​Oj det var längesedan man var inne och delade med sig av sina äventyr osv nu. 

Kan börja med att säga att jag varit på 2 st stjärnkrogar och jobbat, en i oslo samt hos självaste Mathias Dahlgren i Stockholm, har även tagit på mig kvällsansvarsroll på Bergskrogen i Järsvö som jag delar med en av de andra kockarna jag jobbar med, vilket är ett rätt tuff uppgift just nu för vi kommer byta koncept på kvällen helt nu efter julborden är avverkade.

Just nu är det full fart med julbord på Växbokrog men är även uppe i järvsö och kör luncher samt mina lediga dagar där så mitt schema är rätt fullt som vanligt, igår var min första helt lediga dag på 14 dagar.

Middag med vänner och kollegor

Som sagt, igår var min första lediga dag på 14 dagar så den kvällen spenderades med mycket matlagning och självklart några glas passande vin till. 

Det blev en 2 rätters som jag personligen tyckte vart helt okej fast jag kanske smakade vinet lite för mycket innan jag hällde ner det i såsen mm. 

Till förrätt vart det en tonfiskstatar med en sallad som bestod av bl.a Äpple,Mango,Jalapeno avokado, somt rödlök.. Tataren smaksatte jag med olivolja, limesaft, salt., peppar och koriander, avslutningsvis rev jag lite pepparrot över hela tallriken och garnerade med dill och krasse.

Till varmrätt serverade jag då en skaldjurspasta med regnbåge, Det första man ska tänka på när man gör en god pasta är självklart pastan, jag köper alltid färsk pasta när jag inte gör den själv, men såsen! seriöst utan en god sås så kan man lika gärna ge det till hundarna. Jag kokade en musselbuljong med blandade rotfrukter samt hummerskal. sen självklart ska det vara vin och timjan i enl mig iaf !  låt reducera till man får en bra smak och tillsätt grädde, Done! sen är det bara att slänga i, i mitt fall, blåmusslor, räkor, hummer, Steka fisken och slänga ihop allt till en fin pasta, jag hade även forellrom samt så gjorde jag ett chips av skinnet på regnbågen, så är det bara lite ganering och servering kvar !

Jag tror iaf mina kollegor som även är väldigt nära vänner var nöjda med middagen!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Många frågar mig hur jag orkar laga mat osv när jag är ledig ifrån köket, men hur kan man kalla sig kock om man inte brinner för att laga mat? Känslan att se köttet vara helt perfekt eller att alla smaker sitter perfekt i en så pass enkel sallad? Se sina gäster/vänner eller familj bara le när dom smakar det man lagar?
Go big or go home, något som en kökschef sa till mig och det sitter inprintat i huvudet, satsa högt och bara laga mat, ge all kärlek i det du lagar så blir det alltid bra!

Likes

Comments

Grunden tlll alla bra såser sitter i en bra fond, inte massa pulver och andra fonder man kan köpa.
Dagen i ära vart det en underbar köttfond till bl.a. Höstmenyn som släpps nästa vecka.

Likes

Comments

Kort och gott så startades denna blogg mest som en dagbok, men kommer även erbjuda en inblick i livet som kock på Hälsinglands bästa restaurang mm.

Pluggade tlll kock via yrkesakademin i Söderhamn, redan efter halva skolgången så började jag jobba deltid på o'learys i Hudiksvall, man kan prata mycket skit och den restaurangen men jag lärde mig mycket och utvecklades snabbt inom branchen.
Efter 8 månader där så bestämde jag mig att ta nästa kliv och fick ett jobb i franska alperna via hotellkedjan Langley, valde efter dom månadens att följa med och även göra en sommarsäsong på soliga ön Corsika, efter ca 2 månader där så fick jag ett mail och krögaren Pär Johansson som driver bl.a. Växbo krog som tex är den enda restaurangen i Hälsingland som är med i white guide, tog inte mycket tid för mig att ta det erbjudandet och åka hem tlll Sverige igen, och där står jag idag.
Det har varit en hektisk sommar med mycket jobb och slit, men nu vet jag vad som krävs för att kalla sig kock i dagens samhälle.

Stay tuned.

Likes

Comments