Idag testade jag göra miniburgers. Superenkla biffar på svarta bönor, tomatsås (barilla med basilika och vitlök) och mjöl samt en massa roliga kryddor. Måste väl erkänna att min kryddning var lite dålig och att burgarna blev lite lösa men de fungerade ändå. De blev mycket godare när jag gjorde de första gången.



Likes

Comments

Bäddar sängen (händer inte så ofta...) , kopierar papper, dricker kaffe och bara myser. Idag ska vi ut en sväng till Hemlängan och kolla läget, fixa med lite papper och sedan hem till mina föräldrar.


Posters och filt från Hemlängan.


Likes

Comments

Hilda lade upp en video (instagram: hjanver ) på hur hon gjorde sina enkla veganska kakor. Jag var tvungen att testa dem! Hon gör så mycket inspirerande mat som får mig hungrig konstant. Här är mitt resultat:


Film och instruktion: HÄR!

2 dl mjöl

1 dl socker

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

1 dl sirap (jag använde ljus)

80 gr veganskt margarin

en klick olja (jag hade bara med citrussmak så jag hoppade över oljan och det gick bra!)

In i ugnen 12-15 minuter på 175 grader och låt svalna.



Likes

Comments


Jag har blivit oerhört bortskämd från familj och vänner sedan jag kom hem från sjukis. Marcus överraskade mig med hela fem presenter, en flaska vin och kladdkaka i kylen. Han gick loss på Calvin Clein i NY och jag fick nio par trosor, sport-bh och en fantastiskt fin clutch. Min lillasyster körde hit direkt med thaimat och gav mig ett par underbara örhängen från Lily and Rose. Därefter kom Marcus mamma och syster med mat, bröd, blommor, vin, en bok och kattröja. Andrea med blommor och vin, Ida skickade ner böcker och godis från Örebro och min moster kom med en underbar body lotion från Rituals. Mamma bakade dadelbollar och lagade vegobiffar och storasyrran kom med efterlängtade popcorn och läsk. Har jag glömt någon?! Herregud vilka omtänksamma människor jag har runtom mig. Ni är helt fantastiska.


Likes

Comments

Februari. Jag behöver april eller maj!
Jag längtar sjukt mycket efter att få plocka upp varor på Hemlängan och fixa och dona. Detta året ska vi göra om lite till, få upp nya hyllor och nya saker. Vi har redan beställt varor och har en ny grossist på ingång. Det enda vi behöver är ett godkännande för att bli återförsäljare för denna och sedan är vi igång. Håll tummarna!

Jag har dessutom skickat förfrågan till en fabrik i Litauen. Vi vill utveckla egna produkter men hur man tar sig dit helt utan erfarenhet är en djungel. Lyckas jag med det ska jag skriva precis hur man gör, en manual till alla andra. Den första produkten vi vill sätta som Hemlängans egna är linneservetter. Förhoppningsvis får jag svar från fabriken och prover tillskickade mig. Vi har försökt en gång tidigare med en mellanhand till Vitryssland men dessvärre ökade priset helt plötsligt. Hur man kan göra så trots muntligt avtal vet jag inte.

När hjärnan går på högvarv, som den gör såhär års i studierna, behöver jag en kreativ paus. Det är grymt att kunna blanda matematik, logik och teknik med kreativt skapande. Tyvärr har jag inte haft så mycket skapande på sistone. Femton dagar på sjukhus har resulterat i att jag suttit och pluggat varje dag sedan jag kom hem. Idag la hjärnan av och jag kunde inte plugga ordentligt alls.

Det här behöver jag göra nu. Fotografera och inreda.


  • 177 readers

Likes

Comments


Igår fick jag hem min nya kappa från Zara, mitt smink från The Balm och mitt nya objektiv. Tyvärr är objektivet inte hundra i mörka utrymmen (typ inomhus) så extra mycket ljus behövs. Här är bild med nytt objektiv på ny kappa!


Likes

Comments

Hallou. Idag testade jag på ett superenkelt "recept" på nya biffar. Det är faktiskt första gången någonsin jag gör biffar på svarta bönor. PIN när man varit vegetarian i nio år.

Såhär gjorde jag:

Mixade svarta bönor, pastasås (Barilla tomatsås med vitlök och örter) och lite mjöl. Därefter smaksatte jag med grönsaksfond, salt, peppar och lite sambal oelek. Jag fick reglera mjölmängden till rätt konsistens men SÅ lätta att forma och perfekta på stekpannan. Ni som gör vegetariska biffar vet vad jag menar. Det tar ett tag att lära sig vilken konsistens man ska ha så att de inte faller ihop i sjutton bitar.

Har man inte min smaksättning så bara kör på med lite kryddor i skåpet. Mestadels av smaken kommer från pastasåsen. De blev iallafall skitbra!


Likes

Comments

Halloj. Idag har jag haft cravings på sås (antar att det kommer från att jag var utan sås i två veckor. Om man inte räknar med ketchupen jag fick till potatismoset på sjukhuset).

Min mor kom med biffar till mig i onsdags och Marcus hade gjort sötpotatisklyftor som jag var tvungen att äta upp. Ändå typ det godaste som finns. Till det åt jag en grym rosépepparsås.

Vegansk rosépepparsås:

Ingredienser: Oatly matlagningsgrädde, lite kinesisk soja, grönsaksbuljong/fond mortlad rosépeppar, rödlök, salt & peppar, lite konjak (om man har) och dijonsenap.


Såhär gör du: Fräs rödlök i olja/steksmör, häll på konjak och tänd eld på såsen om du vill och vågar. Släng i grädde och övriga ingredienser och smaka av. Smaka av gör jag tills det blir bra. Går liksom aldrig efter visst antal mått på saker och ting. Det funkar ändå aldrig.




Jag har dessutom fått cravings på husmanskost efter min sjukhusvistelse och skulle äta vegobullar, sås och potatismos. Jag missade att köpa vegobullar och orkade verkligen inte rulla egna så det blev biffar istället. De är helt okej men egenrullade är ju sååå mycket godare. Oavsett, såsen blev kalasbra.

Vegansk brunsås:

Ingredienser: Oatly matlagningsgrädde, lite kinesisk soja, buljong, grönsaksfond, lingonsylt (eller någon form av gelé med pektin istället för gelatin), salt & peppar och redning (typ maizena) om man vill ha en tjockare sås. Superenkel och bara att blanda allt och röra om.



Likes

Comments

Mamma Katt har lagt på sig några extra hekto sedan hon kastrerades. Dessutom tjuvar hon på Sots mat och har på senaste blivit lite fet. Ibland behöver hon motioneras ordentligt, bara det att hon inte kommer ur sängen.



Likes

Comments

Wow! Upptäckte den veganska wrapen på EH idag. Kul att se att ett café är betydligt mycket längre i utvecklingen jämfört med vissa topprestauranger. Wrapen var helt okej! Lite för slabbig för min smak. Den skulle ha mindre ost och mer grönsaker! Men grymt att faktiskt kunna beställa något utan att ta bort/lägga till eller bara dricka kaffe.


Jag glömde givetvis ta bild när min andra syster satt bredvid. Förlåt Lina!
Här är Sanne iallafall!

  • 253 readers

Likes

Comments