Header
View tracker

På tisdagen lämnade vi våra fransmän och satte oss på en buss till Albi. Det är en liten stad (tror jag?) som är känd för sin gigantiska katedral, det är alltså anledningen till att vi åkte. Som ni ser på bilden ovan är det väldigt mycket gamla hus, sååå fint jag dör.

Jag har numera en förkärlek till dekorerade väggar like above. Det var verkligen sjukt häftigt att få se!

Sedan åkte vi vidare till Cordes, vilket är en liten by som ligger uppe på ett berg/skitstor kulle typ. Vi drog upp till toppen direkt (där typ "centrum" var), åt lunch och strosade runt i små affärer. Detta var en av de varmaste dagarna, då vi hade runt 30 grader. Men ni vet i Sverige när man har 30 grader? Japp, man dör typ p.g.a. sjukt hög luftfuktighet - vilket det inte är i södra Frankrike så det kändes snarare som 20 (frös nästan..).

Mina fina vänner! Detta inlägget är ganska sent publicerat. Vi var i Frankrike i början av oktober och idag är det första advent. Bara några veckor kvar till jullov - sååå redo!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har nog aldrig varit såhär tacksam över ett höstlov förut. Det har verkligen varit kaoooos sedan vi kom hem från Frankrike med minst två prov i veckan osv osv. Jag har varit galet stressad och suttit med plugget dag in och dag ut. Så äntligen! Detta lov var så välbehövligt. Har hunnit gå på opera aka Mozarts sista Requiem - riktigt nice även om jag inte är ett sånt stort fan av opera - och övningskört så inåt helvete plus hängt på mormor och morfars landställe. Just nu är jag på väg hem från Uppsala där jag träffat ett gäng kompisar nu på eftermiddagen - de har varit så saknade!
Ha ett superfint lov ni med! Kraaaam

  • VARDAG

Likes

Comments

View tracker

Som sagt så åkte jag till Frankrike sista september på någon slags utbytesresa. På söndagen åkte vi upp till min värds faster som bor uppe i Pyrenéerna. Vi åkte förbi slottet i Foix på vägen dit och jag fotade genom fönstret hah.. På bilden till höger är alltså jag och tjejen som jag bodde hos. Supersöt!

Jag hade ett mat-mål med resan till Frankrike. Det var att äta macarons, vilket vi gjorde där uppe! Dör så gott det var... Fastern hade också ett gäng får i trädgården och en skitstor hund som "är till" för att valla får i princip. Han var såå söt och verkligen inte medveten om hur stor han var, dör asså kolla vad glad!

​Vi åkte ännu högre upp än vad de bodde för att höra en speciell "ren-sång", men vi stötte på hästar istället och såg bara renar på väääldigt långt avstånd. Däruppe var det sjukt kallt och vi gick praktiskt taget i molnen. Men åh så nöjd jag var! Älskar att vandra!

Likes

Comments

Härligt med flygplansbilder haha.. Det har fått stå tomt här ett tag nu när skolan har dragit igång och jag har haft mycket att göra. Men idag for jag tillsammans med min klass (HU15) och klassen över oss (HU14) till Frankrike. Vi har ett utbyte med en skola i Toulouse så vi är här nu, och så kommer de lagom till att det är skitkallt och snö i januari. Vi kom fram vid 18 någon gång och har varit hos våra värdfamiljer sedan dess. Oklart vad som sker imorgon, men men. Puss o hej.

Likes

Comments

Pls take a moment to appreciate the dimple in my left cheek.

Idag var jag glad. SÅ glad. Vi gick på spångar och det kändes lite grann som på fjället (saknar det så mycket). Vi var iväg till skogarna utanför Ramnäs och en pöl (aka sjö) som heter Fiskkraken. Tydligen så var vi där mycket när jag var bebis aka typ fem månader (på riktigt 17 år sedan, no joke), men har sedan inte varit där alls. Jag har dokumenterat detta nu så fint med härliga oredigerade bilder tagna med iPhone 5 ohhh yes, här snackar vi kvalité.

Klockan är typ 3 på natten när jag skriver detta (tidsinställer typ alla inlägg) och jag är så trött, ber om ursäkt för alla mina lame wannabe jokes. Puss.

Likes

Comments

Som jag skrev i fredags så var det i helgen dags för en återträff med mina kära konfirmander. Jag la basically bort mobilen (aka kameran) och tog typ fem bilder under hela helgen (tog egentligen fler, men dessa la jag upp på snapchat och glömde spara..). Så, hemsk som jag är har jag återigen stulit bilderna från mina kära vänner. Bilderna av lite högre kvalité (systemkamera wiho) är tagna av Stina #stinadenfina) och övriga av Mikaela och Hanna. Det är så svårt att lägga upp bilder från sånt här då det mest händer interna saker/är bilder på folk, så ni får bara några heh.

Alltså, ser ni the amount of kärlek i detta gäng? Det är helt galet hur fäst jag blivit vid dessa individer och hur mycket jag älskar dem! Vi hade en superbra helg full av sång, skratt och pepp. Detta är helt enkelt som ens familj - helt underbart.

Likes

Comments