View tracker

Många frågar mig hur jag orkar laga mat osv när jag är ledig ifrån köket, men hur kan man kalla sig kock om man inte brinner för att laga mat? Känslan att se köttet vara helt perfekt eller att alla smaker sitter perfekt i en så pass enkel sallad? Se sina gäster/vänner eller familj bara le när dom smakar det man lagar?
Go big or go home, något som en kökschef sa till mig och det sitter inprintat i huvudet, satsa högt och bara laga mat, ge all kärlek i det du lagar så blir det alltid bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 5 readers

Likes

Comments

View tracker

Grunden tlll alla bra såser sitter i en bra fond, inte massa pulver och andra fonder man kan köpa.
Dagen i ära vart det en underbar köttfond till bl.a. Höstmenyn som släpps nästa vecka.

  • 7 readers

Likes

Comments

View tracker

Kort och gott så startades denna blogg mest som en dagbok, men kommer även erbjuda en inblick i livet som kock på Hälsinglands bästa restaurang mm.

Pluggade tlll kock via yrkesakademin i Söderhamn, redan efter halva skolgången så började jag jobba deltid på o'learys i Hudiksvall, man kan prata mycket skit och den restaurangen men jag lärde mig mycket och utvecklades snabbt inom branchen.
Efter 8 månader där så bestämde jag mig att ta nästa kliv och fick ett jobb i franska alperna via hotellkedjan Langley, valde efter dom månadens att följa med och även göra en sommarsäsong på soliga ön Corsika, efter ca 2 månader där så fick jag ett mail och krögaren Pär Johansson som driver bl.a. Växbo krog som tex är den enda restaurangen i Hälsingland som är med i white guide, tog inte mycket tid för mig att ta det erbjudandet och åka hem tlll Sverige igen, och där står jag idag.
Det har varit en hektisk sommar med mycket jobb och slit, men nu vet jag vad som krävs för att kalla sig kock i dagens samhälle.

Stay tuned.

  • 11 readers

Likes

Comments