Hej fina!

Åh
nu är det nära. Nära till flytt, nära till jul och nyår. Jag blickar fram mot det nya året med både spänning och sorg i hjärtat. Det ska bli SÅ kul med ny lägenhet äntligen. Äntligen ska allt bli klart. Det ska bli kul för Milton att få träffa alla kompisar igen och börja med en ny sport/aktivitet!
Men det kommer bli så långt till min familj igen. Det finns såklart de som har det värre, vi har ca 12,5 mils enkelresa. Men det känns i hjärtat. Sen kommer vi knappt se skymten av A hemma. Han jobbar kvar där vi bor nu tills att vi hittar en bättre lösning. Så han kommer åka hemifrån vid 5 tiden ungefär och komma hem runt 8-9 på kvällarna. Det är ju något vi måste lösa innan jag börjar jobba, eftersom barnen måste hämtas etc!


Vikt
Det är nu 3 månader sen lillebror kom till världen och kroppen jobbar sig tillbaka. Jag har nu gått ner dom 17 kilon jag gick upp men såklart ser inte kroppen likadan ut som innan!

Höfter, Bäcken ,bröstkorg, mage
Det tar tid innan bäcken och bröstkorg drar ihop sig igen, liksom min separtion i magmusklerna!
Jag tränar på med "mammamageappen" och nog blir det bättre men det kräver tålamod vill jag lova. Jag kommer nu i de flesta av mina jeans igen iallafall. Vissa är tvärstopp så nog är det skillnad om man blickar tillbaka ett år! Jag vet sedan Milton att det tar lång tid att återställa sig efter en graviditet, men att det går! Så tajt mage som jag hade 2014 har jag aldrig haft innan graviditen med M. Och byxor jag inte kom i första året efter M kom jag i för ett år sedan. Inte smalare fettmässigt utan höfterna som gått tillbaka!
Jag har mer underhudsfett på underkroppen än överkroppen som är det typiska "kvinnoproblemet". Så efter graviditeten har jag lite mer att träna bort kring lår och nedre magmusklerna än innan. Jag har också tappat en del i styrka på gymmet, vilket antagligen kommer ifrån de första två månaderna efter att J kom, då man mest bara satt och ammade hemma i soffan.


Huden
Något annat som också kräver sin tid är huden! Huden kring magen är väldigt mjuk och "töjbar" eller hur man ska kalla det. Det har också hänt en himla massa på dessa månader och jag försöker ta hand om huden så mycket som möjligt sen dag ett! Aldrig missa att smörja in mig varje dag efter duschen och försöka få i sig så mycket vitaminer som möjligt!

På min vänstra höft har jag ett ärr, det är inte en grov bristning. Peppar peppar så har jag sluppit bristningar på magen!
Låren och rumpan därimot har jag en hel del hormonbristningar. Tur att man är mänsklig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heeeeej!
Ja, tro det eller ej men vi lever!

Det har blivit mycket att tänka på senaste tiden så varje gång jag fått en liten stund över så har tiden gått åt till att ringa ärenden o fixa försäkringar, elavtal, ansökningar etc. Vi flyttar nämligen runt nyår! Baaaam. Typ. Det jag tjatat om nu i ett års tid här inne. Det är faktiskt nästan exakt ett år. Vi flyttade hit den 15:e december förra året. En vecka mer.
Är överlycklig samtidigt som jag har en klump i magen. Under de här året har jag inte stannat upp en enda sekund för att känna efter, man har bara kört på o strävat framåt. En bra egenskap jag har, som också blir dålig ibland. Driven.
Har fått höra det sen jag var liten men märker det inte själv förrens det jag strävat efter är uppnått. Varje gång är det så.

Under tiden man har kört på framåt så har man också skapat en vardag här. Man har blivit lite trygg i allt o fått en rätt utstökad framtid. Jag vet såklart att allt kommer bli super när vi flyttar också, men det är ännu en gång en lite oviss framtid. Och jag kommer sakna vissa delar här med, något fruktansvärt.

Barnen är ställda i kö till dagis iallafall och jag hoppas verkligen att Milton får komma in innan sommaren så han hittar rätt med kompisar och allt innan 6-års drar igång i höst! Helt otroligt, har snart ett skolbarn! Vad hände känner jag, typ tio gånger om dagen. Jag vill stanna tiden så hårt, samtidigt som det mest fantastiska och givande i livet är att se sina barn utvecklas och växa fram till alldeles egna personligheter och individer. O Milton är så lillgammal, man får påminna sig själv ibland att han bara är fem år. Jag har världens finaste små pojkar och är SÅ lycklig att just jag fick äran att bli deras mamma.

Det som återstår nu inför flytten är att söka till skolan igen, leta nytt arbete åt A, säga upp och fixa nya gymkort((!!)))😍 och sist men inte minst - inhandla färg och material till "renoveringsprojektet" iiiiiih vad spänd jag är för det!


Jason har börjat med nått så sött när han äter, han tar tag i ryggstödet i stolen o håller stenhårt 😂😂 tokbebis. Både jag o Milton skrattar så vi gråter varje gång.

Hans hår har stått som en tuppkam enda sen han föddes, går inte att borsta ner det🙈

Likes

Comments

Att få en box med produkter utvalda noga för att passa just dig, hur låter det?
Det finns ju mängder av olika månadsboxar, the healthy box, studentboxen, glossybox, lykobox etc. Men jag som mamma har saknat ett koncept med produkter för mig OCH barnen! Produkter som är noggrant testade och säkra att använda både under graviditet och amning. Ett koncept som boostar mig som mamma! Men nu finns det!
Mammabox.se
går antingen att köpa styckvis eller skapa som prenumeration. Jag har fått äran att bli ambassadör för denna härliga kreation och det är jag SÅ glad för!
Jag fick hem min octobertestbox för några dagar sedan och tycker verkligen att det är ett hållbart koncept. Tror att detta kommer bli väldigt populärt på marknaden eftersom att det är så mycket man har tagit hänsyn till när man skapat boxarna!
Dels för att sammansättningen är så välanpassad för en mamma- både blivande och inte -, dels för att boxarna har ett så fint utseende så att man känner sig extra bortskämd redan där, men också dels för att mammabox valt att samarbeta med varumärken som har ett hållbart tänk kring vår miljö och inte minst männsiskor. Det är ju ganska viktigt som förälder kan jag känna, vi har ju trots allt satt framtidens befolkning till världen. Då måste vi ju se till att det finns en värld kvar att leva i också?

Som jag nämnt i rubriken, detta är den ultimata måbra-boosten antingen till dig själv som förälder, eller som en solklar present. Eller julklapp som det så snart är dags att införskaffa! Sätt upp en prov-box på önskelistan, ni kommer inte bli besvikna!

Detta inlägg är i samarbete med mammabox.se

Sammansättningen av produkterna i min testbox är perfekta för en liten stund av egentid! Eller varför inte när man ammar, vilket jag gör typ jämt. Jag fick vitamin wells nyhet, äpple/ingerfära och den var SÅ god! Har verkligen fått dille på den nu. Problemet är att jag inte hittar någon återförsäljare! En mjukgörande återfuktande fotkräm, tidningen MAMA och kokosflingor med havssalt! En lyxig stund för sig själv utan tvekan, är denna box gjord för! Jag är supernöjd. Utöver så fick jag även två varuprover i form av olika oljor till huden. Man har satsat på ett bra koncept i denna box, ett säkert kort - tidningen. Den går ju alltid hem! Drickan ör en rolig nyhet värt att testa! Krämen är något man faktiskt uppskattar o behöver vid denna årstid, men något man kanske inte satsar på att köpa, så det var ju super bra. Kokosflingorna är ju individuellt om man tycker om eller ej, men också en nyttig nyhet värt att testa!

Likes

Comments

Åh den här helgen. Så mycket känslor.
Min pappa, som jag alltid stått väldigt nära, gick ju bort för nio år sedan i en mc-olycka (har skrivit om detta mer längre bak i bloggen) och jag har inte kunnat åka till hans grav en enda gång sen första året. Förrens i lördags. Jag tjatar om de i alla sammanhang men tiden går så otroligt snabbt. Det har hänt så fruktansvärt mycket under de här åren, men när vi väl kom dit stannade tiden. Det var som om det precis hade hänt. I och med att jag inte varit där på så länge så var det så overkligt. Lika overkligt som första gången jag stirrade på hans namn som var inristat i stenen. Namnet stod där men det var inte på riktigt kändes det som. Min pappa var ju odödlig, han var ju pappa, min klippa och min hjälte.
Det blev väldigt mycket känslor på en och samma gång. Saknad, sorg, skuldkänslor, lycka, kärlek, ja allt på en o samma gång. Vi tände ljus och satte ut dekorationer vi samlat på oss. Milton lämnade ett pärlhalsband han gjort. Det var såklart lite svårt för honom att förstå, vi var hos morfar men morfar är ju i himlen?
Vi träffade också en av mina farbröder med familj, som jag heller inte sett sen begravningen i princip. Också väldigt overkligt, tungt men endå så betydelsefullt. Det är konstigt att träffas utan pappas närvaro som förr, men det får mig att känna som att en liten bit av honom fortfarande är här.
Jag är så glad att jag äntligen fick komma dit.
Allt tack vare Anton som överraskade med att vi skulle åka upp! Det finaste någonsin❤️

I fredags var Anton och Milton iväg och bytte däck på bilen medans jag o bebis var hemma o myste. Vi hämtade ut detta tyngre paket till min stora förtjusan👆
Kan säga att det var över förväntningarna när det kommer till smak! Jag har alltid haft svårt för både proteinpudding och bars, men dessa är underbara! I både konsistens och smak!
Kaseinet smakar mest choklad som jag upplever det men otroligt god endå! Aminosyrorna har jag inte prövat ännu eftersom jag ammar, men ska bli SÅ spännande nu när allt annat hittills varit så bra.😍
Blir definitivt att fortsätta beställa. Proteinbars är ju perfekt snack när sötsuget smyger sig på, vilket det gör ofta i samband med amningen!


I torsdags var vi och vägde och mätte J igen! "Endast" vuxit knappt en cm men därimot gått upp 400gram. Från o med nu ska vi bara gå på kontroll en gång i månaden tydligen och nästa gång blir det vid tre månaders vaccinet. Känns lite långt imellan varje gång? Är det fler läsare här inne som bara går på vikt o längdkontroll en gång i månaden efter att bebisen blivit två månader?

Tillbaka till fredagen, då var vi iväg på efterkontroll! Så kul att träffa min barnmorska igen och det märktes att hon kände detsamma faktiskt. Allt gick bra och jag har fått tid till att sätta in kopparspiral igen. Jag hade en klump i magen när frågan kom upp om tid för det, då jag var säker på att eftersom jag fyllt 20 skulle behöva betala 1000:- för att sätta in den. Men det visade sig endast kosta 100:- fram tills att jag är 26, så jag hinner ju kanske byta ut den för 100:- en gång till! Haha. Den ska ju bytas vart 5:e år och jag blir 21 nu i januari. Känns också lustigt. I min släkt på mammas sida så blir man inte äldre än 65 oftast pga. En massa olika orsajer, och följer jag det så har jag levt en tredjedel av mitt liv nu. Helt sjukt!

Igår - söndag blev en mysdag! Vi åt mysfrukost tillsammans och gick sen ut och rensade bilen och gick till gymmet! Efter det blev det en promenix ner till mamma och titta på hennes nya lägenhet o säga hejdå till min bror innan A skjutsade honom till bussen hem mot Sthlm igen. Maten hade jag gjort klart i fredags så det var bara att värma! Så skönt!

Likes

Comments

Åtta veckor redan. Två månader på torsdag. Helt sjukt!
På torsdag ska vi väga o mäta och på fredag är det dags för efterkontroll för min del hos barnmorskan. Kommer bli konstigt att åka dit med bebis utanför magen!
J har vuxit tio centimeter på sju veckor förresten, insane! Lilla bebis, behöver inte bli stor så fort! A har en kollega som har en son på fyra månader, alltså dubbelt så gammal som Jason, och de har samma storlek i kläder. Vi har en rejäl grabb 😍
Han har börjat göra en massa olika ljud nu och man får verkligen svar när man pratar med honom. Det uppskattas av Milton med!

När Antons mamma med familj var här förra helgen hade de med sig så himla fina presenter. Jag fick ett halsband med barnens namn ingraverat och deras månadsstenar! Hur fint!!?

Anton och Milton bakade lussebullar och bjöd på 😍

Likes

Comments

Hej fina!

Så, Jag och Jason
blev ensamma i helgen för första gången. Anton åkte till Enköping för jobb och M till sin pappa. Lite nervöst att bli helt ensam på nätterna med bebis, men det gick! I lördags var vi till gymmet en sväng och jag hann även sola för första gången på kanske fyra-fem månader! Jason var ute med mamma o gick med vagnen. Sen på eftermiddagen kom min bror hem till oss och pratade o myste! Framåt kvällen hade våra grannar fest i vanlig ordning när helgen kommer, och jag o J satt i soffan o jag letade efter något att titta på på netflix!
Jag hade sms:at med Anton under dagen och kvällen och han hade sagt att de blev tvugna att fortsätta på söndagen med, vilket innebar att han skulle komma hem på söndagskvällen.
Jag får ett sms från honom där det står "bli inte rädd hjärtat mitt"
Och jag svarar "för vadå?"
Det var ett jäkla liv hos grannarna och de sprang i trappen hela tiden. Rätt som det var hör jag hur någon fumlar med vår dörr och jag får smått panik. Vid det här laget kopplar jag inte alls ihop smset med vad som händer, utan tänker mer att jag är rätt hjälplös i soffan med min bebis i famnen, vad ska jag ta mig till liksom?!
Det var såklart Anton som överraskade med att komma hem en dag tidigare. Med blommor, choklad o allt! Jag hade inte en aning. Endå hade jag snapat med honom bara nån timme tidigare. Gullis! ❤️
Så istället för att jag o J blev ensamma hela söndagen med, så åkte vi in till stan och gick en sväng och hämtade upp Milton!
En väldigt bra överraskning.

Likes

Comments

Hej fina ni.

Något som jag tänker lite extra på och känner lite extra för, är alla djurskyddsföreningar etc. Jag tycker det är rent av horribelt att människor anses sig ha rätten till att behandla djur hur som helst för att vi är den starkaste arten. Har djuren inga rättigheter för att de inte kan säga ifrån på samma sätt som oss?

Jag menar inte att vi inte behöver slaktdjur osv. Men hur man behandlar dessa är frågan. Allt för många djur i dagens läge lever under förskräckliga förhållanden för att sedan dödas. Och likaså, allt för många djur lever naturligt och bra, för att sedan fångas och flås levande, eller fångas och få sin fena avskuren och sedan bli kastad till botten för att ruttna och dö. Bara för att vi människor anser oss ha rätten att göra så mot dem.

Jag önskar att jag visste hur jag kunde göra mer. Djur och barn är det mest oskyldiga vi har i världen och de ska vi vara rädda om. Jag är därför fadder hos både wwf och world animal protection, som jobbar på plats världen över för att djuren ska få en chans att överleva, en chans att leva ett bra liv.

Just nu jobbar WAP för alla slaktkycklingar som far illa på alla matkedjor till exempel. Brutala filmer och bilder finns att se och det är ju inte direkt en nyhet hur chicken nuggets blir tillverkade. Vill du vara med i kampen om att stoppa detta, kan du gå in på detas hemsida och skriva ditt namn i en insamling. Det kostar absolut inget mer en någon minut av din tid, men kanske kan det påverka hur livet ser ut för kommande matfåglar!

Likes

Comments

Bebisar är ju himla duktiga på att visa sina känslor genom ansiktsuttryck! Gud va roligt det är att sitta och titta på🙈!
På lördag blir lilla Jason hela 7veckor. Snart två månader. Känns inte alls okej! Men det är så roligt att se hur hans utveckling går framåt samtidigt, och det gör den med flygande fart! Han ler mer och mer och det går verkligen att "prata" med honom nu och han ger gensvar. Han har varit väldigt stark i nacke och rygg sen födseln, men nu håller han sig uppe rätt långa stunder. Han lyckas rulla sig från rygg till sida med!
Imorgonbitti ska vi till bvc för att mäta och väga igen. Nu är det nästan 1,5 vecka sen vi gjorde det sist så blir spännande att se hur stor han blivit, framförallt med tanke på att han får mer tillägg nu än förut. Framåt eftermiddagen räcker inte mjölken till och då blir det 20ml på ef.m och 20ml på kvällen. Så vi får se om det gör någon skillnad upp eller ner.

Strax ska vi åka med mor min på event i Motala och sen lite mathandling, beror på vad J tillåter 😂

Likes

Comments

När jag fick Milton var jag osäker på om jag ville amma. Det var trixigt och knöligt o han blev inte mätt från första stund. Jag gjorde det bara för att det var det bästa för honom. Simple as that. Sen tog mjölken slut tvärt efter bara några veckor. Från ena dagen till den andra bara försvann det. Inte en droppe gick det att få ut. Försökte med a l l t. Värme, duscha varmt, handmjölka, pumpa, inget hjälpte.

Den här gången hade vi det tufft i början, barnmorskorna trilskades med att det skulle funka utan amningsnapp medans jag visste från början att det inte går. Mjölken tog sin tid att komma och både J och jag blev mer och mer frustrerade. Sen hade jag så jäkla mycket hormonpåslag första veckan, aldrig varit så depp över ingenting typ. Satt och grät konstant, framförallt för att jag visste att tiden skulle gå så fort och J snart inte var bebis längre.
Och nu, visst är det krävande och jobbigt när man inte kan göra nånting knappt för att man bara ska amma amma amma amma. Det är mjölk överallt o är det inte det så är de kräks.. Men det är ju såååå mysigt. Jag hittade aldrig den känslan riktigt förra gången, klart jag kände mig jätte dålig när jag inte kunde ge M mer, men inte att jag saknade det. Det kommer jag göra den här gången när jag inte längre kan amma. Närheten och goset som amningen ger, det är inte mycket som slår det. Att mata med flaska är inte i närheten så mysigt även om man är hud mot hud. Närheten saknade jag ju med m också efter att jag slutat amma såklart.. Nej...stoppa tiden! Jag vill att han ska vara min lilla knorr för alltid så att vi kan dela detta tillsammans jämt. Så känner jag mer o mer för var dag som går. Tänk att det kan vara så olika!

Likes

Comments

Läges update igen!

- det är svårare än man tror att hinna med ett inlägg här med två barn hemma, varav en äf bebis.

- det är svårare än man tror att hinna med något alls faktiskt utöver att mata,trösta o byta på bebisen. Är glad om det inte går tolv timmar mellan frukost o middag. Sån tur att Milton är så hjälpsam, utan honom här hemma skulle dagarna varit mycket svårare! Tänk att han skulle bli en så fin storebror❤️ 

- Att en så liten människa kan påverka humöret så mycket på precis alla i familjen. Ingen sprider så mycket glädje och ingen får en att bli mer frustrerad och panikslagen.

-M har en hatkärlek till Jason. Han kan säga dumma saker, men när han ser honom så kan han inte låta bli att spricka upp i ett leende.
Idag till exempel så stod han o kramade mig medan jag hade J i famnen som precis ätit o nu skulle rapa. Varpå M brister ut - " ååååh han har ögonbryn, jätte små!! Ååå så söt han e!" ​Mitt hjärta smälter så många gånger om för dom här två!


- vi spelade bingolotto i lördags. En jäkla massa lotter. 6 stycken närmare bestämt plus en dubbellott. Vi skulle vinna NÅNTING åtminstonde. Obviously.
Nej vi vann inget. Joo 100kr på dubbellotten. Som sedan brann upp av alla svindyra telefonsamtal i hopp om att vinna en bil etc etc.....

- Som rubriken lyder så börjar resurserna ta slut. Mjölkresurserna alltså, vi har inte spelat bort alla pengar även om det kändes surt att man åter igen är så naiv o tror att man faktiskt vinner något.
Mjölkproduktionen ska regleras utefter barnets behov. Ju mer barnet tuttar- ju mer mjölk ska produceras. Så är inte fallet här, liksom med m när han var bebis. Mjölken börjar istället försvinna och det känns skit. Jag vill amma tills han är iallafall fyra månader. Nu när vintern kommer och RS får grepp igen o allt. Inte säker på att hans mage tål ersättningen heller, har provat med tillägg då o då efter att jag ammat och det blir ramaskrik en stund efter.

-Var på gymmet för första gången på sex veckor i torsdags. Sååååå underbart!!!! Om jag kunde förklara känslan. För att kunna vara där med en bebis bör man vara där innan två på ef.m. Säg det till en sex veckors bebis som är konstant hungrig. 👍 och bajsnödig och kräksig. 👍
Så idag är första gången sen dess som jag kom dit. Vi haf gjort ett försök varje dag sen i måndags men fått gå hem direkt. Jason vaknar, det är fög mke folk etc. Han vaknade idag med och jag fick gå in på toaletten o amma innan vi ens kommit in i själva gymmet. Mamma var dock snäll och hämtade jason i vagnen o milton o gick ute en sväng. J sover bra i vagnen när man är ute. Så i hela 40 minuter fick jag träna och med m u s i k!!! Jag är som en ny människa. Obeskrivligt lycklig mamma!😍

- i lördags var vi i linköping en sväng jag, A och J. M hade pappa-helg. Var riktigt mysigt! Drack varsin latte på waynes coffee och strosade runt lite. Bytte storlek i en klänning jag beställt från bikbok. Spets och stretchig sammet i en puderrosa nyans. Så fint! Sammet är ju verkligen have to have nu!


-Igår var Antons pappas sambo här med sin dotter och barnbarn! Milton
fick leka av sig med barnen vilket uppskattades till max! Dom hade även gjort massa matlådor till oss, underlättar en hel del imellanåt när man har dagar som bara verkligen inte går ihop. Eller vi gör en maträtt som inte blir tillräckligt till matlåda åt A dagen efter. Tacksam!


- Älskar att vara mamma! Har världens finaste pojkar!

Bjuder på denna post-workout selfie med grabbarna, varav en äter. Bara för att jag är hög på endorfiner nu!😍

Likes

Comments