Dagliga promenader! Så viktigt! Inte bara att röra på sig utan att gå ut och uppleva naturen. Låter som något din mamma sa till dig femton gånger i veckan när du var yngre, men hon hade rätt varje gång. Grön färg (vanligt förekommande färg i naturen) har positiv effekt på ditt psyke. Dessutom upplever människor som är ute längre tid jämfört med andra, att de är lyckligare. Min källa har jag tappat bort, men det känns rimligt! Tänk bara efter var du hittar gröna färger i vardagen. De flesta förknippas med något positivt!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tjohej!


Det har gått ordentligt trögt på bloggen här på sistone. Jag har fått plugga oerhört mycket för att komma ikapp allt jag missat efter min olyckliga olycka i Frankrike. Dessutom har vi öppnat butiken igen och därför har tid åsidosatts till kära Hemlängan. Just nu sitter jag och pluggar fysikaliska modeller och vill inget annat än lägga böckerna åt sidan och påbörja ett nytt projekt. Jag vill bygga hemsidor, skapa appar, programmera spel, äga ett kontor, ha ett team. Blir lite smått galen och handlingsförlamad eftersom jag inte har någon idé. Jag har träffat människor, riktiga visionärer, som sprutar ut idéer, men som aldrig riktigt genomför dem. Varför har jag så svårt för att komma på idéer?

Snart fyller Hemlängan 2 år (BARA 2 ÅR, det känns som om vi haft butiken i halva mitt liv) och jag tänkte lista lite hur det är att driva eget. Jag har flera gånger fått frågor på vad man bör tänka på som entreprenör och hur man klarar det. Här är lite man bör ha i tankarna. (Jag är ingen expert, Hemlängan har trots allt bara funnits i två år).


  • Saker tar tid. Ja, hur lame låter inte det? Men, det är sant. När vi byggde upp Hemlängan planerade vi att det skulle ta några veckor. Det tog fem månader. Den stora anledningen var för att vi var tvungna att just bygga upp Hemlängan. Tak, väggar, golv, måla, täta, osv. Resterande tid har vi lagt på att hitta rätt sortiment, bokföring, kassasystem och marknadsföring. Se till att du har en mängd tid att åsidosätta. Och låt dig inte skrämmas av att det tar tid. Allt är en gratis utbildning.
  • Budget. Vi har fått investera en mängd pengar själva, men inte behövt ta lån för att starta. Räkna med att det kostar mer än du budgeterar för. Jag vet inte hur många gånger vi trodde att vi var färdiga med investeringen men fick skjuta till ytterligare summor. Om det visar sig att du budgeterade fel och inte alls har lika höga kostnader som fu förutsåg. Sweet! Marknadsföringspengar!
  • Rädslan. Det är läskigt i början och det kommer vara läskigt ett tag. Både jag och Marcus var lite smårädda för alla papper som haglade in, samt för bokföringen. Vi har bokfört kontinuerligt i två år utan någon som helst tidigare erfarenhet av företagsekonomi. Men, kör ditt race med hjälp av Google och ditt bokföringsforum eller ta hjälp av en bokföringskonsult. Vi har testat båda. Genom att bokföra själva och ha årliga kontroller hos konsult får vi bekräftelse på att vi faktiskt klarar av det här (vilket gör en lite stolt) men också korrigeringar på vad vi gjort fel.
  • Det ska vara kul! Efter månader av jobb och ett konto som står ekande tomt kanske du lyckas med din första inbetalning. Den känslan slår de flesta jag upplevt i livet och är värd att kämpa för. Kötta och ge dig fan på att du ska komma dit.
  • Effektivisera din tid. När det är som mest på mitt schema gör jag vanligtvis saker mellan 8-21. Jag går i skolan, pluggar efter skolan, driver Hemlängan, tränar och umgås med familj och vänner. Är du en person som behöver tre timmars serietittande om dagen får du nog lägga om din planering, annars är risken stor att du sover för lite.Nu ska jag återgå till att beräkna det magnetiska fältet inuti en cylinder. Hörs!
Likes

Comments

Här kommer lite bilder på våra bestick. Dessa ska vi testa i några veckor för att se om de håller och därefter lansera som våra egna.Likes

Comments

Idag testade jag göra miniburgers. Superenkla biffar på svarta bönor, tomatsås (barilla med basilika och vitlök) och mjöl samt en massa roliga kryddor. Måste väl erkänna att min kryddning var lite dålig och att burgarna blev lite lösa men de fungerade ändå. De blev mycket godare när jag gjorde de första gången.Likes

Comments

Bäddar sängen (händer inte så ofta...) , kopierar papper, dricker kaffe och bara myser. Idag ska vi ut en sväng till Hemlängan och kolla läget, fixa med lite papper och sedan hem till mina föräldrar.


Posters och filt från Hemlängan.


Likes

Comments

Hilda lade upp en video (instagram: hjanver ) på hur hon gjorde sina enkla veganska kakor. Jag var tvungen att testa dem! Hon gör så mycket inspirerande mat som får mig hungrig konstant. Här är mitt resultat:


Film och instruktion: HÄR!

2 dl mjöl

1 dl socker

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

1 dl sirap (jag använde ljus)

80 gr veganskt margarin

en klick olja (jag hade bara med citrussmak så jag hoppade över oljan och det gick bra!)

In i ugnen 12-15 minuter på 175 grader och låt svalna.Likes

Comments


Jag har blivit oerhört bortskämd från familj och vänner sedan jag kom hem från sjukis. Marcus överraskade mig med hela fem presenter, en flaska vin och kladdkaka i kylen. Han gick loss på Calvin Clein i NY och jag fick nio par trosor, sport-bh och en fantastiskt fin clutch. Min lillasyster körde hit direkt med thaimat och gav mig ett par underbara örhängen från Lily and Rose. Därefter kom Marcus mamma och syster med mat, bröd, blommor, vin, en bok och kattröja. Andrea med blommor och vin, Ida skickade ner böcker och godis från Örebro och min moster kom med en underbar body lotion från Rituals. Mamma bakade dadelbollar och lagade vegobiffar och storasyrran kom med efterlängtade popcorn och läsk. Har jag glömt någon?! Herregud vilka omtänksamma människor jag har runtom mig. Ni är helt fantastiska.


Likes

Comments

Februari. Jag behöver april eller maj!
Jag längtar sjukt mycket efter att få plocka upp varor på Hemlängan och fixa och dona. Detta året ska vi göra om lite till, få upp nya hyllor och nya saker. Vi har redan beställt varor och har en ny grossist på ingång. Det enda vi behöver är ett godkännande för att bli återförsäljare för denna och sedan är vi igång. Håll tummarna!

Jag har dessutom skickat förfrågan till en fabrik i Litauen. Vi vill utveckla egna produkter men hur man tar sig dit helt utan erfarenhet är en djungel. Lyckas jag med det ska jag skriva precis hur man gör, en manual till alla andra. Den första produkten vi vill sätta som Hemlängans egna är linneservetter. Förhoppningsvis får jag svar från fabriken och prover tillskickade mig. Vi har försökt en gång tidigare med en mellanhand till Vitryssland men dessvärre ökade priset helt plötsligt. Hur man kan göra så trots muntligt avtal vet jag inte.

När hjärnan går på högvarv, som den gör såhär års i studierna, behöver jag en kreativ paus. Det är grymt att kunna blanda matematik, logik och teknik med kreativt skapande. Tyvärr har jag inte haft så mycket skapande på sistone. Femton dagar på sjukhus har resulterat i att jag suttit och pluggat varje dag sedan jag kom hem. Idag la hjärnan av och jag kunde inte plugga ordentligt alls.

Det här behöver jag göra nu. Fotografera och inreda.


Likes

Comments


Igår fick jag hem min nya kappa från Zara, mitt smink från The Balm och mitt nya objektiv. Tyvärr är objektivet inte hundra i mörka utrymmen (typ inomhus) så extra mycket ljus behövs. Här är bild med nytt objektiv på ny kappa!


Likes

Comments

Hallou. Idag testade jag på ett superenkelt "recept" på nya biffar. Det är faktiskt första gången någonsin jag gör biffar på svarta bönor. PIN när man varit vegetarian i nio år.

Såhär gjorde jag:

Mixade svarta bönor, pastasås (Barilla tomatsås med vitlök och örter) och lite mjöl. Därefter smaksatte jag med grönsaksfond, salt, peppar och lite sambal oelek. Jag fick reglera mjölmängden till rätt konsistens men SÅ lätta att forma och perfekta på stekpannan. Ni som gör vegetariska biffar vet vad jag menar. Det tar ett tag att lära sig vilken konsistens man ska ha så att de inte faller ihop i sjutton bitar.

Har man inte min smaksättning så bara kör på med lite kryddor i skåpet. Mestadels av smaken kommer från pastasåsen. De blev iallafall skitbra!


Likes

Comments