Idag blev det mycket ridning trots att vädret är kasst. Man kan helt enkelt inte vara gjord av socker när man håller på med hästar. Tack och lov så hade jag tak över huvudet när jag red Chacira iallafall.

Kom hem runt 23 igår och var ganska så slut efter inventeringen på H&M så jag lyckades sova till typ 10 vilket aldrig händer brukar som absolut senast vakna 8.30 om jag inte ställer ett alarm. Så som ni kanske förstår då började min dag rätt så sent och jag skulle gissa på att jag åkte till öbacka runt 12.30. Regnade ganska mycket så det blev ett pass i ridhuset för Chacira med fokus på galoppfattningar eftersom att det är där jag haft svårt med henne. Hon skötte sig väldigt bra så med henne är jag nöjd, var även rätt nöjd över att vara torr och varm efter passet vilket jag absolut inte var efter passet på Wanda.

Wanda fick sig ett joggpass på banan i och med att vädret svek oss och vi inte vill vara ute så länge. Red bara lite i alla gångarter samt att jag gjorde en hel del fram- och bakdelsvöndningar. Även hon skötte sig bra trots att vi var dyngsura efter den korta stund vi var ute 😬

Nu blir det att sova och sedan hoppas vi på lite bättre väder imorgon så man kanske kan rida en längre stund 😝

Likes

Comments

Så himla less på regnandet nu... Man vill inte vara ute och att ha häst är fruktansvärt jobbigt när vädret suger.. Det är kallt och blött och bara allmänt otrevligt, men det finns ju som inte så mycket att göra åt saken så det är bara att bita ihop.

Idag så var tanken att jag skulle rida på förmiddagen för att sedan dra in till stan och jobba från 17.30, men planerna blev lite ändrade nu när vädret ser ut som det gör. Åker och jobbar först och sedan får vi se hur det blir med ridningen helt enkelt. Kommer bli en fett sen kväll om det blir bättre och jag bestämmer mig för att rida men vad gör man inte för dessa djur?

Hur som helst så händer det inte så mycket spännande idag, ska försöka få upp videon från träningen i Söndags men det går lite segt nu med vårt nät och jag vet inte riktigt varför, men den kommer väl när den kommer antar jag.


Likes

Comments

Hej hopp, då var vi här igen då, ny vecka och nya tag, känns som att tiden går på tok för fort, det var ju nyss 1 September och nu helt plötsligt så är vi inne på Oktober. Hur som helst så var det hoppträning igår och måste ju faktiskt säga att jag är så himla nöjd!

Det var lite mörkt men det gick ändå väldigt bra, Wanda var sådär lagom. Hon hade ett bra driv på hindren men jag kunde ändå enkelt reglera henne, helt perfekt. I och med mörkret så hoppade vi ju inte speciellt högt, men det var nog tillitsprövande ändå då vissa hinder var lite halvsvåra och se så Wanda var ju verkligen tvungen att lite på att jag la henne rätt vilket hon gjorde, så det kändes ju bra :D Så fort jag får uppladdat videon på YT så lägger jag in den här på bloggen.

Idag blir det bara en promenad eller ett lugnare joggpass för Wanda, så jag ska idag försöka hinna in till storheden och handla lite foder och eventuellt gå in på hööks och kolla på ett träns som jag vill köpa, kul kul! Men här kommer i alla fall en liten planering för veckan..

Måndag: Promenad el. Jogg

Tisdag: Lösgörande och tempoväxlingar på banan

Onsdag: Galoppträning i skogen med Wanda och ett pass med galoppfattningar för Chacira.

Torsdag: Skogen

Fredag: Lovisa rider Wanda

Lördag: Ridbanan el. vila beroende på hur sent våra ponny tävlingar håller på.

Söndag: Ridbanan el. vila beroende på hur sent våra ponny tävlingar håller på.

Likes

Comments

Äntligen lyckades jag få upp boden-rundan... Det är så att vi just fått fiber så vårat nät är helt sjukt boostat just nu, så jag ska passa på nu att ladda upp videor så länge det varar haha :D


Likes

Comments

Börjar fundera på om jag blivit senil eller något.. Glömmer alltid bort att uppdatera bloggen, suck!

Nåväl, tänkte i alla fall ge en liten uppdate från söndagens p&j på öbacka. Hoppade en 80cm runda på Waikido, funderade på att hoppa 100cm men tänkte att det var bättre att börja på 80 i och med att jag inte hoppat han något sedan innan sommaren plus att det var första gången jag hoppade bana på honom. Hur som helst så gick det super bra, han skötte sig super och hoppade faktiskt riktgt bra, speciellt på oxrarna! Vi hade ett bra flyt genom hela bana förutom 10:an som var sista. Det var en bruten linje och han tog tag i hindret som stod rakt fram istället för det vi skulle hoppa. Det blev ett lite halvdåligt språng men det gjorde ju ingenting för vi var ju felfria i alla fall :D

Kommer kanske komma upp en video på våran runda. ska bara försöka att ladda upp min och Wandas 115 runda från boden först ;D


Likes

Comments

Haha asså ska man skratta eller gråta? Har försökt ladda upp videon från Boden i två dygn nu... så vi får helt enkelt se när jag har lust och ork att försöka ladda upp den igen.

Det var väl några dagar sedan jag skrev senast så jag har ju inte hunnit göra någon typ av utvärdering av hackamoret än. Första passet jag red med det så gillade jag idet inte alls, allt kändes så svår manövrerat på Wanda. Styra gick näst intill inte alls, dock så blev faktiskt galoppen bärigare så det var ju ett plus. Wanda verkar också bli lite knäpp på hacket, hon blir lite vildare än vanligt och tar några bocksprång extra.

I och med att hon blev svår att både reglera och svänga så har vi skippat uteritterna och hållit oss på ridbanan. Förhoppningsvis blir det bättre snart så jag vågar mig ut i skogen igen 😅

Likes

Comments

Blev ganska sent i söndags så hann tyvärr inte med en uppdatering efter tävlingen, tänker att jag försöker fixa ett litet inlägg med film till ikväll istället. Igår var det måndag och det hände inte något speciellt. Wanda fick en vilodag eftersom att hon slog i sig i transporten när vi skulle lasta efter tävlingen, hon började blöda från munnen men jag hittade inte såret så jag kände att jag inte vill ha bett i munnen på henne. Har dock köpt ett hackamore till idag så, det ska bli spännande att testa det. Här får ni även en liten planering av veckan.

Tisdag: Rdning på banan, testar rida med hacket så vill hålla mig innanför staket.

Onsdag: Skogen eller banan. Beror lite på hur det känns på hacket och om jag får med mig någon. Är även ute på öbacka och rider Waikido

Torsdag: Uteritt

Fredag: Uteritt

Lördag: Markarbete

Söndag: Ridbanan med Wanda och sedan så är det P&J på öbacka där jag ska vara med på Waikido.

Eftersom att älgjakten har dragit igång så tänkte jag försöka rida ut under veckan och rida på banan under helgen då dom bara jagar på helgerna. Några roliga saker har man ju att se fram emot men annars så är det en ganska lugn vecka på hästfronten


Likes

Comments

Sorry för ytterligare en gång med dålig uppdatering, haha jag är verkligen riktigt dålig på att komma ihåg bloggen ibland 😂

Igår var jag iväg på äventyr med Sara och Shaman, följde med dom på pay and jump Älvsbyn vilket var mycket roligt. Senare på kvällen så fixade jag stallet, red och knoppade Wanda som idag ska iväg på tävling.

Det bär av mot Boden för att hoppa 115, ska bli så himla kul! Hoppas bara att hon går på transporten idag så blir det en liten update senare 😊

Likes

Comments

Helt sinnes hur mycket det har regnat och fortfarande gör. Valde att stryka mig från helgens tävlingar på grund av detta, jätte tråkigt men man kan som inte göra så mycket åt det.

Valet var egentligen ganska enkelt men jobbigt att genomföra, känner att jag behöver alla tävlingsrundor i 120 jag kan få för att hitta flytet och kunna kvala 130. Men samtidigt så när man inte har flyt på en normal dag så vill man ju inte lägga till ytterligare ett moment med regn så det är jobbig, blöt ridbana som kan vara både djup och halkig. Sedan så riskerar man ju också skador på hästen om man skulle gå omkull eller halka.

Jag kanske är töntig, men jag känner att jag är rädd om både mig och min häst. Det tar så fruktansvärt lång tid att ta sig tillbaka efter en skada eller om man kraschat och tappat allt självförtroende. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med mitt val. Inte speciellt kul heller att stå på transport i detta väder.

Men redan nästa helg är det tävling igen, denna gång i boden. Däremot så hade dom bara klasser upp till 115, men man tager vad man haver och det är ju inte allt för långt ifrån 120 ändå :)


Ge tillbaka sommaren, tack på förhand!

Likes

Comments