Jag vet inte om jag någonsin kommer lära mig att hålla mig till samma blogg, men kände att nouw inte var något för mig eftersom att jag inte förstår mig på designen. Men men, nu har det blivit så att jag kommer blogga på blogg.se tillsammans med mina systrar..

Vi finns på teambrandell.blogg.se, kika gärna in och släng iväg en kommentar :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Är ju äntligen klar med skolan nu, kanske nämnt det i ett tidigare inlägg någonstans. How ever så blev mitt bankkonto väldigt tomt precis eftersom att jag just köpte en ny dator.

Kände att det behövde, dels för att jag ska kunna se mina serier, hehe. Men också för att jag ska kunna uppdatera bloggen. I och med att jag är klar med skolan så ska ju även skoldatorn lämnas igen, vilket då skulle innebära att jag inte skulle ha en dator, det vill säga ingen uppdatering på bloggen Anledningen till att jag inte haft en egen dator tidigare är just för att jag aldrig behövt en, ha alltid fått en från skolan haha :)

Men det känns ändå som att det kommer bli bättre nu eftersom att med min egna dator får jag göra vad jag vill, på våra skoldatorer har vi ju inte fått ladda ned något vilket då innebär att man endast har typ Windows movie maker och paint typ x)

Ja, det går ju som inte och göra något vettigt med dom programmen så med min egna dator kommer det definitivt bli photoshop och något bra filmredigeringsprogram så att jag kan börja göra lite roligare uppdateringar. Halleluja typ!

Sitter även nu och filar på lite roliga idéer för framtiden och hoppas att det blir bra och att jag får alla ombord ;)

Längtar helt sjukt mycket efter sommaren, hoppas på en kanon sommar i år!

Likes

Comments

​Känns som att det inte finns så mycket intressant att skriva om just nu eftersom att det inte blivit några träningar de senaste 2 veckorna och ridbanorna är rent av för jävliga när dom inte blivit skottade.. går i princip bara rida rakt fram ut i skogen. Inte för att det inte blir jobb gjort men ändå kanske inget som är direkt roligt att läsa om, haha!

Var helt ägg i skallen i senaste inlägget, titeln "head is about to explode" var där för att jag skulle knyta in att jag blivit förkyld och huvudet håller på att sprängas typ, men tror fan att jag slarvade bort det någonstans men ändå hade kvar titeln *facepalm*. Kan faktiskt skylla på att jag jobbade 3 dagar i rad och började kl 7 på morgonen så jag var förmodligen fett trött också på det. 

Idag blev det ju iallafall som bekant en ridtur i skogen med Wanda i sällskap av Eve och Twickan. Hon var ganska pigg ock lite bockig så syftet var mest att hon skulle på jogga lite och släppa ut lite energi. Så det blev inte så mycket seriöst arbete men ändå ganska skönt att någon gång ibland kunna rida helt kravlöst. Tänkte även att jag skulle sätta mig upp på Herman en sväng, men när jag borstade så klämde jag på hans rygg och märkte att han hade ont. Kollade då mot sadeln vart han var öm och självklart så är det ju sadeln som inte passade och hade tryckt där. Kollade igenom resten av sadel och såg att den är både för vid och för rak för han... Nu är det ju inte våran häst vilket känns ganska skönt eftersom att sadelträsket är ett rent helvete men ändå. Det är ju Lovisa som har hand om djuret och rider honom så vi lär ju bli indragen i det one way or another. 

Nu börjar inlägget bli långt och utan bilder i vanlig ordning.. jag måste verkligen skärpa mig!

Likes

Comments

Igår blev det ingen ridning eftersom att varken Evelina eller Lovisa kunde rida. Haha, kanske låter lite knäppt men när jag ska rida Wanda måste jag alltid ha med mig nån nu under denna period när ridbanorna i närheten inte är så bra. Anledningen till detta är för att hon absolut inte går att rida ut i skogen själv, jag vet inte hur mycket jag har försökt och få henne ut i skogen. Jag har helt enkelt gett upp!

Så enda chansen att kunna rida just nu är antingen ut i skogen eller rida till Wallöfsgården som har både ridhus och ridbana som går att rida på. Dock så är det en 35-40 minuters skritt dit genom skogen egentligen 25 minuter men Wanda har en så fruktansvärt långsam skritt x)

How ever så fick hon passa på att vila igår sen får vi se hur det blir idag med ridningen eftersom att Lovisa är sjuk och Evelina eventuellt inte hinner idag heller..

Däremot så blir det ridning hela helgen och förhoppningsvis så hinner vi komma in i ridhuset en stund också :) Då blir det att fortsätta träna på att slappna av och komma ner i en lång och låg form samt en hel del galoppfattningar för att stärka bakdelen så att det blir lättare för henne sedan när vi ska göra tempoväxlingarna. Har jag tur så kanske jag kan få med mig någon med kamera så det kanske kommer både bilder och film!

Likes

Comments

Vi kom faktiskt in i ridhuset idag, kors i taket typ!

Ridpasset vart u inte det bästa eftersom att det redan var två i ridhuset när vi kom och de höll sig på varsin volt. Det är något som är fruktansvärt jobbigt har jag reflekterat över. Om det är någon som konstant lägger sig på ett voltspår i ridhuset så finns det typ ingenstans att ta vägen.. Speciellt inte när det är två stycken som rider på volt det är typ runt fyrkanten och på volterna. Det blir ju inget direkt vettigt gjort då det blir fruktansvärt mycket att hålla koll på om man ska göra annat än volt eller fyrkant så att man inte kan koncentrera sig på hästen. Ursäktar mig nu i efter hand om det blev rörigt men jag skriver typ som jag tänker, haha!

När jag kom hem dammade jag av den gamla datorn för att kolla på lite gamla videor på Wanda och hittade även några bilder från 2014 från våran debut på Pay and jumpen som min klubb anordnade :) Det spöregnade så kvalitén på bilderna är inte den bästa men men.. Tror det var Tilda Wahlberg som fotade.

Hon ser så himla glad ut och det ser verkligen ut som att jag har blivit 30 år äldre på bilden ovanför x)

​Syns även hur mycket jag ogillade regnet, det var helt crazy, det bara öste ner!

Likes

Comments

​Skrev ju igår att vi skulle försöka hinna rida i ridhuset igår, tyvärr var det då bokat för hoppning så det blev utebanan igen. Så vi gör ett nytt försök idag.

När jag red igår kändes det så himla tydligt på Wanda att det var länge sedan vi gjorde mycket lösgörande och avslappnande övningar. Hon var lite stel och ville på att höja nacken en aning varje gång jag gjorde ett avbrott, fattning eller tempoväxling. Jag vet ju vart vi har varit och det är väl kanske det som gör det lite jobbigt att se att man fallit tillbaka några steg men det är ju bara att jobba på, för det vi hade finns ju där någonstans. Sedan måste jag också lägga mycket fokus nu med galoppfattningar, hon har tappat så fruktansvärt mycket muskler i bakkärran under denna period som det inte gick att rida så mycket. Det märker man så himla tydligt när man galopperar på och sedan försöker sätta ihop henne igen, det blir att hon bara trycker ut bakbenen och bryter av till någon form av släng trav, haha :)

Vi har massor av jobb framför oss om vi ska nå våra mål som är satta för i år. Har ju faktiskt också planerat in vilken tävling som blir års debuten och det känns skönt med tanke på att det är en hemmatävling så man mjukstartar lite :) 

Nu väntar plugg och stall, hoppas att jag hinner skriva lite mer om dagens ridpass ikväll :)

Likes

Comments

​Äntligen klar med en av de tre uppgifterna som är kvar innan jag är helt klar med skolan.. Känns som att man bara sitter och räknar ner just nu, lite kämpigt men men.

Igår så red vi till ridhuset men eftersom att det var helt igen stängt orkade vi inte börja hoppa av och öppna alla dörrar haha #lat. Så vi gick ner till stora ridbanan istället och red där. Det gick faktiskt över mina förväntningar. Tog hoppsadeln just in case Wanda skulle få något frispel men det blev bara några bocksprång och att hon blev rädd och sprang lite några gånger, annars var det inte så farligt. Fokuset låg ju verkligen i att få henne lugn och börja jobba istället för att spänna sig och titta på allt runt omkring. Fick henne inte riktigt dit jag ville men tänkte att det ändå var bra med tanke på att det var mörkt och hon inte blivit riden på det sättet på länge då det mest blivit mycket ridning ute i skogen. 

Hur som helst så är tanken att vi ska till ridhuset idag igen men faktiskt rida i det den här gången, haha! Håller tummarna att hon håller sig på mattan idag så att vi får ut max av ridpasset, wish me luck!

Likes

Comments

​Godmorgon alla pigga och glada! 

Idag är det Söndag, den där jobbiga dagen som går åt att ha ångest över att det är Måndag imorgon. Eller så brukade det ju vara iallafall. Det som är så himla skönt just denna vecka är att jag är klar med en av de kurser som jag hade kvar och i den andra har jag bara typ 3 uppgifter kvar att göra, vilket innebär att jag typ inte är i skolan utan sitter hemma och skriver dem.  Jag är snart helt klar med skolan, det är en sån himla befrielse att det inte ens går att beskriva med ord.

Tyvärr medför ju detta en viss osäkerhet också. På sätt och vi har ju skolan varit en säkerhet, då har jag vetat att det är skola på måndag helg på fredag. Men ni har jag ingenting förutom extrajobb på helgerna. Jag har ingen aning vad jag ska göra med mitt liv liksom. Så det blir en helt ny typ av ångest, hehe .

Har iallafall planerat in nu att jag ska lägga 100% fokus på körkortet när jag lämnat in sista uppgiften, dels för att det blir lättare med jobb så jag kan ta mig överallt men också en fruktansvärd frihet att inte behöva vara beroende av sina föräldrar när man ska ta sig någonstans. Tänkte också att jag skulle försöka ta B96 så jag får köra våran transport, så himla skönt om man kan börja fara iväg med hästen själv :) 

Hur som helst så, har jag som en liten plan i huvudet om vad som kommer hända efter skolan men det är ju som bara en månad framåt så jag får ju se vad som händer sen :)


Likes

Comments

Kände bara att jag måste få skriva lite om en händelse idag nu när aggressionen har lagt sig lite..

Men som tidigare skrivet så hatar jag människor som inte har en droppe respekt för andra människor i hela sin kropp. Detta leder mig då till blogginläggets titel. När man skämtar eller driver med någon så finns det vissa gränser som inte bör passeras. När man lägger ut fake annonser på någon annans häst då har man passerat den där gränsen med några mil, enligt mig iallafall..

Idag När jag satt och pluggade fick jag en snap av min lilla syster som skrev att Twickan låg ute på annons på hästnet. Såklart blev man ju som chockad och kollade upp det, där var annonsen Twickan född 2005 med bilder på våran ponny, 45 000!

Ursäkta mig men.. Vem är så jävla twistad i sitt huvud att man gör något sådant?? Naturligtvis så började jag ju fundera hur min lilla syster hade hittat annonsen med tanke på att hon aldrig är inne på hästnet. Till svar på den frågan fick jag "det var någon som ringde mig hela tiden om annonsen".

*Suck!* Det räckte ju såklart inte med att personen i fråga hade lagt ut annons på hästen utan de skulle såklart lägga in min systers nummer som kontakt.. Som att det inte var nog, så låg det även ute en annons på en annan häst även där med min syrras nummer.

Jag vet inte ens vad jag ska säga eller göra, jag känner mig bara så fruktansvärt less och irriterad över idioter som inte kan skillnad på rätt och fel och vad man bör och inte bör göra. Får jag tag i personen som gjort detta så kommer det vara synd om den...

Är det någon annan som blivit utsatt för samma sak och hur gjorde ni?

Likes

Comments

​Hej hej, idag är det en fullspäckad dag som vanligt, haha :) 

Först blir det att fixa i stallet så att allt ser ok ut för ikväll när hästarna kommer in och sedan rida. Får se om det blir en tur till ridhuset eller om det blir skogen som gäller. Det är så fruktansvärt dåligt på ridbanorna så jag vill faktiskt inte rida där just nu. Oavsett om det blir ridhus eller skog så blir det fokus på att få henne avslappnad så att jag förhoppningsvis har en avslappnad häst imorgon på hoppträningen.

Senare blir det städa rum och hjälpa till lite här hemma eftersom att det kommer besiktningsmän på onsdag nästa vecka för att besiktiga huset. Sen blir det att göra sig i ordning för en festkväll med några underbara :) Blir dock att ta det lite lugnt med tanke på att det är träning imorgon, haha! :) Är super taggas över denna dag då jag tror att den kommer bli mer än bra :)

Likes

Comments