SKAM - EN NORSK UNGDOMSSERIE

- vänskap, kärlek, svek och fest -

Just nu finns det tre säsonger ute, men de håller på att spela in en fjärde. Serien är på norska men det finns med svensk text. Varje säsong handlar om en huvudperson. Första säsongen handlar om Eva. Hon har det inte jätte bra med sitt gamla kompisgäng. Men hon samlar ett nytt gäng runt sig. Hon får även problem med sin pojkvän, eftersom att de inte litar på varandra. Andra säsongen handlar om Noora. Hon får oväntade känslor av skolans "bad boy". Han heter William. Tredje säsongen handlar om Isak. Han är intresserad för sitt eget kön, men han vågar inte riktigt visa det. Han blev intresserad av en kille som heter Even när de träffades första gången. I säsong ett och två går de i ettan på gymnasieskolan, säsong tre har de precis börjat i tvåan. Skolan heter Hartvig Nissens.

AIR BUD - EN AMERIKANSK KOMEDI

- Vänskap, en bortsprungen hund, basket och en ny stad -

Filmen handlar om en kille som heter Josh, han och hans familj ska flytta till en annan stad. Det gör att Josh känner sig ensam. Han gillar att spela basket och en dag står han ensam där ute och spelar basket. Helt plötsligt kommer det fram en bortsprungen hund som heter Buddy. De blir goda vänner och vill inte lämna varandra. Men buddy har en hemlighet, han är väldigt duktig på basket. Det finns någon/några uppföljare till denna filmen. Denna filmen kom ut 1997. En uppföljare till denna handlar om att de spelar rugby. Ifall du gillar basket och hundar, så är det en bra film, men för andra också.

Likes

Comments

God morgon människor. Idag är det måndag och en ny vecka. Planerna för dagen är att jag ska gå i skolan, från 08:15 till 14:30 och sen får jag vänta en timme i skolan till bussen går. Efter skolan ska jag inte göra så mycket vad jag vet. Jag ska i alla fall försöka få upp ett blogginlägg när jag kommer hem. Det kommer ett inlägg när jag är i skolan som jag tidsinställde igår. Jag hoppas att ni kommer gilla det inlägget, jag tror det. Ifall ni vill ha fler sådana inlägg så kommentera det under det inlägget när det kommer upp. Ni får ha en fin och bra dag, så hörs vi. Puss och kram.

planering inför blogginlägg

Som ni kanske märker så är uppdateringen mycket bättre, enligt mig i alla fall. Jag nämnde detta i ett tidigare inlägg och det är att datorn funkar igen. Jag vet inte ifall alla har läst det, men nu vet ni det. Jag ska försöka uppdatera bloggen två gånger om dagen. Ett på morgonen och ett när jag kommer hem från skolan. Sen kanske det kommer upp något ibland när jag är i skolan och då är det tidsinställt. Jag ska försöka med att lägga upp ett inlägg varje dag som är lite mer noggrant och som inte handlar om min vardag. Jag hoppas att ni kommer tycka om att jag ska uppdatera mer.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag har det varit bra dag, jag har inte gjort så mycket men det har ändå varit skönt. Jag vaknade runt halv åtta och då satt jag ett tag framför Youtube. Sedan åt jag frukost och satt ute på altanen. Där satt jag nästan hela dagen framtill halv fyra ungefär. Sen gick jag och pappa runt en äng som ligger vid oss. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Jag har gjort klart matteläxan, duschat. Nu sitter jag framför datorn och lyssnar på musik. Jag ska äta kladdkaka nu, så vi hörs imorgon på morgonen. Sov så gott allihopa. God natt.

Likes

Comments

God morgon allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag är det söndag och imorgon fortsätter skolan igen. Just nu äter jag frukost medan jag lyssnar på musik på datorn. Lite senare ska jag göra klart min matteläxa, jag gjorde klart den andra läxan igår. Annars ska jag inte göra så mycket idag. Jag ska mest vila ut mig tills skolan imorgon, hihi. Ni får ha en bra dag, så hörs vi senare idag.

Likes

Comments

inspiration från weheartit

GODMORGON ALLIHOPA! JAG HOPPAS ATT NI ALLA MÅR FINT.

Idag är planerna att jag ska göra klart två läxor, som jag skrev igår kväll. Vi ska även kolla på melodifestivalen ikväll. Jag har ingen aning om vem som ska vara med ikväll, vi får se det då helt enkelt. Annars har jag inga mer planer för dagen. Solen skiner idag, så jag kanske går ut och fotar lite senare, jag får se sen. Ni får ha en bra dag och ta hand om er, vi hörs senare. Kram.

Likes

Comments

EN FREDAG MED SOL OCH VÄRME :)

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Jag mår fint för att det är fredag och helg. Jag vill vara i skolan, men det är ändå skönt med helg. I helgen ska jag göra klart en matteuppgift och en annan uppgift i ett annat ämne. Förresten, nu kommer det bättre och fler inlägg för nu funkar datorn igen som den ska. Vi återställde den, tror jag. Jag är inte så bra på datorer, men jag fick hjälp. Nu sitter jag framför datorn och läser bloggar och lyssnar på musik. Ikväll ska vi antagligen kolla på fångarna på fortet, vad ska ni göra ikväll? Oavsett vad ni än gör, så får ni ha en bra dag. Kram.

Likes

Comments

Vad är kärlek för dig?

Det finns ju olika sorters kärlek. Till exempel familjekärlek, vänskapskärlek, syskonkärlek, och kärlek mellan två personer som gillar varandra mer än en vänrelation. Men om vi ska prata om det sistnämnda exemplet, så är kärlek för mig när både gillar varandra. Och att man känner sig trygg med varandra, lycklig vid varandras sida. Man saknar varandra när man inte är med varandra.

Hur vet man om man är kär?

Vanliga tecken på att man är kär brukar vara att man blir glad i personens närhet, får fjärilar i magen när man ser personen. Blir tyst eller pratar på mer när man går förbi personen. Det finns säkert mer tecken som jag inte har tagit upp här, men det är några exempel.

Hur vet man om den man är kär i gillar en tillbaka?

Det är individuellt för varje person hur man visar det och hur man är som person. Vissa personer vågar visa det mer än andra. Till exempel genom att kolla på dig och skapa ögonkontakt. Andra tecken kan vara att personen försöker vara nära dig, prata med dig, lyssnar på dig och kommer ihåg saker du har sagt när ni har pratat med varandra.

Hur gör man om man gillar en person som är tillsammans med en annan person?

Det bästa sättet är att glömma personen, men jag vet hur det känns och det känns jobbigt. Men eftersom att personen är tillsammans med en annan, så gillar de antagligen varandra och det måste man respektera. Samtidigt så kanske man inte behöver glömma personen helt, ifall de någon gång skulle göra slut. Men man ska inte förstöra deras förhållande, bara för att man själv gillar personen.

Likes

Comments

Bilder från weheartit <3

Godmorgon på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag är det tisdag och just nu sitter jag i bussen påväg till skolan. Denna bussfärden tar ca 1 timme och 10 minuter. Vi har åkt ca 15 minuter. Så det är ett tag kvar. Men det går ganska fort. När jag kommer till skolan, så måste jag vänta i en timme innan lektionen börjar. Men det går fortare än vad man tror, speciellt om man prata med en vän eller någon annan på skolan. Efter skolan har jag inga planer. Vi slutar sista lektion 13:50 och bussen går 14:20 från stationen. Vi kommer fram vid 3 ungefär. Sen får jag vänta på den andra stationen i 40 minuter. Så det är mycket väntan, men det är inte så jobbigt. Nu ska jag fortsätta min bussfärd till skolan, vi hörs senare. Kram.

Likes

Comments

FÖRSTA DAGEN EFTER 5 VECKOR

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag är det måndag och skoldagen har gått bra men väldigt fort. Efter fem veckor är vi äntligen tillbaka och det kändes väldigt skönt. Det var lugna lektioner också och inte så jobbiga. Imorgon är det lugnt också. Så det känns iallafall skönt att vara tillbaka och träffa alla igen och få tillbaka sina dagliga rutiner. Imorgon börjar vi 10 i 10 men jag åker bussen hemifrån 06:54 och kommer till skolan runt 10 i 9. Så jag får vänta i skolan i en timme, men det gör inte så mycket. Det brukar vara ganska skönt på morgonen att vara där. Jag kommer hellre en timme tidigare än at riskera att komma försent till skolan. Just nu sitter jag framför Youtube och kollar lite videos, ska snart kolla på en tv-serie. Vi hörs, puss och kram skumbanan.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. I dagens inlägg tänkte jag ge er fem tips för att må bra/bättre. Tips som gör dig gladare. Så ifall ni vill ha lite tips och inspiration så fortsätt läsa. Jag hoppas att några av tipsen iallafall är till hjälp. Ha en bra kväll.

-> Umgås med personen som du trivs med. Man kan lätt må dåligt om man umgås med personer som inte är bra för en. Som kanske snackar skit bakom ryggen, sprider falska rykten, rykten överhuvudtaget. Helt enkelt så sprider personen negativtitet och för att må bra så behöver man umgås med personer som är bra för en och sprider positivitet. Personer som man trivs med och som vill allas bästa.

-> Unna dig egen tid en kväll. Ifall man är person som gillar att umgås med människor, det är bra att man gillar det. Men ibland kan det även vara bra att unna sig en egentid och koppla av lite. Ta ett bad eller en dusch och ha ansiktsmask, lyssna på musik och tänd ljus. Det kommer du må mycket bättre av. Du lär även känna dig själv mer när du är med dig själv och inte massa andra människor. Men som sagt, det är även bra att du gillar att vara med andra också. Och det är också okej att vara för sig själv, om man trivs bäst med det.

-> Ät mycket grönsaker och frukt. När det kommer till mat, så är det upp till sig själv vad man vill äta. Nu är jag inget proffs på det här, men jag vet att det är nyttigt med grönsaker och frukt och man mår mycket bättre när man äter det. Men sen får det inte bli för mycket frukt, för det är heller inte så bra, det ska vara lagom mycket. Som sagt, så är jag intet proffs men jag har hört av experter att det är bra om det inte blir för mycket.

-> Hitta på saker som får dig glad. Vad blir du glad av? Vad får dig att bli glad av det? Hitta på något som du alltid blir glad av. Om du till exempel blir glad av att spela fotboll, fotografera, vara med vänner, rita, vad som helst, gör det. När du gör saker som du blir glad av, så mår du automatiskt bättre. Så ring en vän och gå till fotbollsplanen tillexempel.

-> Filmkväll med dina vänner. Bjud in dina vänner hem till dig eller någon av dem och sätt på en film som ni alla gillar. Efteråt kan ni prata om filmen och prata om vad ni tyckte mest och minst om med den. Ni kommer närmare varandra och får veta deras åsikt om filmen. Ett bra sätt att umgås med dina vänner, även om ni kanske inte pratar så mycket under filmen men efteråt. Och man behöver inte alltid prata med varandra bara för att man umgås. Detta funkar även om du är själv. Men då kanske du inte diskuterar om filmen, annars kan du skriva ner dina tankar om filmen i ett anteckningsblock.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Idag är det söndag, tiden går så fort. Det är redan sista dagen på veckan och imorgon börjar skolan igen, så taggad. Idag är planen att göra klart historiauppgiften och sedan lämna in den också. Jag har lagt i allt i väskan som jag ska ha och fixat klart med kläderna. Så allt sånt är klart. Så jag ska fixa lite saker ikväll. Men annars är allt klart. Vi börjar skolan kvart över 8 imorgon och slutar halv 3 men jag måste som alltid varje måndagar vänta i skolan en timme på bussen. Aja, den timmen brukar gå rätt så fort. Nu ska jag sätta mig framför datorn och skriva klart uppgiften. Vi hörs lite senare.

Likes

Comments

8 SELFIES PÅ MIG OCH MITT HÅR

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni mår fint. Idag har det varit en bra dag. Jag och en vän åt mat/sallad på stan och sen gick vi runt och kollade lite i några affärer. Lite senare när efter att jag kom, så åkte jag och pappa in till stan och handlade. Annars har jag inte gjort så mycket. Nu sitter jag och lyssnar på musik, vi ska snart kolla på mello. Vi hörs mer imorgon.

Likes

Comments

SERIEMARATON + MELLOSNACK 

Godmorgon på er allihopa! Jag hoppas att du har sovit gott inatt. Idag är det lördag och det betyder att det inte är långt kvar till skolan börjar igen. Dessutom så är det melodifestivalen ikväll, och det ska vi kolla på. Jag vet att bland annat så ska Anton Hagman, Fo&o vara med ikväll. Det ska bli spännande att höra deras låtar. Jag har hört en liten bit av Antons låt och den verkar så bra. Just nu så ska jag äta frukost och kolla klart på en tv-serie, jag har missat hela veckans avsnitt så jag ska kolla på det nu. Vi hörs senare, kram.

Likes

Comments

Godmorgon people

Idag är det fredag och inte långt kvar tills skolan börjar igen. Vi har som sagt varit borta i 5 veckor, så det kommer kännas konstigt att komma tillbaka. Men jag tycker att det ska bli skönt att vara i skolan istället för att vara hemma, jag vill ha tillbaka rutinerna och träffa mina vänner. Planerna för dagen är att jag ska snart ära frukost, efter det ska jag sätta mig framför historiauppgiften och göra klart den så att jag kan lämna in den innan söndag klockan 00:00. Nu ska jag fortsätta med en sak, vi hörs senare, kram.

Likes

Comments

Det finns vissa stunder då vi längtar efter att ha en person bredvid oss som kan skydda oss från monster och andra otäcka saker. Vi vill känna trygghet. Men ibland kan det även vara skönt att vara singel. Här nedanför ska jag berätta för er om fem anledningar till att det är skönare att vara singel än i ett förhållande. Jag vill bara säga en sak till innan ni får skrolla ner till punkterna. Jag vill inte att någon ska känna sig kränkt eller något sånt i detta inlägget, inte i något annat inlägg heller. Jag kommer nämna killar och tjejer i detta inlägget. Men jag har svårt för att veta vad jag ska skriva mer. Det finns ju dem som inte riktigt vet vilket kön de tillhör, även dem som känner att de har hamnat i fel kropp, eller känner sig som både en kille och en tjej. Jag kommer bara skriva kille och tjej i detta inlägget, eftersom att jag har svårt för att veta vad jag ska skriva mer. Men jag menar även dem som tillhör ett annat kön. Jag hoppas verkligen att ni förstår vad jag menar. Nu kan ni fortsätta skrolla ner.

5 ANLEDNINGAR TILL ATT VARA...

Singel

1. Frihet. Vi behöver inte känna oss tvungna att smsa med vår pojkvän eller flickvän jämt. Visst, det kan ibland vara skönt att ha någon att smsa med. Men ibland kan man känna sig tvungen att man måste svara personen hela tiden. Om vi vill ha någon att smsa med så kan vi smsa med våra vänner.

2. Familj och vänner. Det blir lätt att man hänger mer med sin partner än med sin familj och sina vänner. Man umgås inte lika mycket med dem som man gjorde tidigare när man var singel. Det kan kännas jobbigt för sina vänner, att man väljer sin partner före sina vänner.

3. Kolla in andra personer. När man är singel kan man ju passa på att kolla in andra snygga killar eller tjejer. Ingen har ju liksom rätt att säga till dig att du inte får det, eftersom att du inte är i ett förhållande. Det hade ju varit en annan sak om du redan hade en partner och du kollar in andra personer.

4. Du får inget hjärta krossat. När du är tillsammans med din partner är du antagligen försälskad i den personen. Du gör allt för honom. Men sen så tappar du eller din parter känslorna och ni gör slut. Då kommer du antagligen få ett hjärta krossat. Det tar väldigt långt tid innan du kommer över det och man kan inte laga ett brustet hjärta helt.

5. Du slipper känna dig svartsjuk. När du ser din partner med en av hans/hennes vänner, kan du bli svartsjuk. Speciellt om det är med det motsätta könet. Du vet att de bara är vänner men det gör fortfarande lika ont att veta att de är med varandra.

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Just nu sitter jag framför mobilen och kollar på massa bilder på mitt drömresemål. Ska inte avslöja vart det ligger, men ni får reda på det ifall ni skrollar ner lite. Jag har nästan alltid velat åka dit, det verkar så fint där. Här nedan listar jag några ställen som man måste se ifall man åker dit. Källa till informationen om listan här och alla bilder nedanför är från Google.

MITT DRÖMRESEMÅL GÅR TILL...

London

1. London eye. Världens högsta pariserhjul, utsikt på fyra mil, en tur tar runt en halvtimme.

2. Big Ben. Klocktorn vid parlamentshuset. Klockan ringde första gången den 31 maj 1859.

3. Buckingham palace. Queen Elisabeths officiella bostad. Flaggan är hissad när hon är hemma,

4. Trafalgar Square. Ett av världens mest kända torg. Hit kommer det mycket folk som firar när England har vunnit en match.

Likes

Comments