​Halloj!

Nu har jag två månader kvar i skolan och sedan två månader på praktik! Tiden går så himla snabbt! Det känns som om det inte var länge sen som skolan började efter sommarlovet. 

Väntar på att få veta mer om min praktikplats. Jag hoppas att allt snart reder ut sig så jag kan boka biljetter! 

Jag har inte så mycket att berätta just nu, förutom att jag måste bli aktivare här på bloggen.
Likes

Comments

​Halloj!

Det var länge sen sist! Har gjort en hel del!

Har varit på två resor, till New York och till Prag.

New York var underbart! Saknar det massor redan! Bodde i centrala New York och hade nära till allt vilket var ett stort plus. Var inte ut till Frihetsgudinnan eftersom att man bara slapp ut till ön men inte upp i henne. Jag vill tillbaka dit så snabbt som möjligt eftersom att jag började hitta i staden. Fick en av de bästa nyheterna där!! 

Resan till Prag var med klassen och vi hade bar och olika aktiviteter hela veckan. 

Det kändes verkligen skönt att få lägga ner sig i sin egen säng efter två veckor på resande fot! 

Det kommer nog bilder i någon skede från båda resorna.

snart är det jullov och det varar i tre veckor. Sedan är det ungefär tre månader i skolan kvar och efter det två månader på praktik och sen är skolan klar för min del!

Likes

Comments

Halloj!

Idag är det tisdag och vi har varit lediga i en vecka nu och det känns inte alls bra att komma tillbaka.. Det känns inte alls lockande just nu att sitta vid skolbänken, och jag har ju längtat dit ända sedan sommarlovet började. Nu har jag ingen ork alls. Vi håller på med ganska krävande uppgifter i skolan nu som bäst och jag vet inte om jag kommer att orka psykiskt. Massor att tänka på och massor att planera. 

Har bland annat 4 resor att planera. 4! 

En av resorna är klassresan, som jag ser fram emot!

Hoppas jag hinner få allt gjort och att jag gör ett bra jobb.


Som jag skrev i rubriken ''Ork och framtidsplaner'' så började jag här i helgen fundera på vad jag ska göra då jag är klar från denna skola. Jag funderar starkt på att ta ett mellanår eller två och sedan fortsätta studera. Antagligen till restonom eller till paleontolog. Jag har inte bestämt mig ännu men jag hinner. 


​Men tack och god natt!


(Jag har fått lite kritik om att det har varit otydligt att läsa så nu kanske det går bättre att läsa)

Likes

Comments

​Halloj!

Nu är man tillbaka i skolan och det känns lite ovant att vara tillbaka.​ Skolan började nog i augusti men jag behövde inte vara i skolan då, så nu den 3.10 började skolan igen på allvar. Eller allvar och allvar, vi har inte så många timmar i skolan alls denna period. Ungefär 4h/dag. Men det är helt okej det med, får vara i skolan lite och träffa kompisarna i och utanför klassen. 

När jag ändå är på turism så planerar vi ju resor och vi håller just nu i klassen på att planera vår klassresa till Prag! Ganska taggad! Hoppas verkligen att vi får allt bra planerat och att allt sedan går som det ska! 


Likes

Comments

Halloj! Det har varit tyst ett tag här på bloggen men nu skriver jag igen. Jag har en ny praktik som är i Ekenäs, på Motel Marine. Det har varit en underbar upplevelse och jag har fått lära mig massor om bokningar och servering, om motel och restaurang. Jag vill inte sluta vara där på praktik, jag har verkligen hittat det jag vill göra. Skulle gärna stanna kvar på motellet och sommarjobba, men såvitt jag vet har de fullt och jag har ett sommarjobb redan.

Jag har haft massor att göra, fått lära känna mina kolleger, träffat massor med olika människor. Det har varit roligt att ha saker att göra t.ex. bokningar, svara i telefon, duka, servera, laga mat o mycket mer.

Nästa vecka är min sista vecka, min sista dag är på torsdag och jag vill att tiden ska gå långsammare. Men det är tyvärr omöjligt.

Mina kolleger är underbara och hysteriskt roliga! Vi har alltid roligt på jobbet och skrattar massor.

De hjälper alltid då det behövs och berättar hur, var och när något är. De har varit till stor hjälp och det är jag tacksam över

Jag blev tillsagd av en av kockarna att jag ska ta bild då jag lagat något i köket. Glass portionen och wiener prtionen gjorde jag med hjälp av ena kocken. Laxen fick jag till mat här en dag och jag tog bild av den eftersom att den såg god ut, vilket den också var

  • 198 readers

Likes

Comments

Halloj!
Nu har sista veckan på slottet kommit o farit. Det har varit sjukt roligt och lärorikt att vara där. Alla har varit trevliga mot mej.
Jag hade mitt yrkesprov här i veckan, fick 3 i det! Är ganska stolt nog över det.

På tisdagen börjar min nya praktik period i Ekenäs! Spännande!

  • 232 readers

Likes

Comments

Halloj! Förra veckan var det en vanlig vecka så att säga, och denna vecka är det påsk!

Förra veckan var jag på jobb i slottet och vi hade massor med besökare vilket var jätte kul! Jag var i Stora Slottsstugan, Slottskyrkan, Runda tornet, Riddarsalen och Frumaket under de dagar jag var på jobb.

Denna vecka kommer att vara lite kortare eftersom att vi slutar kl.15 på torsdag och är lediga på fredag(långfredagen). Så denna vecka är det jobb bara 3 dagar!

Under min tid här på slottet har jag lärt mej hur jag ska röra mej i slottet, historia, kundbetjäning och hur man ska guida i slottet.
Jag har även läst 8 böcker(håller på med bok nummer 9).

Under en veckas tid har jag fått två bra nyheter
1) Jag har sommarjobb
2) Jag har en ny praktikplats till nästa period

  • 253 readers

Likes

Comments

Halloj! Förra veckan var jag på jobb endast på tisdagen, men blev hemskickad och hamnade sedan ta sjukledigt vilket var synd. Imorgon är det jobb och jag undrar var jag kommer vara!

  • 255 readers

Likes

Comments

Halloj! Nu har det varit sportlov och en vecka på jobb. Jag har varit på olika platser i slottet och fått lära mej ännu mer om slottet. På fredagen kom min underbara mor på besök till slottet och fick en egen guidning i slottet av mej! Det var första gången som jag guidade i slottet och jag tycker nog att det gick helt okej även om jag inte mindes allt.

Jag har nu även laddat upp några bilder från Slottskyrkan och från Riddarsalen

  • 317 readers

Likes

Comments

​Halloj! Nu är det en vecka sedan jag skrev här, så jag ska ta och berätta vad jag har haft för mej den senaste veckan. På måndag var jag ledig så då åkte jag med Kata till Pargas på morgonen. Kom till Pargas ungefär 11. Klockan 16 startade jag och en annan till Åbo med buss för vi skulle och se på Deadpool (rekommenderar den starkt!). 

På tisdag var det väckning lite före 7 för att göra sig klar för jobbdagen. På tisdag hade jag igen en plats att övervaka! Riddarsalen som då är en plats för det mesta för barn och där kan man klä ut sej till riddare, prinsessa och prins. Det är altid lika roligt att se på då barn klär ut sej och leker teater med tronen som finns i salen. 

På onsdag var jag övervakare i den medeltida kungssalen. Det är en stor sal som kungen på medeltiden hade fest i. Jag hade inte så mycket att göra eftersom ingen ville fråga något om salen utan besökarna bara gick genom den men det var helt okej för mej för jag hann läsa hälften av en bok som heter Ondska och den är skriven av Jan Guillou (rekommenderar). 

Torsdagen tillbringade jag i Slottskyrkan. Där var det några som frågade om ifall det brukar vara vigslar där och vanliga gudstjänster. Jo, det vigs några par där men jag har ingen aning om det finns vanliga gudstjänster som tar plats i kyrkan. Jag fick boken färdigt läst och det tog mej ungefär 10 timmar.

Igår var jag igen i Riddarsalen och vi fick mer kläder att lägga fram vilket var jätte skönt, för det hade inte varit så mycket att prova tidigare. Tog med en ny bok som heter Arra och som är skriven av Maria Turtschaninoff (rekommenderar) men den läste jag färdigt på 8-9 timmar. Efter jobbet begav jag mej hemåt. 

Nu kommande vecka har jag sportlov och då kommer jag att vara ledig vilket kommer att vara helt okej. 

Likes

Comments