View tracker

Så var det helg igen :) veckorna går verkligen fort! Men jag måste faktiskt erkänna att jag längtar en del till nästa vecka, för då ska jag göra något jag egentligen trodde att jag skulle lägga ner för all framtid. Jag ska börja plugga!
Jajjemen, 1 år på distans ska jag plugga till diplomerad kostrådgivare :) och jag ser verkligen fram emot att få börja eftersom det är ett stort intresse.

Men först är det som sagt lite helg och den bjuder på studentfirande och säkert lite annat trevligt :) vad har ni för planer?

Måste bara dela med mig av vad som kom hem till mig idag, sååå lycklig! 😍

Leverans från makeupbox.nu 😃

-Victoria's Secret Forever Pink
-
LipPlumper
-Mascara från MaxFactor

Återkommer med mina betyg på produkterna när de har testats ordentligt :)

Önskar er alla en jättefin kväll! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Då var man här igen, med förhoppning om att stanna en gång för alla men det har jag ju sagt förut :p

Hursomhelst så har mycket hänt sen sist jag skrev, bland annat har jag äntligen fått jobb efter flera års sökande utan resultat. Det känns verkligen toppen och jag trivs som fisken i vattnet! Så nu jobbar jag på och hoppas på att få vara kvar. Det känns så rätt, är mycket gladare nu och ser positivt på det allra mesta :)

Oj, klockan gick visst fort ikväll men jag kommer garanterat skriva mer imorgon, då avslöjar jag bland annat något som jag har tänkt fram och tillbaka på tusen gånger och nu äntligen bestämt mig för att göra :)

Sov gott alla fina därute!

Just det, måste bara dela med mig av denna skönhet som köptes idag :) såååå nöjd!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon!

Tänkte dela med mig av recepten på detta som jag gjorde igår, blev verkligen supergott!

För ut är Oopsie, ett hälsosamt alternativ för er som inte vill utesluta bröd. Dessutom är de helt glutenfria! :) fiberhusk och bakpulver är inget måste, men det gör så att dom blir mer brödliknande.

Detta recept ger ca 6 stora eller 8 mindre.

3 ägg
100 g philadelphiaost
en nypa salt
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver

Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.
De kan ätas som smörgås eller användas som korv- eller hamburgerbröd. Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön.
Du kan även göra en enda stor oopsie som du sedan använder som rulltårtsbotten. Lägg bara på ett rejält lager med grädde och valfri bärsort.

Sedan har vi kycklingbiffarna som blev väldigt populära här hemma :) väldigt saftiga och mättande!

4 portioner
3-4 kycklingfiléer (ca 500g)
100g bacon
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
200g fetaost
1/2 kruka färsk basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Mixa kycklingfiléerna till en färs, (jag har köttkvarn så jag använde den men mixa går lika bra).
Skär bacon i strimlor samt skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en stekpanna med smör/olja och bryn bacon, lök och vitlök några minuter. Låt svalna.

Smula fetaosten i en skål, finhacka basilikan. Blanda färs, fetaost, lök, vitlök, bacon, basilika, salt och peppar i en skål. Forma till biffar och stek tills de är genomstekta.

Hoppas ni provar båda, ni kommer definitivt inte ångra er!

Likes

Comments

Godmorgon, eller god förmiddag till er som redan varit på jobbet/ i skolan några timmar.

I skrivande stund har jag precis avnjutit en fräsch frukost, jag är nog den sämsta när det kommer till frukost då jag gärna hoppar över. Men det blir inget mer med det nu när jag har mål att nå!

Så idag blev det;
1dl naturell yoghurt
En liten näve osötad müsli med blåbär och hallon
1 rågknäcke med keso och skivad avokado. Bild ser ni längre ner :) Till det ett stort glas vatten!

När man som jag ska gå ner en hel del i vikt är det väldigt vanligt att man nästan blir rädd för att äta, men det ska man aldrig vara! Att äta bra mat, lagom portioner och lagom ofta är bara bra för din förbränning.

Nu börjar det bli dags för lite jobbsökande vid datorn för min del, så då blir det lite stillasittande. Men efter det tänkte jag riva av ett hemmapass med boxning, hantlar och magmaskin. Dessutom ska jag baka Oopsies i eftermiddag, så då tänkte jag lägga in bild och recept till er som vill ha.

Hoppas ni får en superfin dag allihopa!

Likes

Comments

Då var det dags för mig att dra igång med lite bloggande, har försökt till och från under några år men nu känns det som att jag har hittat min grej att skriva om :)

Som ni säkert har läst i min presentation så kommer ni få följa med i min vardag som rullstolsburen, fördomar som finns i samhället och vad jag själv tycker om samhällets syn på funktionsnedsättningar.

Dessutom har jag ett väldigt stort intresse för träning och hälsa, för ca 7 månader sen påbörjade jag min stora resa mot ett hälsosammare liv efter många år med övervikt. Kommer dela med mig av tips och pepptalk utifrån egna erfarenheter vad gäller detta. Recept på hälsosam kost kan dyka upp ibland också :)

Skulle det vara något som ni undrar över så är alla frågor välkomna, både via mail och på bloggen :)

Nu kör vi!

Likes

Comments