Header

Hejsaan

Vet att jag inte bloggat på hur länge som helst men jag har typ inte orkat...
Har haft fullt upp med skolan, kompisar och stallet.

Allt går framåt med Lolita, som är min medryttarhäst. Världens underbaraste (sötaste) D ponny! Nu har vi lärt känna varandra lite bättre och för varje gång jag rider henne blir jag säkrare. Hon har en sån sjukt stor galopp så jag måste dock lära mig att sitta ner i galoppen men det kommer. Med lite träning är det inga problem.
När vädret tillåter hade jag tänkt börja träna lite mer hoppning med henne.
Hade henne på en hoppträning som inte gick så jätte bra eftersom jag var väldigt osäker. Det var precis när jag börjat rida henne. Hittills har jag hoppat några enstaka hinder i skogen och några skutt på banan. Men nu ska jag börja träna och hoppas på att kanske kunna vara med på någon p&j med henne.
Hon är ju väldigt duktig på att hoppa och hon tycker om det. Problemet är att jag är lite osäker och hon är väldigt stark.

I tisdags red jag i skogen. Det var ganska fint väder och Lollo skötte sig perfekt!
Vi tog några skutt över ett litet hinder som fanns i skogen. Vi klättrade i små backar också. Det tyckte hon var väldigt roligt, det tyckte vi båda. Sen blev det några härliga galoppsträckor över små stockar och så avslutade vi med lite dressyr på banan.
Hon bestämde sig för att bocka när allt gick som bäst och sen prövade vi att stå på 2 ben istället för 4. Det gjorde mig lite osäker och därför blev det ett avslut på banan istället.

Efter att jag ridit Lollo och släppt ut henne i hagen, åkte jag till ridskolan. Jag hade hopplektion på bästa Benny och det gick huuur bra som helst! Han är världens bästa C ponny. Haha, och såklart världens sötaste.

Jag går grönt kort kurs nu så att jag kan börja tävla och det är faktist mer roligt än svårt.

Det har hänt rätt mycket utanför stallet också men det är inget jag vill skriva ut. Kanske i ett annat inlägg längre fram.

Just nu är det bara stallet som gäller för mig.
Träna, träna, träna. Mycket kärlek också såklart. Lollo blir nästan arg på mig efter passen då jag står och gosar med henne. Hon vill hellre ut i hagen och äta. Haha mat betyder allt för henne.
Dock skulle ju inget av detta kunnat gå och det inte vore för hennes fantastiska ägare. Är så sjukt tacksam att det inte ens går att beskriva!

Hoppas alla har det bra!
🐴

Har såklart också tillbringat en hel del tid ihop med min anka. Världens absolut bästa kompis❤️

Elsa och Agnes har jag inte träffat lika ofta men vi skriver typ hela tiden och dom är också världens absolut bästa kompisar!

Älskar er Alva, Agnes och Elsa
❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag kom inte på någon rubrik...
Idag är det sista dagen på jullovet. Det har gått så himla fort! Jag önskar vi hade några veckor till för jag har haft det bästa lovet hittills. Jag har ridit jätte mycket på den finaste ponnyn i hela världen och jag har varit jätte mycket med Alva (Ankan). Vi har haft sjukt roligt och hon är verkligen den bästa vän man kan ha.
Jag är inte så jätte taggad på att skolan ska börja imorgon och vill helst få feber eller något sånt så att jag slipper. Men jag får tänka på alla vänner istället. Jag hoppas iallafall på att det blir en mjukstart, för min hjärna är nog fortfarande på semester och jag tror inte att den kommer tillbaka på ett tag.
Ny termin och nya tag.
Jag tänker lägga mobilen åt sidan och fokusera på skolan och ridningen.
Kommer inte tänka på något annat. Kommer inte bry mig om någon som skriver elaka saker eller något. Kommer ignorera alla som får mig att må dåligt, eller på något sätt stör mig från att lägga fokus på skolan.

Hoppas alla haft ett underbart jullov!

Likes

Comments

Om ca 3 timmar är 2015 slut...
Jag vet inte vad jag ska tycka.
2015 har varit
HEMSKT.
Jag hade en jävla massa mål med 2015... Jag har lyckats med 2. Jag är så sjukt besviken på mig själv som inte nått upp till alla mål.

Josh såldes. Jag trodde att min värld skulle rasa. Jag grät i flera veckor. Jag trodde att jag aldrig skulle klara av att se honom igen. Men 2 månader senare, dagen innan jag fyllde 12, träffade jag honom. Då var han bara en helt vanlig häst. En häst som betytt väldigt mycket men jag vet att jag kommer hitta den rätta snart. Om jag inte redan gjort det...
Det var faktist bra att den andra tjejen köpta honom. Han var på gränsen till för liten och jag vill nog egentligen ha en ponny med lite
fart.

Det har jag ju faktist nu. Nu har jag hittat världens finaste ponny.
Jag ska inte köpa den.
Denna ponnyn är underbar att rida på! Hon är ett 15 (om 3 timmar 16) årigt new forest sto. Hon är 1.44 cm i mkh och så otroligt söt!
Hon hoppar sjukt bra. Dock blir hon ganska het...
På vår första hoppträning var hon så pigg så att när jag höll emot lite för mycket så ställde hon sig. Men med lite träning så blir det jätte bra. Dressyren är hon bara bäst på. När vi lärt känna varandra lite bättre kommer vi bli ett strålande team.
Jag äger inte ponnyn, men jag får rida och träna med den. Tack så jätte mycket
❤️

Slutet på 5:an var ett rent helvete. Jag orkar inte ens tänka på det. Men tack vare en speciell person, så klarade jag det
❤️

Jag är jätte glad över att jag bytt skola nu. Helt klart bästa klassen. För att inte tala om lärarna. Nu kan jag verkligen koncentrera mig och fokusera på lektionerna. Lärarna förklarar alltid så att jag förstår och det är lätt att arbeta ihop med vem som helst i klassen. Det är inte några bråk och alla är kompisar med alla. Nu menar jag inte att alla är med varandra men alla respekterar varandra.
Tack så jätte mycket för att ni varit så snälla mot mig trots att jag varit rätt hemsk en viss tid
❤️

Jag har inga nyårslöften i år. Jag tänker inte ha några mål. Jag har iallafall bestämt mig för att inte vara ute på alla sociala medier då det är en stor del i varför jag mått så dåligt under året. Jag ska satsa mer på ridningen. Jag tänker se framåt. Glömma allt som får mig att må dåligt. Jag ska bli en bättre person. Jag ska ta hand om mig själv och mina vänner på ett bättre sätt.

Med tanke på mina vänner...
Jag kan inte fatta det egentligen. Från att knappt ha några vänner alls till att ha jätte många. Jag gillar alla i min nya klass. Alla är verkligen jätte snälla. Jag är med vissa mer än andra men det har nog lite med intressen att göra.

De jag är med...
Dom funnits där för mig när jag inte orkar längre. Dom har stöttat mig och sagt åt mig att strunta i det. Vissa har sagt ifrån till de som hållit på mot mig ett bra tag.

Alva och Thilde (ankan och skrattmåsen)
Ni 2 är mina alldra bästa vänner. Jag älskar er mer än något annat! Ni betyder allt för mig. Utan er är jag inte hel. Jag skulle kunna skriva en lång bok men det finns inga ord. Alva, tack för alla 2 timmars samtal du haft med mig när jag varit deppig. Thilde, tack för att du alltid får mig att skratta när jag egentligen inte ens orkar le.
Tack för att ni är dom 2 allra bästa vänner man kan ha
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Gott nytt år!!!
❤️

(Vet att det finns felstavningar men struntsamma)

Likes

Comments

Idag är det ÄNTLIGEN julafton!
Jag fick en lång laddare och ett mörkblått mobilskal av mamma och pappa. Sen fick jag ju en ny mobil i slutet på November. Det var en tidig julklapp eftersom min gamla gav upp efter att ha åkt nerför vasaskolans stentrappor... Av Hanna fick jag en jätte fin och gosig halsduk.
Av mig fick mamma ett halsband, pappa fick godis (hade ingen aning om vad han ville ha) och Hanna fick en mörkblå crop top.
Mamma hade även köpt biljetter till mamma Mia party den 27/2-16... HON ÄR JU BARA BÄST!

Idag ska jag fira med min morbror och hans familj. Morfar kommer om en stund, mormor kommer sen och det gör även farmor och farfar.

Det kommer bli en väldigt bra jul känns det som. Även fast jag är så hes att jag inte kan sjunga...

Hoppas alla får en strålande julafton med familjen
❤️

GOD JUL
🎅🏻

Likes

Comments

Hejsan!
Till att börja med vill jag tacka allt underbart stöd jag får just nu! Jag är otroligt tacksam och hoppas verkligen alla förstår det.
Denna veckan har varit väldigt blandad. Den har varit hemsk men samtidigt jätte bra. Vi har haft muntliga delen i engelska och matte (nationella prov) och det har gått ganska bra. Nästa vecka ska vi ha det i svenskan och jag ser fram emot det.
Jag hade bästa lilla Ben i Tisdags på ridningen. Vi hade markarbete och då var han väldigt duktig. Jag är helt förälskad i honom eftersom han är bäst i allt och sjukt söt.
Igår hade vi i åk 6 disco. Det var sjukt roligt! Har inte gått i klassen mer än 3 eller 4 månader men jag kan redan säga att det är världens bästa klass! Det är ju 6A och 6B men vi jobbar mycket ihop och alla är med varandra så egentligen är vi som en ända klass. Den ända skillnaden är att A är i ett klassrum och B är i det bredvid. Hur som helst var discot otroligt och jag längtar tills på måndag.
Jag har aldrig längtat till skolan på helger eller lov. Men nu gör jag det.
Världens bästa skola. Världens bästa lärare. Världens bästa kompisar!
❤️


Hoppas alla haft en bra vecka!

Likes

Comments

Hejsan!
Tänkte bara skriva vad jag heter på sociala medier. De andra kontona i mitt namn är isåfall inte äkta och då får ni gärna kontakta mig
😊

Instagram: @fribergalice03 (@fribergalice03privat för er som känner mig)

Snapchat: alicelovejosh

Kik: alicelovejosh

Facebook: Alice Friberg
(accepterar bara de jag känner men det går bra att skicka ett meddelande via messenger)

Jag har bara de sociala medierna och det är mina användarnamn som sagt. Jag blockar alla som kommenterar eller skickar onödiga saker!

Hoppas alla haft en jätte bra dag!
❤️

Likes

Comments

Tänkte berätta hur det hela ligger till för alla som undrar.


Många skriver att jag är bortskämd och att jag bara ljuger när jag säger att jag mår dåligt. De skriver att jag har ett perfekt liv och att jag bara söker uppmärksamhet. Så är det inte.
Ingen har egentligen något med detta att göra. Men nu är jag så j*vla trött på det.
Jag har haft det ganska jobbigt av olika anledningar jag inte vill gå in på. Men det är det som får mig att må dåligt.
En tjej skrev "varför mår du dåligt? Du har ju häst, pool, pojkvän, vänner och en familj som bryr sig."
Okej, jag kanske har det och det är jag riktigt tacksam över. Jag har ingen egen häst ÄN men det kommer i ett annat inlägg senare.
Jag älskar mina vänner, min familj och har den bästa killen man kan önska sig. Men det är saker som hänt innan som trycker ner mig. Jag kan bara inte släppa taget och gå vidare. Jag söker ingen som helst uppmärksamhet. Jag kan inte ta hur mycket skit som helst. Det går inte. Jag vet ju att jag måste jobba på att glömma det som hänt och se framåt istället. Men det är ju mer eller mindre omöjligt när det händer nya tråkiga saker HELA TIDEN!
Hur svårt kan det vara att bara knipa igen?
Självklart har alla rätt till sin åsikt, men behöver man verkligen säga den/skriva den?
Nej, det behöver man inte.
Ni som har problem med mig kan ju alltid ta och prata med mig öga mot öga. För jag VET att mer än hälften som håller på och skriver en massa skit ALDRIG skulle VÅGA säga det ÖGA MOT ÖGA till mig. Det är så otroligt fegt.
Jag är en ganska öppet person och jag står för vem jag är och vad jag gör. Men det ger er inte rätten att bete er som ni vill. För jag har ju lika mycket känslor som vem som helst bara att jag inte visar dom.
Jag ÄR tacksam för det jag har!
Jag menar absolut inte alla. Det är väldigt många som stöttar mig och det är verkligen jätte gulligt av er
😘Nästa inlägg kommer någon gång nästa vecka
❤️

Den pigga lilla skäcken är en ny lite stjärna vid namn Bella Ben! Helt otrolig och sjukt söt😍

Sen är det några bilder på 2 av mina absolut bästa kompisar! Vi har dock inte lär oss att ta några seriösa bilder men det får duga ändå😂❤️

Likes

Comments

Hej!
Jag vet att jag inte bloggat på länge. Har inte så mycket tid till det längre.

Idag fyller jag 12. Jag har haft en underbar dag i skolan och med kompisar.

Idag var det 2 månader sedan Josh såldes... Jag träffade honom igår och han har blivit som en helt annan häst! Men jag har faktist gått vidare och tänker inte lika mycket på honom!
❤️

Hoppas alla haft en lika bra dag som jag haft!
💗

Likes

Comments

I måndags va det en månad sen Josh blev såld. Jag tänker på honom hela tiden och trodde aldrig jag skulle sakna honom så mycket. Jag trodde aldrig att det skulle bli så svårt att glömma honom. Jag visste inte att en häst kunde betyda så mycket får någon. Inte förens nu. Den 3/8-15 var den värsta dagen i hela mitt liv. Jag försöker glömma honom, men det är omöjligt. Jag tänker på stunden mina föräldrar gick med på att köpa honom, på stunden jag fick reda på att han va såld, på sista ridpasset på honom, när jag stod och grät med armarna runt hans hals i flera timmar och aldrig ville släppa. Jag minns de sista orden jag sa till dig... "Jag älskar dig och kommer alltid att göra." Tack för de 2 bästa åren i hela mitt liv! Du betyder allt för mig och du kommer alltid att göra! Jag gråter varje kväll. Men jag jan inte sitta och deppa över en häst i hela mitt liv. Josh kommer alltid att finnas i mitt hjärta och du kommer alltid att va nr 1 för mig.
Vi hann med några träningstävlingar, 3 KM och en P&J utanför kulis
❤️❤️❤️

Likes

Comments

Igår hade jag hopplektion på lilla Flicka. Hon va så sjukt duktig!! Hon vägrade inte en ända gång!
Idag kom ju träningsvärken... Och just idag skulle vi ut och gå i skogen istället för att ha NO'n i klassrummet. Vi va ute i typ 3-4 timmar tror jag. Är inte helt säker. Hur som helst kan jag knappt gå nu och jag vill inte känna mina ben imorgon. Sen hade hi lunch och efter det idrott (
👌🏻) Men det va faktist rätt kul😴😄

Hoppas alla haft en rolig dag!❤️

Likes

Comments