För strax 5 1/2 år sedan vändes min värld uppochner när jag 20 år gammal blev gravid. Med facit i hand så de absolut bästa som hänt mig men just där o då var det mycket som inte var särskilt lätt.
I över 5 år har han lärt mig att vara den absolut bästa mamman för honom. Han har lärt mig allt om tålamod, gett mig prövningar och gjort mig vuxen. Störst av allt så har han lärt mig älska. Älska i alla lägen. O denna unge är verkligen den största kärleken i (just nu) litet format. På vägen har vi fått hjälpas att att förstå varandra. Idag är han en vältalig lite kille med koll på de mesta. Kan prata 2 språk, räkna till hundra och nästintill kan klockan. Han har blivit en omtänksam ung man som varken tar eller ger skit. Det klassiska "nu är kanske din 5-åring en ängel borta, och ett monster hemma" stämmer inte. Han är verkligen underbar hela tiden. Förstår han inte så vill han förstå.

Så kom den där "perioden" för några veckor sedan när jag som mamma känner mig otillräcklig. Precis samma som innan men han reagera helt annorlunda på allt. I förrgår började han gråta för att strumporna va försmå och han därför inte ville ha på sig just dem. Ibland kommer de frågor som slår mig av banan så ja inte vet hur ja ska lösa det! Mycket handlar om dehär med mamma-pappa-barn (jag o pappan är separerade sen han föddes) en del handlar om döden och mycket om kompisar och hur de blir nu när skolan ska börja.
Sen kommer de vanliga inflikningar om hur han ska bli när han blir pappa och hur han tänker om att han har en familj här med oss och en lika fin familj hos sin pappa. Nån stans där emellan kan han bli ledsen för att han inte själv vet vad han funderar på. Som känslan verkar så är de lite som min PMS. Arg på allt o lite ledsen för ingenting på samma gång. Har sista veckan försökt att inte ge så mycket ultimatum utan att han ska få bestämma själv eftersom att han själv inte riktigt vet vad han vill. Ändå blir de fel o även om allt e rätt så blir han ledsen. Precis som strumporna jag precis nämnde. Varje gång känns de som mitt mammahjärtat går sönder lite extra.

Jag o mannen pratade lite om detta igår kväll och kom fram till att någonting är ju mindre rätt just nu. Inte säkert något är fel men något som pågår i honom lixom. Tankar kring skola kompisar. Dubbla familjer som bildar nya familjer och han åker emellan oss. Dubbel lycka men kanske åxå dubbelt kluven i tankarna.
Så igår när mannen rastade vovven på kvällen o Lilleman hade somnat så googlade jag lite och hittade dehär:

Jag kan inte påstå att jag blev glad över deg jag läste men väldigt lättad. En skön känsla att det han går igenom är en "normal fas" i alla barns liv. Att vi förmodligen gör helt rätt genom att finnas där hela tiden. Hjälpa honom att svara så gott vi kan och bara vara nära.

Jag hoppas att vi snart kan vara ur detta så lilleman slipper vara frustrerad på sig själv. Jag vet att jag inte är otillräcklig men vad gör man när ens ögonsten gråter och han knappt själv kanförklara varför 🌹

Du är de bästa som någonsin hänt mig Lilleman❤️ för dig gör jag allt 🌺
MAMMA ÄLSKAR DIG

Likes

Comments

Min hjärna går på högvarv och jag lyckas inte stänga av alls. Försökt komma till ro hela dagen. Optimalt tillfälle för en powernap i soffan bär hunden är ordinerad vila. Tydligen inte...

Ligger o grubblar på allt ja vill/borde göra. Vika tvätt måla bord städa, tvätta lite till och allt annat. Igentligen är ju inget viktigt alls. Ren tvätt finns. Hunden är rastad matlådor finns och även om det inte är välstädat så är de absolut inte kaos här hemma.

Kunde knappt somna igår kväll utan låg o kollad film till strax efter 01.00 kom inte upp innan 09.00 imorse o sen bara vilat för o ha energi till ikväll men icke.

Nån av er som har tips om man vill komma till ro o vila ordentligt?? Jag är trött så de är inte problemet. Behöver inte ut o springa eller liknade.

Likes

Comments

Så va olyckskorpen framme igen👌🏻
Lilla hunden va ute o lekte på klipporna i Onsala igår med mormor och de 2 grå

Glada o lyckliga i båda storm o bad även om vi tvåbenta tyckte de va en aning blåsigt 😂

Nån stans på vägen blev hon lite blodig om tassen men hon sa inget o sprang som en dåre så vi lät de vara! Väl hemma så va såret torrt från allt badande o vi kunde se att en bit utav hennes klokapsel slitits bort o gjort pulpan synlig.

Mormor kom o plåstrade om och så fort bandaget va på så började hon halta och väl ute så försöker hon skaka av bandaget o sen har hon glömt det.
Troligtvis är hon lite om. Vet ju själv hur de känns när man sliter av en bit utav nageln o naglebädden blottats.

Efter o pratat me veterinären så ska vi hålla de torrt o inte låta henne va på såret. Så länge hon inte har ont utav de är de ingen idé att ta till några större lösningar heller. Hon har såpass mycket klo kvar att de inte är lönt o plåga mer än i onödan. Får vara glad att tog sporren o inte nån utav de tårna hon trampar på dagligen

Så nu är de vila för henne o ja hakar på 😂

Likes

Comments

Jag har länge suktat efter mirelles underbara bord 😍 efter lite flört till pojkvännen så sa han att han kan bygga ett!
Underbara människa 😍

Fler bilder kommer när de är klart ❤️❤️🌺

  • 63 readers

Likes

Comments

Idag har jag cyklar med Electra för första gången. Första biten maxade hon sig själv o kom in i galopp flera gånger. På hemvägen gick de inte riktigt lika fart utan hon höll jämn trav bredvid!
Lite övning på detta så kommer detta bli perfekt

Lite tips:

Dalmatiner blir inte bättre i kopplet för att man cyklar. Snarare åtta gånger snabbare o drar tio gånger mer.

Långt koppel är döden. De blir mer invevande än cyklande

Cykel i rätt storlek är att föredra, en för liten bidrar inte till enkelheten under cykelturen.

Om du inte cyklat med bakbroms sen du va typ 4 år så testa inte det första gången du motionerar din hund på cykel.

En jacka som är förlängd över rumpan gör att du fastnar i cykeln när du försöker hoppa av eftersom dalmatinern drar åt andra hålllet. Fördelen e ju dock att man inte tappar bort cykeln. Här är åxå det långa kopplet en fördel att man kan släppa efter istället för o ramla över hunden. Även för liten cykel kan vara bra här så slipper man ramla så högt 🤣

Sist men inte minst. När man väl får koll på alla momenten o hunden lyssnar på höger/vänster o håller sig på plats o travar i jämt tempo så är de värt alltihop.

Kan tillägga att hon va så trött att hon inte ens orkade tigga vid matbordet till middagen så jag tar det som en bonus

Likes

Comments

Blommor kan vara något utav de mest lyxigaste, prisvärda och lättaste tipset för att förändra hemma. Det sprider både doftbomber värme o tillför verkligen den där hemma känslan.

Min absoluta favorit är vita rosor och eucalyptus men jag kan inte undvika att älska färgerna på alla blommor som finns🌺🌸

Titta o njut🌺🌺🌸🌹

Likes

Comments

Idag känns de som ja sprungit 10 mil! Sprungit som en galning men faktiskt hunnit mer än ja någonsin kunnat föreställa mig 😂
Städar hundburen i bilen
Promenerat hunden
Promenerat cykeln tillsammans med hunden eftersom det va hål i slangen (vilket ja givetvis upptäckte efter 1,5 km när ja promenerat för i pumpa däcket) bara att promenera hemåt
Handlat
Gjort taccos
Bakat ananaspaj
Diskat
Städat kattlådan
Diskat och dödat alla bakterier i djurens matskålar
Kört 1 tvätt
Jag kan fortsätta en stund till men skulle troligtvis trötta ut er 😂

Nu är det dax att krypa ner i sängen för imorgon är det jobb och tvättstugan

Nattis tro 😍

Likes

Comments

Näst intill aldrig varit en "frukostmänniska". Numer vill jag nästan krypa isäng för att få gå upp o äta frukost igen. Det hela blir ännu mer uppskattat när Lilleman är hemma o delar dessa stunder.

Som vanligt så väljer han hundra saker mer än han faktiskt äter men vad gör de. Jag kan ju äta det åxå :P

Vad äter ni till frukost?

Likes

Comments