Vi har återigen flyttat in på Rönngården.
Med fem dagar kvar till bf kämpar vi med att komma iordning och råda bot på kaoset som råder. Spjälsängen har hittat fram! ❤️

  • 2 readers

Likes

Comments

En av fördelarna med att bo i Stockholm igen är att Sushi återigen kan bli en del av vardagskosten ;p

  • 1 readers

Likes

Comments

Idag hyllar vi alla pappor som på olika vis finns där för sina familjer. Kanske har omständigheter gjort att ni inte är på samma plats, kanske går det inte längre att ringa varandra, men förhoppningsvis går det ändå att känna kärleken.

Jag är tacksam över att få leva tillsammans med min familj. Det är inte alla förunnat.

Jag tänker på alla er som längtar efter era pappor, och på alla er pappor som längtar efter era barn. Jag hoppas att ni snart ska få se varandra i trygghet! Och jag hoppas att ni som förlorat era pappor, eller era barn, har varma fina minnen som ni kan plocka fram, och att trots att ni är på olika platser kan känna kärleken er emellan! <3 

  • 1 readers

Likes

Comments

För ett år sedan blev vi vänner med en underbar familj ifrån Iran. De hade precis kommit till Sverige.
Jag träffade dem första gången när de behövde skjuts till en klädinsamling där familjen kunde få lite nya kläder. Hela familjen fick inte plats i bilen, äldsta barnet fick stanna hemma själv medan resten av familjen åkte iväg. Väl framme behövde föräldrarna koncentrera sig på att hitta rätt kläder till familjen så barnen hängde till min stora glädje med mig under tiden.
När vi kollat klart på leksakerna som fanns insamlade och provat lite kläder så satt vi där på golvet i den kalla lokalen. Vi hade valt ut en fin rosa ryggsäck till nioåringen och fyllt den med leksaker och kläder. Nu satt det en förkyld tvååring i mitt knä och kollade på babblarna som sjöng och dansade i min telefon.

När vi satte oss i bilen igen för att åka hem till äldsta barnet som väntade i stugan så sjöng pappan persiska sånger för oss och nioåringen hade alldeles för mycket myror i benen för att sitta still och hoppade upp och ner i baksätet.

Det var starten på en fantastisk vänskap och när kylan nu börjar göra sig påmind så tänker vi tillbaka på fjolårets vinter med värme.

Har ni ännu inte tagit steget och blivit språkvän/fadder/vän med någon av alla de fantastiska människor som kommit hit till Sverige och inte vill något hellre än att lära sig prata svenska, komma in i samhället och få svenska vänner, så ta steget nu! Det finns så många människor som väntar på att få lära känna just dig, och vänner kan vi aldrig få för många av! <3
Likes

Comments

Igår skulle hela lilla familjen umgås med min sambos vänner, trodde vi. Lillen blev sjuk och mamman fick stanna hemma. Idag skulle en släkting komma på besök, trodde vi. Det snöade och blåste så pass att det inte blev något besök. Hela helgen sprang iväg och snart är det måndag igen. Jag längtar visserligen till jobbet, men den där härliga känslan i vardagen där man bara går runt och myser av att vara i nuet, den har nog tagit helg den med.

Jag roar mig på blocket med att leta efter ett litet avlastningsbord som går att göra om till ett barnbord, samtidigt som jag skriver med en vän ifrån Syrien som kom till Sverige för ett år sedan.

P e r s p e k t i v p å l i v e t.

Likes

Comments

När mitt syskonbarn fyllde år gjorde vi om ett par sådana här små stolar som vi fyndat på loppis till en fin fin present! Dom matchar gungälgen som vi gav i julas i samma stil.

Nu myser jag med att klura på årets julklapp!

Likes

Comments

När man äntligen hittar en bild på sig själv och så är den i för dålig upplösning för att bli godkänd, så vill man ju bara skrika "Jag är småbarnsförälder!!! Jag hade mascara på mig typ tre gånger på ett år, och en av dom lyckades jag ta en bild på, kooom igeeen!!"

Och datorn bara "Eh, ja? Vad är det du inte förstår, plocka fram den där maskaran lite oftare så ska du nog se att problemet löser sig själv!"

ja, ja. här i blogginlägget får vi iallafall vara med. Hej, hej!


Likes

Comments

När vi är i huset i Dalarna har vi dragit igång projektet att förvandla den gamla jordkällaren till en mysig vinkällare. Det har tagit tid, då här från början bara var jordgolv och stenväggar, men nu börjar vinkällaren ta form!

Tanken är att så långt det är möjligt återbruka material som redan finns hos oss eller andra, så långt det är möjligt. Tegelgolvet har till exempel kommit till av en gammal öppenspis som revs ut och skänktes bort! Det tackar vi för!

Likes

Comments

Det började klia i fingrarna av lust att skriva, jag knappar in adressen till min lastgamla blogg för att upptäcka att den är borttagen. Oj, tiden har visst sprungit iväg.

Efter lagom mycket funderande går jag in här för att skapa den här bloggen - för att upptäcka att det i princip är omöjligt att hitta ett foto på mig själv som inte är från gravidfotograferingen för snart 2år sedan eller någon gång back in the days innan jag träffade min sambo...(lyckades hitta en bild som bara är lite mer än ett år gammal. EN bild! Den bjuder jag på.)

Jag har visst blivit flickvän, sambo, skaffat barn och sakta men säkert börjat försvinna.

Skönt att jag upptäckte det så att jag hinner vända trenden innan det är försent! =P

- Än finns jag och nu är jag här!


Likes

Comments