Idag har Cornelia haft träningar så jag har haft hand om motioneringen av hästarna. Först ut var Daisy som fick på en stund i Pessoaselen, hon skötte sig super bra och var verkligen jätte lugn och avslappnad vilket var kul. Ullis fick gå en sväng ut i skogen, det är himla fint när det är snö så jag njöt i fulla drag. Efter det så åkte jag och Ewa till VRF för att kolla när Cornelia höll träningar, det är roligt att se när hon håller träningar och man lär sig mycket även om man bara står på marken.

Runt 15 longerade jag dom sista hästarna som skulle gå i pessoan(Challe, Rasputin, & Harry) och efter det så red jag Wanda en sväng i ridhuset. Hon var precis som igår, i början ville hon inte riktigt slappna av och länga halsen men efter en stund så blev hon riktigt fin. Sååå galet glad över att jag tog beslutet att skriva till Cornelia så att jag fick chansen att komma hit. Det är så himla givande och jag känner verkligen att jag och Wanda har utvecklats!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ridsporten är så himla fantastisk på det sättet att man kan alltid lära sig nya saker och börja tänka på nya sätt., det tar som aldrig slut och man kan alltid utvecklas. Ganska så nyligt så gjorde jag en egen liten upptäckt vad gäller mitt tänk och de frågeställningar jag har när jag rider och tränar.

Från det att jag började träna och tävla, fram till nu, har det alltid varit lite kämpigt. Det har hela tiden uppstått situationer där jag har varit tvungen att tänka snabbt och ta ett beslut som för stunden hjälpte oss att komma över de hinder vi hade framför oss. Frågorna jag alltid har ställt, oavsett träning eller tävling, har varit... Hur tar jag mig fram till och över hindret? hur löser jag situationen?. Säger inte att det är fel att ställa dom frågorna, men det kanske inte är rätt för utvecklingens skull. Klart att det är ett tänk man måste ha på tävling för där har du bara en chans och då gäller det att kunna reda ut det oväntade och göra det bästa av situationen. Men att alltid tänka så gör att det hela tiden blir en kamp att ta sig genom en bana, speciellt om man ofta hamnar i dessa lägen..

Nu när jag varit hos Cornelia ett tag och fått otroligt bra hjälp så har jag äntligen förstått vilken fråga jag alltid ska ställa när jag tränar. Hur jobbar jag för att förebygga att denna situation uppstår i framtiden? Det gäller helt enkelt att träna på ett sånt sätt att man jobbar bort problemen så att man mer sällan hamnar i dom situationerna . Det är så himla lätt att bara ta quickfix vägen och lösa problemet för tillfället men att aldrig verkligen jobbar igenom det, men det innebär ju också att problemen fortfarande finns kvar även om man lärt sig "hantera" dem. Det är lite som att ta körkort skulle jag vilja påstå. Träningen är lite som teorin, hur förebygger jag att jag hamnar i en dålig situation? Tävling är som när man kör i trafiken, Hur gör jag om/när jag hamnar i en dålig situation?

Just nu känns det verkligen som att jag fått mina ögon öppnade och att det kommer att vara vägen till min fortsatta utveckling som ryttare. Är det bara jag som upplevt samma problem eller har ni några erfarenheter av detta?


Likes

Comments

Nu börjar jag känna mig som hemma här på Vikbolandet. Snön har verkligen vräkt ner hela dagen idag och det är en vackert vinterland där ute, love it!

Dagen började med att jag hade morgonfodring så jag var uppe och ute kl 06.00, planerade egentligen att gå in sen och göra mig iordning direkt men jag kände mig lite trött så jag valde att gå och sova 30 minuter till. kl ringde 06.55 så gjorde bara mig iordning snabbt och käkade lite frulle innan jag begav mig ut i stallet. Precis som alla andra dagar så servade jag Cornelia i stallet med hästar hela förmiddagen. 10.30 tog vi fikapaus och kl 11.30 så gjorde vi iordning Challe och Ullis inför en uteritt. Med tanke på vädret så tog vi det ganska lugnt och hästarna skötte sig rätt så bra trots att båda var lite småbusiga.

Wanda fick sig en hoppträning med Cornelia i sadeln. Planen var och förblev att hon skulle hoppa henne lite högre för att se om det var någon skillnad från senaste gången vi gjorde det. Hon hoppar faktiskt mycket bättre nu än vad hon gjorde tidigare och Cornelia berömde henne också för hennes mod. Men hon är ju sådan, hon skulle aldrig banga på ett hinder om det inte är för att piloten på ryggen verkligen sätter henne i skiten. Hon tar inga dumma lägen vilket är väldigt klokt av henne och gör ju att man känner sig otroligt trygg som ryttare. Sista rundan hon red var på 3 hinder och de högsta låg på 145 och det lägsta på ca 130. Så himla glad och stolt över att få ha Wanda, ska bli jätte kul och spännande att se hur vi kommer att fortsätta våran utveckling tillsammans :)

Likes

Comments

Vaknade upp idag till ett jäkla liv på Facebook. Peder vann Jerringpriset, fyfasiken vad glad och stolt man blir! Dock kan jag tycka att det är riktigt tråkigt att det är så många som har åsikter och uttalar sig om saker som dom inte har någon kunskap kring. Slutar oftast med en dryg kommentar som att "ge priset till hästen, häst passar bäst på mackan, sluta lek med maten eller hästsekten slår till igen". Medelåldersmän eller Svenskar överhuvudtaget som beter sig på sandlådenivå... Kan med nästan 100% säkerhet säga att ingen ridsportsmänniska hade betett sig på det här sättet om Sarah Sjöström hade vunnit eller någon annan för den delen. Hade inte Peder varit en värdig vinnare så hade han inte varit nominerad från första början, punkt slut. Sedan att det är som folk säger, ett popularitetspris, ja det är väl klart för vad är meningen med att ha en röstning om man inte har friheten att rösta på vem man vill? Då hade man lika gärna kunna ha en jury som bestämmer en som gjort den största svenska idrottsprestationen, men vänta nu? Bragdguldet då? Är det inte det precis vad det är? En jury som sitter och korar en vinnare som gjort en enorm idrottsprestation. Och vet ni vad, Sarah vann den och årets kvinnligaidrottare. Tycker det är löjligt att folk ska sitta bakom sina datorskärmar för att grina och spy galla på en fullt värdig vinnare som hade det stöd som behövdes från sina fans. Folketspris helt enkelt, jag vet att detta kommer låta helt sjukt och någon kommer säkert börja blöda näsblod också, men vi hästmänniskor tillhör svenskafolket. Sjukt, jag vet!

Med det sagt så går vi vidare.. Dagen har varit bra, förutom att det varit sjukt kallt och blåst så man trodde att man skulle flyga iväg. Plus är ju dock att det har snöat, så himla mysigt när snön knarrar under skorna och när allt är täckt med ett vitt lager snö. På det sättet saknar jag faktiskt Norrbotten. Wanda fick skutta lite idag, red för Cornelia och skuttade mest bara för att checka av henne inför imorgon då det blir lite riktig hoppning på schemat. Det gick bra, hon var väldigt avspänd och fin nät jag red fram och när vi sedan skuttade lite lyssnade hon faktiskt bra. Det var bara jag som behöver bli lite snabbare i tanken så att jag gör allt i tid och att det inte blir så utdraget. Känns bra inför imorgon, Cornelia kommer nog sitta upp och prova några högre språng bara för att se hur utvecklingen har blivit sen sist..

Likes

Comments

Dagarna går så fort när man har roligt och man ät så himla trött på kvällarna, inga sömnproblem här inte. Helt jäkla underbart!

Igår så hade Cornelia en ledig dag så jag fick förtroendet att motionera hästdjuren. Red i ridhuset på Carro mest skritt och lite trav, men ändå shit vilken häst! Så himla härlig att sitta på och så trevlig att rida. Bazinga fick gå ut en sväng i skogen, hon var jätte pigg och lite överladdad, men det gick bra ändå. Avslutade dagen med att Rasputin, Challe och Daisy fick longeras i pessoaselen. Var klar ganska tidigt så jag kunde gå in och se lite Vikings innan kraftfodringen. Wanda vilade eftersom att det är svårt att hinna med fler än 5 hästar när man gör allt själv. Det tar minst en timma för varje och då så hjälper man ju till med utsläpp och mockning också samt att man tar hans om utrustningen som använts.

Idag var det lite lugnare för min del. Hjälpte till i stallet och servade Cornelia på morgonen, körde Challe i pessoan innan fikat. Trimmade Wanda som förövrigt var riktigt fin på slutet. Hon var lite stretig i början och ville inte riktigt slappna av. Fick överställa och böja henne rätt mycket en stund och efter ett tag så slappnade hon av och blev riktigt mjuk och följsam. Sedan körde jag även Rasputin i pessoan. Har även under de senaste dagarna fått en liten aha-upplevelse och tänkte att jag ska försöka få ner mina tankar kring det i ett blogginlägg snart :)


Denna tok saknar jag <3Likes

Comments

Haha, är verkligen kass på att uppdatera men alltså jag är en trött person så jag går seriöst och lägger mig nästan direkt när jag kommer in på kvällen.

Igår så trimmade jag Wanda lite själv, vilket gick bra. Jobbade mest med att få henne avslappnad och följsam men gjorde även lite tempoväxlingar i galopp. Finns inte så mycket att klaga på, klart att det går att få det ännu bättre med fler växlar i galoppen och få henne ännu stadigare i den långa låga formen.. Men hon känns ändå jäkligt fin just nu, så jag är jätte glad och nöjd över det!

Idag var det en ganska lugn och skön jobbdag. Det var jag, Philippa, Jimmy, Cornelia, Ewa och Peter som var på gården idag så vi var några stycken. Resultatet blev ju såklart att allt gick mycket snabbare men framför allt så kändes det lättare. Tyvärr så åker ju Jimmy snart och Philippa har bara praktik på torsdagar vilket även är den dagen som jag brukar vara ledig. Så det är ju inte så ofta som man har såhär lite att göra. Hörde dock att det ska komma en praktikant om några veckor så det blir ju kul, något att se fram emot helt enkelt :)

Avslutade dagen med att jag och Philippa red ut en sväng i skogen med Wanda och Ullis. Det var lite spännande emellanåt då dom triggade varandra till att busa men det gick bra ändå. Så länge det inte känns livsfarligt så är det bara kul, haha!

En liten bild på mitt fuldjur från igår som Cornelia så vänligt skickade till mig.

Likes

Comments

Nu var det några dagar sedan sist men det har blivit så sent så jag har helt enkelt inte riktigt orkat.

I Lördags var jag på bio med Cornelia och Linus, vi såg Insidious 4. Den var faktiskt bra för att vara skräckfilm, har ju ett lite svårt förhållande till skräckisar då ag älskar adrenalinet men hatar att bli skrämd. Hur som helst så blev det rätt sent, låg nog inte i sängen för än 00.30 så det blev lite jobbigt sedan när klockan ringde på morgonen.

Söndag var också en ganska lugn dag red ut på Ullis och longerade Challe och Daisy. Cornelia satte sig upp på Wanda för att känna lite på vart vi är nu och för att ta igenom lite saker om det behövdes. Det såg fint ut som vanligt när Cornelia rider. Det är så himla kul att se vilken utveckling Wanda har gjort under tiden vi varit här och hon börjar se riktigt fin ut i kroppen. Rumpan är rundare, hon börjar fylla ut bättre runt rygg och manke och dessutom så är "bröstmusklerna" mer definierade. På kvällen så blev vi bjudna på mat hos Lena (en av dom som bor på gården). Köttfärssoppa med bröd, super gott var det!

Måndag var lite stressigare, planen var att jag skulle få rida Wanda i ridhuset för att få rida lite på den känslan som Cornelia fick till dagen innan. Tyvärr så var det lite smågrejer som störde tidsplanen så det slutade med att vi fick ta en uteritt istället. Dock kunde jag ju ändå kanna lite grann , han var faktiskt riktigt fin att rida ut på haha :)

Igår så stod det hoppning på schemat. Cornelia hade ställt upp en övning som vi redan gjort tidigare men haft lite småproblem med. Att hoppa en linje på böjt spår där man kommer från höger och ska ut till vänster för att ta det sista hindret på böjt spår är inte riktigt vår grej.. Wanda drar hela tiden lite åt vänster vilket gör det svårt när vi ska åt det hållet. Man får inte riktigt ut vägen och det gör att jag vill korrigera det och då blir resultatet fel galopp. Det är lite klurigt det där för det känns lite som att oavsett vad jag gör så blir det fel i den situationen. Hur som helst så satte sig Cornelia upp först och kände lite på henne för att se om hon kunde hitta något bra sätt att kunna börja lösa det på. Fick sedan själv sitta upp och få coachingen jag behövde vilket var väldigt bra och nyttigt. Nu är det bara att träna vidare och hoppas på att det löser sig :)

Idag är jag ledig så jag tänkte bara se lite serier och njuta av att kunna vara lite för mig själv. Sedan ska jag rida Wanda någon gång framåt kvällen men det tar vi då!

Likes

Comments

Just vaknat för att ta plats bakom skärmen och se JVM finalen, måste vara knäpp som ska upp kl 7 sedan för att jobba haha. Hur som helst så såg jag att videon som jag försökt ladda upp på Youtube just blivit klar så där av den sena uppdateringen. Som jag redan skrivit tidigare så är jag så himla glad över just denna träning för att allt kändes så bra. Ska bli kul att se hur utvecklingen fortsätter med tanke på att det redan hänt massor bara på dessa två månader.

Likes

Comments

Blev ganska sent igår så jag orkade inte uppdatera bloggen, men det spelar ju egentligen ingen större roll då det inte hände jätte mycket spännande. Var i stallet typ hela dagen, fick skritta fram Bazinga och trava av Challe åt Cornelia för att allt skulle gå lite snabbare. Började kolla lite på Vikings i väntan på att JVM semifinalen mot USA skulle börja. Det är väl ungefär så man skulle kunna sammanfatta gårdagen. Red inte Wanda eftersom att hon hade en vilodag. Dessutom hade vi kasst väder :/

Idag däremot var vädret något bättre. Började dagen i vanlig ordning kl 07.30 med utsläpp av hästarna och börja serva Cornelia med hästar som ska ridas. Runt kl 10 så red jag ut i skogen på Ilona som var jätte pigg och glad. Hon bockade lite i galoppen och verkade bara allmänt nöjd med livet, vilket var lite små härligt. Var tillbaka strax innan 11 och då tog vi en fikapaus innan jag även fick äran att rida ut Challe. Han är så fruktansvärt snäll den där hästen, man blir ju nästan lite varm i hjärtat <3 Kl. 13.00 skulle Cornelia fortsätta att rida de hästar som var kvar. Så jag hjälpte henne lite med att gör iordning dom och filma lite. Red även Wanda idag, hon var fin trots att hon var lite pigg och hela tiden försökte springa iväg för mig. Hängde även lite löst när hon plötsligt från ingenstans blev rädd för något när vi galopperade på en volt. Hon hoppade rakt upp i luften bytte varv och sprang som om livet hängde på det haha. Satt ju kvar i alla fall så det var ju bra!

När hon hade varvat ned lite så hoppade jag igenom 3 sockerbitshinder på ett rakt spår bara för att upprepa det vi gjorde för 2 dagar sedan. Första försöket var väl kanske inget att hurra för och jag fick korrigera henne lite men efter det så gick det också galant. Nu är planen att jag ska lägga mig och sova en stund för att sedan kl 02.00 kliva upp och se JVM hockey finalen mellan Sverige och Kanada, håller alla tummar och tår nu att det går hela vägen för vårt lag!


Likes

Comments