View tracker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår natt frös jag jättemycket och idag när jag vaknade var jag väldigt hängig.

Feber, hosta och förkylning sänkte mig och jag var tvungen att stanna hemma från jobbet idag. Jag är så seg att jag inte ens orkar stå under en längre stund och jag har nästan sovit bort hela dagen, men ändå så är jag supertrött nu.

Nu blir det till att äta vitaminer och dricka vatten, sedan är det dags att sova igen.

Likes

Comments

View tracker

​Äntligen är jag hemma från jobbet efter en hård och slitsam dag. Idag har jag verkligen varit jättetrött, jag har knappt orkat hålla ögonen öppna.

Jag tog mig igenom hela dagen, men dock råkade jag göra en miss. Jag råkade slänga en fotform som gipset inte räckte till. Jag vet ju själv att gipset inte alltid räcker till alla och då brukar jag spara formen  tills nästa gång, precis som de hade gjort. Men ändå så råkade jag kasta den... det måste ha varit för att jag var så trött.

Jag är fortfarande väldigt trött, så tänkte ta en dusch nu och sen tänkte jag sova en stund för imorgon är det återigen dags för jobb.

Likes

Comments

I onsdags fick jag ett telefonsamtal och det var från min farfar som ringde och frågade om jag kunde jobba på torsdagen. Jag sa självklart ja, för att det skulle vara skönt att komma hemifrån lite.

När jag väl hade tackat ja så tänkte jag bara: ''hur ska jag orka jobba när jag bara har varit hemma i flera månader och även vänt på dygnet totalt.'' Men det gick som tur va bra att jobba och jag kände mig faktiskt rätt så pigg under nästan hela passet.

På måndag så ska jag återigen jobba, så jag ska försöka gå och lägga mig senast 02.00 både idag och imorgon, så att jag är pigg till måndagens jobbpass.

Det finns säkert någon som undrar vad jag jobbar med och då kan jag säga att jobbar på en ortoped och skoteknik. Där får jag jobba med gipsavgjutningar av fötter. Jag får ibland trycka upp formerna och blanda gipset och sen så får gipsavgjutningarna stå och torka. Därefter så måste man man raspa bort alla ojämnheter och när man har raspat bort alla ojämnheter så ska pelotter ritas dit och sen gör man en urgröpning, för att sedan slipa gipsavgjutningarna. Därefter fortsätter processen, men de sakerna får inte jag jobba med.

Andra saker som jag har fått testa göra är att sy lite olika saker på skor, plocka bort dragkedjor osv. Detta är inget heltidsjobb, utan bara ett jobb jag är på just nu för att hjälpa min farfar. Jag jobbade även där i somras och två somrar tidigare, så jag har rätt bra koll på vad som ska göras.


​Denna söta hund tillhör en som jobbar i samma lokal. Den är riktigt söt och gosig att hålla på med, trots att den ibland bits lite för hårt.

Likes

Comments

Under dagen och gårdagen så har jag hållit på med videoinspelningar inför en kommande reklamfilm.

Jag vill inte avslöja riktigt än vad reklamfilmen handlar om, utan jag låter det komma som en överraskning. Jag vet inte själv hur det slutgiltiga resultatet kommer bli, men jag hoppas att det blir bra. Reklamfilmen kommer jag att dela på bloggen när den väl släpps.

Efter inspelningen idag så var det dags för ett styrketräningspass där fokus låg på ben och rumpa. Dock kände jag mig väldigt seg idag, men lyckades ändå ta mig igenom hela träningsprogrammet. När träningsprogrammet var avklarat, så cyklade jag 1mil på träningscykeln och stretchade.

Ha det bäst!


(Bilden ovan är så beskrivande av hur jag kommer känna imorgon och i övermorgon)

Likes

Comments

I måndags kom jag äntligen igång med träningen och det blev inte direkt en lätt träning.

Jag tränade 3st pass i måndags. Det första passet blev ett rygg och magpass på 2h och sedan så åt jag lite mat innan det var dags för nästa träningspass och då stod cykling på schemat. Jag cyklade 2mil på ca 45 min, det är ganska lång tid egentligen, men jag kan inte gå fullt ut p.g.a skada. Efter cyklingen så var det dags för ett rörligthetspass (en del av min rehab) och det kändes riktigt bra, jag börjar känna mig mer rörlig. När jag var klar med passen så var det dags för en lång och behövlig stretch.

Träningen tog verkligen hårt och speciellt på ryggen, där jag nu har en sådan träningsvärk så att jag inte ens orkar hålla upp ryggen. För er som inte vet vad träningsvärk är, så är det en värk som du får om du belastar dina muskler på ett nytt och intensivt sätt. Det uppstår en svullnad i musklerna som gör ont när du får träningsvärk och om man har träningsvärk i någon muskel så är det bra om du tar det lite lugnare med träningen eller belastar andra muskler istället. Träningsvärken kan göra att du känner dig lite öm och stel, den kan även göra så att du blir något svagare i musklerna innan värken släpper.

Men trots att jag tycker att träningsvärken ibland nästan är smärtsam, så är det samtidigt skönt att ha träningsvärk eftersom att jag då känner att träningen har tagit något. De värsta ställena man kan ha träningsvärk på är enligt mig ryggen och benen. Med ett uttryck skulle jag kunna beskriva den smärtan som ett ''pain in my ass''.

Nu laddar jag upp inför morgondagen, för det är legday!


Likes

Comments

Halloj alla som läser min blogg!

Jag tänkte bara berätta att jag imorgon kommer börja jobba på en ny video till min Youtubekanal. Vet inte exakt hur lång tid det kommer ta innan den är uppe på Youtube, men jag lovar att den kommer upp så fort som möjligt!

Senast jag la upp en video var för ett år sedan, så det känns som det är dags för en ny nu och ska även försöka uppdatera kanalen lite oftare.

Tryck på länken eller videon nedan för att se det senaste Youtube- klippet från min kanal.

Mitt senaste youtubeklippLikes

Comments

Återigen så blir det ett inlägg sent på natten. De flesta sover vid denna tid på dygnet, men inte jag! I dagens inlägg tänkte jag berätta om varför jag är i mitt livs sämsta form och varför jag lever av ohälsa.

Jag har i något tidigare inlägg nämnt att jag är skadad och inte riktigt kan träna så mycket som jag vill, men ändå så kan jag träna tillräckligt för att behålla en bra form (Inte kroppsform, utan styrka, kondition osv.) Men jag har dock inte hanterat skadan så bra som jag borde ha gjort, utan jag har börjat träna mindre och mindre för varje dag som går. Det var 5 månader sedan jag blev skadad och då var jag i en bra form, men idag är jag i mitt livs sämsta form och det känns inte alls bra att säga det. Jag har förlorat nästan all min styrka och min kondition är som bortblåst. Jag har förlorat all kraft till att orka styrketräna och rehabilitera för att skadan ska bli bättre.

Det är fruktansvärt att skriva detta och det är nästan pinsamt att skriva om det i och med att jag vet hur illa det faktiskt är. I och med att jag knappt tränat sen skadan, så har jag blivit allt ohälsosammare. Till att börja med så har jag vänt på dygnet helt och går inte och lägger mig förrän ca 05.30 och vaknar sedan vid 12.00 (Tonåringar ska sova mellan 9 och 10 timmar per natt) alltså sover jag bara 6h och 30min, dvs ca 3h för lite. Det är inte alls stabilt att sova för lite om natten och att ha gjort det i ca 5månder dessutom. Jag har blivit allt tröttare om dagarna och orkar knappt resa mig ur sängen längre. Jag har även börjat äta mycket mer nu när jag är gaska stillasittande och det mesta är ganska så onyttigt också.

Alla vet ju vad som händer när man knappt tränar, sover för lite och äter för mycket och för onyttigt. Man börjar må psykiskt och fysiskt dåligt, men framför allt så leder det till fetma och det i sin tur kommer leda till att man får följdsjukdomar.

Detta är ett tillstånd jag inte vill uppnå, för jag vet att jag inte gillar att vara en sån ohälsosam person egentligen. Jag vill leva hälsosamt, må bra och träna hårt och det är precis vad jag måste börja göra nu. För jag vet att om man lider av fetma, så är det lätt att fastna där och bara fortsätta växa. Jag ska inte komma så långt, utan nu ska det vända.

Jag ska börja träna flera gånger i veckan, sova bättre och tänka mer på vad jag äter, detta för att nå min form som jag var i förut, eller ännu bättre kanske. Jag vill nå min toppform!

Det är nog många som är rädda för att skriva om sånt här, eftersom att man kanske kan få en del taskiga kommentarer om att man inte kan sköta sin hälsa osv. Men jag bryr mig faktiskt inte, det enda jag bryr mig om är att få en bra hälsa, så att jag kan må bra och leva gott. Detta är något som jag kommer jobba hårt med och när jag har uppnått mina mål så ska jag försöka hålla dem, utan att falla tillbaka i fällan och gamla vanor.

Här nedan ser ni en bild när jag var i bra from.

Likes

Comments