Header

Nyt indlæg

anbefaling, Inspiration, Mad

Jeg tror ikke jeg er den eneste der glæder mig helt vildt til at vi får et street food marked i Odense. Storms pakhus som bliver Odenses første street food marked, åbner 1. september. Men allerede nu kan man komme forbi og opleve nogle af bodernes lækkerier. Her op til åbningen har de forskellige tilbud som, to drinks for ens pris eller gratis øl. Det er dog langt fra alle boder der har åbent endnu. Vi var dernede forbi den ene dag og fik mojito og Phad thai. Maden er lækker men dog ikke helt efter den opskrift, som vi selv ville have foretrækket, men dog alligevel utrolig smagfuld. Samtidig er der en virkelig hyggelig stemning dernede, så det kan virkelig anbefales at stikke hovedet forbi.

Jeg har læst mange som er lidt utilfredse med priserne. Hvis man tager i betragtning hvad det koster i København og Århus, vil jeg sige det er samme priser. Men Odense er nok ikke helt så vandt til det prisniveau. Vi gav 75 kr for 2 mojitos, da der var 2 for 1 og 100 kr for en Phad thai hver. Så må man selv vurdere hvad man synes, vi var i hvert fald både glade og mætte da vi gik derfra. Det skal dog også siges at, vi var der om aftenen, nogle boder har forskellige priser for middag og aften. Så du kan f.eks. få en Phad thai for 65 kr til frokost i stedet for 100 kr.

Følg med på Storms pakhus' facebookside.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Bøger, anbefaling

Jeg skrev tilbage i juni om hvilke bøger der stod på min sommerlæseliste, på listen var blandt andet "Den hemmelige historie om Twin Peaks". Bogen går som sagt bagom serien Twin Peaks, men på en lidt uventede måde. Bogen er bygget op af gamle dokumenter, som er fundet i et gammelt drossin. Det virker meget autentisk, med overstregninger, hemmeligstempling og kaffepletter. Jeg synes faktisk det er en ret cool måde at bygge det op på, men nogle steder synes jeg det er forstyrrende for læseoplevelsen.

Jeg må indrømme at jeg havde lidt svært ved at komme i gang med bogen, fordi at nogle af de første dokumenter som bogen indeholder, er nogle sider fra en dagbog, med en meget svært læselig håndskrift. Og jeg kunne heller ikke helt forstå meningen med bogen, og hvorfor man fik de oplysninger. Men efterhånden som jeg kom gennem bogen, så gav den mere og mere mening.

Jeg synes faktisk at det var de sidste 50 sider af bogen, som gav mest mening. Jeg følger jo samtidig med i den nye Twin Peaks serie, som jeg har synes var noget mere mystisk end den gamle serie. Men efter at have læst bogen, er der også en del ting i serien, som begynder at give meget mere mening for mig. Faktisk vil jeg anbefale alle som ser den nye serie, at læse bogen. Det giver et indblik i nogle ting, som man ikke helt selv kan regne ud, ud fra serien selv.

For eksempel, har du også undret dig over hvad det egentlig er at Major Briggs laver, og hvorfor det er så hemmeligt. Og hvad er det for nogle mystiske ting, der foregår i Twin Peaks skove. Det får man blandt andet et større indblik i.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

En lille kort opdatering i dag, jeg har været til 25 års i går, hvilket var helt vildt hyggeligt. Men det kræver også lidt at man ligger på sofaen i dag og ikke foretager sig ret meget. Så her kommer lige lidt billeder fra vores tur til Italien. Det var en super hyggelig tur, men lækker mad og vin og fantastisk vejr. Lige til den varme side for min smag, men sådan er det jo nogle gange. Jeg vil helst have det omkring 26-27 grader, og ikke over 30 grader, som vi havde nogle dage. Men man må ikke brokke sig, når man endelig fik varme og sol på kroppen.

Vi sluttede desværre vores tur en dag tidligere end beregnet, da der var sket en kommunikations fejl, med vores AIRBNB-vært. Så da vi kom tilbage efter en vinsmagning sidst på eftermiddagen, havde der været nogle og fjerne vores sengetøj, så vi havde ikke mulighed for at sove en ekstra nat.

En anden ting som var lidt ærgerligt, var at italienerne holder ferie i august. Det betyder at alt lukker ned, og så tager de på ferie. Så stort set alle forretninger, resturanter og vingårde holdt lukkede. Det skulle vi havde undersøgt på forhånd, men det havde vi ikke lige tænkt over. Så det er blevet til nul shopping for min side. Det er min konto nok meget glad for, men jeg ville nu gerne have haft lidt med hjem. Men så har vi til gengæld taget en masse lækker vin med hjem.

Nu vil jeg ligge mig på langs på sofaen, med en kop te og min sidste ferie bog, som jeg ikke nåede at færdiggøre.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Inspiration, interiør

Jeg har talt om i dette indlæg at jeg virkelig gerne ville have en tavle, men at vi ikke helt viste hvordan den skulle se ud. Nu har jeg så endelig fået lavet mit projekt tavle, som har stået på min To do-liste i ca. 100 år. Jeg er virkelig tilfreds med resultatet og synes at den samtidig passer rigtig godt ind i rummet, da den er meget enkelt. Og så passer den også rigtig fint ind i det lidt mærkelige hul, vi havde i væggen. Samtidig var det faktisk forholdsvist nemt at lave den. Jeg nævnte for min far og hans kæreste at jeg gerne ville have en tavle. I det vi snakker om mit lille projekt, kommer min papmor i tanke om at, hun da har sådan en pakke med tavlefolie liggende, som hun aldrig har fået brugt. Så den fik jeg lov at få, hvor heldig har man lov at være J. Jeg har kigget lidt på nettet og de finde ret mange steder, jeg synes også jeg har set nogle i både supermarkeder og hobbybutikker. Jeg har fundet denne, som er i samme mål som den jeg fik, og som samtidig er til en ret overkommelig pris.

I byggemarkedet har vi så købt en almindelig melaninplade, som vi fik dem til at skærer til så den passede i længden. Herefter har vi sat foliet på, det er nok det mest besværlige i processen, da man jo helst ikke vil have luftbobler ind under. Så en fordel er at bruge skraber af en art med en gummikant, eller som vi gjorde da vi ikke lige havde andet ved hånden, en dejskraber (kæresten er vældig opfindsom). Herefter skar jeg kanterne til, så der ikke stak noget ud over selve pladen, med en lille kniv, man kan evt. bruge en hobbykniv. Herefter limede vi de små klemmer på, som jeg havde liggende i gemmerne.

Nu mangler vi bare at få sat tavlen fast, så den står stabilt når man skal skrive på den. Tavlen står inde i et indhak og lidt på skrå, hvilket jeg gerne vil have da det gør det nemmere at skrive på. Men det gør også at det er lidt mere besværligt at få den sat fast. Dog kan man finde alt hvad man skal bruge for at sidde den fast hos Engelbert Strauss. Vi skal bl.a. have fat i nogle vinkelbeslag og nogle skruer for at få det til at sidde helt rigtigt.

Jeg glæder mig lidt, men også kun lidt, til at starte på studie igen til efteråret. Så jeg kan komme til at bruge den. Jeg er sikker på at den bliver guld værd, når jeg skal skrive bachelor projekt om et halvt år.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Vi er landet i Italien, grunden til stilheden er at jeg holder ferie og at der ikke er noget WiFi, som vi var blevet lovet, der hvor vi bor. Samtidig er mobildata dækningen ret svingende, så det er lidt svært at arbejde med. Men hvis I hopper forbi ovre ved Sara kan I læse mine anbefalinger til gode ferie bøger.

Jeg har i skrivende stund lige færdiggjort "Den underjordiske jernbane" og har grebet den næste. Vi har sol-/pooldag i dag og har bare ligget på langs og holdt ferie med en god bog.

Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram@Frejjack.

Likes

Comments

Oplevelser

Så blev det endelig ferie tid for mig. Der har været rimelig meget at se til inden ferien gik i gang, så jeg har ikke haft meget tid til overs. Men nu skal det blive godt med 14 dages ferie. Vi landede i Skagen i går aftes, lige til aftensmads tid. Senere var vi ude og se solnedgangen udover Vesterhavet, det var virkelig en flot oplevelse. Meen det var også virkelig en blæsende oplevelse. Det blæste så meget at vi næsten ikke kunne holde vores fødder på jorden, og med store bølger som skyllede ind over stranden.

I dag står den på den helt store turisttur. Vi skal ud og se nogle af alle de ting man skal se når man er i Skagen. Vi udnytter at det er godt vejr i dag, så vi tager alle de ting som er udendørs i dag. Vi venter med at tage museer til i morgen, hvor vejret ikke skulle blive helt så godt. Efter at både min far og jeg har tænkt os lidt om, er vi kommet frem til at sidst vi var her, var nok 20 år siden. Jeg var omkring 5 år dengang, så det er ikke meget jeg husker. Så det er næsten som at opleve det hele for første gang.

Jeg har taget min computer med på ferie, men det er nok ikke den jeg kommer til at bruge mest tid på. Så hop over på Instagram @Frejjack og følg med der. Jeg kommer nok til at opdatere noget mere derovre end her.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram@Frejjack.

Likes

Comments

Fashion, Look of the day

Find kimonoen her .

Der har været rimelig stille herinde den seneste tid. Grunden er som sædvanlig meget arbejde. Jeg blev spurgt for 3 uger siden om jeg ikke kunne tænke mig at komme til Nyborg 14 dage og hjælpe. Hvilket jeg sagde ja til. Det er dejligt og sjovt at være tilbage på gulvet i Føtex, og i en afdeling man brænder for. Men jeg kan også mærke efter lidt mere end 14 dage, at det var den rigtige beslutning at stoppe på fuldtid og begynde at læse. Jeg kan simpelthen ikke holde til det det i min krop, desværre. Men det har så betydet at bloggen er kommet lidt i sidste række den seneste tid. For når man er afsted fra 7-17, de fleste dage og nogle dage mere. Så er jeg i hvert fald ret smadret når jeg kommer hjem. Jeg er jo bare en slap studerende der ikke er vant til fysisk arbejde 😉😅. Så når jeg endelig har været hjemme har tiden været brugt på kæresten og afslapning. Nu har jeg sidste dag i morgen i Nyborg, inden jeg vender tilbage til Bolbro inden ferien starter på lørdag.

Jeg glæder mig helt vildt til vi skal afsted til både Skagen og Italien. Jeg har brugt min fridag sammen med min dejlige veninde. Vi har drukket kaffe og kigget på tøj, hvor jeg blandt andet købte den fine kimono, som er på udsalg. Jeg har fundet den på nettet, til samme pris. Bagefter har jeg været hos frisøren og fået klippet mit meget lange hår, 20 cm kortere. Hop endelig over på Instagram, der kan du se et før billede i min story. Dagen sluttede jeg af med kæresten i hånden, en gåtur og en lille is.

Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram@Frejjack.

Likes

Comments

Inspiration, Mad


Jeg så et sted for noget tid siden at man sagtens selv kunne gro sine krydreurter, ved at bruge nogle skud fra de gamle. Så det har jeg nu testet, og det virker indtil videre glimmerende. Du kan gøre det samme 😄 For ca. en måned siden klippede jeg derfor nogle skud fra min basilikum af og tog de nederst blade af og stillede dem i et glas med vand. De har så stået i vindueskarmen i vand, som jeg har skiftet en gang i mellem, når der ikke var så meget tilbage. Efter en måned havde de slået så meget rødder, at de var klar til at blive plantet om. Rødderne er ca. 1 cm lange, på dette tidspunkt. Man kunne også vente yderligere 14 dage, så de havde et større rodnet. Meeen så tålmodig er jeg ikke 😉 Efter at have taget dem op ad vandet, plantende jeg dem i par i nogle små potter. Nu skal de så bare vandes jævnligt for at sikre at de vokser sig store. Jeg synes selv det var ret smart og rigtig fint. For man kan nå til en punkt hvor basilikumen, enten er lidt træt at se på, eller der bare ikke er så meget tilbage af den. Så kan man lige gro en lille ny en, og på den måde udnytte planten maximalt.

Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvor store de bliver, og om alle planter overlever. Har I gang i nogle grønne projekter for tiden?


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Dansk sommer er lig med loppemarked, jeg har ikke haft tid til at gå på loppemarked denne sommer endnu. Men det er planen at jeg skal. Der er faktisk rigtig mange muligheder i Odense, så det er bare med at komme afsted.

Odense Havn - hver søndag hele sommeren.

Odense Havn er et af de steder som man har mulighed for at gøre et godt fund. Der er loppemarked på havnen hver søndag hele sommeren, indtil 15/10 fra 9-15.

Den gamle bydel - en lørdag i måneden.

Det hyggelige kvarter i Overgade bliver en lørdag i hver måned fyldt med fine loppestande. Det er et af mine ynglingsspot i Odense, og virkelig et gik værd når der er loppemarked. Der er to lørdage tilbage med loppemarked, hvilket er 5/8 og 2/9 fra 9.30-14.

Den røde fabrik - alle ugens dage.

Hvis man ikke lige har tid i weekenden har man også mulighed for at tage et smut forbi Den røde fabrik på havnen, som er en stort indendørs loppemarked. Der er åben alle ugens dage hele året rundt. Jeg har endnu ikke været der endnu, men jeg skal helt sikkert forbi og kigge på en af mine kommende fridage. Se åbningstider her.

Jeg bruger også tit nogle af de Facebook grupper som findes, til at finde loppemarkeder. Jeg bruger bla. "loppemarkeder på fyn" og "loppemarkeder på sydfyn". Der plejer at være mange mindre og private loppemarkeder, så priserne er ofte bedre.

Har I nogle gode steder I kan anbefale?

Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Bøger

Nu er sommerferien godt i gang for de fleste, jeg har ferie fra studie, men arbejder stadig rigtig meget. Jeg har som skrevet tidligere først ferie til august, hvilket jeg glæder mig helt vildt til. Men når jeg ikke er på arbejde, bruger jeg rigtig meget tid på at læse. Jeg har de sidste to uger fået læst to af de bøger, som jeg havde planlagt at læse denne sommer.

Læs også: Sommerens læseliste

Victoria gik jeg i gang med lige efter min sidste eksamen var slut. Det var en bog som jeg virkelig havde set frem til at læse. Det er bogen som ligger bag serien med samme navn der har kørt på DR1, som jeg har været fast seer af. Den handler om dronning Victoria, som kun 18 årig overtager tronen. Der er ikke mange som tror på at den her unge kvinde kan finde ud af sit embede. Man følger hendes første tid som regent, hvor hun af flere omgange skal bevise sig selv over for ikke bare folket, men også en stor flok kritikere som kun ønsker at yde så stor indflydelse på hendes måde at regere på.

Det er en rigtig god bog, som virkelig fangede mig. Jeg elsker den her unge og stærke kvinde som har sin egen vilje, men som også nogle gange må se i øjnene at hun også har brug for hjælp. Da jeg også har set serien, kendte jeg det meste af historien i forvejen. Der er nogle ting som ikke kommer til udtryk i serien, som man kun kan opleve gennem bogen, hvilket kun er skønt. Men på den anden side så er der også nogle ting med i serien som ikke er med i bogen. Jeg synes generelt at det er en virkelig god bog, som fangede mig. Men hvis man har set serien er det ikke et must at læse bogen, da det er meget det samme som går igen.

Læs også: En bogudfordring

Ondskabens høst er tredje bind i serien om Cormoran Strike og Robin. Det er J.K. Rowlings som under aliaset Robert Galbraith, skriver nogle helt fantastiske krimier. I denne roman får Robin, et afskåret ben tilsendt. Strike mistænker straks 3 mænd som har et udestående med ham. Samtidig med at politiet undersøger sagen, kører Robin og Strike en sideløbende undersøgelse, da Strike som sædvanelig ikke stoler på at politiet gør deres arbejde godt nok.

Det er den tredje i serien, men jeg tror, at jeg synes det er den bedste af dem. Man følger både Robin og Strike, men sideløbende kommer der også afsnit fra forbryderens synsvinkel, uden det bliver afsløret hvem det er. Det gør det kun endnu mere spændende, og man sidder og forsøger at gætte med på hvem den rigtige forbryder er. Jeg nåede at være helt sikker på alle tre mistænkte, lige indtil de sidste 30 sider.

Efter at jeg har snakket så meget om bogen, og læst nogle passager højt for kæresten, er han nu også gået i gang med serien. Han er absolut ikke den store læsehest ligesom mig, så det er lidt vildt at han på eget initiativ nu er gået i gang med dem. Den næste bog jeg har kastet mig over, er Den hemmelige historie om Twin Peaks, som jeg virkelig også har set frem til at læse.

Læser I nogle gode bøger i øjeblikket?

Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments