Header

Idag har jag haft en riktig procrastinate dag. Jag har målat naglarna i den mest skrikiga nyans jag kunde hitta i mitt lilla förråd av nagellack, allt bara för att ha någonting att göra. Jag har sorterat mina utlästa pocketböcker i bokstavsordning. Jag har bokat tågbiljett, druckit té, läst blogg om excelbudgetering, och utökat min kundkorg på Adlibris till närmast en grotesk volym. Med andra ord har jag varit kolossalt omotiverad till att plugga, och har därmed "endast" fått läst femtio sidor av veckans kvarvarande 160 sidor. Och nej det är inte jättedisco att jag nu har kvar 110 sidor plus två att läsa och fem diskussionsfrågor att svara på i helgen, men med tanke på att jag pluggar ExAkT varje dag, och vissa dagar även jobbar känner jag att det är OK med sådana här hjärnsläppsdagar ibland då jag inte är super produktiv och jätteengagerad. Bara jag får gjort någonting, sedan får jag liksom klappa mig på axeln och ta nya tag dagen därpå.

Nu ska jag dricka dagens typ hundrafemtionde kopp med té och baka. Hare gött hej!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hörruni, har jag tagit mig i kragen och städat vilket var minst sagt välbehövligt. Borde egentligen ha pluggat ett par timmar till, men känner ändå att det var en värd prioritering då min plugghörna varit ett sånt otroligt ångestmoment för de fåtal pedantiska celler som befinner sig i den här kroppen. Men nu behöver de inte gå och kring med nojja längre, för nu är det minsann ordning och reda. OK hoppas att ni tog väl vara på denna mycket kvalitativa och väsentliga information, puss!

Likes

Comments

Att påstå att jag är full av energi, motivation och att allting känns fullkomligt fjäderlätt at the moment vore största lögnen någonsin. Har matat in på tok för många timmar plugg under de senaste dagarna som dessutom bestått av jobb, middagsdejt och hejdåfest för två fenomenala personer som fått för sig att flytta alldeles för långt bort. Har med andra ord lite svårt att finna inspiration till att sitta med näsan i kurslitteraturen idag. Men lämnade in en lite större inlämning igår, så nu har jag BaRa cirka 350 sidor är plöja igenom, tre timmars föreläsningsanteckningar att sammanställa och ett par diskussionsfrågor att svara på. Så nu vet ni vad jag har för mig resten av veckan. Puss!

Likes

Comments

"Hanna går på läkarlinjen. Hon vet vad hon vet, utforskar livet, glittrar med sina vänner. De är amasoner med hud av glas. Är redo för vilken strid som helst. Men under det internmedicinska året börjar glaset få sprickor. Och när vännen Filippa dras allt djupare ner i en depression bildas en hinna av rimfrost som inte går att skrapa bort. Inget av det Hanna vet kan skydda henne."

Annika Paldanius bok Jag vet allt det här handlar om Hanna, Anna och Filippa. Den handlar om Gustav, Jens, Tobias och Robert. Den handlar om kunskap, alkohol och känslor. Den är märklig. Det är det bästa ordet jag kan komma på. För den får mig att må dåligt och bli rädd. Jag blir rädd för att den får mig att tänka över mitt egna liv och människorna runt omkring mig. Den får mig att bli lite arg och ledsen. Samtidigt så blir jag fascinerad. Jag vill läsa mer. Jag både tycker om och stör mig på språket. Att varje sida inleds med orden "Jag vet". Att ordet amason används fler gånger än vad det troligtvis gjort tidigare under ordets historia. Att ord, meningar och tankar upprepas och vrids om.

Om någon skulle fråga mig vad jag tycker om den här boken, skulle jag inte kunna svara på det. Jag kan varken säga att jag tycker att den är bra eller dålig. Det enda jag kan säga är att jag tycker att den är märklig, intressant, jobbig och fascinerande.

Likes

Comments

Hej på er! Måste erkänna att min frånvaro främst beror på en inte allt för händelserik vardag. Spenderar mina dagar med plugg, jobb, Friends och dokumentärer. Har fått riktig dille på dokumentärer de senaste dagarna och glor på allt från oljepirater i Afrika till Carl Bildts politiska karriär. Känns oerhört avkopplande på något vis att ligga i sängen, käka glass och lyssna på någon som berättar om olika händelser och andra saker som kan räknas som viktiga. Tror också att det handlar lite om att det får mig att känna mig duktig.

Nu ska jag ägna ett par timmar till åt anteckningar kring juridikens rättsregler och sedan ska jag tagga Idol och GWs mord. Hoppas att ni inte blev allt för avundsjuka på den här mindre djupdykningen in i mitt otroligt dramatiska liv. Puss!

Likes

Comments

Vet ni vad? Igår gjorde jag mitt första arbetspass på mitt nya jobb som lärarvikarie, och det var otroligt roligt! Under sommaren har jag nämligen gått och fått en ny idé kring vad jag vill göra med mitt lilla liv i framtiden. Det var lite som att bli slagen rakt i pannan utav en självklarhet. När jag berättade för en vän att jag funderar på att läsa till gymnasielärare sa hon "Men ja, det är ju självklart! Varför har vi aldrig tänkt på det förut?". Med det här extrajobbet får jag verkligen en enorm chans att både prova på och samla på mig erfarenheter. Är riktigt taggad. Tror att det kommer att bli en mycket givande och lärorik utmaning.

Likes

Comments

Har under de senaste veckorna varit otroligt taggad på att plugga, och under helgen förberedde jag allt vad jag kunde med schema, upplägg, litteratur, och det viktigaste av allt färgkoordinerade pennor. Allting känns liksom lite bättre med överstrykningspennor. Igår inledde jag då mitt nygamla liv som student med åtta timmars plugg. Önskar att jag hade haft den här motivationen när jag pluggade förra gången, men får helt enkelt vara glad för att jag har funnit den vid det här tillfället.

I vilket fall som helst kommer jag att läsa 30 hp nu under hösten. Två stycken distanskurser, en i arbetsrätt, och en i marknad och organisation. Känner på mig att det kommer att vara två intressanta kurser, men kanske säger något helt annat i december, vem vet. Oavsett trivs jag otroligt bra med att läsa helt och hållet på distans, då jag har möjligheten att lägga upp mina studier precis som jag vill. Det känns oerhört befriande.

När huvudet mitt var alldeles mörbultat av kurslitteratur och anteckningar lämnade jag mina studier ifred för resten utav kvällen. Istället begav jag mig ut på en promenad och kröp sedan upp i soffan framför Idol. Puss!

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja, jag är liksom fullkomligt mållös och det enda jag känner är wow. Sandra Beijer har alltid varit en av de bloggare som jag tyckt allra mest om. Därför var jag eld och lågor över hennes debutroman Det handlar om dig kom ut, en bok som jag tyckte så mycket om för det var så otroligt fin och vacker, men jag saknade känslan av fullkomlig mind blown.

När jag läst de tre första sidorna utav Allt som blir kvar var jag helt överväldigad. Det var magi i bokformat, och sedan kunde jag inte lägga ifrån mig den förrän två timmar och fyrtiofem minuter senare när jag läst ut den. Bortsett från de sjutton bilder jag tagit när jag blivit helt till mig av berättelsen eller meningsuppbyggnaden. Jag vet inte hur många gånger jag bara: men det är ju EXAKT så det känns följt av fjorton utropstecken.

Allt som blir kvar handlar om Matilda som blir dumpad utav Oliver, och hela hennes värld rasar samman. Det handlar om Miron som ska laga Matilda. Det handlar om Simon. Det handlar om trettio dagar där de får vara hur destruktiva de vill. Under trettio dagar har de samma takt i pulsen. Miron och Simon ska få Matilda att bli hel igen.

Det är så vackert, verklighetstroget och precis lagom dramatiskt. Varje punkt och blanksteg är placerat på precis rätt ställe för att en ska känna varje känsla som Matilda känner. Sidorna bara flyger iväg då en hela tiden vill veta vad som händer härnäst. Så vill ni spendera ett par mycket angenäma timmar så rekommenderar jag starkt den här boken.

Likes

Comments

De senaste dagarna har nästintill uteslutande spenderats med en minimal feber som kommer och går, ridsports EM och planering inför höstens studier. Älskar verkligen att få organisera. Att färgkoordinera mitt liv, skriva listor, dela upp vad som behöver göras först veckovis och sedan på dagsnivå. Skulle kunna hålla på i all oändlighet känns det som. I vilket fall som helst så åkte jag även in till stan en sväng igårkväll, för då stod nämligen lite kvalitetstid med två fantastiska brudar på schemat. Så himla mysigt!

Likes

Comments

Nämen titta! Ett par bilder på mig, det händer ju inte allt för ofta. Idag, hörruni, har jag varit iväg på ett litet mindre äventyr som jag tror kommer att resultera i något otroligt spännande, utmanande och rolig. Bara tanken gör mig lite pirrig. Nu har jag bunkrat upp med té och ska spendera hela dagen framför EM i dressyr och hoppning. Puss!

Likes

Comments