Jag älskar att vandra. Om ni följer min andra blogg kanske ni vet att jag i somras var uppe i fjällen i en månad, då vi vandrade en hel del - BÄSTA! Jag saknar det något otroligt, så igår åkte jag med familjen bort mot Ramnäs och en liten sjö Fiskkraken. Vi var där mycket när jag var väldigt liten och har sedan inte varit där på 17 år tydligen.

Men iallafall så var det en härlig vandring (PÅ SPÅNGAR, MITT FJÄLLÄLSKANDE HJÄRTA GRÅTER AV GLÄDJE) till sjön då den ligger mitt ute i ingenstans och ingen väg går riktigt dit. Det var så härligt och jag gick där med min älskade fjällryggsäck.

Dessa spångar är ju däremot WOW (och ingenting, känslomässigt heh) jämfört med fjällens härliga två brädor som har ruttnat och är av på vissa ställen, men åh vilken härlig känsla.

Vi kom hem till slut och jag körde ett pass på en halvtimme hemma i mitt lilla rum. Det blev en skön blandning av kondition och styrka för hela kroppen.

Idag är det för övrigt back and butt Sunday, ska köra Casseys pass idag (brukar blir runt 40 minuter)!

LÄNK HÄÄÄÄR

Ha en härlig söndag! Puss på er!

Likes

Comments

Jag har alltid avskytt cardio (konditionsträning). Alltid. Det beror nog delvis på att jag behöver en riktigt bra sport-bh för att kunna springa eller hoppa utan att få ont eller att allting bara flyger åt alla håll och kanter.

Med åren har det blivit bättre. Jag älskar att träna numera och att dra på sig en tajt sport-bh är så värt. Jag var bortrest i 7 veckor denna sommar och var uppe och fjällvandrade (bl.a.) i fyra veckor. Däruppe skadade jag dock mitt knä, och min plan på att springa varannan dag brast då jag knappt kunde gå normalt. När vi sedan åkte ner till Skåne och vidare till Tyskland räckte inte tiden till och värmen var för jobbig, och jag saknade motivation. Men efter att jag vilat upp mig (efter SJU veckors intensiv tid) i 5 dagar eller vad det nu var, så drog jag på träningskläderna och sedan dess har jag tränat typ varje/varannan dag. Visst, återhämtningen är viktig och jag brukar bara ta det lite lugnare och inte lika länge på de dagar då jag egentligen bör vila lite.

Jag försöker följa ett träningsschema av Blogilates (Cassey Ho), men byter ibland till ett pass av NTC (Nike Training Club) eller en tur i spåret. Igår kände jag för att träna kondition, så då gjorde jag det. Jag brukar aldrig tvinga mig själv till att träna något som jag inte vill (som idag då jag egentligen skulle kört armar och rygg, men på grund av alla plankor på tå (can't do tydligen, min ena stortå har något jäkla sår som gör skitont) så sket jag i det och körde ett lättare konditionspass) (älskar parenteser som ni kanske märkt). Men igår alltså, så var en del av dagens pass med Cassey en sjuuukt rolig cardio/ben-video. Jag blev kär och kände mig lite halvt tvungen att dela med mig av den.

Testa! Den är väldigt kort så att köra den som en del av dagens träning är perfekt, eller så gör man den några gånger till och vips så är man uppe i en halvtimme.

Det blev visst ett långt inlägg, var inte meningen haha.. Jaja, pussar på er! Vi hörs!


För övrigt så har jag kommentarsfunktionen igång, men jag måste godkänna för att de ska synas. Plus så är jag lite osäker på om jag faktiskt vill ha den igång, har inte det på min andra blogg av diverse anledningar. Ska fundera, puss hej.

Likes

Comments

Sådäääärja!

Detta är min andra blogg här på Nouw, då jag inte vill blanda min blogg med texter och åsikter om allt möjligt med min träning och viktnedgång (här har vi en härlig länk till min andra blogg). Jag har i princip alltid legat över kurvan gällande "normal" vikt för min ålder och jag kommer antagligen aldrig hamna vare sig under eller på den kurvan. Min kropp är inte byggd på det sättet och min genetiska karta tillåter ej det. Men, denna blogg ska handla om hur jag istället går mot ett hälsosammare liv. 

Jag heter Frida Jonsson och är 17 år gammal. Jag ska precis börja andra ring på Humanistiska programmet på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås, och även mitt andra år på Musiklinjen på Västerås Kulturskola. Min vardag är full av plugg och av att klinka på mitt piano och sjunga vackra stämmor i diverse körer. Mitt i det kaoset är min plan även att återigen gå ner i vikt och bli hälsosam igen (min upp-och-ner-resa får ni höra någon annan gång). 

Denna blogg existerar mest för att jag ska hitta motivationen i vardagen, då jag vet att när alla prov läggs på samma vecka och jag blir sjuk och inte låter mig själv bli frisk (specifikt, i know (det hände förra året)), kommer min träning att stanna av och jag kommer att prestera och må sämre. För att detta inte ska hända igen finns alltså denna blogg, för att slå mig i ansiktet och ge mig lite halv-ångest för att jag inte tränar. Japp, det är min plan.

Så, följ här min kaosiga vardag där jag försöker slänga in så mycket träning som möjligt! Du är mycket välkommen!


Likes

Comments