Header
View tracker

Har följt Flora Wiström och hennes blogg lite sporadiskt under hur många år som helst. Älskar hennes kreativitet. Hur hon på ett relativt avskalat sätt uttrycker sig så otroligt vackert både i text och bild. Blev därför så oerhört glad och förväntansfull när jag såg på hennes Instagram att hon släppt en debutroman, och blev tvungen att klicka hem hennes bok omgående. 

Stanna är en mycket vacker bok som man läser ut på ett par timmar eftersom man inte riktigt vill lägga ifrån sig den. Den känns, och inte på ett sådan där filmdramatiserat vis utan den känns på riktigt. Den är rak någonting som jag gillar, samtidigt som det är den där rakheten som jag ser som ett enda pyttelitet minus. Jag hade nämligen önskat lite mer av språket kring Esters känslor. Lite mer detaljer och beskrivande för att man liksom ska bli ännu mer gripen av boken.

Annars är Stanna verkligen så otroligt fin och det finns helt fantastiska meningar. Älskar: "Jag tänkte på dig hela tiden. När vi väl sågs blev jag helt fumlig och nervös. Du möblerade liksom om inuti mig, jag vet inte hur jag annars ska beskriva det." Tycker att det är ett helt klockrent sätt att förklara hur det känns att blir kär i någon.

Likes

Comments

View tracker

​Igår kom man hem till lägenheten igen efter fem dagars äventyr i London tillsammans med fyra otroligt fina och underbara personer. Vi har haft så fantastiskt bra. Shoppat, dansat, druckit vin, ätit god mat och turistat sönder. Det har liksom inte gjort någonting att vårt hostel var en smula ofräscht (hade dock världens mysigaste bar och asskön personal) och att en dunderförkylning kom på besök. Det har varit hur bra som helst ändå. Tänk att man har haft turen att spendera livet tillsammans med dessa stjärnor sedan i maj! Dock känns det lite smådeppigt nu att den här sommarsäsongen är över. På riktigt. Att man inte kommer att dela korridor, jobb och fritid med fantastiska människor dygnet runt längre. Känns konstigt, ledsamt och skönt på samma gång men är så fruktansvärt tacksam för den här sommaren och de pärlor till människor jag fått dela den med. Tack som fan!

Likes

Comments

View tracker

​Blev typ en smula besatt av Amanda Winberg när hon var med i Idol, och vet inte hur många gånger jag lyssnat på hennes första singel. Blev därför superglad när hon släppte en ny låt för ett litet tag sedan. Tycker att hon är helt fantastisk!

Likes

Comments

På mitt jobb under sommaren har vi haft en hylla med lite böcker som fungerat som ett litet minibibliotek för våra gäster. Varje gång som jag har stått och dammat av hyllorna och böckerna har mitt intresse fallit på en tjock gul bokrygg. Så för någon vecka sedan när jag inte hade allt för mycket att göra läste jag baksidan och några rader på de första sidorna. Plockade med mig den hem och började läsa på morgonen innan jag började att jobba och nästa dag som jag var ledig plöjde jag hela boken.

Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som jag tyckte var så fantastiskt med boken. Egentligen tar det väldigt lång tid innan man får en känsla av att handlingen har kommit igång. När jag kom till sida 500 (av 680 sidor!) så kändes det fortfarande som om en inte hade kommit förbi inledningen. Så här i efterhand kan jag väl säga att den kändes lite som en jättelång introduktion, men ändå blev jag helt fast. Det var ett mycket behagligt språk, och färgstarka karaktärer. Jag ville hela tiden veta mer.

De senaste dagarna har jag, efter att ha läst ut En halv gul sol, sett flera som tipsat om den, bland annat Flora Wiström som jag fullkomligt älskar. Har också blivit riktigt sugen på att läsa fler av Chimamanda Ngozi Adichies böcker. Speciellt hennes Lila hibiskus som är Flora Wiström tipsar om på sin blogg, och som är med i Feministbibliotekets Feministisk kanon.

Likes

Comments

View tracker

Sedan sist har jag promenerat runt bland höstlöv, kollat på Gossip Girl, ätit tapas och druckit vin med en fantastisk vän, spenderat mina sista timmar ute på väst(bäst)kusten, slutat jobba, ätit avslutningsmiddag på en hummerkrog, flyttat hem igen, och gått på ljusfestival. Idag har jag försökt att få lite ordning på min lilla lägenhet. Jag har också skrivit långa listor på böcker som jag vill läsa och bara njutit av att inte göra någonting. Om några timmar ska jag springa ner till gymmet och det ska bli så fantastiskt kul. Är otroligt peppad på att börja träna ordentligt igen!

Likes

Comments

​Igår tog jag och pappa en liten enkel biltur på sisådär 102 mil och det är väl ingenting jag rekommenderar att man ska göra på mindre än arton timmar. Men Idre Fjäll var sanslöst vackert och jag kan inte räkna på fingrarna hur många gånger jag utbrast "Jösses vad fint!". Mina förväntningar inför kommande månader är just nu skyhöga och jag hoppas att allting faller på plats. Idag har jag varit fullkomligt mörbultad och därav spenderat hela dagen i ett relativt horisontellt läge med en bok. Har ett par dagars ledighet framför mig och sedan väntar de absolut sista dagarna ute på västkusten innan det är dags att byta saltstänkta klippor med asfalt och betong.

Likes

Comments

Har haft ett extremt sug efter att läsa de senaste dagarna, så igår när jag var ledig blev det en sväng till Myrorna och böckerna ovan fick följa med mig hem. Annars spenderas mest den lediga tiden med kvalitetstid hos familjen, film, böcker och diskussioner kring pittaobalans. 

Likes

Comments

Igår åkte håret av, det köptes tröjor och det spenderades tid med några av mina favorittjejer. Idag bär det av på äventyr upp till fjällen.

Likes

Comments

​Gårdagen var fullkomligt fantastisk. Min kära vän och jag gick mest runt i butiker och bara pratade, trallade runt lite halvt vilse på Göteborgsgator och diskuterade livet, åt pizza på Vapiano, drack massa alkoholfria drinkar och dansade oss helt och hållet genomsvettiga till Maggio inne på Pustervik. Magiskt! Sedan avslutades kvällen på Andralång innan det var dags att ta tåget hem. Vaknade upp idag lite hes och mörbultad och precis så där lycklig som man blir i hela kroppen efter en riktigt bra dag.

Puss!

Likes

Comments