Vaknar i smärtor vid 2 på natten. Har alltså sovit ca 3 timmar (även dessa kantrats utav plåga men på något sätt lyckas sammandragningarna hänga ihop i drömmen o på så vis sova sig igenom de).
3.07 gick upp tog en alvedon o duschade i hopp om att de skulle lugna sig. Som vanligt tar alvedonen den absolut värsta toppen på några utav det kraftigaste sammandragningar. Tror att alvedonen e mer för o lugna hjärnan 😂
Så här ligger jag nu...igen! Försöker sova men molvärken gör de snudd på omöjligt.

Försöker hålla mig positiv o tänka att ja kommer vakna qvickt när liten bäbis vill ha mat sen. När han väl väljer o dyka upp. 💚

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vaknade vid 03.00 inatt o kunde sen aldrig riktigt somna om. Hade så sjukt ont i höfterna. Det är i vanliga fall svårt att vrida sig på natten men nu va de helt extremt. Hur jag än låg så smärtade de åt alla håll. Vid 6.30 så gick de inte mer. Jag gick upp alvedon och sen in o la mig i duschen. Där höll ja även på att somna. Obekvämt l sova i badkaret men så skönt me varmt vatten på en öm gravidkropp. Efter de blev de kaffe o nybakta bullar. La mig i soffan och åt bullarna Mem kaffet fick ja inte i mig. Klockan 9 slumrade ja till och vid 9.20 hörde ja flera fötter som tassade på parkettgolvet.

Dagen har mest gått åt till att överleva mellan kraftiga sammandragningar och kassa fogar

Vid 17 kom vi fram till att de är ju Lillemans första dag i skolan imorgon 😍 så jag skyndade till Willys för o köpa frukt. Samtidigt som ja skalade frukt o packade skolväskan så bakade ja kakor till familjen. Herregud lite jobbigt va de. Hur blev han såhär stor? Längtar så rill imorgon men vill ändå på något sätt stanna tiden!

Avslutade med städa Lillemans rum och bada honom innan han hoppade isäng till zooteopolis. Imorgon är han verkligen ingen bäbis längre ❤️💚💙

Nu avslutar vi kvällen med nybakta kakor och lite studs på pilatesbollen😍

Likes

Comments

Kryper isäng utan krav. Ingen klocka som väcker oss och inga måsten. Bara vi och en mysig helg 😍

Bloggen får hänga med om de hinns med! Annars hörs vi på måndag

Kram

Ville först radera denna bilden o ta ny. Ändrade mig o postade ändå. Så här är det att vara gravid. Knappt någonting sitter bra. Veck och obekväma sommar lite överallt. Det är bara o gilla läget o känna sig stolt över vad kroppen kan åstadkomma 😍

Likes

Comments

Somnade klockan 22.30 igår sov till 03.00 inatt låg vaken en timme med sammandragningar o som ande sedan om till 08.00 imorse

Vet inte riktigt när jag senast va så tacksam över en "hel" natts sömn 😍

Likes

Comments

Fram till idag har jag försökt vara positiv. Försökt tänka att alla sammandragningar o förvärkar här hemma är en mindre på förlossningen. I de stora hela har det fungerat väldigt bra. Jag har varit lugn o känt att jag kunnat hantera smärtan l tröttheten på ett någorlunda vettigt sätt.

Efter att ha kämpat sen i måndags morse så känner jag nu att jag börjar ge upp. Bara ja tänker på Alltihopa vill jag gråta. Sovit som max 3 timmar i sträck och knte fått någon sammanhängande vila mer än de. Försöker vila stundvis på dagarna men svårt att komma till ro med förvärkar 😂. Av någon anledning så är ju åxå förvärkarna som mest aktiva på kvällen/natten när jag har ro att vila. Jag vet inte riktigt hur många dagar till jag ska behöva stå ut med detta. Att vara trött o öm är ju intw hälsosamt för någon i min närhet.
Fick erbjudande om "sovdos" men känns som ett jobbigare alternativ att stanna processen för att sen starta om igen. Förvisso hade de varit fantastiskt skönt att få sova en hel natt, eller bara mer än 2-3 timmar. Samtidigt känns de som att jag kommer vara trött hur jag än vänder på detta. Tills idag har ja sagt nej till mediciner men idag har ja börjat överväga de en gnutta. Lillebror värkar ju uppenbarligen ha de bättre än bra där inne och tänker inte ett dugg på mammans bästa.

Någon som har erfarenheter utav sovdos o kan säga bu eller bä!?

Fåe dock vara tacksam åt att alvedon idag fungerat mot min huvudvärk och tagit udden utav topparna 😍

Likes

Comments

Efter 2 dygn i sammandragningar blev de en powerwalk på 1 timme. Lillebror o magen lika galen som innan så de gav helt enkelt inget resultat. Han fick sova under tiden ja rörde mig o sen va ja ännu tröttare 😂
Tur i oturen så va de iallfall väldigt skönt att komma ut o röra på sig. Frisk luft och lite svensk sommar (japp de regnade)

Trött som attan kryper ja nu isäng o hoppas på många timmar sömn efter dagens kraftansträngningar ❤️💙💚

Likes

Comments

Nu börjar de bli jobbigt!
Slanprpoen, eller del utav den gick igår morse!
Sammandragningarna började kl 06.00 imorse efter de har de repeterats ungefär var 10e minut. Håller i sig någonstans mellan 30-60 sekunder. Hoppat över någon så jag fått vila och några gånger knappt hunnit avsluta 1 innan nästa börjat. Behöver jag nämna spänningshuvudvärk?
Jag fick sovit middag mellan 10-12 med undantag för o vakna till i obekvämheten.
Nu på kvällen har även illamåendet tagit till. Halsbrännamedicinen tog inte alls och jag fick tillslut sätta mig upp för o inte spy upp allt ja ätit idag😞
Magen är som en kanonkula o mellan varven så byter de håll o drar från blygdbenet o upp i lungorna istället. Blir snurrig o får hög puls när dessa dyker upp. Får konsentrera mig på andningen för o "komma ur" toppen. Hamnade tillslut i nån form av höftböjande skräddarpostition med pannan lutandes mot sängen för o orka. Fördelen är att ja kunde fälla några tårar i täcket och kväva ljudet från hulkningarna!
Självklart ökade detta trycket neråt men samtidigt känns de bättre o hjälpa till om de nu är de som är på gång!? Hur ja nu ska orka med de efter denna dagen.

Just nu vill jag till stor del bara att sammandragningarna dör ut så jag kan få sova några timmar, äta frukost o bli av med huvudvärken. O andra hållet hoppas jag att de bara lossnar han kommer ut så ja slipper fler falsk alarm med värkar och illamående. Denna lilla killen har skrämt oss fler gånger än storebror gjort under sina 6 levnadsår.

Lillebror snälla kom ut eller sluta bråka! Mamma orkar inte 💙

Likes

Comments

Nu märks det att kroppen börjat ladda upp inför förlossning och nya utmaningar.
Igår röjde vi storebrors rum. Har nästan svårt att ta in att min lilla bäbis börjar skolan på måndag och att han ska bli storebror. Även om ja vetat länge så känns de ändå omöjligt. Hur som... är man så stor att man ska börja skolan och få en brorscha så måste man åxå ha ett ordentligt rum till läxorna.
Ut med alla böbisleksaker och även alla trasiga leksaker och in med ett enormt skrivbord. Nya gardiner och bilmattorna byttes mot Ikeas fusk fårskinnsmatta.

Inatt va en jobbig natt. Delvis för att ja tog i lite väl igår och delvis för de inte längre finns någon ställning som får min kropp att slappna av. Huvudvärken är konstant. Mycket sammandragningar. Samtidigt är ja så tacksam att vi fått så bra ordning på hemmet nu innan liten bäbis dyker upp ❤️

Bilder på rummet! Lampan ska bytas och en ordentlig stol ska fixas 😍

Likes

Comments

Igår var jag o lillebror på en extra koll hos läkaren. (Uppföljning efter förvärkar och sammandragningar). Till råga på allt så rörde han sig knappt från kvällen innan till igår. Efter undersökning åt alla håll så säger läkaren "jaaa, nu e han klar så han är välkommen när han vill". Så fantastisk känsla 😍 hon visade hur han andningsövade och sög på tummen. Tyvärr har jag inte öppnat mig ett smack utan mini ligger inbäddad o har det bättre än bra.

De sista 4 veckorna har jag behövt hålla mig lugn för att vara säker på att lillebror stannat på insidan. Igår släppte den stenen. Nu behöver jag inte sitta stilla eller tänka på vad ja gör varje sekund. Sen ska vi inte ta ut segern i förskott eftersom foglossnkngarna är värre än någonsin innan. Läkaren förklarade att detta förmodligen är sista uppluckringen inför att ett barn ska passare. Kännde bara där o då att jag tar de. Jag tar Alltihopa bara jan mår bra 💙

Så nu kan jag inte annat än att se fram emot att få föda barn. Ja längtar till den mäktiga upplevelsen att då upp sitt barn på magen o bara brista ut i lycka för andra gången!
Trotts att det är lite svårt att greppa så har jag snart 2 prinsar.... kan ni förstå???? 2 st 💙💙

Jag älskar er mer än jag någonsin kommer kunna förklara 💙

Likes

Comments