Hej Hej, Idag har vi tagit en dagstur till ett samhälle som heter Rosedale. Vi skulle egentligen till ett shoppingcenter i Traralgon  men kom inte så långt 😅 Istället satt vi på ett väldigt mysigt café i Rosedale.

Det var otroligt mycket prylar där, väldigt mycket alltså. Det mesta handlade även om Storbrittanien och Queen Elisabeth, det var roligt att se!

Nu väntar vi bara på att få göra klart kvällssysslorna, sedan är vi klar för idag. ikväll blir det nog så vi åker in till Sale och kikar en sväng!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej Hej, både igår och Idag har vi egentligen haft väldigt lugna dagar här på farmen. gårdagen bestod av att rensa kohagarna på blåa band som sitter runt höbalen.

Idag var vi in och hämtade upp häst/hundmat och sen så skulle alla tre hästar gå  i skrittmaskinen. vi fick ta en liten paus i allt för det började att spöregna! Men lättade upp igen ganska fort.

(en av våra sysslor att göra när vi har tid är att spola bort all skit från plattan)

Nu väntar vi bara på kvällssysslorna, mata hästarna/hundarna/kalvarna.. Vi har även börjat prata om hur länge vi vill jobba här och vi börjar äntligen få upp en liten plan på vad vi vill göra inom snar framtid. känns skönt att vi börjar få klarhet i vad vi ska göra framöver! 

Likes

Comments

Hej Hej, Idag har det varit strålande sol, ungefär 30 grader varmt och jag har kört röjsåg, hela dagen.😅

Senare på eftermiddagen, klippte dom horna på korna. Man gör det för att dom inte ska skada varandra i hagen. Steven, pappan , frågade då om jag ville testa. Jag så självklart ja haha!

Likes

Comments

Hej Hej, måndag och ny vecka! mår mycket bättre sen i helgen, förkylningen har äntligen släppt och jag börjar känna mig som mig själv igen, äntligen!!

tänkte iallafall fortsätta visa hur det ser ut här, så tänkte visa stallet och där hästarna står!

Här är alltså hagarna som är närmast farmen. Dom har ju sjukt mycket mark häromkring och alla hästar står utspridda på Det, dom har ju ca 50-tal hästar. Men här står dom som är i träning mest!

och här är själva stallet, där vi gör iordning hästarna, gör maten etc..

Här är deras boxar, det är bara dotterns tävlingshästar som står här under natten, så man släpper ut dom i hagen varje morgon!

Likes

Comments

Hej Hej, nu har jag inte skrivit på några dagar. Men i helgen var det tänkt att jag skulle få följa med på hopptävling i Shepparton, 5 timmar härifrån. istället låg jag däckad av magont/släng av magsjuka. Har verkligen haft otur med måendet sen vi började jobba, från att först varit drängförkyld i över en vecka till att sen få en släng av magsjuka.  så himla typiskt då man har liksom börjat på ett jobb och vill ge 100 % men kan inte för man mår så jäkla dåligt.😑😑

Idag har jag äntligen blivit bättre, har fortfarande stundvis ont i magen och kan inte äta speciellt mycket. Men behövde göra något för var så rastlös. Så vi for och besökte en strand, Seaspray beach, satt där en bra stund och bara tog det lugnt.  Nu är vi tillbaka på farmen och  väntar på att mata kalvarna, sedan är det kväll och vi ska bara se på nån film, vila, så vi blir friska någon gång!

hörs!

Likes

Comments

Hej Hej! Nu är det redan onsdag och vi har varit på farmen i en vecka! tiden har gått sjukt fort alltså.

Idag flyttade vi några nya kalvar som är kanske högst en vecka gammal. Dom skulle flyttas till ett bås, så himla små och man lyfter dom väldigt enkelt😅

Sedan har vi rensat i hagarna på trädkvistar och sly som ligger efter tråden. det var jobbigt då man höll på att bli uppäten av myggorna, men annars rullade det på bra. Vi blev väldigt less på slutet och slängde upp allt vi kunde på flaket. Sen måste man köra en bra bit efter vägen för att komma dit man ska tippa av det, men det är inte så noga med lastsäkring här har jag märkt😅

Nu väntar vi bara på mjölken sedan är det kväll! Till helgen ska jag få följa med på något väldigt spännande, men ni får veta mer senare! 😁😁

Likes

Comments

Hej hallå och godmorgon! här hela dagen nästan gått, klockan är 16:00 här nu😊

Efter morgonmatningen var klar så tog vi en sväng in till Sale för att köpa lite mer strepsils och grejer till förkylningen. Jag är typ bra nu men för Linnea är det sämre..

När vi kom tillbaka har vi tagit hand om dotterns tre hästar. alla skulle borstas och tas hand om och sedan gå i skrittmaskinen.

Den vita här är min favorit, den är precis som jag vill att min häst ska vara 😁

nu sitter vi mest och tar det lugnt, vi har inget att göra förrän kalvarna och hästarna ska ha mat, skönt att sitta i solen och bara ta det lugnt. Här har det varit strålande sol hela dagen och blåst väldigt lite, äntligen säger jag 😍

Likes

Comments

Igår jobbade vi på i lugn takt på farmen. Vi matade kalvarna som vanligt. efter man matat dom varje morgon ska man skölja ur kärran som man förvarar mjölken i/matar dom med. Det är för att det inte ska fastna gammal mjölk för när den torkar blir det bara en stor klump.

Så igår så fick den en grundlig genomkörning, vi tog av alla spenar, vilket dom för övrigt kallar teets här. (innan vi tog av alla)

Efter det fick vi det glamorösa uppdraget att göra rent mjölkkopparna, alltså dom som dom sätter på juvret. eeh  Ja, vi spenderade alltså ungefär två timmar på att skrubba bort bajs och annat skit från dom. Det var inte det bästa jag gjort direkt men blev ju rent och fint iallafall!

ser mycket gladare ut än vad jag egentligen var😅

Likes

Comments

Hej Hej! Tänkte visa hur det ser ut här på farmen, börjar med hur vi bor!

Så, vi bor alltså i en egen stuga på farmen, där vi har tvättmaskin & torktumlare, tv, litet kök och självklart toalett 😉

Det här är våran stuga alltså, det finns en till, som är sjukt mycket finare invändigt, men den bor en annan som jobbar här ibland i.

Det här är våran utsikt, inte helt fel och se när dom tränar olika hästar 😎

Bilen som vi har tillgång till, den får vi köra hur mycket vi vill!

Ja, sådär bor vi för tillfället! kan visa omgivningen på farmen vid ett senare tillfälle! Nu har vi precis gjort kväll och väntar på maten.. dom äter väldigt sent här😅

På återseende!

Likes

Comments

Hej Hej, idag, söndag, så här vi verkligen en slappardag, vi matade kalvarna i morse sedan sa dom att vi fick göra vad vi ville. Så vi tog bilen in till Sale och sitter här på ett shoppingcenter.  Det går faktiskt förvånansvärt bra och köra här! Var jätteovant från början för allt är ju som på fel sida, men man kommer in i det gsnska snabbt. Har inte förorsakat några olyckor än iallafall🤣

Vi båda är fortfarande drängförkylda dock, känns så jobbigt då vi båda har varit sjuk i typ en vecka nu och det blir typ inte bättre heller. känner ju att man inte riktigt heller kan vara på sitt bästa humör och glad eftersom förkylningen drar ner en så mycket. men hoppas att det vänder snart annars blir jag tokig!!

iallafall händer det inte så mycket här idag, annat än att vi matar kalvarna.. så på återseende!

Likes

Comments