Sorry för att det inte blev någon uppdatering igår, men på dagen var det så mycket annat och på kvällen orkade jag helt enkelt inte. Så det får väl bli två uppdateringar idag istället.

Dagen igår började med jobb vilket gick bättre än dagen innan, jag var inte alls lika trött. När jag precis hade kommit hem så ringde Anna och undrade om jag ville ses på en promenad, det var så himla länge sedan vi sågs så det var ju en självklarhet. Vi var ute och gick med hundarna i säkert en timma och bara snackade, det var så himla skönt! Väl tillbaka på gården så gick vi in och tog oss en kopp te och snackade ett tag till innan hon åkte hem. Anna är verkligen en människa som jag uppskattar väldigt mycket, är så himla glad att jag träffat henne och har henne i mitt liv <3

Efter det drog jag en snabb middag och begav mig ut i stallet för att rida Wanda en sväng, hade redan fixat allt i stallet innan Anna kom så det var skönt att bara behöva rida.

Red ett joggingpass på ridbanan så kan väl inte ridit mer än 35 min, det är ju som bara uppvärmningen av ett vanligt pass så det är ganska perfekt. Hon var ganska pigg och lite stollig, hon blir ju så när hon har lite för mycket energi som ska ut, hon tittar på allt och inget samt har lite svårt att hålla koncentrationen. Finns egentligen inte så mycket att skriva om själva ridningen i och med att jag bara red lite i de olika gångarterna och sedan var det som klart. Avslutade med att skritta av ett tag på ridbanan och sedan lyckades vi skritta ut en liten bit, hela 150 meter från våran gård kom vi oss på egen hand utan att hon blev helt stressad i skallen! Trodde det knappt själv, det kanske finns hopp om att jag någon gång i framtiden faktiskt kan rida ut själv på henne.

Två bilder från tävlingshelgen i Södra Umeå FOTO: Klara Jasmine

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ibland är det så himla svårt att veta hur man ska starta inläggen, man vill ju som inte hamna i samma "Idag har jag..." varenda inlägg liksom. Måste variera mig lite haha.

Idag var min första jobbdag för denna vecka, jag började kl 07.00 och slutade egentligen 11.00 men stämplade ut 11.30. Var ganska trött idag så trots att det inte var ett långt arbetspass så kändes det fruktansvärt tungt. När jag slutade så åkte jag hem och tog en snabb PN innan jag drog mig ut till Öbacka för att rida Waikido. Tanken var att jag skulle rida ut i finvädret och galoppera, men vädret gjorde en helomvändning från strålande sol och stekhett till mulet och blåsigt. Hade jag varit smart och tagit med mig en jacka så hade jag ju kunnat hålla planen men det blev lite kallt att rida utomhus i piké så det blev ett pass i ridhuset istället.

Jag la mycket fokus på att han skulle komma loss i sidorna och bli mjuk och följsam i kroppen. Gjorde mycket små volter överställde och böjde samt att jag gjorde massor av sidvärdsrörelser. Han kändes ändå ganska pigg och framåt idag så det var ganska lätt att rida till skillnad från när han har dagar då han är lite slö och trött. Han är som så stor jämfört med Wanda så han blir så mycket mer häst att rida när han inte riktigt går framåt.

Kom hem därifrån runt 16.00 och har sedan dess legat i sängen och kollat lite Supernatural, så sjukt jäkla bra serie!

Nu blir det snart middag och efter det tänkte jag gå ut i stallet här hemma och fixa hö och foder. Wanda ska bara ledas idag igen eftersom att hon har 48 timmars muskelvila nu efter helgen, så imorgon kör vi igång igen med en jogg. Bestämde mig även för att hon ska få en hoppfri vecka i veckan så att hon verkligen får en liten paus i hoppningen nu när det blev tävlingsuppehåll i 6 veckor, men sen blir det att förbereda ännu mer för kommande 120 starter samt börja förbereda oss för 130!

Lite bilder från igår och en på Waikido från idag.

Likes

Comments

Idag är det en riktig mysdag. Hästarna sov ute i natt så det är bara höpåsar och foder som ska fixas och eftersom att vi tävlade i helgen så fick Wanda sig en promenad efter lunch. Detta är ju min enda lediga dag denna vecka så jag tänkte passa på att njuta till max.

Runt 16 så ska jag träffa min kusin, som jag inte träffat på evigheter, vi ska laga mat och käka middag ihop!

Fram till dess tänkte jag bara ta det lite lugnt och kolla på några avsnitt av SKAM. Inte så rolig uppdatering idag, men som ni kan läsa så har det inte hänt så mycket och det kommer nog inte heller hända något som kan vara kul att läsa om. Kanske kommer en liten uppdatering med matbilder eller något men om inte så är det samma tid och samma kanal imorgon, vi hörs!

Likes

Comments

Äntligen ligger jag nu ny duschad i min egen säng. Älskar att vara iväg på meeting en bit bort så man får sova på hotell, äta god mat och spendera hela dagarna på tävlingsplatsen, men det finns nog inget som är så bra som att komma hem igen och sova i sin egen säng..

Idag startade jag och Wanda 110 bara för att gå tillbaka ett steg och göra det enkelt. Inte för att jag inte tror att hon inte skulle orka men för att hon mentalt ska få hinna smälta upplevelsen av att hoppa 120. Känner att det är bättre att skynda långsamt än att stressa med kvalen till 130 och att det kanske händer något efter vägen bara för att man hade lite bråttom.

Fas 1 kändes super bra, vi hittade flytet och fick många fina språng. Fas 2 började riktigt bra med en bra galopp och framåtläge på varenda hinder, tyvärr så tappade Wanda koncentrationen och började titta på ett par små hus som dom hade inne på banan, sådana hus man kan sätta som utfyllnad under hinder, vi fick i alla fall ett stopp på näst sista då dom stod nära det hindret. Sedan så stod dom nära sista hindret så vi fick ytterligare ett stopp där. Vi gick alltså i mål på 0+15.

Nu kommer det ju säkert vara någon som undrar hur jag kunde låta henne stoppa/bryta ut på två hinder efter varandra. Anledningen till att jag inte riktigt hängde med på vad som hände i dom situationerna var att jag under natten hade migrän och det gör att jag blir seg i huvudet och har inte samma reaktionsförmåga som jag normalt har.

I det stora hela är jag nöjd med helgen, Wanda har gjort en superrunda i hennes livs första 120 och hon har bjudit på fina språng båda dagarna. Sedan ör jag ju såklart mindre nöjd över att hon dummade sig som hon gjorde i omhoppningen i 110an men man får dra lärdom av den händelsen och nu blir det att bygga små hus och träna hemma!

Likes

Comments

Nu var våran livsdebut i 120 avklarad! Är så himla nöjd och stolt över min fina häst.

Det var en ackumulatorklass så det var ju iofs ingen kombination med men då var det istället ca 3 språng 125 bland annat trippeln.

Vi var hel felfria fram till sista hindret och då valde jag att göra ett försök på jokerhindret som var svinigt smalt och 130 högt med ett hus under. Behöver jag ens säga att hon stannade och kollade?

Hade jag valt att hoppa det "lätta" hindret så hade vi nog troligtvis varit nolla, men men.. Hon hoppade ju fantastiskt bra iallafall och vi slutade på en 15e plats med 38 poäng.

Film finns oturligt nog så filmade pappa med mobilen stående så om den kommer upp så ser man ju knapps något, om jag lägger upp videon så blir det nog mest troligt på söndag kväll.

Likes

Comments

Dom senaste två dagarna har det inte hänt något speciellt förutom att jag shoppade ett nytt schabrak och ett 4pack benlindor. Sen var veterinären också ut igår och kollade på ponnyn och det var en senskada hon hade.

Idag började jag dagen ute på Öbacka igen, men nu var det Waikido som fick komma ut och lufta sig lite. Red ut i skogen och galoppjobbade väldigt mycket för att få upp kondisen.

Efter det åkte jag hen för att rida Wanda och packade även det sista inför helgen.

I skrivande stund sitter jag faktiskt i bilen med hästen i transporten påväg mot Umeå . Måste bara tillägga att lastningen gick fantastiskt bra idag, hon gick in på första försöket och det tog inte ens 2 minuter att få på henne. Nu är det en lång bilfärd som väntar och vi räknar med att vara framme runt 22 ikväll.

Likes

Comments

Ibland så har man helt sjukt mycket saker att göra och idag var verkligen en sådan dag, det var full rulle helt enkelt.

Började i alla fall dagen ute på Öbacka med Chacira. Vi tog oss ut på en mysig morgontur i finvädret, tror att hon uppskattade det lika mycket som jag gjorde. Jag försökte träna mycket på galoppfattningarna både från skritt och trav när vi var i skogen i och med att hon är mer positiv där. Detta gjorde jag dels för att stärka henne men också för att jag ska få in tekniken på henne och känna efter hur hon vill ha det så det blir lättare med fattningarna i framtiden.

Var klar där borta runt 13.00 så jag åkte hem och käkade lunch innan jag gick ut för att fixa allt hemma i vårt stall.. Gjorde alla stallsysslor, bar in 42 spånbalar i höbodan, hjälpte pappa ta in en ny höbal och städade stallet med syrrorna. Efter det käkade vi middag, pappa hade grillat ytterfilé och det var så jäkla gott!

Gick ut i stallet igen och red Wanda. Hon var fortfarande seg idag men uppfodringen har nog inte börjat ge effekt än i och med att jag började igår, så jag väntar med spänning om jag kanske får en galen rodeohäst snart. Misstänker också att det kan vara så att hon är sjukt less på ridbanan. har ju som ridit där i flera månader i sträck utan att rida ut. Vet naturligtvis att det inte är bra, men vad ska man göra med en häst som vägrar gå ut i skogen själv och man inte har någon att rida ut med på grund av att ponnyn är skadad? Suck!

Vi har ju haft henne i 3 år nu och som jag har försökt få ut henne i skogen själv, känner bara att det är lönlöst och att vi bara får ut negativ energi av det. för någonstans hamnar vi alltid på kant med varandra när hon håller på och gormar trots att man alltid försöker att vara tålmodig och bara vänta ut henne. Efter 30-40 minuter på samma ställe är det inte så jäkla kul längre.. Anyhow, så måste jag hitta en lösning på problemet typ nu helst nyss..

Efter ridningen var jag klar i stallet och då var klockan runt 20.00. Då var det bara att byta om och sedan fixa naglarna på en av syrrorna inför imorgon då dom har avslutningsfest med skolan. Tog ett bra tag innan hon var färdig så vi kunde börja, så vi var ju inte klar för än 00.45, så det är anledningen till varför jag sitter här nu och skriver detta inlägg så sent.

Nu blir det en dejt med kudden och så får vi se vad morgondagen bjuder på för något roligt.

Prinsesspållen Chacira<3

Likes

Comments

Här är filmen, det blev något klipp från framhoppningen och sedan sista svängen på banan. Det ser ändå helt okej ut men känslan satt inte riktigt men men.. Man kan ju inte alltid ha medvind.

Likes

Comments

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag om dagens träning, det var ju inte katastrof men det var inte heller bra... Wanda hoppade inte riktigt lika bra som hon brukar göra, utan hon hoppade mer upp i luften än framåt vilket då i sin tur ledde till att vi inte nådde fram på våra distanser. Det visade sig sjukt mycket i trekombinationen där vi först fick ett stopp, sedan halv kraschade vi och sedan bröt hon ut en gång. Hon drar dessutom så jäkla mycket till höger hela tiden och det gör ju att distanserna blir ännu lägre.

Kändes som att jag fick ligga på henne ganska hårt för att försöka få henne att hoppa längre. I och för sig så var det ju helt sjukligt varmt, hon hade sovit ute i förrgår och vi har dessutom ökat på lusernen vilket gör att hon blir lugnare. Så just nu funderar jag på om det kanske kan vara smart att fodra upp henne lite bara för att ge henne det där lilla extra som hon har tappat bara för att se om det blir bättre.

Hur som helst så blev sista rundan ändå helt okej, planen kommer ju fortfarande vara att starta 120 på lördag även om dagen inte kändes så där jätte bra. Film finns, får se om jag orkar lägga upp den för mitt filmredigeringsprogram har börjat jävlas men i så fall kommer den upp senare.


Likes

Comments

Äntligen har sommaren kommit till Luleå det var varit varmt i 2 hela dagar, vilken skräll alltså!

Igår natt var även första natten som hästarna fick sova ute och det märktes idag när jag red. Wanda var så himla trött så det blev ju inte direkt ett monsterpass. Vi tränade mest på galoppfattningar och övergångar till skritt för att få till lydnad och styrka, men det blev som sagt inte så många repetitioner på grund av hennes dagsform. Jag passade även på att frisera henne lite när jag kände att jag hade tid, manen och svansen blev lite kortare samt att hovskägget rök. Det är ganska bra att hinna klippa minst en vecka innan tävling så att alla ojämnheter och missar hinner komma fram så att man kan efterklippa, när man väl är på tävlingsplatsen så ska det vara fint.

I natt kommet hästarna att få sova inne i och med att det vankas hoppträning för Robban imorgon. Planen är att vi ska hoppa igenom en bana på 120 med trekombination, det var så himla länge sedan jag hoppade trekombination så det känns skönt att få köra igenom allt innan nästa helg då det blir 120 debut på SURF.

Nu ska jag bara ta det lugnt och slå på något avsnitt av någon serie innan jag ska sova.

Likes

Comments