Haha asså ska man skratta eller gråta? Har försökt ladda upp videon från Boden i två dygn nu... så vi får helt enkelt se när jag har lust och ork att försöka ladda upp den igen.

Det var väl några dagar sedan jag skrev senast så jag har ju inte hunnit göra någon typ av utvärdering av hackamoret än. Första passet jag red med det så gillade jag idet inte alls, allt kändes så svår manövrerat på Wanda. Styra gick näst intill inte alls, dock så blev faktiskt galoppen bärigare så det var ju ett plus. Wanda verkar också bli lite knäpp på hacket, hon blir lite vildare än vanligt och tar några bocksprång extra.

I och med att hon blev svår att både reglera och svänga så har vi skippat uteritterna och hållit oss på ridbanan. Förhoppningsvis blir det bättre snart så jag vågar mig ut i skogen igen 😅

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev ganska sent i söndags så hann tyvärr inte med en uppdatering efter tävlingen, tänker att jag försöker fixa ett litet inlägg med film till ikväll istället. Igår var det måndag och det hände inte något speciellt. Wanda fick en vilodag eftersom att hon slog i sig i transporten när vi skulle lasta efter tävlingen, hon började blöda från munnen men jag hittade inte såret så jag kände att jag inte vill ha bett i munnen på henne. Har dock köpt ett hackamore till idag så, det ska bli spännande att testa det. Här får ni även en liten planering av veckan.

Tisdag: Rdning på banan, testar rida med hacket så vill hålla mig innanför staket.

Onsdag: Skogen eller banan. Beror lite på hur det känns på hacket och om jag får med mig någon. Är även ute på öbacka och rider Waikido

Torsdag: Uteritt

Fredag: Uteritt

Lördag: Markarbete

Söndag: Ridbanan med Wanda och sedan så är det P&J på öbacka där jag ska vara med på Waikido.

Eftersom att älgjakten har dragit igång så tänkte jag försöka rida ut under veckan och rida på banan under helgen då dom bara jagar på helgerna. Några roliga saker har man ju att se fram emot men annars så är det en ganska lugn vecka på hästfronten


Likes

Comments

Sorry för ytterligare en gång med dålig uppdatering, haha jag är verkligen riktigt dålig på att komma ihåg bloggen ibland 😂

Igår var jag iväg på äventyr med Sara och Shaman, följde med dom på pay and jump Älvsbyn vilket var mycket roligt. Senare på kvällen så fixade jag stallet, red och knoppade Wanda som idag ska iväg på tävling.

Det bär av mot Boden för att hoppa 115, ska bli så himla kul! Hoppas bara att hon går på transporten idag så blir det en liten update senare 😊

Likes

Comments

Helt sinnes hur mycket det har regnat och fortfarande gör. Valde att stryka mig från helgens tävlingar på grund av detta, jätte tråkigt men man kan som inte göra så mycket åt det.

Valet var egentligen ganska enkelt men jobbigt att genomföra, känner att jag behöver alla tävlingsrundor i 120 jag kan få för att hitta flytet och kunna kvala 130. Men samtidigt så när man inte har flyt på en normal dag så vill man ju inte lägga till ytterligare ett moment med regn så det är jobbig, blöt ridbana som kan vara både djup och halkig. Sedan så riskerar man ju också skador på hästen om man skulle gå omkull eller halka.

Jag kanske är töntig, men jag känner att jag är rädd om både mig och min häst. Det tar så fruktansvärt lång tid att ta sig tillbaka efter en skada eller om man kraschat och tappat allt självförtroende. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med mitt val. Inte speciellt kul heller att stå på transport i detta väder.

Men redan nästa helg är det tävling igen, denna gång i boden. Däremot så hade dom bara klasser upp till 115, men man tager vad man haver och det är ju inte allt för långt ifrån 120 ändå :)


Ge tillbaka sommaren, tack på förhand!

Likes

Comments

Förlåt för den dåliga uppdateringen under veckan men det har inte hänt sådär jätte mycket om jag nu ska vara helt ärlig. Har typ ridit lite och bara tagit det lugnt. Sedan har jag ju pysslat lite med en grej i onsdags, nämligen en vlogg som var tänkt att den skulle komma upp redan i torsdags men som vanligt så tjorvar YT för mig så den har inte lyckats laddas upp för än nu. Idag är det tävlingar i Piteå, tanken är att vi ska starta 120 men eftersom att det regnat i några dagar så får vi se. Det beror lite på om underlaget är bra eller inte.

Men här kommer den i alla fall :)


Likes

Comments

Det var sånt jäkla tjorv med Youtube så jag trodde seriöst att jag skulle slita av mig mitt hår, men nu är det äntligen uppladdad och klar!

Likes

Comments

Har inte riktigt hunnit smälta än hur himla duktig min favorittjej var igår på hoppningen, men nu är det en ny vecka och vi står in för nya utmaningar.

Måndag: Vila

Tisdag: Galoppjobb i skogen.

Onsdag: Wanda går ett pass i skogen eller på banan och sen åker jag till Öbacka för att hoppa Chacira.

Torsdag: Lösgörande och lydnad på ridbanan.

Fredag: Skogsjogg tillsammans med Klara och Nico.

Lördag: Tävling i Piteå (Hoppar 120),

Söndag: Tävling i Piteå (Hoppar 110).

Precis som utlovat så har jag även fixat videon från hoppträningen igår, tyvärr så tar det fantastiskt lång tid att ladda upp den på Youtube så ni får helt enkelt vänta till imorgon.

Likes

Comments

Ett riktigt hösttecken är att hoppträningarna är åter på söndagar som vi normalt sett har. Det är endast under sommaren som den brukar flyttas till någon veckodag.

Idag var det första söndagsträningen och kan redan nu säga att jag är mer än nöjd med passet. Wanda hoppade så jäkla bra idag, vissa språng hade hon ju till och med scoop vilket är ganska ovanligt nu för tiden. Det är som att hon har blivit så säker i hoppningen att hon inte tar i utan gör allting med minsta möjliga marginal. Det är först när man höjer upp som man börjar se vad hon faktiskt kan.

Det var i alla fall en liten bana på 4 hinder. Började med att hoppa fram och hindren låg väl tillslut på 130-140. Sedan hoppade vi ett varv 120 på en liten bana på 4 hinder och efter det 2 varv på en lite längre "tidshoppning" med 9 språng bara för att hitta vägarna.

Hade med syrran som filmade så det kommer upp en liten video senare i veckan när jag har tid att fixa.

Likes

Comments

Hade det lite stressigt idag, men det blir så när man tar på sig mycket saker.

Började dagen med ett jobbpass på 5 timmar innan jag sedan fixade nå lunch och drog ut till Öbacka. Där var det Waikido som stod på schemat. När jag gjorde iordning honom så la han sig ner och rullade EFTER att jag hade borstat färdigt... Suck! Dock skötten han sig otroligt bra när vi drog ett joggpass i skogen, så vi är fortfarande vänner. Varför det bbara blev en jogg idag var för att var lite trött i kroppen efter att han blev ordentigt tömkörd av en tjej igår.

När jag kom hem var det bara snabbt att byta om för att åka iväg på lite spännande uppdrag med Rebecka, tog ett ganska bra tag innan vi var färdiga så det blev ganska sent innan jag kunde gå ut med hunden så hon fick springa av sig och för att sedan kunna gå ut och fixa stallet här hemma.

Blev, som ni kanske förstår, ingen ridning av Wanda idag. Önskar att jag hade hunnit med henne också men som sagt man kan inte göra allt. Imorgon blir det däremot ett pass, antingen skogen eller ett lydnadspass på banan och på söndag blir det hoppning för Robban.

Likes

Comments

Som jag hade förutspått igår så blev dagen ganska lugn.. Började med att jag släppte ut hästarna och fixade klart allt i stallet redan på morgonen, gick ut med hunden och sedan åt jag frulle och kollade lite på YT. Vid 11 lunchade jag hästarna gick in och åt själv innan jag kl 12.15 tog in Wanda för att möta upp Klara och Nico. Det blev en riktig mystur i skogen med lite trav, galopp och en hel del snack.

Älskar att rida ut, så himla härligt att bara få andas in naturen och samtidigt sitta på hästryggen<3

Likes

Comments