En spjälsäng i riktigt bra skick, en oanvänd flaska, en vällingbruk samt en babysitter i bra skick med lekmatta för bara 200 kr. Som hittat! Älskar att fynda :D Babysittern kan dessutom vibrera samt kunna ställas i lite olika lägen. Perfekt! :) Sambon får dock bära in sängen, jag orkar inte. Han får sätta ihop den också ;) Nu fattas bara en madrass till spjälsängen samt hämta ett spjälskydd. Täcke, kudde och sängkläder ska jag hämta hos en vän till min svärmor :) Babynest ska min syster sy! :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har ansträngt mig för mycket nu några dagar. Känns i kroppen. Städat burar, städat i huset, jobbat bland annat. Ikväll känner jag av foglossning rejält. Samt fått en nerv i kläm i vänsterarmen. Aj aj säger jag! Blir vila ikväll och se hur jag känner mig imorgon. Hoppas jag får sova inatt också. Tur att jag har min långa kudde :)

Nu hade det varit skönt med ett badkar. Ligga i varmt skönt bad och mjuka upp kroppen. Hade varit underbart haha! Avis på dem som har badkar ibland ;)

Hur tidigt kände ni av foglossning?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Denna jackan har jag beställt från Bonprix. Hoppas att den ska passa :) Fördel med denna jackan är att man kan använda den även efter graviditeten då den går att reglera i storlek vid magen, vilket jag tycker fler borde ta efter! :) Så slipper man köpa ny jacka när graviditeten är över.

Jag valde den svarta jackan då vitt inte passar så bra här ute på landet och med djur och så. Den finns även i grön men föredrar svart. Jag är "svart"människa när det kommer till mig själv haha! :)

Tar 6-10 dagar innan den kommer, men man kan såklart alltid hoppas på snabbare leverans :)

Bonprix tycker jag är bra saker, beställt därifrån många gånger innan. Bra saker till bra priser! :)

Likes

Comments

Varit en bra start på denna veckan! :)
Igår fick sambon positiva besked angående sin arbetsträning bland annat. Vilket var väldigt bra och glädjande nyheter.

Även fått lite jobb inbokat denna veckan och jag mår toppen. Hoppas det fortsätter. Visst, är inte mycket jag mått dåligt eller så under graviditeten *pepparpeppartaiträ* men haft lite med foglossning men ändå varit bra nu några dagar.

Men, städat en hel del idag så kroppen lär väl protestera ikväll. Städade kaninburar igår, det gillade inte kroppen heller. Men saker som måste göras. Får ta lite i taget helt enkelt :D

Bebis är aktiv i magen, idag kände jag en rejäl spark, så tydligt har jag inte känt innan. Jag var inte beredd på det, så hoppade till haha! Känt bubblande som vanligt men sedan kom den. Buse. Längtar till februari när du tittar ut, vi är nyfikna på dig ❤

Hur har er vecka varit än så länge?

Likes

Comments

Hade lättare fika bara. Lite lagom! Var borta hos sambons mamma och firade. Hans morbror som vi inte träffat på länge kom också, vi hämtade honom vid tågstationen idag, lite rolig överraskning! :) Sambons mormor skulle med fyllt år idag, hon skulle fyllt 75 år. Så de åkte bort till graven med nu ikväll. Jag var supertrött efter att varit iväg några timmar så jag valde att köra hem istället. Tur att svärmor bor bara 500 meter ifrån oss.

Nu sitter jag och tar det lugnt. Är sjukt trött. Tar på krafterna. Men, glad att jag fick en lång kudde av mamma igår. Sov toppen natten till idag. Hoppas att det inte var en ren slump :) Lite bökigt att vända sig med dem menmen hellre det än att sova sämre.

Likes

Comments

Grattis på din dag min underbara älskade sambo! ❤ Älskar dig till månen och tillbaka ❤
Och snart är du inte bara en underbar älskad sambo utan en underbar älskad pappa också ❤ Min kärlek till dig går inte att beskriva med ord! ❤

Likes

Comments

Beställde från Zooplus i helgen. Idag kom det och postnord fungerade som de skulle, för en gångs skull! Lantbrevbäraren som levererar hit tutade när han var utanför så vi kunde komma ut och skriva på och sambon fick bära in paketen (de vägde rätt mycket, jag får inte lyfta tungt). Perfekt! Och fick övrig post i handen så slapp bort till brevlådan med. Ena kartongen var dock inte riktigt hel, vilket han med uppmärksammat och han sa det med "hoppas allting är med": Dubbelkollat och kan inte se att något fattas. Att de som levererar paketen till de som ska leverera ut sen inte kan vara lite mer försiktiga! Är väl ändå inte så himla svårt kan man tycka.

För er som inte vet vad Zooplus är, så är det en hemsida med djurtillbehör både till hund, katt, kanin och lite andra smådjur. De har riktigt bra priser och hyfsat snabb leverans. Zooplus.se beställer vi ifrån. Finns även bland annat dansk sida. Allting skickas från Tyskland. Bra när man kan handla bra saker till bra pris! :) Rekommenderas varmt.

Sambeställde med min mamma och lillasyster med samt beställde kattsand till min sambos farfar med så han har hemma till sin katt. Vi hjälper till att fixa sånt så blir det billigare och enklare för honom. Han kör samma som vi: Tigerino. Ni med katt: rekommenderas varmt!

Likes

Comments

Nu har magsjuka/vinterkräksjukasäsongen dragit igång och de tror att det kommer att bli värre än vad de senaste två åren varit. Tänkte ge er lite tips och råd kring detta.

  • Var noga med hygienen! Tvätta noga med tvål och vatten. Handsprit hjälper inte.
  • Om du blivit smittad: Återgå inte till arbete/skola/förskola förrän minst 48 timmar efter sista symtom. Sista symtom är inte alltid diarre och kräkningar utan även till exempel aptit! Detta är superviktigt, för att minska risken för smitta.
  • Undvik att åka hem till någon som haft magsjuka/vinterkräksjuka minst 2 veckor efter att dem blivit helt friska.
  • Om ni haft det hemma: Städa noga! För att minska risken att det sprids vidare.
  • Åk inte och handla förrän dem 48 timmarna gått efter sista symtom. Be andra handla åt dig. Var inte nära/runt andra innan dessa 48 timmar efter sista symtom har gått. Superviktigt!

Många återgår för tidigt till jobb/förskolor/skolor och är en faktor som gör att det sprids vidare. Man är inte duktig bara för att man "orkar"Jobba som sjuk. Det är bara så himla dumt och det gynnar ingen. Man utsätter andra för smittspridning och att bli sjuka. Och håll på dessa 48 timmarna, gärna längre såklart om det går. Men minst 48 timmar efter sista symtom ska man vänta. Vissa sidor säger 24 timmar på vuxna men nej nej minst 48 timmar, vuxna som barn!

Ber er snällt - tänk på detta! Tänk på era medmänniskor och inte på er själva.

Likes

Comments

Denna frågan har jag fått av några. Hur ska det gå ihop med djuren och bebisen?
Jag själv är uppväxt med djur sedan jag föddes och har aldrig varit några problem. Jag är jätteglad och tacksam att jag fick växa upp med djur! Fick lära mig tidigt hur man behandlar djur, att man ska respektera dem osv. Och detta kommer vi lära vårt barn också. Jag vill att vårt barn ska uppleva en bra barndom med djur precis som jag och sambon också fick göra. Uppfatta detta inte fel nu, absolut har man lika bra barndom utan djur, inte så jag menar, utan utgår från mig själv och min barndom, även min sambos, kring djur. Men finns inga rätt eller fel.

Hundarna kommer gå bredvid vagnen eller lösa i skogen. Bebisen kan hänga med på det. Katterna sköter sig bra själva med ut och ingång. Kaninerna har stora ytor, bra hagar och varandra. Chinchillorna är inga problem heller. Nej, ser inga problem. Vi är dessutom två som har hand om djur och barn. Ser bara lösningar, inga problem. Visst problem kan alltid dyka upp, med eller utan barn, men då får man lösa dem efterhand i så fall.

Mina hundar är vana vid barn. Katterna och de andra djuren också. Barnet kommer få lära sig tidigt att visa respekt, hur man behandlar djur mm. Kommer inte tillåta att barnet klänger på djuren, beter sig illa mot dem osv. Såklart, barn är barn, men vårt ansvar som föräldrar att se till att undvika saker och ting som är dåligt både för djuren och barnet.

Det jag tycker är skrämmande är att läsa hur många som gör sig av med till exempel hund när de skaffar barn. Anser att man ska tänka på sånt tidigare! Oftast är det "pga mindre tid", ta barnet och gå ut. Inte svårare än så anser jag. Visst,barn tar mycket tid, men anser ändå att man ska tänka steget längre innan man skaffar barn när man har djur. Att ordna det på något sätt, till exempel hundrastare mm. Men tror många gånger det är lathet eller bristande intresse och använder då barnet som "anledning". Säger inte att det alltid är så men jag tror det oftast är så. Dömer inte - men är mina erfarenheter och gissningar. Sedan finns det alltid undantag - självklart!

Likes

Comments

Idag fick jag en förtidig födelsedagspresent. Jag fyller inte förrän 20 november men fick den redan nu. En rakapparat till hundarna! Många kanske tycker "va? önskar man sig något sånt?" ja är man hundnörd så är man ;) Nu slapp jag köpa en själv. Fick den av mina föräldrar <3 Så var upp till Börjes och köpte den idag. En moser 1400. Min svärmor har en och lånat hennes och varit nöjd. Så idag trimmades Roxy ner, se om jag tar Happy med eller om jag väntar till imorgon. Se vad ryggen säger.

Likes

Comments