Header

Att vakna upp utvilad på årets sista dag känns som ett fantastiskt bra avslut på 2016!

N var hemma från Stockholm runt fyra imorse, eftersom han lyckats få några timmars sömn på bussen tog han Melissa så att jag kunde få sova ostört. Rättare sagt från 04-8.30, LYX!

N blir ett vrak om han inte får sova 8 timmar, han blir grinig, känner sig sjuk och han tycker anmält synd om sig själv. Det är inte värt att ge honom natten och låta vår enda lediga dag tillsammans bli förstörd (söndagar), därför tar jag alltid nätterna. Jag var likadan innan Melissa kom, nu tycker jag att det är lycka att få sova själv i 1,5 h.

Idag vankas det nyårsfirande hos familjen Lasu/Björkroth. Våra vänner kommer hit och vi har som tradition att laga en fantastiskt god fläskfilépasta som gör att man doftar vitlök i flera veckor framöver. En krämig, fet och fantastiskt god gryta som vi endast äter på nyår! Mumma.. Hur ser era nyårsplaner ut?

Alltså den här lilla tjejen!!

Likes

Comments

Det där med att jag tror att jag skall hinna blogga samtidigt som jag är hemma och är mammaledig, det går ju sådär! Speciellt när jag har en liten dam som vägrar att sova själv, helst skall hon ligga på mig eller tätt intill. Det är så klart hur mysigt som helst, men ibland kan det vara skönt att få göra annat under tiden hon sover. Hur sover era små, har ni några tips?

Veckorna springer förbi, utöver häng med Melissa på dagarna har jag lyckats få in tjejkväll på Tranquilo, julbord med jobbet och firat N´s pappa som fyllt 50 år!

Här har ni honom, 50-åringen med den pigga partyprinsessan i sin famn.

Likes

Comments

Bohm (oliver) var på besök i storstaden och då passade vi såklart på att träffas. Det är absolut den största nackdelen med hockeylivet, man lär känna så underbara och fina människor som kommer en tätt inpå livet och nästa dag kan den personen vara i ett annat lag och stad. Bohm är en av dem. Nicklas och han har spelat tillsammans i många år, men till denna säsongen spelar han numera i Växjö. Som sagt, helt klart det värsta med detta livet.

Annars idag har jag och Melissa varit på BVC och träffat andra mammor och bebisar på mammaträff, mysigt! Dessutom slog Melissa till med att sova från 23 till 05,40 och det mina vänner, det är lycka på hög nivå!

Likes

Comments

Här har det bakats för fullt idag!

Sen jag var liten har jag och min kära mormor haft en tradition att innan jul baka lussekatter tillsammans. Det har vi gjort så länge jag kan minnas och idag fick Melissa vara med på sitt första julbak. Så mysigt!

Annars flyter föräldrarledigheten på, jag var lite rädd i början att jag skulle bli rastlös. Vi fyller dagarna med att mysa, träffa vänner, promenera, fika och sova. Nu när Melissa blir lite äldre kommer jag att gå på lite fler hockeymatcher, än så länge trivs vi bra att vara hemma i soffan och titta på Nicklas när han spelar! Jag har även tänkt att anmäla oss på babysim sen.

Någon som har något annat roligt tips som vi kan göra på dagarna?

Likes

Comments

Underbara lördag och dessutom vankas det två lediga dagar tillsammans med Nicklas, lyx!!

Jag och Melissa hänger hos Melissas farmor och farfar idag. Vi tog en promenad hit och det blev ganska så exakt en timma, underbart! N är i Linköping för bortamatch, just nu ser det dessvärre ut som det blir en förlust, typiskt när det vankas två dagar ledigt för dom. Det är ju såklart mycket roligare att vara ledig om det går bra!

Likes

Comments


Alltså han, min underbara, fina man.
Vårt allt ♡

När man går in på telefonen och möts av detta fantastiska reportage . Underbara, fina Nicklas.


Världens bästa fästman och pappa. Han som aldrig slutar förvåna mig och gör mig till världens lyckligaste. Han som aldrig sätter sig själv först utan alltid tänker på sina nära och kära i första hand. Jag är så stolt över dig, att få vara din och att du är Melissas pappa, det är kärlek och det är lycka!

Likes

Comments

När en inte jobbar längre och får ut sina inre planerings- och organiseringsdemoner, då får man styra upp det här hemma istället med en ny kalender från GRANIT .


I mitt yrke är planering A&O, utan en strukturerad och organiserad plan går det inte ihop. Just planering är en av de delar som kittlar lite extra i mig, jag bara älskar det!

Nu däremot när jag är hemma med Melissa, då vet jag knappt vilken dag det är när jag vaknar på morgonen. N har haft en otroligt intensiv period sen Melissa kom, med tre matcher i veckan och endast fyra lediga dagar hittills. För mig och Melissa är det BVC-besök hit och dit och nu blir det även en del mammaträffar och annat trevligt, det var helt klart dags för det här planeringsmongot att styra upp livspusslet här hemma.

För att hålla koll på varandras scheman så har jag köpt en årskalender/familjekalender. Så numera har vi ett nytt motto här hemma; Det som ej står i kalendern, det finns inte! (N är inte så förtjust i detta)

Hur gör ni för att få ihop vardagen? Jag och N är så olika, han har allt i sitt huvud medan jag knappt kommer ihåg vad jag åt till frukost om jag inte skrivit ner det.

Likes

Comments


Hallå peeps!

Det där med sömn blir man inte allt för bortskämd med nu för tiden. N brukar ta Melissa 1,5 h innan han åker till träningen så att jag kan få sova ostört en liten stund (underbart). En morgon hade han intervju på radion, vilket betydde att han skulle gå upp extra tidigt och inte skulle ta Melissa den morgonen. Natten till ära bestämde sig Melissa för att vara piggare än någonsin och jag fick knappt någon sömn alls. När N kommer in i sovrummet den morgonen (N sover i gästrummet halva nätterna pga hans intensiva matchschema) så ber jag honom ta henne en stund. Som svar får jag "jag kan ha henne i 15 minuter sen måste jag åka" till svar får han; Det blir perfekt!

Att bli lycklig över 15 minuters ostörd sömn, det ni!

Idag laddar jag och Melissa inför en date med min kära vän Karolina, vi studerade projektledning tillsammans och det var längesedan vi sågs nu, så det skall bli mysigt. Det blir en långpromenad i slottskogen och en lunch efter det! Vad skall ni hitta på?


Likes

Comments

Hej på er!

27 september var senast jag skrev ett inlägg här, dvs nästan två månader sedan. Då var jag 100,4 % gravid och ännu mer gravid skulle jag bli. Jag gick över 12 dagar när plötsligt vattnet gick från ingenstans. Passande nog hade N tjugo minuter innan kommit hem från sin match. 27 timmar efter att vattnen gick hade vi vår lilla Melissa i vår famn.

Nu då, nu är det "all about her" så att säga och den där bebisbubblan som alla har pratat om, den är precis lika underbar som alla har berättat. De första två veckorna ville jag inte lämna hemmet, mycket pga bebisbubblan men också för att jag inte kunde gå. Första barnvagnsturen själv tog jag när hon var ca 2,5 vecka det fick bli 100 meter upp och ner längs linnégatan. När jag kom hem gjorde jag high-five med mig själv och tyckte jag var grym.

Idag är Melissa 6,5 vecka och tiden går alldeles för fort, hon har vuxit ur storlek 50 och kan nu stoltsera sig med storlek 56, 53 cm lång (kort?) och 4660 g.


Vill ni se mer av oss och vår vardag så hittar ni mig på instagram under fridabjorkroth

Likes

Comments