God morgon på er! Idag är det andra advent och ska tillbringa dagen på det mest mysiga sättet. Först ska jag jobba i ca 3 timmar på gyllen som förhoppningsvis också kommer vara lugnt och mysigt. Efter det ska jag plocka med mig lite fika och kanske någon kopp chai latte och ta mig vidare till Vilma. Gud vad man har saknat henne, Vilma är en sån där person som kan sätta ett leende på läpparna utan att hon försöker. Utöver att jag kommer få en ångestfri söndag så tillbringade jag min lördag men min favorit Nelly, vi bakade lussekatter ( som jag förövrigt avskyr) . Men det var kul Vi fick till olika former med våra väldigt bra bakkunskaper!! HAHA, efter bakandet hade vi det bara mysigt med musik på hög nivå och en promenad på stan.

Ha en bra dag så hörs vi senare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Idag har varit en hektisk dag jobb från ca 10 fram till 17.... Det har varit mycket och det var kaos på caféet, diskmaskinen på övervåningen slutade fungera så jag fick springa upp och ner för att hinna med att diska!! Fick iallafall ett gratis träningspass, det har faktiskt varit en annorlunda söndag jämfört med de andra gångerna jag har jobbat, de kanske beror på vädret och att färre vill ut i kylan för att ta en fika!! Dock är dagen snart slut och jag planerar bara att läsa på lite juridik och sen se på Designated Survivor. Helt Klart en sjuk bra serie för er som älskar serier som handlar om att bekämpa brott, men i denna serie är det terrorister som bombar en väldigt viktig byggnad i Washington som får hela USA att falla isär...Presidenten dör och en man vid namn Kirkman får presidentposten. Utan någon som helt kunskap över att vara president ska han försöka styra landet mot rätt riktning, men många motgångar uppstår!!! Asså helt klart en sevärd serie!!!

Så i morgon är det måndag, en ganska så lugn dag. Men från tisdag fram till nästa måndag gäller är det väldigt mycket som händer. Det är först och främst plugg i svenska som gäller och på onsdag ska jag ut på restaurang, dagen därpå blir det teater med klassen och den pågår i TRE TIMMAR!!!!!! Fredagen ska ja ägna åt repetition av svenska för att lördag blir jobb plus ett firande av en vän och söndag blir det dubbel jobb :((( Haha kan klart medge att jag har lite söndagsångest!! Men en positiv sak är ju att jag har koll på kommande vecka:)

God natt!

Likes

Comments

Wow! insåg hur jag inte kan hålla mitt ord om att jag skulle blogga mer regelbundet, ska helt enkelt inte säga det längre. Men jag vill såklart börja med ett mer regelbundet bloggande, då jag hade tänkt att jullovet skulle kunna vara ett bra läge till att göra det. MEN jag lovar inget, haha!

Så varför har jag en titel med ett deprimerande budskap? Jo det är väl en stor anledning till att jag inte har bloggat på ett väldigt långt tag och tyvärr har jag inte vågat gå ut med varför det har varit så!! Psykisk ohälsa är ett väldigt tystat ämne och människor stör sig på andra som är nedstämda och detta slutar i att man blir väldigt tyst om det! Och som titeln lyder, jag har under ett tag lidit av psykisk ohälsa men det har inte varit så djupt som det har varit i oktober. Helt ärligt kändes oktober som ett år av mitt liv, det kändes som att det var meningen att bli torterad psykiskt! Det var en svacka i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma, jag har alltid varit den som säger" ohh det där kommer aldrig hända mig och så kommer det aldrig bli" men vad vet jag ens! Kanske karma av att vara så naiv. Men vad satte igång det och varför blev jag så deprimerad? Helt ärligt jag vet inte, men kan ju säga att jag har låtit samhällets åsikter komma åt mig riktigt hårt, värderingar om hur livet ska vara och hur man ska passa in. Allt har bara varit riktigt tungt, jag orkar inte gå till skolan och börjar gå hem mitt på dagarna för jag inte orkade hålla ut hela dagarna??? VAFAN är det för fel på mig? Varför mår just jag såhär?

Well, news mår bättre faktiskt och försöker ha en positiv inställning på allt:))) Jag har iallafall varit glad de senaste tagit och ja såklart har det varit vissa händelser som tyngt ner mig. Men det positiva är att man tar stor lärodom av att vara ensam och dyster, man börjar tänka och i vissa fall tänker man jävligt klokt. Något jag gjorde häromdagen som jag för första gången själv gjort är att bidragit till att främja hur unga vuxna mår!

Jo det jag gjorde var att köpa ett armband liknande Fuck Cancer. Jag köpte ett armband från aldrigensam.com.

Som de lyder på deras hemsida "Projektet startades av Charlie Eriksson för att bidra till en mer öppen dialog kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa. Alla drabbas, men ingen vågar prata om det. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, nu bryter vi isen och bidrar till att fler vågar söka hjälp för sin psykiska ohälsa".

Det kändes bra att kunna göra något som kanske förändrar bilden på psykisk ohälsa! Kanske du vill bidra med en peng genom att köpa ett armband? Jag kommer iallafall att länka här nedan så att ni kan gå in på aldrigensam shoppen.

Ha en super trevlig och mysig helg!

http://aldrigensamshop.com/product/aldrig-ensam-svart

Likes

Comments

Hur många vet egentligen vad psykisk ohälsa innebär? Är det lätt eller svårt att veta om man lider av det och hur ska man få ett stopp på det. Men främst vad var det som fick mig att öppna datorn och skriva det här spontana inlägget, som handlar om ett ämne som tystas ner bland andra! "Folk vill inte umgås med en som är nedstämd och deprimerad" Vad är det för tänk egentligen? Vem har sagt att folk inte vill umgås med nedstämda personer, vad har man ens vänner till?

Det som främst fick mig att skriva det här inlägget var när en vän till mig beklagade sig och berättade hur hen känner sig och att den tycker att det är jobbigt att lossats att må bra, vet ni hur mycket energi det tar att bara sätta ett leende på läpparna för att dölja sin sårbarhet? Jag tror alla vet och har någon gång mått dåligt och behövt lossats inför andra, men varför ska man behöva vara rädd för att falla ihop framför sina vänner och få ta del av kärlek för att känna sig omtyckt för just den stunden. SKENET BEDRAR, Vi döljer mycket för att framstå som lyckliga individer och för att fånga andras intresse! Ska det verkligen behöva vara så, kan vi bara inte inse att det är en del av livet att må dåligt och som lider av psykisk ohälsa ska inte behöva gå och dölja sin sårbarhet.

Det är även väldigt svårt att se om en person mår dåligt, för en person som lider av depression eller nedstämdhet har lärt sig att dölja vad den känner.. Jag kan inte komma och berätta hur det är men att sitta och gång på gång säga att det blir bättre när man har hamnat i en svacka hjälper faktiskt inte, det hjälper inte att skriva till personen hur mycket man bryr sig om den. För i slutändan kommer den fortfarande tro att man bara säger så för att vara snäll, man kan hjälpa så mycket genom att FACE TO FACE tydligt säga till personen hur viktig den är. MEN VADÅ? hen sa ju att hen mår bra och att det INTE var något. Jo ja, personen kanske nämner att den mår bra och att det inte är något men långt långt in i kroppen så suktar personen bara av att bli omhändertagen, att få en lång kram, att bli omfamnad av någon...Men tyvärr ser vi inte det...och tyvärr så är det många som mår på det här sättet... OCH om du lider av psykisk ohälsa så ska du inte känna dig ensam och det finns många som kan hjälpa. Kom ihåg att vänner finns för att prata med och dina vänner bryr sig ❤💓

GOD NATT

Likes

Comments

Hej på er!

Sååå jag har varit väldigt inaktiv och valde att inte blogga under hela sommaren och det finns många anledningar men vad spelar det för roll?! :p Det har faktiskt hänt otroligt mycket under den perioden jag slutade blogga, först och främst har det varit sommarlov och nu går jag andra året på gymnasiet. Jag måste erkänna att jag tyckte att det startade tufft men det blir ju alltid bättre, eller? Jo ja lite tvek där MEN det har ju endast gått 2 månader. Jag ser faktiskt fram mot de nästkommande månaderna och julen som NÄRMAR sig, liksom helt ärligt så tycker jag att VINTERN är den bästa årstiden helt klart!!! Eller vad tycker ni?? Tänk er en kopp varmchoklad, tjocktröja och massor tända doftljus som fyller rummet med världens bästa mysbelysning! Jag tycker att det låter så mycket bättre än att ligga ute i solen och svettas ihjäl, haha men jag älskar ju sommaren dock inte lika mycket som vintern, vem gillar inte julen?

Något som ligger närmare julen och är rätt så "kul" är HALLOWEEN, just nu ser det ut som att de blir att dra på fest med ett stort tjejgäng hemma hos en vän!! Sjukt kul, problemet är att vi är dåliga på att komma på vad man kan klä ut sig till utan att se ut som ett barn, well det återstår att se, jag och Nelly har iallafall tänkt att matcha sen får vi se med resterande vad de har tänkt sig. Det här var allt jag hade tänkt att skriva idag---->nästa inlägg kommer ut i morgon kväll och handlar om träning (förhoppningsvis) hejdå än så länge!! :))

Likes

Comments

Något som jag älskar är att känna mig nöjd med hur jag ser ut, därför är det en självklarhet för mig att spendera pengar på mitt utseende. Det är många som ser det som att man gör det för att se bra ut för någon annan, och nej!! Det är inte alltid så att man vill imponera på andra, när jag stor och sminkar mig och klär mig på ett visst sätt, gör jag det för mig själv. Har ni aldrig känt den känslan, den känslan som får er att bli på så bra humör och bli mer självsäkra...Well, det är inte ofta det händer men när jag får en så kallad feeling kan en hel vecka bli underbar!!

Nu har det nästan gått 2 månader sen jag la lite tid på mitt utseende och därför bestämde jag mig för att boka tid för mina naglar!! Ohh vad jag är exalterad för en sån liten sak, detta kanske inte betyder något för andra men för mig är det väldigt viktigt att ha fina och fräscha naglar. Det karaktäriserar mig som en väldigt petig person och det är jag. Jag kan påstås vara spontan och inte så petig gällande andra saker men när det kommer till mitt utseende ska det vara planerat från Ö till A.

Jag kan sitta och tänka ut outfit till varje dag, det ska vara matchande färger, accessoarer, skor och sminket måste också matcha!!! Haha lite överdrivet att tänka på så mycket när man bara ska vara i skolan, men det är ju alltid kul att känna sig fin:)

Något som kan vara lite räddare i nöden när fantasin inte fungerar som det ska är appen VSCO där man kan få allt från bild inspo och mode inspo.. Dessutom är det även jätte intressant att smyga sig in på vänners VSCO för att se deras fina bilder och jag skulle helt ärligt kunna nämna så många personer som är så duktiga med bilder!! Jag har försökt få ihop ett bra feed, men gud va svårt det är. Jag får verkligen inte ihop det, värre är ju instagram...Har blivit så omotiverad att lägga ut bilder och andra inlägg. Men sommaren är snart här och då kommer det tas många fina bilder, så vi hörs om ett tag!!!

checka gärna VSCO: http://vsco.co/friiiiiida/images/1

Skicka iväg en snap: Frida_ch00

Följ mig gärna: https://www.instagram.com/fricha_ch00/

Likes

Comments

​Ja det var väldigt länge sen! Då kan man undra vad jag har haft för mig den senaste tiden...Om jag ska vara helt ärlig har jag inte gjort så mycket mer än att ta hand om mig själv. Jag har helt enkelt bara haft det riktigt gött!!

Just nu är det endast 5 veckor kvar av åk 1 och det väntas ett riktigt crazy sommarlo!!!! Man blir verkligen på humör av att få saker gjort i skolan och ett PLUS för min klass schema som är super duper nice. Vi har fått sluta tidigt de flesta dagarna och skolan är inte så krävande just nu...HIHI jag kanske inte ska yttra mig om det då jag redan gett upp och inte orkar fokusera mer. Min hjärna har gått i viloläge inför sommarlovet. Utöver det går vi typ runt och tycker synd om oss själva för att vi har 2 år kvar, medan de nuvarande treorna ska leavea...Tomt kommer det bli...Men jag tror att de som ska börja ettan kommer att ta mycket plats, både kul med nya ansikten men jag har nyligen vant mig!! Har äntligen börjat känna mig mer bekväm...kommer att känna igen väldigt många ansikten och personer jag umgås med ska börja på samma skola. Iallafall ha en bra dag, så kommer jag snart ut med ett nytt modeinriktad inlägg!! PUSS 

Likes

Comments

Äntligen fredag!!! De senaste veckorna har jag vart rena känslovrak, ena sekunden kan jag vara super glad och den andra är jag på botten. Jag vet helt ärligt inte varför det blir så mer än att det är hormoner, det är riktigt svårt att styra sig själv. Ibland kan jag göra saker omedvetet, jag kan kommentera en person helt random och det värsta är att jag gör saker som jag i vanliga fall inte skulle välja att göra. Det leder bara till mer knas och mer gnäll från min sida, ibland så önskar man att livet kan bara va perfa. 

Det är oftast så att man jämför sig med andra och då inser att livet är så mycket tråkigare, det jag menar är att jag ser vad andra gör och glömmer helt de roliga sakerna jag själv gör. Jag inser inte att jag stöter bort mitt liv och ser istället på vad andra gör, jag behöver lära mig att ta vara på det jag har. Men även att gå vidare med sånt jag inte har mer, att glömma tråkiga händelser och försöka att blicka framåt för nya möjligheter :)

Men usch usch vad mycket gnäll, men något positivt är att det är 8 veckor kvar till sommarlov och jag ser så mycket fram till all planering som gjorts men underbara människor. Det kommer helt enkelt bli super kul och avkopplande att komma bort från skolan.  En annan sak som jag har tänkt på är hur vi är som personer och hur andra ser mig som person, jag blir så imponerad på vissa. Nyligen har jag börjat lära känna en tjejkompis och helt ärlig VILKEN glädjespridare, har verkligen inte mött en sådan positiv person på flera år och är verkligen glad för att jag har mött henne. Jag kan verkligen säga att första intrycket av henne var häftigt, en framåt riktad och omtänksam tjej...Hon har verkligen inspirerat mig och just nu är jag otroligt glad för att ha en sån vän (Det behövs i gymnasiet :') )

Ha en trevlig helg!!! Och träningsinlägget kommer upp någon gång i helg om jag känner fört!

Likes

Comments

Blir lite frustrerad över att det har blivit så naturligt för mig att tröstäta, vad är grejen liksom? Ibland kan jag komma på mig själv att jag äter bara för att, jag är inte hungrig, inte sugen och behöver inte äta....Men ändå så sitter jag där med något och mumsar i mig det. Helt klart ovärt enligt MIG, vissa kan ju tycka att det inte är något att haka upp sig på men jag stör mig på det så himla mycket, jag kan helt klart säga att jag är en KÄNSLOÄTARE.

Efter all tröstätande träder skuldkänslorna fram och vips så är jag och gymmar, själv så älskar jag att gymma men skulle hellre vara på gymmet och njuta av det..

Senare idag kommer det ett tränings inlägg, så vi hörs!

Likes

Comments

Hej och glad påsk på er! Tänkte skriva om något som står mig väldigt nära, som titeln lyder. Ska jag vara nöjd med mig själv? Det finns så många faktorer jag kan blanda in i det, det kan vara utseende, personlighet, skola och mycket mer. Men det jag har tänkt att fokusera på är utseende och personlighet, såklart ska jag inte avslöja allt men nu kommer ni få lära känna mig lite till.

Jag har under lång tid haft problem att acceptera komplimanger som jag får och helt ärligt vet jag inte varför det har blivit så, man ska verkligen ta åt sig komplimanger som man får. Det är otroligt viktigt att vara rättvis mot sig själv och släppa in allt positivt som tilldelas. Jag själv har varit den personen som stött ut allt positivt som tilldelats, och ja! Det har påverkat mig negativt. Det jag frågar mig själv är; vart har all den osäkerheten kommit ifrån? Mina spekulationer till den frågan är bland annat att median är det som har påverkat mig mest.

Alla smala instamodeller och spinkiga artister som JAG följer varje dag, får mig att mer och mer känna mig onöjd med hur jag ser ut. Det borde inte vara så, det finns inget ideal som ska bestämma hur alla ska se ut för att vara "snygga". Fatta vad tråkig värld de skulle va om alla såg exakt likadana ut, dina kurvor, din smala midja, dina breda lår och ditt korta hår är speciellt. Det finns ingen som ser ut som DIG och därför borde du kunna stå framför spegeln och uppskatta den du är!! Och de människorna som inte uppskattar ditt utseende eller din personlighet är inte värd dig, alla ska bli respekterade för hur de är som person och hur de ser ut...Äkta personer gillar dig för ditt hjärta, för den du är, inte för ditt yttre..som ordspråket lyder; döm inte boken efter omslaget, med det menas att hur än en person ser ut kan den ha så mycket mer att erbjuda. Vi har blivit så Fyrkantiga gällande vänner flick-/pojkvänner m.m, vi tänker främst på utseendet och sedan lär vi känna personen. Det är ju trots allt första intrycket som gäller, om en "icke idealisk" person skulle komma fram till dig skulle du ens fått tanken av att personen skulle kunnat vara din framtida partner/vän? Eller tänker du på hur oidealisk personen är? Asså nej man står inte och tänker fan va *** hen är men någonstans i våra hjärnor skapar vi fördomar om personen. Det är oftast de IDEALISKA personerna som folk intresserar sig av...Att låta fördomar om andra vinna kommer att göra oss fyrkantiga och det resultera i att du kommer gå miste om så många härliga människor, men även personer du önskar du aldrig träffat. Människor vi möter ger oss viktiga lärodomar som får oss att gå långt i livet.

En komplimang om dagen till de du älskar kan förändra deras dag, en komplimang till en nedstämd person kan förändra hela dens vecka. Slutligen tycker jag att alla borde vara nöjda med hur de ser ut och för den de är. DU ÄR BÄST!!!

Likes

Comments