Header

(Reklame - Invitation)

For lidt over en uge siden tog jeg min kære kæreste under armen og tog en tur i Odense Symfoniorkester. De havde skrevet og spurgt om vi ikke havde lyst til at komme ind og se 'Elskovsdrikken', som er en italiensk opera. Jeg elsker at lave ting af kulturel karakter, hvor min kæreste er lidt mere afvisende omkring sådanne ting. Så det er ikke så tit vi gør sådan noget sammen. Jeg elsker at gå i teater, på udstillinger eller opleve andre spændende kulturelle ting. Men det er ikke altid så spændende at gøre det alene, så det er ikke så meget jeg kommer afsted. Men denne gang var han rigtig sød at sige ja til at tage med.

Vi var ikke alene afsted. Vi var så heldige at Sara og hendes kæreste A også var inviteret. Det var første gang for de tre andre, at de skulle opleve en opera. Jeg har selv en gang tidligere, for mange år siden, været i Operahuset og se Matador med min far. Men det er efterhånden så mange år siden at det er svært at huske. Det er virkelig en helt anden oplevelse end andre kulturelle oplevelser jeg har prøvet. Jeg havde ikke forventet at denne Opera ville være så moderne med indkøbscentre, smartphones og selfies mit i sangene. Og så kan Symfoniorkestret altså noget helt særligt! Jeg blev blæst bagover af hvor dygtige de var.

Vi gik derfra og havde haft en virkelig god oplevelse. På vej hjem snakkende vi om at det nok ikke var sidste gang vi skulle prøve kræfter med opera. Vi kunne begge godt tænke os at komme ind og se noget mere klassisk, med musik som man kender. Hvis jeg ikke skulle på arbejde i weekenden, så havde vi snuppet et par billetter til den koncert der er i forbindelse med Harry Potter festivalen (find billetter her). Jeg tror den forestilling er helt vildt fantastisk og magisk.

Hvis du har fået lyst til en tur i Odense Symfoniorkester så husk, at der er 50% rabat på den normale billetpris for studerende og unge under 26 år.

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Der er rigtig mange som har efterårsferie i denne uge, det gælder dog ikke 100% mig. Jeg har både noget arbejde, lidt studierelaterede og praktik. Men en eller anden form for efterårsferie skal jeg holde. Her kommer nogle af mine bud på hvad man kunne bruge sin efterårsferie på.

Harry Potter festival 19.-21. oktober

Hvis man har børn eller bare elsker Harry Potter’s univers, så vil festivalen helt sikkert være noget. Jeg har ikke selv været med til festivalen før, men i år har jeg været med til at stå for nogle af aktiviteterne og jeg glæder helt vildt. Der er virkelig mange sjove ting man kan opleve i år, og det er ikke noget som koster det vilde. De fleste steder er det ingen gang vores valuta der bruges, men en helt anden, som man kan veksle i Gringots filialerne rundt om i Odense. Se hele programmet her.

Læse en masse bøger

Det kan nok ikke komme bag på nogle af jeg gerne ville bruge min ferie på at læse en masse bøger. Jeg slapper allermest af når jeg sidder og læser. Jeg får også brugt en del af min tid på at få læst, men der er desværre også en del faglitteratur som skal læses. Hvilket er knap så spændende. Se hvilke bøger jeg læser denne måned her .

Gå tur

Selv om det blæser en del disse dage, så titter solen også frem. Det er faktisk et ret lækkert vejr at gå nogle ture i. Jeg håber at jeg kan lokke min kæreste med ud på en lille tur en af dagene. Det er også en god undskyldning for at gå hjem og få varm kakao bagefter ;)

Remembering Sam Shaw - udstilling

Jeg vil rigtig gerne ind og se Sam Shaw udstillingen på Brandts. Her er nogle af den berømte fotograf Sam Shaws, ikoniske fotografier udstillet. Jeg er sikker på at det virkelig er en oplevelse værd.

Men vigtigst af alt skal jeg have slappet af, så jeg er klar til den næste omgang på uni. Jeg synes godt nok at 5. semester er krævende. Ser frem til at jeg skal skrive bachelorprojekt så jeg kan blive færdig. Det bliver en hel befrielse.

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Likes

Comments

Denne måned er der lige som et tema. Det er ikke bevidst men jeg har valgt to bøger, som har omdrejningspunkt i mellemøsten. Under en strålende sol, har jeg haft liggende en del år efterhånden. Jeg fik den i afstedsgave da jeg flyttede fra Svendborg efter gymnasiet. Jeg har en gang forsøgt at læse den, men måtte stoppe da den simpelthen blev for voldsom for mig. Nu giver jeg den et skud igen og håber at jeg er lidt mere hårdhudet. Bagsideteksten lyder som følger:

"Mariams lod i livet er lige fra begyndelsen tungt at bære. Som barn af tjenestepigen Nana og husets rige herre er hun en uønsket datter, der forbitrer sin mors liv, og i femten år lever de to så godt som isolerede fra samfundet. Mullah Faizullah kommer ganske vist ofte op til dem på bjerget, og han bliver Mariams ven og beskytter, og Jilal, hendes far, besøger hende hver torsdag. Men mener han det, når han siger, at han elsker hende? Det er en prøve, han skal bestå, den dag Mariam fylder femten år.
Sammenlignet med Mariam er Laila født på livets solside. Ganske vist lægger hendes mor sig ofte med depressioner over, at hendes to sønner slås i Afghanistans bjerge mod russerne, men den højtelskede far er hendes støtte, og Tariq, Lailas bedste ven, er altid ved hendes side. En dag rykker krigen imidlertid ned fra bjergene og ind i Kabul, og mortergranater begynder at regne fra himlen.
Den midaldrende Mariam og teenagepigen Laila har intet tilfælles, men det får de - ikke mindst da Taliban vinder krigen og tager magten i landet. Talibanernes ekstreme kvindefjendskhed skaber de særeste alliancer, og den fattige og undertrykte Mariam og den kvikke og intelligente Laila er nødt til at arbejde sammen for at overleve
"

Du må ikke græde - for så mister du blod, fik jeg øjnene op for da jeg lyttede til en podcast for nylig. Jeg tror den er både spændende og utrolig skræmmende eftersom det er virkelig hendelser der beskrives i bogen. Bagsideteksten lyder som følger:

"Krigen i Syrien er en af vor tids største menneskelige katastrofer. Den er grum og gruopvækkende. Og vi er alle dens modvillige vidner.
I 'Du må ikke græde - for så mister du blod' tager danske Nagieb Khaja os med på en dramatisk rejse ind i denne på en gang komplekse og såre simple skueplads for menneskelig dårskab og heltemod. I skyggen af et giftigt magtspil mellem storpolitiske kræfter som Rusland, USA og flere lande i Mellemøsten krydser han igen og igen grænsen til Syrien og formår at skabe kontakt med mennesker, som dagligt er berørt af borgerkrigen; fra al-Qaeda-ledere og freelance-jihadister til muslimske nødhjælpsarbejdere og vestlige krigere. Med åbne sanser og en afvæbnende ærlighed vækker Nagieb tillid og fortrolighed i et land, hvor enhver tiltro til menneskeheden for længst synes ophørt
"

Hvilke bøger læser du i øjeblikket?

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Likes

Comments

Sponsoreret af Wilfa og Årstiderne

Som jeg lovede i en af mine stories på Instagram, kommer her opskriften på en Piña Colada blend. Eller det ved jeg ikke om den hedder, men den smager i hvert fald sådan. For noget tid siden modtog jeg en blend-selv kasse fra Årstiderne i gave. Sammen med blend-selv kassen var der selvfølgelig også nogle opskrifter. Det er den ene af de opskrifter som jeg vil dele med jer her.

Opskrift til to store glas

Ingredienser:

  • 1 ds kokosmælk (160 ml)
  • 300 g ananas (uden skræl) - svare til en mindre ananas
  • 1 lime (skallen revet, saften presset)
  • 35 g dadler (ca. 5 stk)
  • 300 g gulerødder (uden skræl)
  • 3-4 dl vand
  • 3 isterninger

Ingredienserne kommes i blenderen og blendes til det er en lind masse som er lige til at drikke. Hvis den ikke bliver så flydende som ønsket, tilføj lidt mere vand.

Da jeg var til arrangement med Wilfa og Årstiderne, fik jeg en gave med hjem. Alle deltagerne fik en Wilfa Power Crush. Det er en meget kraftfuld blender med 1600 watt og 33.00 omdrejninger i minuttet, og med en kande som tåler temperaturer op til 95 grader. Det er den vildeste blender jeg nogensinde har haft, den kan virkelig blende alt. Men jeg er ikke den eneste som er helt vildt glad for den. Kæresten som virkelig elsker køkkenudstyr, var ovenud lykkelig da jeg kom hjem med den her basse. Han har brugt den flere gange om ugen siden, og til alt muligt. Den ene dag lavede han også vaffel dej i den, fordi det var lige det nemmeste mente han. Jeg har ham lidt mistænkt for at, det bare var en undskyldning for at bruge den.

Weekenden står på familievisit og fødselsdag. Dejlig stille og roligt, oven på endnu en uge med fuld fart på. Jeg er desværre ikke 100% på toppen i øjeblikket, jeg tror desværre jeg er ved at rende ind i en gang influenza. Det er jo typisk når vi når efterårsferien! Men jeg har nu ikke rigtig så meget ferie, der er både arbejde, praktik og studiet. Så alt er næsten som det plejer.

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Likes

Comments

Instagram@frejjack