View tracker

Godmorgon!


Jag vaknade imorse innan larmet gick av och somnade långt efter att jag borde ha somnat.. Marcus hade inte hört av sig på hela dagen och miljoner tankar virvlade runt i mitt huvud. Hur som helst. Jag tog täcket och kasade till soffan, satte på julkalendern (verkar bli riktigt bra i år) och precis då ringde han! Han låg och solade på ett hotell med sina systrar bland bergen en bit utanför Dubai. Såg helt okej ut.


Nu ska jag snart träna med min syster och Malin! För ett tag sedan checkade jag av mitt dagsbehov och kom fram till att jag behöver få i mig mer protein. Jag får i mig tillräckligt om jag inte tränar men nu när jag gör det ca 4-5 gånger i veckan behöver jag ha i mig lite mer. Därför beställde jag hem ett proteinpulver (smakar sådär) och började logga proteinintaget varje dag. Anstränger jag mig får jag i mig runt 100 gr på en dag, vilket är optimalt med hänsyn till min vikt och min träning (54 kg, 1,5-2 gr per kg kroppsvikt ger 81-108 gr protein per dag). Motiveringen till att jag tar proteinpulver istället för att äta mer är för att jag helt enkelt inte får i mig så mycket mat. Jag kan äta chips och godis i mängder men så fort tallrikens portion blir stor så får jag sådan matkoma att jag inte kan gå (överdriver inte).


Tre veganska proteinrika livsmedel:

Bönpasta/bönnudlar. Har hittat bönpasta vars proteininnehåll är 50gr per 100 gr pasta. Insane.

Alpro Kvarg favoriter: passionsfrukt & mango.

Sojabönor, ca 34 gr protein per 100 gr. Konkurrerar ut både kyckling och tonfisk.
Aimn-tights. Bland det skönaste jag haft på mig.

Jag förstår varför varenda kotte i Halmstad går runt med dessa på sig.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det här med selfies är jag inte superbra på men ibland så! Nu ska jag gå till skolan för att fortsätta med vår väderstation. Under förmiddagen har jag suttit med webbshop, bokföring och flerdimensionell analys. Lyx.

  • 12 readers

Likes

Comments

View tracker


Idag lagade jag en vegansk pastarätt! Superenkel och helt okej god. Egentligen passar inte Oumph BBQ till den här rätten men man tager vad man haver hemma och jag orkade inte handla. Du kan enkelt byta ut mot Hälsans Köks vegobullar eller göra egna (blir alltid godast när man gör egna bullar).


Du behöver:

Pasta

Oumph BBQ eller valfri Oumph (se till att smaksätta om du tar en icke smaksatt Oumph)

Oatly matlagningsgrädde

Astrid och aporna Cheezly (smältbar)

Salt, peppar, grönsaksbuljong


Koka pastan och värm/stek Oumphen. Ostsås: koka upp oatlygrädde, cheezly, lite buljong, salt och peppar. Voilá!

Det är min favoritpastasås som är helt vegansk. Smakar precis som vilken ostsås som helst.


Likes

Comments

Nu ligger jag ensam i sängen efter att Marcus tagit planet till Dubai. Jag verkligen avskyr att sova utan honom och har väldigt svårt för att sova om han inte ligger bredvid. Jag avrundar med ett glas vitt och en bok som jag slutade läsa för ett tag sedan. Fastnar inte sådär jättebra för böcker som inte är deckare. (Utvärdering på denna kommer.)


Igår gick jag ut och åt med mina tjejer, Andrea och Ida. Kvalitetstid deluxe. Mycket skratt och till och med tårar (glädjetårar då såklart). Vi avslutade kvällen hemma hos oss med spel tillsammans med Marcus och två av mina klasskompisar. Ikväll åt jag Oumph-tacos hos mamma och pappa och kollade gamla barndomsfilmer. Helt underbart.


Tips till er som vill minska köttintaget: byt ut taxiföraren mot Oumph BBQ. Färdigkryddad och skitgod.


EDIT: ovanför råkade jag ut för ett klassiskt autocorrect efter att Felicia påpekat detta i kommentarsfältet.... Det var ganska kul så det får faktiskt stå kvar. Egentligen ska det stå "tacofärsen" men telefonen gillade "taxiföraren" mer. Tolka meningen hur du vill! Jag tål inte mer än ett glas vin märker jag...

  • 14 readers

Likes

Comments


Äntligen! Nu är vi färdiga med inventeringen på Hemlängan. Att räkna alla varor och vad vi har totalt i butiken tar tid kan jag lova. Igår fick jag nästan ett mental breakdown efter att vi inventerat ett tag och halva listan försvann i excel-dokumentet. Bara att göra om igen. Då har man en fin pojkvän som går och gör varm blåbärssoppa.
Likes

Comments

Varje dags mål är att gå minst 15000 steg. Eftersom jag sitter ner mycket i skolan behöver jag använda mig av stegräknare för att verkligen få till de där stegen.

Fem snabba fördelar med att gå minst 10 000 steg per dag:

1. Promenader håller humöret uppe
2. Även om du inte förbättrar din kondition väsentligt mycket med en promenad så håller du den vid liv.
3. Högre aktivitet under dagen bidrar (oftast) till bättre sömn.
4. Blodgenomströmningen ökar vilket har en positiv effekt på både hud och muskler.
5. Du ökar din inlärningsförmåga med större rörelseaktivitet.

Nu är jag på g till skolan!  • 26 readers

Likes

Comments

  • 28 readers

Likes

Comments


Här är min första bröllopsfilm. Vigseln mellan Niklas och Christina Luthin. ​

Otroligt vackert bröllop. 


Likes

Comments


Min syster tyckte att jag uppdaterade lite för lite här. Jag håller med till 100%. Därför tänkte jag börja lite smått igen!


I helgen hade vi öppet för sista gången detta året på Hemlängan. WOW. Jag är mållös. Lilla Hemlängan har vuxit och är på väg mot nya äventyr. Det som kändes som en dröm år 2015 blev verklighet 2016. Givetvis finns det fortfarande utvecklingspotential och en hel del mål att uppfylla men vi är på väg. Vi är i fortfarande i startfasen och växer långsamt men samtidigt organiskt.

Varje gång någon handlar får jag någon sorts emotionell uppenbarelse. Personen har kommit hit för att handla i vår butik. Hen väljer oss. Det är så häftigt.


TACK TILL ALLA.Här har ni lite bilder på hur det ser ut hos oss! Följ Hemlängan på instagram: @hemlangan


Likes

Comments