View tracker

Blogg... är som en plats där man kan skriva av sig, som man gör i en dagbok. När man har funderingar, så kan man skriva av sig på en blogg, för att få ut sina tankar. Men det är inte alltid bra att skriva av sig för mycket, men det får man bestämma själv hur mycket man vill skriva av sig. Det är även mysigt att bara sitta framför datorn och koppla av medan man sitter och funderar på vad man ska skriva om. Men det känns även bra när man har fått ut inlägget sen. Sedan kan man få nya vänner genom bloggen. Det är ännu roligare om man får vänner om man bloggar i samma kategori, som till exempel i foto, design & inredning, eller varför inte mat & recept. Såklart så är det även en gemenskap. Alla bloggare samlas i en bloggportal och inspirerar varandra men även andra.

Youtube... är en trygghet att vara hos, eftersom att man kan kolla på massa videos när man känner sig glad, ensam, ledsen, alla känslor. Det finns dessutom alltid någon video som passar en själv. Det finns så många olika sorters kategorier. Även Youtube är en gemenskap bland alla youtubers. Man gör collabs med varandra, sminkvideos, hästvideos, vardagliga videos och mycket mer. När man har tråkigt en dag, så är det bästa att sätta sig mjukt och skönt och ha ett Youtube maraton. Man blir alltid glad när man går in på Youtube, man får en bra känsla. Men på den senaste tiden, så har det inte riktigt varit samma känsla som innan. Jag tycker att det känns som att youtubers tävlar mot varandra, vem som har flest prenumeranter. Men det börjar bli bättre med det också.

Likes

Comments

God morgon på er allihopa! Jag hoppas att ni mår bra, det förtjänar ni alla. Idag ska jag inte göra något speciellt, planera några inlägg. Annars har jag inga planer för dagen. Jag måste förresten göra klart en historia uppgift som sagt, även städa rummet. Under bilden har jag gjort en omröstning, så ni får gärna svara på den, det hade varit väldigt snällt. Eftersom att jag vill att ni ska få vara med i bloggen, för ni är en del av denna bloggen. Ni är en del av mitt liv. Jag hade såklart fortsatt att blogga, även om inga läser den. Men det är roligare när någon läser och kommenterar den.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Det har varit en bra och kort fredag. Jag vaknade runt 8 och efter det kollade jag på Youtube i en halvtimme. Sedan gjorde jag mig en god frukost, och sen gjorde jag mig iordning inför praktiken. Jag började som sagt 11:00, så jag gick runt halv 11. Jag skulle egentligen slutat halv 4, men fick sluta lite tidigare, så jag var hemma runt 20 över 3. Sedan åt jag tacos med familjen. Nu sitter jag framför Youtube, och lite senare ska jag kolla på fångarna på fortet eftersom att några youtubers är med i dagens program. Vad har ni gjort idag?

Ny design och nya tag. Jag kände för att börja om bloggen, men jag kommer inte ta bort några inlägg. Utan jag har gjort om designen, eller vad man ska säga. Så jag ska försöka göra bättre inlägg, men jag vet inte hur ofta jag kommer att blogga. Jag ska i alla fall försöka blogga minst 1-2 inlägg per dag. Jag hoppas att ni kommer tycka att detta blir bra, men jag tror att det blir bra.

Likes

Comments

Godmorgon allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Just nu kollar jag på Youtube, jag vaknade runt 8 och kollade på lite videos. Jag ska snart äta frukost. Jag börjar praktiken 11:00 idag, så jag går hemifrån runt halv 11. Det tar mindre än 25 minuter, det brukar ta runt 20 minuter för mig att gå ner dit, men då brukar jag vara där runt 10 minuter tidigare. Så vi kan väl säga att det tar runt 15 minuter att gå ner dit, eftersom att jag brukar sakta ner lite. Jag hoppas att ni förstår det där, knappt inte jag. Nu ska jag fixa iordning mig, vi hörs sen när jag kommer hem. Ha en bra dag, kram.

Likes

Comments

Hej på er! Jag hoppas att eran dag har varit/är bra, det har min. Ifall eran dag inte har varit bra, så tänk att det kommer komma bättre dagar. Allt kan inte vara perfekt hela tiden, det måste även hända dåliga saker. Men de dåliga sakerna behöver inte vara så stora, det kan vara att man har en dålig hårdag eller något annat litet. Sedan finns det ju saker som man själv känner är dåligt men andra ser det som något bra. Iallafall, det är alltid bättre att tänka positivt än negativt. Dagen blir inte bättre om man jämt tänker negativt. Och såklart får man ibland tänka negativt, men kom ihåg att göra dagen så som du själv vill ha den. Vill du ha en dålig dag, kör på det, eller vill du ha en bra dag, kör på det. Men kom ihåg en till sak, det ska inte gå ut över någon annan. För ofta när man har en dålig dag, så kan man lätt bli arg och sur på andra personer som inte har gjort något.

Imorgon är det fredag och sovmorgon. Ja, ni läste rätt. För en gång skull så har jag sovmorgon. Jag börjar klockan 11:00 imorgon och slutar halv 4 så det är rätt så skönt. Sen är det helg. Jag har inga planer för helgen. Det enda jag vet att jag ska göra är att städa rummet, för det är kaos just nu. Sen ska jag även göra klart en historia uppgift. Just nu så saknar jag att vara i skolan, alla vänner, lektioner, lärare och att gå runt i skolkorridorerna. Även om många inte längtar till skolan, men det gör jag. Nu ska jag kolla på Youtube, vi hörs imorgon, kram.

Likes

Comments

Godmorgon allihopa! Jag hoppas att ni mår bra. Idag är det torsdag, tiden går för fort. Jag börjar halv 8 idag, så jag går runt 7. Annars har jag inga planer för dagen. Imorgon är det fredag och då har jag heller inga planer förutom praktiken. Jag börjar antingen kvart över 10 eller vid 11, det beror på ifall jag ska göra en sak imorgon på praktiken. Men jag får reda på det idag. Nu ska jag äta frukost, vi hörs senare, kram.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Det är onsdag och tre dagar av praktiken är avklarade. Jag vet att uppdateringen på bloggen inte har varit så bra, men det är för att jag har praktik just nu som jag har skrivit tidigare. Men jag försöker uppdatera er så mycket som jag kan. För er som undrar hur det går på praktiken. Jag praktiserar på en förskola. Det går väldigt bra tycker jag. Barnen och personalen är väldigt snälla. Jag ska vara där i fyra veckor och veckan efter så är det sportlov. Så vi kommer tillbaka till skolan vecka åtta. Just nu står jag utanför mammas jobb och väntar på att hon slutar och sen ska vi gå hem. När jag kommer hem ska jag äta något och sen fixa med en uppgift som vi har från skolan som handlar om praktiken. Måste även skriva klart en historia uppgift. Så det är planerna för dagen. Nu ska jag fortsätta vänta ett tag till, vi hörs lite senare. Kram.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Nu är vi hos farmor och har precis ätit mat. Vi ska snart åka in till stan och handla lite saker. Jag kanske ska baka chokladbollar lite senare, jag får se hur mycket klockan blir när vi kommer hem. Annars kanske jag gör det imorgon. Jag vet inte än. Jag måste även städa Sigges bur. Just nu kollar vi iallafall på reprisen av gladiatorerna, vi missade början.

Tre av mina favorit youtubers: Elin Andersson, Julia Sundelin och Therese Lindgren.

Ni kanske undrar hur jag ska göra med tema-inläggen. Jag vet inte riktigt än själv hur jag ska göra. Men jag tror att jag inte kommer hinna eller orka fixa dem när jag är på praktiken. Eftersom att jag inte vet vilka tider jag ska vara där. Så som det är nu så börjar jag med det på sportlovet, som är vecka 7. Förlåt om ni ville att jag ska fortsätta med det men jag tar en paus från det ett tag. Hoppas att ni inte blir allt för besvikna. Ha en bra dag, kram.

Likes

Comments

Godmorgon på er allihopa! Jag hoppas att ni mår bra. Igår bloggade jag inget, för vi var nästan hela dagen hos farmor. Vi åt middag och spelade kort. Sedan på kvällen gick vi på bio. Filmen heter 101åringen som smet från notan och försvann och den var bättre än jag trodde. Den höll på i 1h och 50 minuter. Efter det åkte vi och handlade och sen åkte vi hem till oss. Där lagade farmor pommes och kyckling. Sedan åkte hon hem och vi andra somnade. Det var min dag igår. Det var en rolig dag. Nu ska jag äta frukost och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag ska iallafall plocka fram kläder tills imorgon och sen se till så att jag har med mig alla saker. Imorgon är första dagen på praktiken, det ska bli roligt och spännande. Jag är lite nervös, eftersom att jag aldrig har varit där eller har träffat dem. Men när jag var mindre så gick jag på skolan som ligger nästan jämte förskolan. Aja, det kommer gå bra. Man ska alltid tänka positivt. Nu ska jag äta frukost, vi hörs senare. Puss och kram skumbanan.

Likes

Comments

Godmorgon på er allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Idag är det fredag, vad snabbt tiden går. Det var ju precis lov. Just nu sitter jag iallafall i bussen påväg till skolan. Vi börjar vår första lektion 08:15 idag, och vi slutar vår sista lektion för dagen 15:15. Planerna för dagen är att jag ska gå i skolan, sen åker jag hem. Farmor ska hämta mig från stan, sen så åker vi hem till oss och äter mat. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra mer. Ikväll ska jag kolla på fångarna på fortet. Det börjar nu idag igen, så det ska jag kolla på.

Uppdateringen på bloggen är inte den bästa just nu. Förlåt för det, men jag har inte haft inspiration till det. Men nu har jag fått tillbaka den inspirationen, så nu kommer det inlägg varje dag. Jag ska försöka med det. Nästa vecka ska vi ut på praktik och det ska vi vara i 4 veckor och sen veckan efter det så är det sportlov. Så vi är borta fem veckor från skolan. Men dem dagarna som jag är på praktik så vet jag inte hur det kommer bli, eftersom att jag inte vet när jag börjar eller slutar för dagen. Men jag ska försöka få upp minst ett inlägg om dagen.

Likes

Comments

Regler för att delta i bloggtävlingen:

- Kommentera att du är med

Tävligen avslutas om en vecka, alltså den 16 januari. Jag hoppas att ni vill va med i veckans tävling. Kom ihåg att allas bloggar fina på sitt sätt.

Likes

Comments

Hur har din vecka varit?

- Min vecka har varit väldigt bra, tycker jag.

Har du gjort något speciellt denna veckan?

- Jag har varit hos mormor och morfar och fikat. Jag har möblerat om i mitt rum.

Vad har varit bäst med denna veckan?

- Det som har varit bäst med denna veckan är att jag har fått svar från sjukhuset och det var inget farligt.

Vad har varit sämst med denna veckan?

- Det sämsta med denna veckan är att jag inte har haft så mycket att göra.

Nämn en sak som du hade velat göra om eller förbättra med denna veckan.

- Jag hade velat förbättra denna veckan med att hitta på mer saker.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag har jag gjort lite saker. Bland annat varit hos mormor och morfar och fikat med cheesecake. Sen har jag även fixat om mitt rum (igen) men jag vet inte riktigt om jag är nöjd med det. Så jag ska tänka på det tills imorgon så får jag se hur jag känner då. Jag gillar att möblera om mitt rum, det känns så fräscht efteråt. Nu sitter jag i vårt vardagsrum och väntar på att klockan ska bli 20:00 för då börjar gladiatorerna. Imorgon ska jag inte göra något speciellt vad jag vet. På måndag är det sista dagen innan skolan börjar igen, för vi börjar på tisdagen. Så jag ska göra en sak på måndag, men det får ni veta då. Nu ska jag kolla på alla sociala medier och fortsätta vänta ett tag. Vi hörs imorgon igen. Ha det bra, kram.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Nu har vi kommit hem ifrån mormor och morfar. Det var kul och gott. Vi fikade med cheesecake som de hade bakat. Men över till tema-inlägget som är i detta inlägget. Dagens är som sagt blandat och som jag skrev i förra inlägget så handlar detta om mina tankar och känslor kring gymnasiet. Jag hoppas att ni är taggade på att läsa hur jag har det i gymnasiet. Jag har bara gått i gymnasiet en halv termin, så därför kommer jag inte kunna säga allt, eftersom att jag inte vet jätte mycket än. Ha en bra fortsatt dag.

Jag kan väl börja med att säga att jag går i ettan på gymnasiet, linjen jag går på är barn-och fritidsprogrammet och jag trivs väldigt bra där. Jag kan inte säga vad gymnasiet heter, men det ligger någonstans i Småland. Så i detta inlägget tar jag upp hur det var första dagen i gymnasiet och lite annat. Kommentera om ni vill att jag ska göra ett inlägg där jag tipsa er - gymnasiet.

Saker jag gjorde innan jag började på gymnasiet

Jag hade tidigare kollat upp schemat, men jag visste att de fortfarande höll på med det, så man kan aldrig lita på det helt innan man får det i skolan. Jag var även på öppet hus med mina föräldrar en gång och en gång med skolan, så jag hade lite koll på skolan innan jag kom dit på riktigt. Vi åkte även förbi skolan dagen innan, för att få lite mer koll och då passade vi på att åka till stationen, för att se vilken väg man ska gå till skolan eller åka buss. Så det var inte lika nervöst när jag kom till skolan, eftersom att jag hade varit där tidigare och kollat lite. Ett tips.

Första dagen i skolan

När jag kom till skolan första gången på riktigt så var jag lite nervöst. Eftersom att jag inte riktigt visste vad som skulle hända. Jag kommer inte riktigt ihåg allt som hände första dagen. Jag har för mig att alla ettor skulle samlas i aulan klockan 09:00 och då skulle rektorerna presentera sig. Sedan fick vi träffa våra mentorer och såklart våran nya klass. Jag har skrivit ett inlägg om första dagen här ifall ni skulle vilja läsa första dagen på gymnasiet. Vi körde i alla fall några lekar och vi blev indelade i olika grupper och dem är vi i nu fortfarande. Läs mer i inlägget.

Fler vänner

När man börjar i gymnasiet är det ett bra sätt att få nya vänner. Men bara för att man får nya vänner, betyder det inte att man måste släppa sina andra vänner. Det är bra att ha många vänner, så släpp inte dina andra vänner. Jag är glad att jag började på det gymnasiet jag började på, eftersom att jag fick nya vänner och jag har väldigt roligt med dem. Jag var rädd i början för att jag inte skulle få några nya vänner, men jag hade fel. Redan första eller andra dagen började jag prata med en av mina klasskamrater och nu är vi väldigt bra vänner.

Tankar och känslor

Jag har alltid tyckt om att leka med småbarn och jag har hört från andra att de tycker att jag är bra på att ta hand om barn. Så när jag skulle välja linje, var det inte så svårt att välja förstahandsvalet. Problemet var att den linjen inte finns där jag bor, de tog bort linjen för ungefär två eller tre år sedan. Så den närmaste gymnasieskolan är där jag går på nu. Så jag sökte i alla fall in på den skolan. Jag var även lite nervös ifall jag skulle komma in på den, eftersom att jag hade lite svårt med engelskan. Men jag klarade det och jag blev väldigt glad när jag fick reda på att jag kom in på den linjen och skolan. Så jag kämpade på den sista terminen i 9:an och det gjorde ett bättre resultat. Nu när jag har gått en halv termin så är jag väldigt glad för att jag valde att gå på den linjen och skolan som jag tänkte då. Jag har väldigt bra klasskamrater och vänner. Lärarna är väldigt snälla och förstående. Skolan är också bra och fin.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Idag är det lördag och planerna för dagen är att vi ska till mormor och morfar och fika med dem. Jag tänkte även berätta att dagens tema-inlägg kommer upp lite senare idag. Den tar lite längre att göra och sen kommer jag inte hinna fixa det innan vi ska upp till dem. Så den kommer inte 14:00 som de andra har gjort. Jag ska försöka få upp den runt 18:00 ikväll, så jag hoppas att det inte gör så mycket att den är några timmar sen. Jag har iallafall planerat vad det ska handla om. Lördagens tema-inlägg är blandat och det innebär att det kommer vara lite olika saker. Ibland kanske det är en storytime, alltså att jag säger något minne jag har, eller något sånt. Någon gång kanske jag gör något annat. Det blir som en överraskning. Dagens kommer vara storytime och jag ska skriva hur det var att börja i gymnasiet. Mina tankar och känslor kring det. Jag har bara gått i gymnasiet i en halv termin än så länge, så jag vet inte riktigt jätte mycket. Men jag kan säga mina känslor och tankar kring gymnasiet. Jag hoppas att detta kommer bli bra. Vi hörs senare. Puss och kram.

Likes

Comments

Hallå på er! Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår fint. Som ni kanske har sett, så är inte uppdateringen den bästa. Jag bloggar en gång om dagen, och egentligen skulle jag blogga minst två gånger om dagen. Problemet är att jag inte har orkat att sätta mig framför datorn och skriva ett blogginlägg. Jag har inget annat att göra, så jag har ju tid, men inte orken till det. Därför ska jag verkligen försöka nu att planera in mina inlägg och tidsinställa dem i förväg när jag väl orkar och har inspirationen till det. Jag hoppas i alla fall att ni tycker om idén med tema-inläggen. På söndag har jag gjort alla teman en gång. Så nu är det bara två tema-inlägg kvar på denna veckan. Ni får gärna kommentera om ni tycker att jag ska fortsätta med det. För jag vill att ni också ska få vara med i detta. Just det, ni får gärna kommentera vad jag ska ha för tema på lördagar, jag har inget förslag till det. Så kommentera gärna också det. Ha en fin kväll, kram.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Idag är dagens tema-inlägg tips och det är vad det kommer bli i detta inlägget. Jag kommer nämligen tips er om tre av mina favorit bloggar på nouw. Under bilderna finns det en länk till deras blogg, för er som skulle vilja kolla in deras bloggar. Alla bilder kommer från deras bloggar. Jag hoppas i alla fall att ni blir inspirerade av detta inlägget och att ni vill kolla in deras blogg efteråt. Glöm inte bort att allas bloggar är fina på sitt eget sätt. Ni är så fina och bra på ert eget sätt, glöm aldrig det. Ha en fin fortsatt dag, kram.

@elinjohansson

Min största favorit bloggare på nouw är ingen mindre än Elin. Varför jag gillar hennes blogg så mycket är för att hon är en så stor inspirationskälla för mig. Hon tar så fina bilder och skriver så bra också. Man märker att hon vill detta och lägger ner mycket tid på bloggen. Designen är dessutom stilren, tycker jag. Man får en sådan härlig känsla när man läser hennes blogg och det gillar jag. Hon bloggar om hur det är att leva med diabetes typ 1 och jag tycker att det är bra att hon gör det, eftersom att det är många som lever med diabetes. Men hon bloggar även om foto, träning och resor. Så, ifall ni inte har något att göra en dag, kolla gärna in hennes blogg, ni kommer inte ångra er. Hennes resor eller fina bilder vill ni inte missa.

@juliabrink

Min andra favorit är Julia, hon är 20 år, lever med sin kärlek och en liten hundvalp. Hon bloggar om hennes vardag. Hennes blogg är inspirerande och stilren. Hon tar väldigt fina bilder och lägger ner mycket tid på hennes inlägg, känns det som i alla fall. Jag tycker verkligen att ni ska kolla in hennes blogg, för då tror jag att hon skulle bli glad. Jag skulle bli glad ifall ni gjorde det, eftersom att hon förtjänar mer som kollar på hennes blogg. Så ifall ni inte har något att göra eller har tråkigt, så kolla gärna in hennes blogg.

@smallprettythings

Emelie är min tredje och sista favorit bloggare på nouw för detta inlägget. Ifall man har missat hennes blogg, så måste man verkligen kolla in hennes blogg nu. Den är såå inspirerande och bilderna är det bästa. Hon bloggar mycket om foto och hennes vardag. Hennes blogg är också stilren och det gillar jag. Man kan aldrig få för mycket inspiration från henne, man blir alltid glad och inspirerad när man kollar in hennes blogg. Även om hon inte uppdaterar varje dag, så blir man ändå så glad.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. I dagens tema-inlägg handlar det om mina favoriter. Så idag ska jag tipsa er om min favorit efterrätt, vilket är marängsviss. Så här under kommer ett recept på hur man gör det. Bilden som är med och receptet kan ni hitta här ifall ni också skulle vilja prova detta. Jag har aldrig provat just denna, men något liknande.Recept på marängsviss - 4 portioner, 20 minuter:


- Ingredienser till chokladsås:

- 150 g choklad, cirka 70 % kakao

- 2 dl vispgrädde

- 1 msk rå- eller strösocker


- Ingredienser till sviss:

- 1-1 1/4 dl pistaschnötter

- 2-3 dl vispgrädde

- 1 liter jordgubbar

- 1 liter jordgubbsglass

- cirka 40 maränger

Gör såhär:

1. Chokladsåsen: Bryt chokladen i bitar. Häll grädde och socker i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält.

2. Svissen: Grovhacka nötterna. Vispa grädden. Dela större jordgubbar.

3. Varva ingredienserna till svissen på ett fat eller i skålar. Ringla över lite av chokladsåsen och servera resten till.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas allt är bra med er. Just nu sitter jag framför Youtube, som vanligt. Jag äter även frukost nu, så ja. ATM kollar jag på Wilma och Emils nya Trysil vlogg. De är så bra. Sen ska jag möta mamma som har har jobbat idag. Annars har jag inga fler planer för dagen. Glöm inte bort att kolla in här 14:00 för då kommer dagens temainlägg. Ha det bäst.

Likes

Comments