God kväll! Återigen blir det ett sent inlägg, men jag känner att det är nu jag har mest tid.

Ikväll var det ju dags för match mellan Sverige och Iran (En match som många inte trodde skulle bli av). Matchen blev av och Sverige vann med 7-0. I första halvleken så gjorde Sverige sina 7 mål och hade ett stort övertag på ett Iran som visade sig vara väldigt svagt, dock så ändrades det i den andra perioden. Irans försvarsspel var inte det bästa, men det räckte helt klart för att Sverige inte skulle få in några fler mål (Trots alla deras chanser som skapades). Sveriges uppspel var riktigt fina trots att de ibland slarvade alldeles för mycket. Sverige hade säkert runt minst 50 chanser på att kunna göra mål, men det var för mycket petande på bollen precis framför mål och detta gjorde att Iran kunde få bort bollarna.

I stort sett så var det Sverige som hade spelet genom hela matchen, men Iran fick en riktigt vass chans som dock gick förlorad p.g.a att de inte fick en riktig träff på bollen i straffområdet. Det skulle nog ha varit kul för dem att få göra mål, men det kommer säkert någon gång i framtiden och jag unnar verkligen dem ett mål. De visade en riktig kämpaglöd ute på planen trots ett så stort underläge.

Jag nämnde tidigare att det var många som inte trodde matchen skulle bli av och detta på grund av att Iran aldrig tidigare hade spelat en match i Europa. Iran tog sig till Sverige och matchen blev historisk (säkerligen även ett stort minne för spelarna att ta med sig i ryggsäcken. Trots att Iran förlorade stort så visade de ändå en stor glädje efter matchen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God kväll! Klockan är just nu mitt i natten och jag är fortfarande vaken och då kommer jag nu in på dagens/kvällens rubrik ''en dåliga vana''.

I somras gick jag ut skolan och tog studenten. Jag tog studenten på en fredag och på tisdagen därefter började jag att jobba och när man jobbar så måste man ju gå och lägga sig i tid för att orka med dagarna. Men när jag jobbade så hade jag svårt att gå och lägga mig i tid. Jag gick och la mig runt ca 02.00 varje dag och behövde gå upp runt 08.00, jag kände redan då att jag var trött om dagarna men tog mig ändå igenom dagarna.

Nu var det ca 2månader sedan jag jobbade och sen dess har sömnvanorna blivit ännu sämre. Jag går inte och lägger mig förrän ca 04.30 - 06.00 och vaknar därav runt 12- 13 på dagen. Mycket av dagen går åt på grund av de dåliga sömnvanorna och jag känner inte att jag hinner med allt som jag vill göra under en dag.

Problemet varför jag kommer i säng så sent, är på grund av att jag vid 00.00 kommer på att jag måste äta och då lagar jag något att äta, men jag börjar aldrig äta den färdiglagade maten förrän ca 01.00. Därefter så går jag ner och värmer te och sen så känner jag alltid att jag behöver kolla på något innan jag försöker sova (för att jag inte känner mig trött).

Det är så himla svårt att ändra på vanor när man väl har kommit in i dem och jag tänker alltid att jag ska gå och lägga mig runt senast 00.00 men det fungerar inte. Många tänker säkert nu ''varför börjar du inte med allt du måste göra innan du ska sova tidigare?''. Men det är som sagt svårt att ändra på ''inlärda vanor'', detta är något som jag måste jobba mycket med. Det jobbigaste är att jag blir så himla pigg på nätterna också..

Jag hoppas inte ni har dessa vanor, för de är inte bra alls!

Sov gott!

Likes

Comments

Varm och mysig filt att ha nu när den kyliga hösten är här! Endast 49:- på Rusta.

Träningstights med texten Work out. 129:- på Gina tricot!

Hjälpmedel för att bli piggare inför träning eller plugg, vet dock inte om det fungerar. Endast 20:- på XXL!

Balanskudde (Perfekt för att träna sin balans). 119:- Biltema.

Kettlebells kan man använda till mycket, exempelvis träning. 199:- Rusta

Kompressationsplagg till vaderna. 349:- Intersport

Träningsband med olika hårdhet. 299:- XXL

Löparsko Nike Lunartempo 2, 599:- Sportamore

​Varma sockor/tofflor att ha när kylan kommer. 59:- Rusta

Likes

Comments

God kväll alla mina underbara läsare! Tänkte berätta lite om dagen som varit.

Dagen började med att jag vaknade vid 12 och åt frukost, sedan så fick jag ett sms där det stod att jag hade ett paket att hämta på affären. Jag bytte om och slängde mig på cykeln och cyklade mot affären. Väl inne på affären så gick jag och hämtade ut mitt paket, därefter så tänkte jag att eftersom det är kanelbullens dag idag så skulle jag vara snäll och köpa kanelbullar till alla i familjen. Men eftersom att jag hade bestämt att jag skulle besöka min farfars jobb så valde jag att köpa bullar till alla som jobbar där också.

När jag kom fram till min farfars jobb så gick jag in och hälsade och sa sedan att jag hade bullar med mig, så då gick vi och fikade. Medans vi fikade så var det en liten hund som heter Bert som sprang omkring i rummet och bet väldigt många gånger i mina händer (Han var liten så det kändes inte så mycket). Jag stannade kvar en stund på min farfars jobb och lekte med Bert och sedan stod jag och kollade om jag hittade några intressanta böcker som jag kunde ta med hem i och med att de skulle kastas i containern annars. Sedan var det dags att cykla hem.

Min cykeltur hem blev inte som jag hade tänkt mig. Jag lade böckerna i cykelkorgen och cyklade iväg, men jag kände ganska snabbt att det var för tungt med böckerna i cykelkorgen och att det inte riktigt gick att styra cykeln på grund av att det blev för tungt med alla böcker. När jag var ca 1km från min farfars jobb så hände det som inte får hända. I och med att det var så tungt med alla böcker i cykelkorgen så svängde cykeln tvärt vid en asfsaltskant och jag flög av och det värsta var att jag visste att det var en lastbil ca 10 m bakom mig, jag förstod att detta kunde ha slutat riktigt illa om lastbilen var ännu närmre. Nu var den inte det som tur var och den hann stanna när den såg att jag flög av och jag hann resa mig i den takt som kändes bra. Jag kom undan lindrig med några skrapsår, men det kunde som sagt ha gått mycket sämre än vad det gjorde.

Nu tänker jag ta kväller och äta lite, sen så är det dags för mig att sova. Hoppas ni haft en bra kanelbullens dag, där ni ätit många kanelbullar.Likes

Comments

God kväll! Hoppas ni har haft en riktigt bra lördag!

Min lördag började med att jag vaknade runt12:00, jag gick upp och åt frukost och sedan vilade jag lite innan det var dags att träna. Jag började dagens träning med att cykla 5km i högt tempo på träningscykel som uppvärmning. När jag hade värmt upp så körde jag 3st styrkeövningar och dessa var: Tricepskick med stång, koncentrationscurl med skivstång och Russian Twist med medicinboll. Idag hade jag lagt upp träningen ganska enkelt så att det blev 4 set och 10 reps av koncentrationscurl och tricepskick och 25 reps av Russian twist. Jag la upp träningen enkelt idag pga av att jag skulle åka bort på eftermiddagen/kvällen för middag hos farmor.

Innan vi åkte till farmor stod det klart att det skulle bli hamburgare till middag och eftersom att jag inte äter hamburgare så åkte vi till affären och köpte ryggbiff innan vi åkte till farmor. Jag fick alltså sitta och smaska på två ryggbiffsbitar medans de andra åt hamburgare, förstå vad orättvist egentligen! Jag klagar dock inte eftersom jag fick en riktigt god middag. När vi hade ätit upp så satt vi bara och pratade och tog det lugnt, innan det var dags för att åka hem.

Nu sitter jag hemma och lyssnar på lite gammaldags musik, vilket är ganska avslappnande ibland enligt mig!

Ta vara på resten av helgen, för snart börjar en ny lång vecka!


Likes

Comments

Känner du smärta eller stelhet/spänningar i nacken? Att ha ont eller vara stel/spänd i nacke är ett vanligt scenario i dagen samhälle och en anledning till att denna smärta eller stelhet/spänningar kommer, är på grund av att vi människor allt som oftast har ganska dålig hållning när vi arbetar och på fritiden. En annan anledning till att man kan bli spänd/stel i nacken är om man dagligen lever ett ganska stressigt liv

När du har smärta eller känner dig stel/spänd i nacken så kan det oftast leda till att du även får en huvudvärk som vägrar att släppa. Man blir ganska så påverkad även fast det inte är det värsta som kan hända och detta säger jag av egen erfarenhet. Jag har sedan 2år tillbaka haft problem som spänningar/stelhet eller smärta i nacken och den uppkommer ofta i samband med att jag har fel hållning eller när jag är stressad. Jag har hittat en lösning för att jag ska bli bra i nacken varje gång detta uppstår och jag tänkte dela med mig av dessa råd till er också, i hopp om att det ska hjälpa er att göra vardagen lite lättare om du har dessa problem.

Tipsen/råden jag har till er är:

- Försök att vara så avspänd som möjligt, även när du är stressad.

- Tänk på vilken hållning du har och om denna är en bra hållning, annars så justerar du bara till en bra hållning.

- De första 2 dagarna till en vecka framåt så kan du massera in nacken med tigerbalsam/liniment etc. Detta gör att du inte längre är lika spänd/stel och smärtan kan även den avta.

Tre övningar som hjälper mig att bli av med smärta/stelhet/spänningar:

Övning 1: Hållning

Utförande: Lyft upp båda axlarna, håll och slappna sedan av. Upprepa ca 5 ggr, flera gånger dagligen. SE BILD


.

Övning 2: Nackträning

Utförande: Lägg dig ned på rygg med böjda ben. Håll in hakan och stabilisera nacken. Tänk dig att du har fyra olika punkter under bakhuvudet och tryck ned en punkt i taget och håll kvar i 1-2min/ punkt. Gör det 2ggr/dag

Övning 3: Nackträning

Utförande: Lägg dig ned på rygg med böjda ben. Tänk dig att du har en axel som går genom huvudet högst upp i nacken. Gör en liten nickrörelse utan att lyfta huvudet från marken. Upprepa ca 10ggre. Utför övningen 2ggr/dag

För övning 2 och 3 så gäller samma bild. SE nedan!


Likes

Comments

Hej och ledsen för dåligt uppdaterade!

Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen på den senaste tiden och det är för att jag har haft fullt upp.... Eller fullt upp har jag inte haft, men jag har känt att jag behövde prioritera lite andra saker. Nu är jag i alla fall tillbaka och lovar er att jag ska försöka uppdatera lite oftare.

Snart tänkte jag ta och tänka på refrängen i och med att klockan är 02:26 i skrivande stund. Imorgon tänkte jag skriva ett inlägg med tips mot smärta och stelhet i nacken, så håll koll!

GODNATT!Likes

Comments

Gårdagen började med att jag vaknade upp runt 11 och var helt slut! Jag orkade inte ens röra min telefon förrän vid klockat ca 14, så jag var osocial ett tag. I alla fall jag var väldigt seg igår men bestämde mig ändå för att åka in till staden, dels för att köpa järntabletter eftersom att jag ständigt är trött och sen så skulle jag kolla när mitt lag Vaksala spelade match. Jag tog med mig Linnea och Katrin till matchen, dock verkade de inte heja på mitt lag..... I alla fall matchen slutade med 5-1 till Gimo och det resultatet tycker jag är orättvist i och med att Vaksala hade spelet större delen av matchen, men gör man inte mål så kan man inte heller vinna. Vi får ta nya tag och komma tillbaka starkare och mer taggade till nästa match.

Efter matchen så åkte vi och handlade lite och sedan var det bara att snabbt ta sig hem för att sedan åka bort igen. Jag åkte till farmor där vi skulle äta middag och det blev lite blandad grillmat+ tillbehör (det var riktigt gott). Dock hamnar man alltid i matkoma när man äter hos farmor för att de har alltid så himla mycket mat, men det är bra! Hellre för mycket mat än för lite.

När vi kom hem från farmor var det bara skynda sig att byta om till träningskläder och sticka iväg och spela fotboll med Linnea och Katrin. Det var lite svårt att träna eftersom det var ganska mörk, men det var ändå kul och all träning ger ju resultat så det spelar ingen roll hur förhållandena är. Det är bara ta sig ut och träna ändå!

Dagen idag började med att jag vaknade upp runt 12:30 och kände mig extremt hängig, så idag har jag bara legat i sängen och tagit det lugnt och hoppas på att jag mår lite bättre imorgon. Om jag mår bättre imorgon så blir det att komma igång med styrketräningen igen efter 4 dagars uppehåll.

Nu ikväll klockan 00:00 ska jag slå på TV:n och heja fram Sverige herrar som möter Nigera i fotboll under de olympiska spelen och därefter ska jag försöka gå och lägga mig.

Hade

Likes

Comments

Dagen började med att jag vaknade upp vid ca 12 och åt frukost, sedan så städade jag rummet lite och fixade innan jag cyklade och hämtade upp Linnea i Björklinge för att sedan cykla hem till mig igen. Väl hemma hos mig så gick vi in i min brors rum och spelade fifa och åt godis. Linnea vann alla matcher som slutade med straffar och jag fick vinna typ en gång, det var riktigt jämna matcher faktiskt. När vi hade spelat klart gick vi upp på mitt rum.

Först låg vi bara i sängen och tog de lugnt medans vi tjatade om att vi var hungriga, men efter en stund så satte vi på TV- serien THE O.C. och kollade på några avsnitt. Det är en riktigt bra och spännande serie faktiskt och jag rekommenderar den varmt till folk som ännu inte har sett den!

Vid klockan 21 så cyklade jag med Linnea hem och där möttes vi upp av hennes syster Katrin. Vi pratade en stund och sedan så visade hon en video som var lite obehaglig att lyssna på faktiskt. Ni kan lyssna på videon nedan!

https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

​​Nu sitter jag bara hemma i min säng i väntan på att OS invigningen ska börja sändas.

HADE​


Likes

Comments

Jag vaknade upp vid 11:30 idag, vilket för många kan anses som ganska sent i och med att man inte hinner göra lika många saker under dagen. Anledningen till att jag gick upp så sent var på grund av att jag var uppe och kollade på OS i natt. Jag kollade när Sverige mötte Colombia, det var en spännande match där Sverige vände underläge till överläge. Dock så gick Sverige tyvärr bara där ifrån med 1poäng, men det är ju bättre än att gå därifrån med 0 poäng i alla fall.

Morgonen började lugnt med att jag drack en kopp te och åt lite frukost och sen så kollade jag lite på ex on the beach. Nu väntar jag på att se vad dagen har att komma med.


Likes

Comments