Header

Tio dagars frånvaro och sedan sist har jag fått börja göra allt mer själv, vilket för det allra mesta är hur kul som helst men ibland känner jag mig urdålig, och det är väl så det är med alla nya jobb i början. Sedan sist har jag också haft privilegiet att få besöka den fantastisk staden Granada och en av världens mest besökta sevärdheter nämligen stadsdelen Alhambra vilket var helt magiskt. I tisdags var jag också ledig så då åkte jag och en kollega till Cabo de Gata och San José där vi tog ett dopp i havet, njöt av tystnaden och tog oss till vackra utsiktsplatser.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag varit i Spanien i två veckor, och det slog mig igår när jag körde runt på egen hand hur fullkomligt normalt det känns att vara här. Hur snabbt jag vant mig vid den här vardagen. Jag får liksom påminna mig själv om att jag faktiskt befinner mig utomlands. I vilket fall som helst så avslutades dagen igår med ett besök på Gran Plaza där vi käkade på The Good Burger som har riktigt god mat, sedan köpte vi på oss ett kilo choklad och drog hem för SKAM. Älskar våra SKAM-kvällar, de är så himla mysiga!

Likes

Comments

Igår hade jag min första riktiga jobbdag i uniformen, och det kändes stundtals åt helvete och stundtals hur bra som helst. En riktig skräckblandad förtjusning med andra ord. Känns i alla fall hur kul som helst att börja komma igång ordentligt. Känna att man har lite koll, även om det är hur mycket som helst kvar att lära sig.

Likes

Comments

Har haft två fina dagar. Igår tog vi en kort sväng till stranden där vi blev helt blästrade av vinden, så efter en ganska klen insatts bytte vi ut havet mot en balkong för lite solhäng. Kvällen bestod sedan av middag och dans vilket var otroligt kul. Idag har jag tagit mig till Aguadulce helt på egen hand utan några större missöden. Sedan hade vi fotosession på eftermiddagen för vilket bjöd på ett och annat skratt. Nu blir det ett par avsnitt SKAM och kladdkaka.

Likes

Comments

Idag känns det som om jag har varit på alla hotell som finns längst med den här kusten, har också lärt mig att det heter Costa de Almeria istället för Costa del Almeria som jag hela tiden trott. Tur det med tanke på att jag faktiskt har varit här ett litet tag nu i alla fall. Hade kanske varit lite pinsamt om någon gäst fått rättat mig i säg mitten av september och så har jag sagt/skrivit fel i flera månader. Men men det är sånt som händer. Efter jobbet idag käkade vi burgare och shoppade fulsnygga mobilskal på Gran Plaza innan vi drog hem för en glass-och-SKAM-kväll.

Likes

Comments

Har haft en relativt lugn dag med jobb. Börjar så smått att känna att jag hittar lite här i området, även om mina kollegor får svara på vilken väg jag ska köra stup i kvarten. En stor eloge till deras tålamod med andra ord. Hade dessutom en riktigt mysig kväll. Vi slängde ihop lite tacos (läs: mängdvis), och så världens bästa påhitt till efterrätt, nämligen litervis med glass, choklad, kakor, jordgubbar och grädde som rördes ihop till en supersmarrig swish. Självklart bestod kvällen också utav ett par avsnitt SKAM.

Likes

Comments

Idag firar jag min första vecka här i Spanien. Det har gått så otroligt snabbt och jag har redan fått se så många vackra platser och lärt mig så mycket om både området och arbetet. Känner mig jättetaggad på den här sommaren och tror att det kommer att bli så otroligt bra. Känns dock en smula surrealistiskt att veta att man inte ska åka hem nu när en vecka har passerat så som man vanligtvis gör när man är utomlands, utan att man faktiskt ska få vara kvar här i ett par veckor till. Känner mig så oerhört privilegierad både över att få bo på en sådan här fantastiskt vacker plats, och över att ha ett jobb som jag verkligen tycker om. Har fått ett par frågor bland kommentarerna som jag tänkte passa på att besvara, so enjoy!

Vad jobbar du med? Jag kommer nu under sommaren att göra min första säsong som reseledare.

Vart i Spanien ska du? Jag bor just nu i Roquetas de Mar som ligger i provinsen Almeria i Andalusien.

Kommer du jobba hela tiden, eller får du vara ledig något också? Har som sagt bara varit här i en vecka och har därför inte stenkoll på hur sommaren kommer att se ut, men rent generellt är det en del jobb men också lite ledighet så att man hinner att både se sig om och få lite sol.

Hur kommer du att bo? På ett hotell eller i en lägenhet eller typ på ett vandrarhem? Jag bor i en lägenhet tillsammans med en av mina kollegor.

Likes

Comments

Har haft en riktigt lugn dag idag. Tog en långfrukost i solen på ett café, kollade läget i Roquetas de Mars köpcentrum och på kvällen åkte vi över till Almerimar för att ta en tapas vid hamnen men vi insåg att de inte hade någon kvällservering så det fick bli en glass istället och det är inte heller fy skam.

Likes

Comments

Har haft en riktigt fin dag idag. Fick följa med på min första flygplatsdag, och sedan åkte vi runt på ett par hotell. Tog mig också ner till stranden och strandpromenaden för första gången. Passade på att låta fötterna få en liten minidebut i havet och tänker lite att det nog inte är helt omöjligt att ta ett dopp någon gång under sommaren. Dagen avslutades sedan med frozen yoghurt i kvällssolen, och det var helt klart godkänt.

Likes

Comments

Hoppas att ni överlevde dagens överdrivna bildbomb. Har haft två helt fantastiska dagar. Igår följde jag med på en heldagsutflykt som begav sig ut i Sierra Nevada och Granada. Vi hängde bland annat på en keramikfabrik, innan vi drog upp bland bergen. Det var så otroligt vackert! Dagen avslutades med tapas och dans med mina nya grymma kollegor. Idag har vi njutit av solen med en uteritt på stranden. Så himla härligt!

Likes

Comments