I fredags samlades vi hemma hos mig, ett enormt härligt gäng! Såå mycket kärlek
Musiken på max, stämningen på topp🎉

Sedan åkte vi vidare till krogen. En riktigt härlig kväll, med mina pinglor!! En sån kväll jag kommer leva på länge!
Pok

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det gör ont, jag vill gråta, men det kommer inte fram, kanske vågar jag inte släppa fram det. Jag vill alltid känna lycka, kanske är det därför jag stänger känslan inom mig. Som att jag försöker låsa in det djupt inom mig, för att slippa känna, för att tränga borta det som inte är lycka.

Jag drog täcket över huvudet och kramade mig själv. Värmen omslöt mig men den invävda obehagliga känslan fanns kvar. Jag vet inte hur man får bort känslan, det är som att jag inte tillåter mig själv att släppa kontrollen, för sårbarheten skrämmer mig. Känslor är ofta okontrollerbara, kanske är det som skrämmer.

Jag tror att lycka är en viktig känsla. Utan glädje vet jag inte vem jag skulle vara... jag älskar att känna den bubblande känslan av fjärilar i magen och jag älskar att skratta. Det skrämmer mig att om jag blir ledsen känner jag inte så, kanske är det därför jag låser sådana känslor inom mig.

Jag vill ha minst ett skratt om dagen, minst 365 stycken om året. Men ibland tror jag att det är bra att tillåta sig att känna, även om det är svårt. Kram ℱ

Likes

Comments

Jag har alltid varit "rädd" för slut. Det skrämmer mig att från en dag till en annan kan det ta slut. Slut så som sista dagen på en resa, slut på en bra kväll... slut.

Detta har jag känt ända tills en morgon. Jag var påväg hem från Paris. Jag kände hur ångesten över att resan skulle ta slut kröp sig fram. Men sedan tittade jag ut genom fönstret. Där ute spred solen sina starka nyvakna strålar, en soluppgång. Jag såg hur den sakta rörde sig upp för att sprida sin energi. Då insåg jag att ur varje slut föds något nytt, solen går ner varje kväll men sprider liv igen från morgonen. När något tar slut börjar något nytt. Minnena kommer alltid finnas kvar, och nya dörrar kommer öppnas.
Kram F

Likes

Comments

Papaya är min absoluta favoritfrukt... så saftig, helt underbar! Dagens frukost bestod av papaya med hemgjord bananglass. Endast frysta hallon och bananer!
Hoppas att din dag blir underbar

Likes

Comments

Medan jag skrev inlägget "tänk om", ställde jag mig frågan, "vad betyder egentligen att våga". Vad innebär ordet våga? Vad betyder det att våga... våga säga hej, våga prata inför klassen, våga ta intiativ, våga...

Jag kröp in under min vita fluffiga filt och funderade. Ofta säger vi "om jag ändå hade vågat..". Vad är det som gör att vi inte vågar? Vad är det som gör att vi vågar?

Mina trummhinnor vibrerade av Emeli Sandé röst "Du har orden att förändra en nation. Men du "biter" i din tunga. Du har spenderat ett livssekel i tystnad. Rädd att du ska säga något fel. Men om ingen någonsin hör det, hur ska vi lära oss din melodi?"...

Jag tror att det som gör att du inte vågar är rädslan, rädslan för vad som skulle kunna hända. Kanske låter du de negativa tankarna gå före de positiva, som att du låter de negativa greppa tag i ditt sinne. Du målar upp bilder om vad som skulle kunna hända. Situationer som resulterat i något negativt. Men faktum är att du vet aldrig slutresultatet ur en situation förrän du har provat provat. För hur ska någon kunna lära sig din melodi om du aldrig vågar.

En ton, en röst, ett steg, ett klick, ett intiativ kan vara det lilla som krävs för att få veta var en situation mynnar ut. Men det lilla steget blir helt plötsligt så mycket större. I tankebanas värld strömmar det upp vad som kan hända, slutligen befinner du dig i en dragkamp mellan vad du tror och det du vill. Mellan rädslan för att bli sårad och glädje.

Att våga klicka på skicka, att våga höja rösten, att våga sträcka på ryggen kan vara kännas bra i tanken, i drömmarnas värld. Men när du väl står där, i det verkliga livet kommer något och drar åt handbromsen. Tänk om hen inte ens svarar, tänk om de skrattar åt mig, tänk om jag skulle ramla... återigen har vi "tänk om". Ibland tror jag att vi tänker för mycket. Kanske kan vi försöka leva i nuet och synas genom att våga. För vad är det värsta som kan hända? Om du vågar ta steget in i det som du kanske inte kan förutspå, kommer endast leda till en stolthet över dig själv. Du vågade skicka meddelandet, du vågade förmedla din åsikt, du vågade sträcka på ryggen, du utvecklas och känner dig stolt över dig själv!

"I just want them to know.
That I gave my all, did my best.
Brought someone to happiness.
Left this world a little better just becasue I WAS HERE". I was here som Beyoncé sjunger, jag var här, du var här, vi var här. Vi lever nu, du lever nu, jag lever nu. Du utvecklas genom olika händelser i livet, genom att våga kommer du utvecklas. Att våga kan vara det svåraste som finns, men att våga är bland det bästa som finns!
Kram Frida

Likes

Comments

"Tänk" och "om" är två ofarliga ord. Men om man ställer den parallellt, sida vid sida, "tänk om" får det en helt annan betydelse. Du känner en osäkerhet med begreppet.

Helt plötsligt står du ansikte mot ansikte med tänk om. Det är som en hand som drar dig två steg bak. Ibland kommer vi till situationer där vi använder uttrycket tänk om, detta kan vara i situationer som "tänk om hen inte säger hej om jag hejar", "tänk om hen inte gillar mig" eller "tänk om jag inte får jobbet".

Men att analysera sådana saker för mycket kan vara negativt, visserligen är det bra att tänka på konsekvenser som kan uppstå ur vissa situationer. Men att låta orden "tänk om" dra dig tillbaks från att till exempel att heja på någon, antar jag är negativt.

Om jag tänker efter på alla gånger som begreppet tänk om har begränsat mig önskar jag att jag hade haft den här meningen nära till hands, "du vet inte vad som händer förrän du provar, för vad har du att gå miste om egentligen?".

Att leva i ovisshet om som kunde ha hänt om du hade till exempel hade hejat antar är värre än att heja och riskera att inte få ett hej tillbaks. Men om du tänker efter så borde personen le och heja på dig, för vem vill inte vara trevlig?

Jag tror att "tänk om" är fullt av sårbarhet. Men jag vill tro att om vi använder "tänk" och "om" som enskilda ord kommer vi att utvecklas eftersom det ångerfyllda "tänk om" har suddats ut. Plötsligt kommer du kunna se mer positivt på saker och ting.

Att våga säga hej, att prata med den du gillar, att söka jobbet, kommer du inte förlora något på. Du kommer enbart utvecklas som person! Jag hoppas att vi alla kan sprida en positiv känsla till varandra!
Kram Frida

Likes

Comments

"De fick inte använda tegelstenar, endast naturstenar" lyder en vers. Budskapet är att naturstenarna symboliserar oss, den rena människan.

Jag såg mig om, solen sände några strålar mot ängen. Här och var fanns det stenar, små som stora. Några med mossa, några buckliga och några släta. Jag befann mig i en helhet där naturen bildade en skönhet. Stenarna är fina precis som de är, och detsamma gäller människan. Du är underbar precis för den du är.

Att veta sitt egna värde, vad betyder det? Är det en matematisk kombination som bildar ett värde? Är det ett sätt att värdera sitt liv i olika grader? Eller handlar det om att känna dig själv, veta vad precis just du är värd, vem du är?

Jag tror att meningen "att veta sitt egna värde" kan värderas från många olika synvinklar, inte minst om de mänskliga rättigheterna. Men jag vill inrikta mig på ett värde som betyder oerhört för vardera människa, ditt värde och mitt värde, vår uppfattning om oss själva.

Jag gick efter stigen, naturens anda fick mig att fundera. Här är det frid, här är lugnet. För människans existens behöver vi frid. Vi behöver hitta en stabil grund i oss själva som vi kan vidareutveckla, vi behöver veta vårt egna värde.

Mitt värde skiljer sig antagligen från ditt. För mig är till exempel lugnet ett värde, kärleken, vänskapen, känslan av att kunna andas men även min målmedvetna och ambitiösa sida. Jag tror på mig själv, jag accepterar mig själv. Och just begreppet acceptera är viktigt i det här sammanhanget. För att kunna veta ditt värde, känna en trygghet i att du är du, behöver du acceptera dig själv. Acceptera dina underbara sidor men även de som du kanske inte tycker om med dig själv, till exempel hör ofta dessa "mindre bra" sidor ihop med utseende. "Åh, varför har just jag dålig hy", "Varför har jag inte mer kindben?", osv... jag önskar innerligt att du kan sudda ut dessa tankar och acceptera, glädjas över att just du är du så att du kan blomma ut till den bästa av just dig själv.

Jag tog upp en sten, kände på den skrovliga ytan. Kanske föds vi som en skrovlig sten, genom åren vidareutvecklar vi oss själva. Lär känna alla våra sidor, accepterar oss själva. Kanske är det den processen som skapar den släta ytan på stenen. En underbar människa.

Likes

Comments

Jag öppnade glasburken, glädjen bubblade ur den. Jag öppnade de små lapparna och läste om det som någon gång har gjort mig glad under det senaste halvåret. Leendet spred sig på mina läppar.

Att känna glädje är antagligen en av de viktigaste känslorna i livet. Därför är det lika viktigt att vi sprider glädje till våra medmänniskor.

Ett leende kan göra stor skillnad under en dag, 365 om ett år. "Att skratta förlänger livet", tänk om vi då skrattar minst en gång varje dag, 365 dagar om året. Förlängs vårt liv då med 365 dagar eller handlar det om att glädjen ger oss en biljett till lycka som förlänger livet?

Jag tror att lycka är viktigt. Utan glädje vet jag inte vem jag skulle vara... kanske en person utan personlighet. Tänk vad hemskt att leva utan personlighet. Vem skulle du vara om du aldrig kan uppleva glädje?

Jag föredrar personlighet, minst ett leende varje dag och minst 365 skratt om året.

Likes

Comments

Vårt vi, mitt vi och ditt vi. För mig är mitt vi, förhållande till andras vi, så mycket större än deras vi. För mitt vi är det största som finns.

Jag tror att varje individ känner en behörighet till en annan person. Deras vi är antagligen det största enligt dem. 

Kanske beror det på att vi inte har upplevt något annat vi. För mitt vi är större än alla andras. Kanske är det en konspiratorisk handling från båda parterna. Parterna lever enbart i sina egna vi, och ser därav inte andras vi. För deras vi är så mycket större än alla andras.

Ditt vi, ditt förhållande till en person upplever du antagligen som det största av allt. Som en evigt blommande ros.

Troligen är allas, våra vi det underbaraste av dem alla, det största. Kanske lever vi i ett vi som enligt oss själva är det största av allt. Men jag tror att det som vi upplever som det största av allt är det största för just oss. För mitt vi är så mycket större än alla andras. Ditt vi är så mycket större än alla andras. En evig ros.

Likes

Comments

Fantiserar du? Drömmer du? Eller är det endast en skär inbillning? Varför är det så lätt att hamna i situationer som dessa? Att känslan växer, magen fylls av fjärilar och du kanske blir blyg, någon som du inte riktigt känner igen. Varför är vi ofta rädda för att visa just känslor? Sen när blev känslor en oslipad diamant? Är det dags att slipa diamanten eller bör du stanna kvar under den svartnade ytan?

En av mina favoritlåtar är av Elton John, Your song. Han lär oss om att du inte är den personen som lätt kan gömma känslorna inom dig, men plötsligt gick orden från något meningsfullt till något undangömt, kanske till och med något som du tränger bort.

Att medvetet försöka tränga ute känslor kan vara farligt och av någon anledning hinner de ofta ikapp. Kanske är det bättre att låta känslorna leva, istället för att leva i ett evigt springlopp.

"I hope you don't mind, I hope you don't mind, that I put down in words, how wounderful life is, when you're in the world". Kanske är det bättre att återuppta ordens skönhet, känslornas skönhet. För egentligen, vad vore vi utan dem? Ett tomt hål?

Att inte kunna känna skrämmer mig. Att vara känslokall... jag önskar innerligt att alla kan ta ett andetag, njuta av stundens känsla och sprida glädje till andra. Sudda ut de negativa känslorna och skriv ner de positiva.

Att slipa diamanten, att visa den vackraste diamanten av dig, låter inte det underbart?
Kram Frida

Älskar dessa blommor

Likes

Comments