My everyday

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni alla mår fint. Jag kände nu för att skriva ett inlägg, vet inte varför jag gjorde det. Men jag är glad och pigg, så jag passar på nu när jag har en kort motivation. Efter att jag har skrivit klart detta inlägget så ska jag försöka tidsinställa några inlägg som kommer upp i veckan. Så ni blir inte av med mig, haha. Just nu i alla fall så sitter jag ute på altanen framför datorn och lyssnar på musik. Denna dagen har väldigt bra, det har hänt några saker som har gjort denna dagen bättre. Planen nu är att lyssna på musik ett tag till och sedan plocka fram saker inför skolan imorgon. Vad har ni gjort idag? Ni får ha en fantastisk kväll. Kom ihåg att ni är bra som ni. Stor kram till er <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tankar & åsikter

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni alla mår fint.

Jag tänker nu berätta en väldigt tråkig sak för er, jag hoppas att ni inte kommer bli allt för ledsna. Det jag ska berätta är att just nu har jag ingen inspiration och motivation till att blogga. Jag känner mig liksom tvingad till att skriva ett inlägg, och då blir allt mycket tråkigare. Det kanske märks i inläggen, jag vet inte, men man lägger inte ner så mycket energi och tid på inläggen. Det är därför som bloggen inte har varit på sin bästa sida det senaste, uppdateringen har inte varit jätte bra. Ena stunden kommer det flera inlägg på en dag och den andra stunden kommer det upp ett eller inget alls. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Men jag kommer inte sluta helt att blogga. Jag kommer uppdatera när jag känner för det. Ifall jag skulle skriva att jag tar en paus från bloggande, så kommer jag bara vilja skriva inlägg och då känns det dumt att skriva att jag tar en bloggpaus. Därför skriver jag istället att jag bloggar när jag känner för det. Förhoppningsvis kommer motivationen snart tillbaka.

Likes

Comments

Inspirationsbilder, My everyday
ALLA BILDER I DETTA INLÄGGET ÄR FRÅN WEHEATIT

Hej sötisar! Hur mår ni idag? Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag är det ingen vanlig lördag, för idag är det våffeldagen. Ska ni äta våfflor idag? Det ska vi såklart göra. Den dagen kommer ju bara en gång om året så då måste man ju passa på när man kan. Eller hur? Just nu sitter jag framför datorn och lyssnar på musik och planerar inlägg till bloggen som kommer upp nästa vecka. Planerna för dagen är att skriva lite på två historia uppgifter. Ena är till nästa söndag, men det är bättre att bli klar med den tidigare. Den andra uppgiften är ingen tidsgräns, men det är bra om man har skrivit klart den till juni, för då ska våran lärare kolla igenom alla texter. Nu ska jag gå ut på en promenad med familjen.

Likes

Comments

My everyday, Inspirationsbilder
FOTOKÄLLA: WWW.WEHEARTIT.COM

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni alla mår fint. Denna fredag har varit bra. Det har inte hänt så mycket men det har ändå varit skönt att det har varit lugnt. Just nu sitter jag framför datorn och lyssnar på musik medan jag tänker på livet. Även om vi mår bra, så har vi alltid någon tanke i huvudet som inte vill släppa. och oavsett vad vi gör med den tanken, kommer den alltid finnas kvar där. Det är tanken som räknas. Kram.

Likes

Comments

My everyday, Bloggrelaterat

Hallå där! Det hade varit roligt om du kunde berätta lite om dig själv. Vem är du? Några intressen?

- Hallå på dig med, trevligt med lite frågor, haha. Jag heter Frida, 16 år, fyller 17 år nu i sommar. Jag går första året på barn-och fritidsprogrammet i gymnasiet. Jag vill jobba som förskolelärare när jag blir lite äldre än vad jag är nu. Mina intressen är att dansa, fotografera, blogga, inredning och att vara med mina fina vänner. Jag har gått på dans i fyra år, men slutade på hösten 2016. För att jag inte visste hur det skulle bli med gymnasiet, eftersom att skolan ligger runt 40 minuter till en timme ifrån där jag bor. Men kanske ska börja igen, jag får se.

Om du fick välja en superkraft att använda resten av ditt liv, vad skulle du då välja?

- Ja du, det var en svår fråga. Men jag tänker att det står mellan att vara osynlig och kunna läsa andras tankar. Det hade varit bra ibland att kunna vara osynlig, men om man ska vara det i resten av sitt liv så hade det kanske inte varit så jätte roligt hela tiden. Men man kan i alla fall skoja med sina vänner och se vad de hittar på när man inte är med de. Det andra alternativet, att kunna läsa andras tankar, är väl både bra och dåligt det också. För att ibland funderar man på massa saker som egentligen inte stämmer och ibland vill man veta saker som man kanske inte vill veta innerst inne. Men jag tror nog att jag väljer det andra alternativet, för det känns mer realistiskt för min del.


Likes

Comments

My everyday
CAN´T STOP THE FEELING...SO JUST DANCE DANCE DANCE

God morgon sötisar! Har ni sovit gott i natt? Det hoppas jag att ni har gjort, ni är värda den bästa sömnen. Jag började min morgon med att sätta på musik, det blir man alltid gladare och piggare av. Speciellt när man vet att det är fredag och snart helg. Vad ska ni hitta på i helgen? Jag vet inte själv än vad vi ska hitta på i familjen. Vi får väl se om vi gör något. Jag ska i alla fall fixa om i mitt rum, skriva på två historiauppgifter, kolla på talang och mycket mer. Det är skönt när man inte har massa saker inplanerat, att man kan hitta på spontana saker också. Då blir allt mycket roligare, håller ni med? Nu ska jag strax kliva av bussen och gå in till skolan. Vi hörs senare i ett annat inlägg som kommer upp mellan två-tre-tiden. Det hade varit roligt om ni ville kolla in det inlägget. Ha en jätte fin dag allihopa, puss och kram skumbanan.

Likes

Comments

My everyday

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas allt är bra med er. Nu har vi kommit hem från Jönköping, eller vi har varit hemma ett tag. Vi åkte dit upp efter skolan och jag köpte ett par hörlurar och ett par skor. Skoldagen har gått bra. Just nu sitter jag framför datorn och lyssnar på musik, vi ska snart åka in till stan och handla. Detta var min dag. Imorgon händer det inget mer än skolan, för jag kommer hem runt halv sex. Kram till er.

Likes

Comments

Inspirationsbilder, My everyday

God morgon sötisar! Har ni sovit gott i natt? Det har jag gjort. Idag är det tisdag den tjugonde mars, vilket betyder att det är en speciell dag, nämligen rocka sockorna-dagen. Man har på sig olika strumpor/sockor. Varför man har det är för att visa att man står upp för olikheter och dessutom är det den officiella Down syndromdagen. Jag tycker själv att det är bra att man visar att man står upp för att alla är olika och visar respekt för alla. Därför kommer jag bära olika strumpor. Kommer ni bära olika strumpor idag? Det skulle vara kul att veta om ni vill berätta.


Idag händer det en rolig sak efter skolan, men jag berättar mer om det senare under kvällen. Så håll utkik under kvällen om ni vill veta vad det är som jag ska göra som är så roligt. Nu sitter jag i alla fall i skolan och väntar på att klockan ska bli 09:00 för då ska vi på en framtidsmässa.

Likes

Comments

JULIA SUNDELIN AKA @JULIAASUNDELIN

Youtube har alltid varit ett populärt forum, tror det heter så? Rätta mig om jag har fel. Det är fortfarande populärt, men det känns som att Youtube inte kommer finnas så jätte länge till, max några år. Yotubers börjar tröttna för att de får mycket hat och det börjar gå över gränsen nu. De får hot, de så kallade "fansen" förstör deras privatliv. Jag vill inte lägga mig i detta men jag tycker att det är fel att bara för att man är avundsjuk på youtubers så ska inte dem behöva gå igenom detta. och att man sedan kallar sig för deras fans, det är bara konstigt.

Om man ska kalla sig för ett fans så tycker jag att man inte ska förstöra något för någon youtuber, eller vad som helst. Man ska inte hota, kasta saker på fönsterna, ta sönder ägodelar, knacka på hos dem, det är deras hem där dem vill vara själva. Om vi vill ta kort med dem så får vi vänta på att vi ser dem på till exempel stan eller på en fanträff, men inte gå hem till deras privata hem. Det är där de umgås med sin familj.


EBBA AMANDUSSON AKA @EBBAAMANDUSSON

Vi måste komma ihåg att de som håller på med Youtube också är vanliga människor, precis som vi som inte håller på med det. Därför ska vi inte behandla dem olika, alla ska behandlas lika. Yotubers ska inte få mer fördelar för att de är kända men de ska heller inte behandlas dåligt.

"Häng dig" "Du är så ful" "Du förtjänar inte detta" "Du borde sluta med Youtube" är några få kommentarer som Youtubers kan få. Hör ni hur det låter? Det låter hemskt. Att youtubers får sådana hatkommentarer är verkligen inte okej. Dessa hatkommentarer är inte dem värsta, det finns värre. Vi måste tänka på vad vi skriver innan vi skriver ut det på internet och i verkligheten. Tänk på att en hatkommentarer kan göra att personen tar sitt liv, det kanske inte bara berodde på din kommentar. Kanske att personen har det jobbigt redan innan och får massa hat och när du skickade iväg den där hatkommentaren så fick personen nog. Och jag tror inte att du vill vara anledningen till att personen tar självmord.


HILMA ÅBERG AKA @HILMAABERGS

Jag hoppas att ingen blev sårad eller något sånt av detta inlägget, jag vill bara att ni ska förstå att youtubers också är människor och därför är det inte okej att kränka och hota dem. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar med detta inlägget, annars är det bara att lämna en kommentar så ska jag försöka svara på det så att ni förstår. Ingen ska behöva gå igenom hot, kränkningar, eller något sånt. Det är inte okej. Tillsammans kan vi klara oss igenom detta, bara att vi tänker igenom en extra gång innan vi skickar den där hatkommentaren. Hur skulle vi känt oss om det var vi.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag har det varit en bra dag. Jag sov runt 2-3 timmar i natt, kanske inte så smart med tanke på vad jag skrev i ett inlägg igår. Men jag var inte så trött idag. Jag vaknade i alla fall 04:30 när jag skulle vakna 04:50, så jag somnade om i tio minuter och sen vaknade jag igen och då gick jag upp. Vi hade ett matteprov och jag hoppas och tror att det gick rätt så bra. Vi får se sen hur det gick när vi får se provet. Annars har det inte hänt något speciellt i skolan. Nu sitter jag framför datorn och kollar på Youtube. Kram.

Likes

Comments

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas allt är bra med er. Denna dagen har varit bra, det har inte hänt så jätte mycket men ändå varit en skön dag. Vi har varit i stan och kollat efter några saker, jag har pluggat lite matte, duschat, snapat med några vänner, skrivit några blogginlägg. Just nu sitter jag framför datorn och planerar blogginlägg. Det kommer upp några tidsinställda blogginlägg i veckan. Jag hoppas att ni är taggade.

Likes

Comments

Hur börjar man en mening som man vet att folk kommer bli sårade av? Hur klarar man av att såra folk med flit? Hur kan man kalla sig en bra vän om man sårar samma person dagligen. Varför kan inte världen bara vara en plats där man kan känna sig trygg? Ingen vet nog svaret.

Bildkälla: här

Vi börjar från början. Du går förbi en person som du inte känner som sitter ensam på en bänk. Vad gör du, går du fram till personen och frågar hur den mår, eller går du bara förbi personen? De flesta hade nog bara gått förbi. Man vet inte hur den ensamma personen kommer reagera eller vad den har gått igenom. Man vet inte om man stör personen, personen kanske vill vara ifred. Det finns så mycket tankar inom sig som man inte säger. Ibland kan det vara bra att inte säga sina tankar, om det är något elakt. Men det kan också vara en lättnad att säga sina tankar.

När man frågar en person hur den mår, får man ofta ett svar om att den mår bra, men innerst inne mår den inte alls bra. Det kan ha hänt något där hemma, om familjen, vad som helst, som personen inte vill prata om. Personen kanske är rädd för vad folk ska tycka om den säger att den mår dåligt. Eller vad som kommer att hända efteråt. Men man måste komma ihåg att bara för att personen inte vill prata med dig om det, så betyder det inte att personen inte litar på dig. Det är bara att man inte alltid vill prata om sina känslor, och det är okej om man inte vill det.

Jag hoppas att ingen tog illa upp av något som jag skrev. Det jag ville få fram i detta inlägg var att man inte alltid bra och att man ska få känna som man själv vill. Man ska få ha sina egna känslor och tankar, så länge man inte sårar någon. Jag tycker att det är viktigt att alla vet att varje person har sina egna problem och tankar, men det gör en inte till en sämre person för det. Alla är vi lika fina och unika. Du är bra som du är.

Likes

Comments

Lägg dig i tid

Hur trött man är på morgonen brukar ofta vara på grund av när man går och lägger sig dagen innan. Spädbarnen behöver runt 16 timmar sömn, medan en tonåring bara behöver runt 8 timmar sömn. Därför är det olika för alla personer när man går och lägger sig. Mitt tips första tips är att gå och lägga sig i tid. Om man vet att man till exempel ska gå upp 06:00 dagen därpå så kanske det inte är så smart att lägga sig runt 12-1 på natten. Men det är upp till var och en när man vill lägga sig. Om man lägger sig sent kvällen innan, så kan det vara därför man är trött.

Lägg ifrån dig din mobil

När vi har gått och lagt oss i sängen vill vi oftast ligga ett tag framför våran mobil. Det leder ofta till att vi sitter vid den för länge och då blir vi ännu tröttare dagen efter. Så mitt tips är att lägga ifrån sig den när man ska gå och lägga sig. Eller så kan man sätta ett alarm på ungefär en halvtimme då man får sitta vid den. Och sen lägger man från sig den så att man kan sova. Det blir lätt att man vill kolla klart på den där filmen.

Drick inte något som innehåller energi

På kvällarna kanske du någon gång vill dricka kaffe eller något med energi, men det leder bara till att du blir piggare. Då kommer du inte kunna somna, för att du är för pigg. Så om du vill dricka något innan du går och lägg dig, så är ett bra alternativ att dricka ett glas vatten.

ALLA BILDER FRÅN WEHEARTIT

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår fint. I dagens inlägg ger jag er lite tips ifall ni har svårt att sova. Vissa kvällar har man verkligen svårt att somna, man försöker men man är inte ett dugg trött, eller så tänker man på massa annat. Alla tips kanske inte funkar för en person men funkar på en annan. Eftersom att vi fungerar olika. Men jag hoppas att något av tipsen i alla fall funkar för er. Det hade varit väldigt kul. Kram.

Likes

Comments

God morgon sötisar! Hur mår ni? hoppas att ni har sovit gott i natt. Idag är det söndag och sista dagen i veckan. Planerna för dagen är att jag ska plugga inför matteprovet imorgon, åka in till stan och kolla på några saker. Sen även att planera blogginlägg inför veckan. Kanske fixa om i rummet, igen. Det är väl mina planer inför denna söndag. Men det känns ändå som att det kommer bli en bra dag. Ni får ha en fin dag, kram.

Likes

Comments

1. Vad heter din blogg? och varför?

Svar: Min blogg heter nouw.com/fridadahl och det heter jag för att det är mitt riktiga namn. Jag ville ha ett bloggnamn som man kan relatera till mig. Jag tycker att det är mer personligt att ha mitt namn som bloggnamn än att ha ett annat namn som inte har något med mig att göra.

2. Vad är bäst/sämst med att blogga?

Svar: Det bästa med att blogga är att man får vara kreativ när man ska komma på ett blogginlägg. Man får fixa designen hur man vill. Men även att det finns så fina personer där ute som kommenterar, gillar och sprider glädje på bloggen. Det sämsta är väl att det tar tid att göra ett inlägg och det är inte alltid man har den tiden. Och att det finns bloggare som får massa hat. Annars finns det inte så mycket mer som är dåligt.

3. Favorit blogg?

Svar: Jag har flera favoriter som jag läser dagligen och jag har tidigare nämnt dem. Men för er som är nya, så kan jag tipsa om några. Bland annat så gillar jag att läsa Julia Sundelin´s blogg (devote.se/juliasundelin), Hanna Sahlqvist´s blogg (hannavic.se) och min kompis blogg (maddewigh.se) men jag läser flera bloggar. Jag läser runt sju olika bloggar varje dag, så någon av dem kanske är din blogg, vem vet ;)

4. Vilken sida bloggar du på?

Svar: Jag bloggar på en bloggportal som heter nouw. Det är en bra bloggsida för personer som vill börja blogga eller har bloggat länge. Lätt att göra sin design så som man vill. I början var jag lite tveksam på denna bloggportalen men inte längre. Inget är sponsrat, bara mina egna åsikter.

5. När började du blogga?

Svar: Det är en svår fråga, för det beror på om man menar från hela början, eller bara från denna bloggen. Men jag kan berätta om båda. Jag tror jag började blogga helt någon gång 2013 eller 2014. Jag har i alla fall sett några av mina gamla bloggar och då har jag lagt ut dem 2014, men jag kommer inte ihåg när jag la upp mitt första inlägg. Men denna bloggen som jag bloggar på nu så la jag upp mitt första blogginlägg den 29 juli 2016. Jag har bloggat på denna bloggportalen tidigare men tagit bort de gamla inläggen. Men av det man ser på bloggen så är det datumet som jag la upp mitt första inlägg för denna gången. Snart har jag bloggat i ett helt år på denna bloggen. Spännande, haha.

6. Vad är ditt mål med bloggen?

Svar: Jag har inte gjort upp ett stort mål som jag ska följa helt, eller det beror på hur man ser det. Jag känner att om jag sätter upp mål, så kommer jag bli stressad om jag inte klarar det. Så jag har bara ett mål som är att jag ska hålla på med bloggen så länge jag vill och känner för det. Sen vill jag även inspirera andra till att börja blogga om man vill och känner för det. Även att inspirera andra med bilder.

7. Hur är din blogg om du får beskriva den med tre ord?

Svar: Med tre ord skulle jag nog beskriva min blogg med mycket vardagliga inlägg, inspirerande bilder från weheartit och andra bloggare, och enligt mig en fin design. Det är svårt att själv beskriva sin blogg, för er kanske det är lätt men inte för mig. Jag önskar att det kunde vara lättare.

8. Bloggar du mest med din mobil eller dator?

Svar: Det händer att jag ibland bloggar från min mobil men oftast är det från min dator. Jag tycker själv att inläggen blir mycket finare och bättre kvalité när man bloggar från datorn, det blir mer välgjort om man säger så. Dessutom så sitter jag ofta vid datorn nu för tiden och då är det bättre att passa på att blogga från datorn när man är inne på den och har tid. Men ibland har man inte alltid tillgång till en dator och då funkar det lika bra med att blogga från mobilen. Nu när jag skriver detta inlägg så skriver jag från datorn.

9. Vad fick dig att börja blogga?

Svar: Det som fick mig att börja blogga var för att jag läste mycket bloggar då och det verkade som en rolig grej att testa. Vid den tiden då jag började blogga så var inläggen inte alls bra och designen såg inte jätte bra ut heller. Men då var det inte lika stort som nu. Dessutom så gillar jag att skriva och fotografera bilder, så det passade bra ihop tyckte jag och det tycker jag fortfarande. Så därför fortsätter jag att blogga.

10. Vad är ditt tips till alla nya bloggare?

Svar: Det man kommer längst med är att vara sig själv, att man kör sitt eget race. När man klickar sig in på en blogg, så vill man oftast se en blogg som sticker ut. En blogg som inte är som alla andra. Men det finns även personer som tycker att en bra blogg är att det är likt andra. Men om du är dig själv och kör ditt egna race så kommer du som sagt långt på det. Blogga för att du själv vill det och inte för att du vill tjäna pengar.

Likes

Comments

ALLA BILDER ÄR FRÅN NOUW.COM/CAROLINELUNDIN

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår fint. Just nu sitter jag ute på altanen med en filt och datorn. Det är mysigt men lite kallt. Jag gillar att sitta här ute, vet inte varför. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att suttit framför datorn och kollat på Youtube. Jag har även pluggat lite inför ett matteprov som vi har på måndag. Ikväll ska vi inte göra så mycket, kolla på tv och äta kladdkaka. Vad ska ni göra idag/ikväll? Kram.

Likes

Comments

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår fint. Idag har det varit en bra torsdag. Dagen började med att jag vaknade runt fem-tiden och duschade, åt frukost, det man brukar göra på morgonen. Sedan åkte jag bussen som gick till stan 06:54 för att ta bussen som går till den andra stationen, därifrån går det en buss som åker till skolan. Så jag åker alltså tre olika bussar på morgonen, varje tisdag, onsdag och torsdag. Vi började första lektionen vid kvart i tio. Sedan hade vi två lektioner och sen slutade vi för dagen vid kvart i två. Egentligen skulle vi slutat dagen kvart över tre, men vi hade två inställda lektioner idag. Sedan åkte jag en buss till stationen och sen åkte jag hem med en annan buss till stan, därifrån åkte jag bussen som jag åker hem med. Så jag har alltså åkt fem olika bussar idag. Nu sitter jag framför datorn och kollar på Youtube.

Likes

Comments

Hej sötisar! Hur mår ni? Jag hoppas att ni alla mår fint. Denna onsdag har varit en blandad dag, både pinsam och en bra dag kan man sammanfatta det med. Lektionerna har varit bra och spännande. Jag kom hem från skolan runt sex på kvällen (såklart) haha och efter det har jag ätit och sedan har jag bara suttit framför Youtube och snapat med mina vänner. Sedan är även denna dagen slut och en ny dag börjar.

PICTURES FROM WEHEARTIT
Imorgon är det torsdag, vad snabbt tiden går. Planerna för morgondagen är att jag ska gå i skolan från kvart i tio till kvart över tre. Sedan tar jag bussen från skolan till stan och sen ska jag och pappa kolla på lite saker som vi ska ha på en redovisning i en annan skola. Annars har jag inga mer planer för den dagen. Hur ser era planer ut för imorgon? Ha en fin kväll allihopa. Kom ihåg att ta hand om er själva. Kram till er alla.

Likes

Comments