Hej på er!

Nu sitter jag och väntar på bussen efter en hyfsat lång skoldag. Jag kommer vara hemma runt 18 ikväll vilket känns ganska segt, men men sånt är livet.

Eftersom jag är hemma så sent ska jag passa på att plugga på bussen så jag inte har lika mycket att göra när jag kommer hem. Jag ska åka och träna när jag kommer hem och då vill jag inte direkt sätta mig och plugga sent ikväll så då gör jag det mesta på bussen istället.

Hoppas ni har haft en bra dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!
Idag blev det tidig uppstigning redan vid 5.45, min kompis ville ha hjälp att ta kort i soluppgången så jag hjälpte henne.

När jag kom hem så satte jag mig direkt i bilen och åkte med mamma till frisören. Det var mamma som skulle klippa sig men jag åkte med bara för att få köra.

När vi kom hem bytte vi om och åkte sedan till hästarna och red ut en kortis.

När vi kom hem åt vi och vi har gått med Skott. Men nu ligger jag bara på soffan och kollar på tv.

Hoppas ni haft en bra dag!

Likes

Comments

vardag
Hejsan!

Sorry för lite långt uppehåll men jag har inte haft riktigt den tiden jag vill ha för att få ihop ett vettigt blogginlägg.

Men det som har hänt är att jag har fått börja övningsköra, som jag har längtat. Jag började köra igår och har tagit varenda lilla tillfälle som har kommit till att köra, och det är verkligen super roligt.

I måndags var jag och fikade med en av mina förra lärare, haha det var lite stelt men men. Jag firade även min födelsedag med min kompisar.

Igår var jag hemma själv och började redigerade en video till min och Moas gemensamma youtube kanal. Diskade och tvättade gjorde jag också. På eftermiddagen övningskörde jag med pappa till skogen vilket jag tyckte gick ganska bra för att vara första gången.

Idag har jag varit med mamma, min lillasyster och några kompisar till familjen till Tibro där vi var på mini zoo. Jag och min lillasyster blev inringda för att jobba på ica då de hade för lite personal. Haha gissa vad jag gjorde sen, jag övningskörde.

Men hoppas ni har haft en bra kväll.


Likes

Comments

vardag

Hej!

Ni sitter jag och målar i min mandala bok. Det händer inte ofta men ibland så händer det. Tycker det kan vara ganska skönt att bara sitta och måla i den.

Idag ska jag till Moa om en stund. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men vi ska i alla fall åka till en kompis och äta födelsedags middag då jag fyllde år i torsdags.

Förresten det är ju höstlov nu, så skönt och vara ledig ifrån skolan i en vecka.

Ni får ha en toppen lördag.

Likes

Comments

Allmänt
Nu när det har blivit mörkt på kvällar och tidiga mornar så tycker jag att det är en självklarhet att använda reflexväst! Jag har alltid blivit lärd att jag ska ha reflexväst på mig när jag går ut i mörkret. Visst det kanske inte är det vackraste att ha på sig men det är en billig livsförsäkring för ca 28 kr.

Går man i mörkret så syns man inte när det kommer bilar även om man går där det finns gatlampor så syns man inte. Jag vet detta eftersom jag själv har moped körkort och har åkt bil och sett när människor på vägkanten utan reflexväst. De syns inte, man ser dem inte fören man är precis bredvid dem, är man inte snabb då att väja eller att personen håller sig till vägkanten så kan det bli en krock, då är det inte säkert att människan klarar sig. När du kör i 45 km/h så tar du dig 12,5 meter på EN sekund, på 12,5 meter är det inte säkert att du hunnit uppmärksamma personen och då är det inte omöjligt att det smäller. Tänk då om det går ännu fortare, då lär det inte gå bra.

Men har du då en reflexväst på dig så kommer du synas och kan känna dig säkrare när du går i trafiken. Själv använder jag det jämt när jag är ute i mörkret och kan då känna mig mer säker när jag går i trafiken och behöver inte oroa mig för att bilarna absolut inte kommer att se mig.

Jag själv blir jättearg om vi åker i bilen och ser någon utan reflexväst, kan sitta i bilen och skrika " men sätt på dig reflexer". Det är klart att jag inte heller alltid har på mig reflexväst men det är om jag går mitt i en by och har glömt reflexer men jag mår dåligt över att jag inte har då jag vet hur dåligt det är att inte ha reflexer på mig.

Likes

Comments