Header

Måndag och lekland.

MÅNDAG. Dagen på jobbet har gått bra, lite rörigt då jag har varit på flera olika ställen för att täcka upp en annan person som var sjuk. När jag slutade strax efter 2 åkte vi båda och hämtade Lovisa och drog vidare till Leos lekland. Vi hann inte göra så mycket i helgen när Rasmus satt i skolan hela lördagen för tentaplugg så kändes kul att göra något mer tillsammans. Lovisa är galen i alla former av bollar så hon gick och bar på två stycken hela tiden, gulle! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Slut på veckan !

I eftermiddag när Lovisa vaknade ifrån sin vila och Rasmus kom hem ifrån skolan bestämde vi oss för att åka till djurparken en sista gång för säsongen. Idag var inte getterna det mest intressanta utan bajset, getternas bajs som låg på backen, haha blä! Det var även en annan kille i lilla bondgården som fått upp ögonen för bajset, så de letade tillsammans. Sedan gick dom fram till varandra och killen gav Lovisa en kram, så gulligt. Ett mysigt avslut på denna helgen och veckan. 

Nu har jag nattat vår busa och det blir pepparkakor och julmust framför serier resten av kvällen!
Godnatt <3

Likes

Comments

Sunday

FÖRSTA TECKNINGEN! Igår eftermiddag åkte jag och Lovisa till ekohallen och köpte block och kritor. Har märkt att hon blivit intresserad av det de sista när jag har haft framme min almanacka och skrivit in saker. Så i morse efter lite lek med dockorna satte vi oss vid köksbordet och målade. Så mysigt att kunna ha en lugn stund tillsammans. Hon klarade av att sitta i 30 minuter, vilket är länge för Lovisa, att bara sitta och göra samma sak.

Snart är det lunch för Lovisa innan hennes vila. Då ska jag passa på att rensa min garderob, ingenting ligger/hänger där det ska längre!

Likes

Comments

Sötnöt

​Detta kan vara det sötaste jag sett på länge. Fick till två små tofsar på Lovisa innan, så himla gulligt! Längtar tills håret växer ännu mer och man kan göra små söta flätor av allt. Detta kanske är en av anledningar till att de flesta kvinnor önskar sig en egen dotter, att få göra alla dessa tjejsaker. Medan männen hoppas någon procent mer på att det blir en grabb, som de kan spela fotboll med och kolla bilar. Knasigt det där! Men man blir ju lika lycklig oavsett, för kärleken till ens barn är det största man kan uppleva! 

Likes

Comments

God morgon !

​LÖRDAG! Ä n t l i g e n helg och tid för återhämtning. Efter 1,5 år hemma är det tufft att komma tillbaka till att jobba 5 dagar i veckan. Både kroppen och huvudet säger ifrån lite så idag väntas bara en heldag hemma med min lilla groda. Pappan i huset är i skolan och pluggar för tentor som kommer nästa vecka så jag och Lovsan är själva. Det är både mörkt och dystert ute och regnet smattrar mot rutan, så vi håller oss inne och busar och myser!

Igår efter jag slutat jobbet, fick komma ifrån lite tidigare, så åkte vi båda och hämtade Lovisa på förskolan. Hon hade precis vaknat och var lite ledsen så hon sken upp som en stor sol när hon såg oss båda två. Vi åkte förbi hemmakväll och köpte en stor påse godis och sedan drog vi vidare mot Kinna, till mina föräldrar och lillebror. Åt tillsammans och kollade på Idol. Lovisa ville inte somna på kvällen så hon var uppe till halv 10, då vi åkte därifrån. 

Nu ska vi kolla Teletubbies! 

Likes

Comments

En lista !

1. Har du något smeknamn?
Ja, Frippe!

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Damma av toalett och handfat varenda gång jag borstar tänderna.

3. Andra måsten?
Gå och släcka alla lampor efter Rasmus.

4. Några lyxvanor?
Fransfix var tredje vecka!

5. När ingen ser, var gör du då?
Letar upp allt gotte i hemmet.

6. Vad stör du dig på hos andra?
Folk som inte kan köra i trafiken, det kan förstöra en hel dag (nästan).

7. Vad är din sämsta sida?
Att jag har en ganska kort stubin, kan bli arg lite för lätt, tyvärr!

8. Vilken sida av sängen sover du på?
Sida och sida, får en liten kant av vänstersidan. Rasmus har höger sida och Lovisa den vänstra.

9. Vad gillar du för filmer?
Det mesta faktiskt, men jag hatar drama och sci-fiction.

10. Gråter du ofta?
Ja, sedan jag blev mamma har det blivit ofta, någon gång i veckan!

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?
Ber ofta Rasmus ta bort sina kläder från köksstolarna och inser att min hög är lika stor.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?
Leker mest tittut med Lovisa som står på andra sidan av draperiet.

13. Vad önskar du dig mest just nu?
Ett hus.

14. Vilken maträtt är din favorit?
Bruna bönor och fläsk, yum.

Likes

Comments

Ett par jobbiga dagar!

TORSDAG. Igår hade jag en tuff dag. Att komma in i nya rutiner tar tid och det kan tära på en, plus att det brister lätt i kommunikationen med sin partner när man ses mer sällan. I ett par dagar har det blivit smågnabb och gnäll från bådas sidor, vilket det blir ibland men det är ju så onödigt!! Båda blir depp och jag kan vara extremt långsiktig.

Att även Lovisa är så otroligt ledsen vid lämning gör att man ifrågasätter om hon verkligen trivs på dagis. Igår vid hämtning hade hon suttit bredvid en kille i sandlådan och båda hade varit ledsna, medan personalen, som stod en bit ifrån, inte rörde en min. Jag hade velat sätta en osynlig kamera på hennes tröja så jag kunde få följa hennes dagar, haha. Självklart måste man lita på att personalen kan sitt jobb men Lovisa är ju vårt allt och vi vill bara hennes bästa!

Likes

Comments

Namnnappar

PAKET. Idag kom det ett paket på posten som jag beställde i måndagskväll, snacka om snabb leverans! När jag hämtade Lovisa i måndags på dagis hade hon nämligen en napp i munnen som jag inte kände igen. Vilket är lätt hänt när inte pedagogerna har fullt koll på vems napp som är vems. Men vi ville underlätta lite och minska bakterierna för Lovsan så nu har hon fått nappar med namn på! Supersöta blev dom.

Dessa beställde jag HÄR!

Likes

Comments

Tisdag !

NU slänger vi oss i soffan efter en lång dag. Har inte hunnit sitta ner mer än på lunchen idag, har varit lektioner efter varandra och när jag slutade jobbet plockade jag bara upp Rasmus och Lovisa hemma och åkte vidare till våra vänner, Andreas och Anki. Barnen fick leka, papporna drack kaffe och passade barnen medan jag fick nya fina fransar av Anki. Sedan var det matlagning, nattning och allt det där vardagliga när vi kom hem!

Lovisa hade varit mer ledsen i morse vid lämningen och hade endast sovit en timma på vilan. Antar att det där kommer att gå upp och ner. I morgon är det en kort dag för henne, från 9-11. Det är skönt att allt flyter på, men GUD vad jag saknar henne när vi är i från varandra så mycket på dagarna ! 

Likes

Comments

Stolta föräldrar

Lovisa har varit en så himla duktig tjej idag och man blir så himla stolt när pedagogerna berättar hur bra dagen hade gått. Hon hade varit ute med barnen och lekt i sandlådan (även försökt äta lite sand) i en timma och sedan orkat vara vaken till lunchen som är kl halv 12 och ätit jätte bra med mat innan hon somnade gott i sin vagn som de ställt in ett eget rum inne på förskolan. När jag kom strax innan 2 sov hon fortfarande så jag fick väcka henne. Så skönt att veta att första hela dagen med lunch och vila gick så himla bra, nu behöver man inte oroa sig för det! 

Nu ska vi slänga i oss lite mellanmål och sedan åka och hämta pappan i skolan!

Likes

Comments