Header

Min kära sambo sa tidigare idag att jag la upp alldeles för mycket bilder på vårt köksbord, så nu blir ni bjudna på något helt annat: nämligen dagens äventyr i längdspåren. Under fem komma fem segervissa samt stundtals hopplösa kilometer har vi stakat oss förbi diverse turister och blivit utskrattade utav en och annan pensionär som inte uppskattade våra hemmasnickrade åkstilar. Men vi är jävligt nöjda och stolta ändå för vi tog oss runt det förrädiska stupet 2 utan några större missöden, något som självklart firades med den obligatoriska längdskidsåkningspizzan.

Likes

Comments

God morgon! Skulle ljuga om jag påstod att jag bara flög upp ur sängen idag. Är fortfarande riktigt trött sedan det lilla äventyret i Malmö, och skulle egentligen helst vilja spendera en hel helg i sängen tillsammans med Friends. Dock är det kvällspass som gäller idag, och innan det ska jag försöka få pluggat lite grann. Har ingen större motivation till att plugga just nu, men det är bara att ta sig i kragen och tänka att varje liten halvtimme är bättre än ingenting alls. Har fortfarande ett par veckor på mig innan det är dags för tenta, så får tar det sakta men säkert helt enkelt.

Puss!

Likes

Comments

Är så galet trött. Klockan 15 i tisdags tog jag och en av mina sambos bussen ner mot Malmö. En liten tur som från Idre tar sisådär femton-sexton timmar. Klockan sju var vi framme på onsdagsmorgon, och då spenderade vi ett par timmar med att strosa runt på Malmös gator och äta lite mat. Klockan ett hade vi en arbetsintervju som kändes bra. Vi fick båda två ett seriöst och positivt intryck, samt var relativt nöjda med vår egna prestation. När vi var klara runt fem gick vi till en bar på Lilla torget och tog ett glas samt lite plockmat. Därefter gick vi till en Italiensk restaurang på Lilla torget och åt lite mer ordentlig mat innan vi traskade iväg mot centralen för att påbörja vår resa hem igen. Klockan tre var vi framme i Idre igen och då var det dags att börja jobba ett kvällspass. Kan verkligen säga att jag stensomnade när jag kom hem till lägenheten igår.

Kan väl inte rekommendera någon att göra en dagsvisit till ett ställe bara för skoj skull när själva resan tar trettiotvå timmar. Men vi fick en riktigt härlig dag i Malmö, och jag har tackat ja till ett jobb som jag verkligen vill ha och ska därmed spendera min sommar på en plats som får det att pirra i hela kroppen. Med andra ord gör det mig ingenting alls att jag är helt slut och mör i hela kroppen av två nätters tågsovande. I sommar ska jag få bocka av ett livskryss och det gör resan värd varenda liten timme.

Idag ska jag göra absolut ingenting fram tills det är dags att börja jobba klockan ett. Mitt främsta mål med förmiddagen är att duscha och äta mat. Annars ska jag bara glo på serier typ, hypa sommaren och ladda lite batterier inför helgens jobb och plugg.

Likes

Comments

I söndagskväll blev vår lilla lägenhetstrio återigen komplett efter ett par dagar av duo. Det firades som sig bör med pizza, ljus och massa prat. Igår vaknade jag tidigt och satt och pluggade i ett par timmar innan det blev att kriga i backarna tillsammans med en utav sambosarna. Vädret var helt fantastiskt, men det var lite uppkört med tanke på att det är ganska mycket folk i och med att det är sportlovsvecka vilket betyder: turister. Efter ett par timmar i backen var vi båda nöjda över att vi inte krockat, så då tog vi lilla bilen hem och spenderade resten av dagen men vin, ost och prat. Så himla mysigt!

Idag ska jag plugga ett par timmar, måla naglarna, packa en väska, tvätta, handla och sedan blir det avresa för ett äventyr i Malmö tillsammans med en av sambosarna. Vi ska kämpa oss igenom 174 mil, och 32,5 timmar med SJ fram till på torsdag. Önska oss lycka till!

Likes

Comments

Att någon tar sig rätten att som kille gå ut med bestämda åsikter om hur tjejer bör se ut för att vara attraktiva. Att detta dessutom påstås utan minsta hänsyn till eventuell påverkan, trots orden "... självklart sätter detta en kroppress på många unga tjejer, men det är bara det vi tänder på". Självklart har alla rätt att tända på vad de vill, MEN att någon tar sig rätten att uttrycka detta på ett sätt som bidrar till kroppshets är för mig bara vidrigt. Det gör mig trött och matt.

Lika trött och matt blir jag av att ett företag försöker sig på ett rent ut sagt totalmisslyckat försök till att utmana rådande kroppsnormer med ovanstående omslagsbild. Sex supersmala modeller, och en smal så kallat "plus size" modell (som dessutom behöver täcka över sitt lår) är inte särskilt normbrytande. Då blir jag istället glad för att nedanstående respons finns.

Likes

Comments

Igår drog årets första sportlovsvecka igång, vilket betyder att jobbet gick från: att inte ha någonting annat att göra än att hålla dammtussarna i styr, till att stå som fastklistrad vid ens kassa och sälja liftkort till förbannelse och kolla om stugor är redo för att checkas in på löpande band. Utöver lunchen satt jag ner vid två tillfällen under hela dagens arbetspass. Varav ett utav dem var när jag gjorde min kassa för dagen. Har med andra ord riktigt ont i fötterna och benen nu. Var helt slut efter gårdagens pass, och bäddade därför ned mig i min säng, med en påse ostbågar och några avsnitt Friends innan jag stensomnade direkt efter jag slutade igår. Idag har jag varit minst lika trött men jag har åtminstone varit en smula mer produktiv. Jag har pratat med mamsen min, läst ett par sidor i kurslitteraturen och fixat en ansiktsmask sedan jag slutade jobbet (snacka om att produktiviteten bara flödar!). Ska läsa lite till nu och sedan köra lite hemmafys innan det blir några avsnitt med mitt nuvarande beroende - Friends.

Puss!

Likes

Comments

God morgon! Hade så galet svårt för att gå upp i morse. Snoozade typ en timme innan jag tog mig upp ur sängen. Gissar på att det är the downside med att ha haft sovmorgon i en vecka nu. I vilket fall som helst så kommer dagen att bestå av plugg ett par timmar och sedan ett kvällspass på jobbet. Jobbade kväll även igår och då passade jag och min roomie på att kika lite på första kvalet till världscupen i skicross som hålls här i helgen. Så himla häftigt! Dock kommer jag inte hinna kolla någonting mer i helgen eftersom jag jobbar dagspass. Är egentligen inte särskilt insatt i det här med skicross, och har därför ingen aning om hur de tävlade ser ut. Råkade därför fråga en tävlande från Schweiz igår om han hade åkt några skidor under dagen medan vi kallpratade en stund i väntan på en kollega. Han måste ha trott att jag var fullkomligt dum i huvudet, men han svarade artigt och berättade sedan om värdet hemma hos honom. Ja, ja. Får väl sätta mig och bildgoogla på alla deltagare innan jobbet idag så att jag inte typ frågar någon om det är första gången de åker skidor eller något liknande.

Puss!

Likes

Comments

För ett par dagar sedan passerade jag två månader som Idrebo, och den första tiden här upp i fjällen har främst bestått av att komma in ordentligt i jobbet och dess uppgifter, samt häng med sambos, kollegor och nya vänner. Andra saker, så som plugg och dylikt har liksom hamnat i något av ett pausläge. Men de senaste dagarna har jag tagit mig i kragen en smula, och bokat in en arbetsintervju till ett jobb som jag verkligen skulle vilja ha. Jag har också kontaktat examinatorn i en kurs som jag behöver läsa nu under våren, och gjort upp en pluggplan för att kunna hantera jobb och studier på samma gång, samt börjat att beta av den redan nämnda pluggplanen.

Är ledig idag, och har spenderat förmiddagen med kurslitteratur. Ska läsa en stund till och sedan blir det en stor klapp på axeln. Kanske inte för att jag kommit så jättelångt, men för att jag faktiskt kommit igång, och det är alltid lite av det svåraste steget. Sedan kommer det att bli en väldigt lugn eftermiddag/kväll för min del. Ladda lite batterier inför fyra dagars jobb under världscupen i Skicross som anordnas hos oss i helgen.

Puss!

Likes

Comments

För ett par månader sedan lämnade jag mina älskade saltstänkta vyer bakom mig och flyttade hem till mina tjugotvå kvadratmeter bland asfalt och betong. Livet bestod då av bussturer, jobbdagar i bokningen, bihåleinflamation, böcker och kvalitetstid med familjen och vänner. Ett par veckor senare var det dags att packa ihop livet igen och ta bilen femtiotvå mil norrut för nästa äventyr. Nu har jag sedan den femte december bott i en ny liten lägenhet i Idre tillsammans med två utav de bästa sambosarna som man kan föreställa mig. Jag har ett jobb som jag trivs utmärkt med, och jag har blivit fullkomligt förälskad i det vita guldet och att svänga i backarna. Visst saknar jag järngänget av strong independet women i somras, och mina babes från hemstaden, men spelkvällar, tinderkvällar och vinkvällar i HSB är inte heller fyskam. Dessutom har jag under de senaste månaderna hunnit med en vecka i solen tillsammans med hela släkten, och ett spontanbesök i Trysil hos en av pärlorna från sommaren.

De senaste dagarna har jag tänkt så himla mycket på sommaren, och på vad man ska göra med sitt lilla liv. Jag har sökt massa jobb som jag vill ha, och på något sätt kan jag inte riktigt skaka av mig känslan av att jag inte riktigt är klar än. Ibland tänker jag att jag faktiskt fyllt tjugotre och att jag borde ta mig i kragen på riktigt med mina studier och skaffa mig ett stabilt heltidsjobb och en ordentligt bostad i någon stad i närheten av familjen. Att jag borde bli vuxen på riktigt. Men jag är inte där än. Jag vill inte sitta på något kontor fyrtio timmar i veckan måndag till fredag åtta till fem. Jag är inte helt redo för det. Bara tanken får mig att känna mig deprimerad. Jag vill göra saker. Bo utomlands. Resa. Göra säsong på något ställe jag aldrig trott att jag skulle göra. Kanske på en skidort i Kanada eller på ett hotell i Spanien. Det känns så himla lätt att sådana drömmar inte blir någonting annat än vaga fantasier. Att man inte riktigt tar tag i dem för att de känns för diffusa och för ouppnåeliga. Men man kan aldrig veta vad som händer om man gör ett försök. I början på sommaren trodde jag till exempel aldrig att jag skulle sitta i en fyra tillsammans med en tjej jag precis lärt känna och en annan tjej jag inte ens visste existerade på ett fjäll. Men nu sitter jag här och har ett jobb i en reception jag inte trodde att jag skulle få och med ett mail som får det att pirra i hela kroppen. Så ja, för att på något sätt försöka att summera detta oerhört flumma inlägg så har jag ingen aning om vad jag kommer att syssla med i sommar.

Likes

Comments

Har följt Flora Wiström och hennes blogg lite sporadiskt under hur många år som helst. Älskar hennes kreativitet. Hur hon på ett relativt avskalat sätt uttrycker sig så otroligt vackert både i text och bild. Blev därför så oerhört glad och förväntansfull när jag såg på hennes Instagram att hon släppt en debutroman, och blev tvungen att klicka hem hennes bok omgående. 

Stanna är en mycket vacker bok som man läser ut på ett par timmar eftersom man inte riktigt vill lägga ifrån sig den. Den känns, och inte på ett sådan där filmdramatiserat vis utan den känns på riktigt. Den är rak någonting som jag gillar, samtidigt som det är den där rakheten som jag ser som ett enda pyttelitet minus. Jag hade nämligen önskat lite mer av språket kring Esters känslor. Lite mer detaljer och beskrivande för att man liksom ska bli ännu mer gripen av boken.

Annars är Stanna verkligen så otroligt fin och det finns helt fantastiska meningar. Älskar: "Jag tänkte på dig hela tiden. När vi väl sågs blev jag helt fumlig och nervös. Du möblerade liksom om inuti mig, jag vet inte hur jag annars ska beskriva det." Tycker att det är ett helt klockrent sätt att förklara hur det känns att blir kär i någon.

Likes

Comments