska vara på g, men bara massa förvärkar! Iofs vill jag vänta tills efter onsdag då allt lär vara mer förberett 😊 så nu längtar jag galet mycket! ❤️

Nu ska jag hämta barnen på dagis. Kommer nog uppdatera senare för har fått gravidbilderna! 😍

Likes

Comments

Godmorgon!

Här ligger jag, helt ensam. Mattias skulle åka och jobba och tog med barnen till sina föräldrar för han ville att jag skulle vila! 🤗 förstår honom, jag hade en riktigt dålig dag igår. Var sur, grinig och ledsen typ hela dagen.. Så idag passar det nog bra att vila.. 😏

Var till barnmorskan igår. Jag har ju en annan nu några veckor då min är på semester. Hon jag går till nu är samma som jag hade när jag väntade Hugo och Emilia. Blev väldigt oklara besked där igår, vilket stör mig enormt! Hon tog blodtryck först som var jättebra. Sen skulle hon mäta magen och sa direkt att hon såg att den sjunkit, vilket den har. Så mitt SF mått var typ desamma, någon centermötet större än förra veckan bara. Vilket är normalt när magen sjunker. Sen lyssnade hon på hjärtljuden och tyckte att tvåans hjärtljud var långt ner, medan ettans nu var högt upp! Hon blev otrolig att ettan vänt sig och nu låg i säte. Hon kände efter och kände ett fixerat huvud långt ner. Men var osäker på resten så fick gå in till ultraljudsrummet. Det tråkiga där var att hon som gjorde ultraljudet inte gjort det på tvillingar förut, speciellt inte såhär sent i graviditeten. Så hon kunde inte heller avgöra så mycket. Det dom kunde se var att ett huvud låg långt ner, fixerat. Men det ser ut som att det är tvåan som nu ligger först. Och ettan (som isåfall blir tvåan nu) ligger också med huvudet ner (trodde dom iaf) men väldigt mycket på sidan. Ja det var bara huller om buller och inga klara besked. Jag vill veta hur både ligger! Men får vänta två veckor tills nästa tillväxtkontroll. Om jag nu kommer hinna till den för bm sa att den som ligger först ligger väldigt långt ner och att förlossningen kan starta när som helst typ! Så vi får väl se!

Och ärligt, jag känner mig väldigt färdig nu. Jag är stor som ett hus och har svårt att röra mig. Saknar så mycket att kunna leka och busa med barnen! Och man märker att dom saknar mig! Det är jättehärligt att vara gravid, men från vecka 30 är man lika stor som en fullgången vanlig graviditet, vilket gör att man går väldigt länge som höggravid och det är extremt påfrestande! Nu vill jag ha tillbaka min kropp, börja träna och få känna mig stark igen. Slippa be Mattias om hjälp så fort jag vill resa på mig. Och framför allt, jag längtar efter våra bebisar! 😍😍 vi låg och diskuterade namn igår, en total omvändning blev det 🙈 nu har vi många förslag så får vi se vad som passar bäst! 😘

Lägger upp en bild på magen som sjunkit! Inte direkt världens snyggaste bild men 😏 bilden till vänster (med linnet på) är förra veckan, bilden utan linnet är i förrgår. Stor skillnad! 😊

Likes

Comments

Godmorgon!

Har varit vaken sen kl 6, alla andra sover. Vet inte varför jag sitter här vaken, somnade ju sent igår? Fast lite skönt att bara sitta i soffan i lugn och ro ☺️

Nu rullar vi in på Mattias sista semestervecka, även barnens sista sommarlovsvecka. Fortfarande inte bestämt mig för om jag ska förlänga deras sommarlov lite, men Emilia har börjat prata om att hon vill till dagis. Hugo vill inte iaf 🙈tror veckan blir rätt lugn! Ska på mammaträff idag, barnmorskan imorgon men annars inget planerat! ☺️

Igår tog vi en spontanare och åkte ner till kusten och hälsade på min pappa. Det var roligt! Barnen tyckte också det var roligt! Badade och åt mat. Blev kanske lite jobbig läggning igår då vi åkte hem vid kl 18 och alla tre slocknade direkt, men vaknade i Norrköping 🤦🏼‍♀️ Hugo och Emilia är ju inte svåra, somnar dom inte direkt så ligger dom på deras rum och pratar! Men Elise var missnöjd med det mest. Slutade med att hon fick somna på oss efter att vi båda testat att ligga inne hos henne. Men den damen tar skapligt med plats i sängen! 😂 så Mattias bar in henne till sig inatt.

Har läst i andra bloggar där folk har mycket barn och väntar en till att dom får mycket negativa kommentarer från omgivningen, och från helt okända människor. Och jag kan verkligen relatera där! Vi har inte många barn, tre är ganska normalt. Nu ska vi få två till och det har folk ibland åsikter om. Hur vi ska klara det, orka, ha råd, hur vi ska bo osv. Är det verkligen någon annans problem? Måste folk lägga sig i? 🤔 och folk verkar ha så himla svårt att acceptera att vi inte ser detta som något jobbigt! Självklart kommer det bli tufft ibland med fem barn tätt, men herregud dom växer ju upp! Dom är inte små för alltid! Och nej, vi tycker inte att det ska bli jobbigt. Vi tycker inte det är jobbigt med tre barn, även om det säkert utåt sett ser jobbigt ut när ett barn står och skriker, den andra skriker och behöver torr blöja och den tredje ramlar och slår sig. Men förr oss är det inte jobbigt. Vi trivs liksom i rollen som föräldrar. Men det är tydligen inte okej. Men vi har ork, vi har råd, vi har stort hus så vi får plats och vi får plats i bilen. Vi har även pratat ihop oss om hur vi lägger upp första året med allt vad det innebär med fem småbarn. Sen har vi såklart många runt om oss som är så glada för vår skull, som verkligen tycker att det här ska bli roligt! Och det är vi tacksamma för 😍 allt blir vad man gör det till! Och när jag skriver att vi inte tycker att det ska bli jobbigt så menar jag såklart i det stora hela. Jag är väl medveten om att det kommer komma tuffa tider och perioder 🤗 luddigt inlägg kanske men behöver få utlopp för mina känslor ;)

Och, idag går jag in i vecka 35! Det är ju galet! 😱 nu får dom snart komma! Jag börjar känna mig mer och mer redo. Och jag längtar ihjäl mig! Vad är det för kön? Hur ser dom ut? Har dom hår? Är dom lika? Är dom lika sina syskon? Hur blir förlossningen? Vad ska storasyskonen säga och reagera? Vad ska dom heta? Snart vet jag allt! 😍 tror och hoppas att dom kommer i augusti. Augusti är redan imorgon. Som tvillinggravid är varje vecka barnen stannar i magen en seger, och att ha kommit såhär långt får mig att känna mig stark! I 35 veckor har jag burit två barn. Trodde inte det, trodde för det första inte att jag någonsin igen skulle få vara gravid med tvillingar igen, men det fick jag! Och att få komma såhär långt in i graviditeten utan komplikationer! Har inte ens högt blodtryck ju! Min kropp alltså 💪🏼 att få i vecka 37 vore optimalt, för då lär vi inte behöva stanna på sjukhuset så länge (om allt går bra vill säga), men ärligt, nu är dom välkomna när dom vill 🤗❤️

Likes

Comments

Hallå! 🤓

Idag fick jag åka in på koll på förlossningen igen! Har i tre dagar haft väldigt ont, mycket molande värk och mer onda sammandragningar än vanligt. Samt känt mig mycket mer trött än vad jag brukar! Och till råga på det väldigt mycket illamående. Känns liksom som att kroppen förbereder sig, så ringde och rådfrågade med förlossningen som sa att jag skulle komma in. Ni vet hur det brukar vara, att allt avtar när man kommer dit? Idag var det tvärtom! Mådde riktigt dåligt när jag var där och hade riktig ont! Men det är ju bra, då såg dom ju hur jobbigt jag har det. Nu var allt lugnt! Sist jag var där var tappen 44 mm lång, nu 38 mm. Så lite hade den krympt, men fortfarande lång så ingen fara! Kändes bra. Är i vecka 33+4, så ett par veckor till ska dom stanna 🤗 även om jag tycker att jag är färdig nu 😂

Har även fått ordentlig med halsbränna! Så himla omysigt! Kan verkligen inte ligga ner! Så att sova, det är inte lätt. Inatt försökte jag sitta och sova. Hur skönt är det då? Nä blev inte mycket sömn.

Nu har vi hämtat babyskydden! Dom är så fina! 😍 så allt är klart! Det lugnar mig lite 🙈 märker på barnen att det börjar bli dags också, både Hugo och Emilia är väldigt trotsiga just nu och gör allt för att få min uppmärksamhet (vilket dom alltid får!). Det var likadant när Elise skulle komma, och är ju helt naturligt 😊 Elise är väldigt mammig just nu! Dom frågar varje dag när bebisarna kommer ☺️

Snart dags för mat. Imorgon ska vi på grillfest hos mina svärföräldrar 🤗

Likes

Comments

Godmorgon! 😃

Två av tre barn vakna. Vi sitter och tittar på film och myser. Älskar att barnen börjat sova lite längre! Behöver inte gå upp kl 6 längre iaf 😏 idag jobbar Mattias så jag och barnen ska bara vara hemma och slappa! Köpt lite nya saker till lekstugan.

Har tagit nya gravidkort! Inte fått dom än, men är övertygad om att dom blev kanonfina! 😍 ville ta nya nu när magen är större! 🤗 Rebecka och Mimmi var med och hjälpte till 😘 så fort jag fått bilderna så ska ni få se ☺️

Idag är det 50 dagar kvar tills bebisarna är beräknade. Men det är så jobbigt för mitt huvud tror liksom att graviditeten är slut och jag går bara runt och väntar på att förlossningen ska starta. Man vet ju att tvillingar har en tendens att komma tidigare, så man går ju runt och är beredd redan! Vilket är jobbigt för det kan ju vara 6 veckor kvar. Drömde inatt att förlossningen startade men att allt gick så fort att jag inte hann med och helt plötsligt var de födda och jag var smal igen och hade panik. Hade panik över att graviditeten var över och att jag inte mindes förlossningen. Antar att en del av mig vill njuta sista tiden nu eftersom det faktiskt är sista gången jag är gravid 🙈 även om det är tungt, och jag 80% av dagen har ont så är det ju en mysig och väldigt speciell känsla att vara gravid! Se magen växa, känna bebisen/bebisarna röra sig osv. ❤️

Nu är mycket av förberedelserna klara! Vi hade inte så mycket vi skulle göra, men vi har tvättat alla 44, 50 och 56 kläder. Vikt in det i garderoben och packat bb väskan. Inte vår väska, men den har vi iaf skrivit en lista till så OM det startar innan vi packat så har vi en lista så vi inte glömmer något! 🤓 vagnen är ju klar sen länge, spjälsängar har vi men har inte gjort i ordning dom än. Men allt till finns så bara att bädda i ordning. Skötbordet står redo. Babyskydden är det enda som inte är klart. Eller klart, dom är beställda och finns att hämta på babyproffsen i Norrköping så bara att åka dit 🙈 måste möblera om i bilen då så alla får plats. Hugo och Emilia ska nu i höst få vända sig framåt så ska köpa nya stolar till dom också! Men en sak i taget..

Två veckor kvar på Hugo, Emilia och Elise sommarlov. Vecka 32 börjar dagis igen. Ångest. Trodde ju det skulle vara jobbigt att ha alla tre hemma över sommaren med tanke på hur jag mår, men det går ju bra! Vi hittar på saker och har det väldigt mysigt! Och jag tycker snarare att det verkar jobbigt att behöva lämna och hämta på dagis sen 😳 kan ju knappt få in Elise i bilen längre då magen tar emot och jag inte når enda in 🤔 (hon sitter i mitten). Vi får väl se, dom måste ju inte börja den veckan heller.. Men kan behöva vila sista tiden! 🤗

Nu ropar barnen på frukost! ☺️

Likes

Comments

Förlåt för lång tystnad här! Varit mycket med allt och varken tid eller ork har funnits! 😳 men oroa er inte, det har inte hänt något speciellt 🤓

Igår, alltså måndags, så gick jag in i vecka 33! Börjar kännas lite läskigt, bara tre veckor tills veckan H och E föddes! Och igår var det dags för andra tillväxtkontrollen. Båda bebisarna mår bra och väger ca 1600 g var. Skiljer just nu bara 1 gram på dom! Barnmorskan hade aldrig varit med om sån liten skillnad i vikt 🙈 måste ju tyda på samma kön, eller hur? Undra om det är pojkar eller flickor då.. Men hur som så såg allt bra ut! Dom är lite små, ligger lite under kurvan, men följer sin egna kurva! Inget konstigt när det gäller tvillingar så är inte ett dugg orolig. Mitt SF mått däremot, det hade ökat med 5 cm på 2 veckor!! Sjukt! Så nu är mitt SF mått 41. Galet ju. Förklarar ju varför man känner sig lite stor 🙄 blodtrycket ökat lite, men inte heller så konstigt när man blir så här stor! Men som sagt, allt ser bra ut och rullar på! ☺️båda ligger med huvudet neråt vilket gjort att vi bestämt oss för vaginal förlossning. Har pratat lite med dom om mina rädslor inför det men tänker trotsa rädslorna och försöka! 👍🏼 ska träffa förlossningsläkare i mitten på augusti för diskussion. För övrigt så verkar det som att jag inte alls blir igångsatt i vecka 38, utan får gå tiden ut om det inte hänt något 🙄 den delen är jag mindre nöjd med.. Så det tänker jag ta upp med förlossningsläkaren! Mardröm att gå till vecka 40 med tvillingar! Ni läste ju hur stor jag var redan i vecka 33.. Usch!

Köpte ny säng till Elise igår, en växasäng. Hon hatar den 😂😂 vrålar som en stucken gris och klättrar ur. Så spjälsängen får stå kvar bredvid och så får hon sova i den. Men då står ändå nya sängen i rummet så kanske hon vänjer sig. Vi fick göra exakt likadant med Hugo och Emilia när dom bytte från spjälsäng!

Nej nu måste jag sova. Eller vad man kallar det för sova ordentligt om nätterna gör jag inte längre 🙈
Godnatt!

Likes

Comments

Godmorgon!

Sovmorgon till kl 8 idag, tack barn! 🙌🏼
Helgen kom och försvann typ lika fort! I lördags hade vi överraskning för min mamma, Mattias föräldrar och syster. Vi bjöd dom på Per Gessle konsert! Dom trodde att dom skulle vara barnvakt till barnen, men istället åkte vi och hämtade dom, körde hit dom och bjöd på mat och efter maten fick dom biljetterna till konserten som Mattias skjutsade dom till. Detta gjorde vi för att visa vår uppskattning, att dom alltid ställer upp när vi behöver! Och dom blev så glada! 😍så det var roligt!

I söndags drog vi och badade. Och Elise är ju inte en badkruka! Hon drar ut i vattnet direkt och går så långt tills hon inte bottnar! (Vi går med och håller handen och hon har armpuffar så vi låter henne inte göra det själv). Hon älskar att bada! Vilket är intressant eftersom hon HATAR att duscha 😂 Hugo och Emilia älskar också att bada! 😍 dom kan bada hur länge som helst! Och vet ni? Denna höggravida mamman badade också! 🙌🏼 det ni!

Igår gick jag in i vecka 32! Nu tycker jag tiden går fort igen. 32 (31+1) idag. Bara fyra veckor kvar tills den vecka Hugo och Emilia föddes i! Måste börja packa väskan snart 🤔 träffade läkaren igår för förlossningssamtal. Det gick inte som tänkt. Jag har ju varit så bestämd med att jag vill ha snitt, men har sen börjat vela. Vill föda vaginalt, men är livrädd för att få en likadan förlossning som med Elise! 30 timmar, segt och dom fick hela tiden hjälpa till då det stannade av. När man sen ska krysta så är man ju bara trött och arg! Nej det vill jag inte uppleva igen. Så ville prata om det, om andra förlossningen kanske går fortare som folk säger? Vad som är bäst? Vad han rekommenderar. I 2 minuter var jag hos läkaren. 2 MINUTER!! Det enda han sa var "du får bestämma själv hur du vill föda. Vill du ha snitt får du" ja det är snällt att jag faktiskt får välja själv, men jag ville ha vägledning i det hela! Men nääää. Skulle få en tid till förlossningen och läkare där i mitten på augusti istället. Men hallå, då kanske jag redan fött?! Nej jag var väldigt missnöjd. Grät som ett litet barn efteråt. Tur Mattias är världens bästa så åkte till honom på jobbet så jag fick prata av mig!

Har i flera dagar haft jobbiga sammandragningar, mycket "mensvärk" och tryck neråt osv. Igår kände jag att jag kanske borde kolla upp det. Så ringde in till förlossningen som tyckte att jag skulle komma. Mamma passade barnen och jag och Mattias åkte. Och vilken underbar personal det var där igår! Alla var så snälla! 😍 en undersköterska skulle koppla upp ctg på mig, och hon hittade inte tvåans hjärtljud. Jäklar vad mycket tankar jag hann tänka! Hon fick tillslut hämta en barnmorska till att hjälpa henne! Och hon hittade hjärtljuden direkt! Sen fick jag ligga i en timme med ctg kurvan. Bebisarna mådde bra och man såg att jag hade mycket sammandragningar. Sen kom världens bästa läkare! Den absolut bästa jag mött på förlossningen! Han var så lugn, trevlig och ordentlig. Livmodertappen var lång och stängd! Han var imponerad över att jag väntade tvillingar igen, han hade aldrig mött någon tidigare som gjort det 😍 han frågade om jag ville öka min dos med bricanyl som jag har, och jag förklarade att jag mår otroligt dåligt av dom och spyr. Och tänka sig, han gav mig ett annat alternativ! Fick starkare värktabletter utskrivet! Och vilken skillnad det blev, även för foglossningen! Jag tog två innan jag gick och la mig, och jag kunde utan problem gå upp med Elise inatt! Det brukar Mattias få göra för att jag inte kan. Men inatt fick han sova hela natten och jag tog henne 👌🏼nu känner jag hopp inför resten av graviditeten 😍

Idag är en sån där tråkig dag när det är mulet och regnar. Vad ska man göra då? Barnen blir rastlösa direkt. Film funkar en stund, men kan ju inte kolla film hela dagen liksom. Vi får se vad dagen erbjuder då! Vi har iofs inte ens ätit frukost än 🙈 får börja med det!

Likes

Comments