Header

Mad, Opskrifter

Jeg er typen som næsten kunne spise hele tiden hvis jeg gav mig selv lov. Og så elsker jeg snacks! For at forhindre at jeg ender med at rende i kantinen hele tiden for at købe kage, eller andet snacks som både er dyrt og usundt, har jeg været i køkkenet og lavet lidt selv. Jeg har fået opskriften på knækbrød af min mor. Det er en super nem og enkel opskrift og så smager de bare vildt godt. Jeg har så valgt både at lave nogle knækbrød i en alm. størrelse og i de små stykker, som passer ned i en lille beholder som jeg lige kan have med i tasken, og uden at de knækker endnu mere.


Ingredienser:

 • 2 dl vand
 • 1 dl smagsneutral olie
 • 3 dl hvede- eller speltmel
 • 1 tsk salt
 • 1 dl grovhvalset havregryn
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl sesamfrø

Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål. Dejen deles i 3 og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, til den ikke kan blive fladere pga. kernerne. Skær dejen ud i felter med et pizzahjul. Bages i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Hold øje med dem undervejs så de ikke får for meget.

Jeg havde ikke lige nogle græskarkerner så jeg fordelte den dl på hørfrø og solsikkekerner.

Upsi vupsi, så er der lækker snacks til madpakken! Jeg fik også min kæreste til at hjælpe mig med at lave rugbrødschips, men dem kommer der en opskrift på en anden dag. Nu vil jeg pakke tasken med lækre snacks og cykle på arbejde. Rigtig god dag til alle derude.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

interiør

Det er efterhånden noget tid siden jeg har fået udgivet et indlæg herinde, men der er virkelig også meget at se til i øjeblikket. Min kæreste og jeg har snakket om siden vi planlagde at vi skulle have nyt spisebord, at vi også skulle have nogle nye lamper til det. Vi har gået lidt med nogle forskellige ideer, og kiggende Pinterest igennem flere gange for ideer. Vi startede med ideen om et vandrør med lamper snoet om. Men da vi var ude at gå en aften og gik forbi en vinbar vi gerne ville besøge, men som var lukket, havde de nogle fede lamper hængende af gamle vinstokke. Der opstod ideen om at finde en passende gren og så lave en lampe ud af det.

Vi var hjemme i Svendborg i påsken, og var i den anledning også en tur på stranden for at finde den perfekte gren til vores projekt. Hvilket vi så også gjorde. Den lå bare lige og ventede på at blive fundet af os og taget med hjem. Jeg havde tænkt at så skulle vi lige hjem og kigge lidt på hvilke fatninger og ledning vi ville have, og hvordan det lige skulle se ud osv. Men når først min kæreste har sat sig noget i hovedet, så skal det projekt også bare ud af verden. Så han fandt meget hurtigt både ledning og fatning som vi begge kunne blive enige om var fede, købte dem og samlede dem (begge dele fra Silvan). Samme dag var vi så ude og finde resten af tingene til lampen. Jeg var så heldig at være både i Harald Nyborg (efter værktøj), i Silvan (som ikke havde den wire vi manglede), i Jem&fix (hvor vi købte wire og klemmer dertil) og til sidst i IKEA (for at finde pærer). Puha det var noget af en tur, og ikke en jeg har lyst til at tage igen foreløbig.

Derefter var det sådan set "bare" at hænge grenen op i wiren, lave el-installationen til lamperne af dele fra den tidligere lampe, og så sno ledningerne om grenen. Og vola, så er der en ny og hjemmelavet lampe. Det er ikke den billigste løsning hvis man vil have ny lampe, men til gengæld får man det som man vil have det. Vi er begge ret godt tilfredse og synes at den passer så fint til bordet. 

Nu vil jeg give mig i kast med alle de mangle studie relaterede ting som jeg har ligende og vente på mig. Rigtig god weekend derude!


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Bøger

#Girlboss

Det skulle egentlig have været et lidt andet indlæg i dag, men jeg har simpelthen ikke kunne nå at gøre det færdigt, så i stedet for får I denne måneds bog. Jeg har en halv bog tilbage fra sidste måned, så den går videre til denne måned også. Men ud over den så er jeg gået i gang med #girlboss. Jeg købte den for over et år siden og har endnu ikke fået læst den, selv om at jeg faktisk har glædet mig til at læse den. Måske har det afholdt mig lidt at den er på engelsk. Men vil sige da jeg først kom i gang, så tænker man ikke rigtig over det. Jeg læser også en del faglitteratur på engelsk, så men vender sig til det. Dog har jeg set at man også kan få den på dansk nu.

Læs også: update #martsbøger

Saxo skriver følgende om bogen: '#girlboss" er bogen om Sophia Amoruso og hendes vej til succes og popularitet. Hun var ikke populær som barn, og som ung blaffede hun og begik mindre tyverier. Nogle år efter fik hun en strålende idé: Hun ville sælge vintagetøj på Ebay. I dag er hun administrerende direktør for hjemmesiden Nasty Gal, som bl.a. sælger eksklusivt vintagetøj. Hun er et levende bevis på, at alt kan lykkes, og med sin bog forsøger hun at udbrede budskabet om, at det handler om at følge sine drømme og instinkter.'

Jeg har kun hørt en masse godt om bogen og ser virkelig frem til at læse den færdig. Hun er jo mega sej og super inspirerende! Og så er bogen også ret pæn, og det tæller jo slet ikke ned ;)

Læs også: bøger jeg læser lige nu #marts

Nu vil jeg skynde mig ud af døren, vi skal på Kok&vin og fejre kæresten. Jeg ser virkelig frem til lækker mad. Rigtig god påske derude.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

anbefaling, Bøger

Den forkerte giraf | Folkets skønhed | Sommeren jeg mødte dig

Så blev det tid til at kigge på månedensbøger fra marts. Som jeg skrev i min to do for marts så stod det lidt skidt til med at nå og læse alle månedens bøger. Jeg blev dog lige færdig med 'Folkets skønhed' her i weekenden, så nu kan jeg sige lidt mere om de bøger jeg har læst.

Læs også: Bøger jeg læser lige nu #marts

Lad os starte med den bog som gik videre fra sidste måned. 'Sommeren jeg mødte dig' er en af de første bøger af Jojo Moyes, men den er fuldstændig i samme ånd som alle de andre bøger jeg har læst. Jeg synes dog den blev en lille smule langtrukken nogle steder i bogen, hvor jeg synes det blev en smule trivielt. Men jeg vil dog stadig sige at den er værd at læse hvis man er fan lige som jeg er. Samtidig, uden at sige for meget, så ender den ikke som man forventer, og det synes jeg næsten kun er et plus, at man ikke kan gætte sig til slutningen.

Læs også: Update #februarbøger

'Folkets skønhed' som jeg blev færdig med i weekenden, var en noget anden genre. Det er en historie som udspringer fra virkeligheden, hvilket gøre det næsten endnu mere barsk at læse. Der er en del passager som måske ikke er de mest behagelige at læse, men man er heller ikke i tvivl om at det har været sådan den gang. Det er en historie om en ung pige som op vokser på Langeland omkring anden verdenskrig, man følger hende helt ind til hun selv får børn. Det er en hård tid at vokse op i, især når man er den ældste pige i familien, ender meget ansvar på hendes skuldre. Det er som sagt barsk læsning, og jeg var meget i tvivl undervejs om jeg overhovedet kunne lide bogen. Jeg er faktisk stadig meget i tvivl om hvad jeg egentlig synes om bogen, det er en meget blandet følelse jeg sidder tilbage med.

Den sidste bog er 'Den forkerte giraf'. Og den har jeg virkelig haft svært ved at komme igennem, og er det heller ikke helt endnu. Jeg synes egentlig bare at det er en lang gang brok! Den handler om Maise Njor som næsten lige er blevet skilt, men har fundet sig en ny kæreste som hun er taget på ferie til Indien med. Hun tvivler meget på sig selv og det forhold hun er i. Så det er som om at det hele drejer sig om hendes selvmedlidenhed og alle de ting som er galt med hende og den nye kæreste. Jeg bliver så træt og irriteret over at læse i bogen, at jeg er helt i tvivl om jeg orker at læse den færdig. Men nu er jeg halvvejs så ender nok med at læse den og så bliver den helt sikkert givet videre til en anden. Forhåbentlig er der en anden en mig som synes den er god og kan få glæde af den.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Fashion, Inspiration

Jeg hører efterhånden en del podcast, og den nyeste i mit feed er Mia Gardums 'Hverdags minimalisme'. Det er en ret fin podcast om minimalisme og hvordan Mia ser på det begreb og hvordan hun lever i det. Hun snakker bl.a. om hvordan vi kan gå og have alt for mange ting omkring os, og hvordan vi så kan skille sig af med de ting som nok er overflødige. Så i tråd med det er jeg gået i gang med projekt oprydning i garderoben. Som Mia foreslår kan man vende bøjlerne om og når man så tager noget tøj ned for at bruge det, så vender man bøjlen om. Når der så er gået en måned så kan man tage det fra som stadig hænger med omvendte bøjler, for det bruger man tydeligvis ikke. Det er i hvert fald det som nu er planen, jeg har vendt bøjlerne om og når måneden er slut så ser jeg hvad der hænger tilbage. Dog vil jeg tage det forbehold at mine striktrøjer bliver hængene, da det nu er ved at være så lunt at man ikke har strik på.

Planen er egentlig også at jeg vil bunde et stykke garn i alt mit tøj i skufferne, for lidt at lave samme trick. Men jeg har ikke lige fået taget mig tid endnu til at gå det hele igennem. Så det kan godt være at jeg udskyder det til næste måned. Så når måneden er gået så får I lige en opdatering på hvordan det er gået og om jeg fik det i skufferne med.

Nu vil jeg gå i gang med den aflevering som jeg efterhånden har udskudt alt for længe. Det skal jo overståes! Senere vil vi køre til Svendborg og drikke kaffe hos min mor, forhåbentlig bliver det på terrassen med lidt solskin. Rigtig god søndag derude.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Inspiration, Oplevelser

Jeg synes godt nok at marts forsvandt rigtig hurtigt. Jeg har dog nået stort set alt hvad der stod på min to do liste for marts og lidt til. Jeg fik endelig besøgt min veninde i København, hvilket var nogle super hyggelige dage. Jeg fik drukket kaffe udenfor i solen med en anden veninde, og holdt fødselsdag i lange baner. Jeg var til morgen seminar på IBC som har sat en masse tanker og ideer i gang, samt at jeg var på besøg hos LEGO. Med det fine vejr vi har haft på det sidst, har kæresten og jeg også været ude og drikke tirsdagvin og spise is i solen. Det eneste jeg ikke har nået var at læse alle månedens bøger færdig, men det skal nok lige komme i et indlæg for sig.

April tegner godt men også meget travlt. Jeg har en masse ting jeg gerne vil nå, men ikke vildt meget tid. Men sådan er det jo altid.

 • Drikke vin og spise is i den skønne forårs sol.
 • Fejre min kærestes fødselsdag
 • Til påskefrokost med både mit arbejde og studiet
 • Afholde et arrangement omkring valg og fremtidsmuligheder for designstuderende
 • Købe flere blomster til hjemmet. Det bliver man altid så glad af.
 • Ud og spise på Kok&vin
 • Prøve det der med også at holde fri, når vi nu har en masse helligdage som ligger op til det

Der kommer nok en masse mere til i løbet af april, for eksempel vil jeg også gerne bruge nogle af fridagene på bare at sidde mig ned og læse. I en selv valgt bog vel at mærke! Nu vil jeg tage mig den frihed at finde min bog for sidste måned og sætte mig hen og læse den næste time, inden jeg skal ud af døren igen. Har I nogle vilde planer for påsken?


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

interiør

Så fik vi endelig vores nye spisebord. Det har godt nok været længe undervejs, men nu er det kommet og ser så fint ud. Bordet er købt hos Hipstory, men uden den behandling som de normalt giver bordene, da vi synes at det blev alt for mørk til vores i forvejen mørke gulv. Hvor efter at vi selv har behandlet det med noget olie fra Jem & fix, den som hedder trivtømmer grå. Dog tager brodet ikke i mod olien på samme måde alle steder, så vi skal måske lige slibe lidt på det og givet det en ekstra gang. For som man måske kan se på billedet så er det midterste bræt noget mere gråt end resten.

Det har virkelig været den helt store udfordring med det bord helt fra starten, og der er lige lidt vej endnu før vi er helt færdige. Vi skulle hente bordet tirsdag i sidste uge, men da vi kom ud for at hente det havde de glemt at lave det. Så vi måtte kører hjem igen og efter en time så køre ud og hente det. Da vi endelig havde fået det hele vejen op på 3 sal, tak til Adham som var så sød at hjælpe med at slæbe, ville min kæreste straks i gang med at behandle bordet så det kunne blive helt færdigt. Så vi fik afdækket gulvet med plastikposer og tørret bordet af for det værste støv og så i gang. Olien er virkelig tynd og lidt svær at styre så det var vist meget godt at vi fik dækket gulvet af, for ellers havde vi haft et plettet gulv. Efter to gange behandling skulle det stå natten over og tørre før vi kunne give det en gang mere. Så jeg tog i skole onsdag, og kæresten var hjemme og skrive speciale, så han kunne jo lige give det en gang mere. Men når man ikke har et kvindeblik på tingene så kan det jo godt gå galt, så i det min kæreste har behandlet bordet for 3 gang, har han ikke opdaget at der er løbet olie ned af benet. Og hvis man ikke opdager det hurtigt nok, så tørre det ind og er ikke til at få af igen. Sød som han er vil han forsøge at fjerne det, og ender med at bruge neglelak fjerner, hvilket resultere i at den sorte maling også forsvinder for benet. Hvilket man så forsøger at redde med sprittus! (indsæt selv en masse opgivende og trætte emojis) Puha jeg elsker godt nok min kæreste meget højt, men lige der var jeg ikke helt tilfreds med ham.

Planen er at vi må slibe benene og så give dem sort maling. Men det er lige et projekt som kommer til at ske når vi har lidt mere tid i en weekend. Så lige nu står bordet med grå streger på benene ind mod væggen, så man ikke kan se det.

Men overall er jeg virkelig glad for bordet og godt tilfreds med den lyse farve, som virkelig er med til at lyse rummet noget mere op. Vores tidligere bord var sort og det gjorde at hele den side af stuen blev meget mørk og dunkel. Nu skal vi så lige have fundet nogle andre lamper og rykket lidt rundt, for når man får et bord ind der lige er en halv meter længere end det gamle, så er der lidt plads problemer.

Jeg er på vej til seminar her til morgen og derefter undervisning, så det bliver endnu en lang dag. Men jeg har fyldt min to go kop, godt op med kaffe, så det skal nok gå. Rigtig god dag til alle derude :)


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Oplevelser

​Min dygtige kollega havde lavet den her agenda, for vores LinkedIn workshop. 

Jeg har godt nok haft en af de travleste uger længe. Den har stået på lidt af hvert i ugen løb, og nu hvor vi er nået til weekenden ville jeg ønske jeg kunne sige at jeg havde smækket benene op og slappet af, men nej jeg har været på arbejde i dag. Og der var ufattelig travlt også, så en hård afslutning på en lang uge, og nu rammer vi så endnu en uge, hvor der endnu engang er masser af ting på programmet.

Ugen er startet ud med to dage på seminar om co-creation, som er et fag jeg følger dette semester. Det bød både på forlæsninger og teater som skulle gøre os klogere på brugerinvolvering. Lidt svært at forholde sig til, men det gav god mening i sidste ende.

Herefter havde jeg fornøjelsen af at være med til at være med arrangør på en LinkedIn workshop, om personlig branding, hvor mit store forbillede Puk Falkenberg skulle komme og holde inspirations oplæg. Puk er forandringsstrateg og arbejder med sociale medier. Jeg fik både snakket med Puk om LinkedIn, blogging og en masse andet. Hun er virkelig sød og inspirerende at hører på, så det var virkelig en god aften. Jeg håber og tror også der var andre end mig som fik noget ud af det arrangement, jeg har i hvert fald en hel masse ting, som jeg skal have arbejdet på.


Torsdag havde jeg fået lov at komme med mit arbejde på besøg hos LEGO, og det kan man da ikke sige nej til. Vi var dog ikke inde og se selve produktionen, men var til gengæld inde og se idehuset. Som er det sted hvor man kan se hvordan LEGO arbejder med udvikling af nye produkter, og så et museum med alle deres produktserier. Da jeg arbejder hos SDU Erhverv var hovedformålet og karriereorienteret så vi brugte en masse tid på at snakke om hvordan det er at arbejde ved LEGO og hvordan man bedst skriver en ansøgning dertil, osv. Det gav helt sikkert også nogle gode ideer til når man skal ud og finde et job en gang.

Fredag var jeg lige kort forbi mit arbejde for at præsentere vores SoMe strategi overfor Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Det var ret vildt at min kollega Sara og jeg var blevet bedt om det, var har jo 'bare' godt det vi mente gav mening. Men nu er inspirationen givet videre og vi håber de kunne bruge det til noget, og samtidig var det jo et stort skulderklap til os. Efter det skyndte jeg mig hjem, for vi skulle til reception hos min svigerfar, som gik på pension. Så resten af dagen gik med at spise pindemader og mingle. Vi kom forholdsvist sent hjem, så jeg var noget træt i morges da jeg mødte ind på arbejde, men der blev hurtigt så travlt at jeg glemte alt om at være træt.

Nu vil jeg smække stængerne op se noget fjernsyn og spise kærestens hjemmelavet burger. Og så skal jeg tidligt i seng, så jeg er klar til endnu en travl dag i morgen. Har I haft en spændende uge?


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Inspiration

1/Link | 2/Link | 3/Link | 4/Link | 5/Link | 6/Link

Solen har virkelig været fremme de sidste par dage, dog ikke lige i dag selvfølgelig, når jeg nu vælger at dele dette indlæg. Nå men solen kommer jo igen, og så er det med at finde solbrillerne frem. Jeg har flere gange på det sidste snakket om at jeg skulle have nye solbriller. Men nu har jeg ledt Asos igennem for at finde nogle potentielle kandidater, og jeg har fundet et par stykker jeg er ret vild med.

Jeg er ret pjattet med dem fra Ray-ban, de er virkelig retro cool. Og vigtigst af alt, så har de sådan nogle 'næseklemmer' så os med små hovedet, smalle og spidse næser også kan være med. Men igen når man skal give så mange penge for dem, er det så de helt rigtige, eller bliver jeg træt af lyserød næste sommer. Samtidig ved jeg heller ikke helt med glasset, om jeg synes det er lidt for meget med den her flash len glas.

På den anden side så synes jeg også nr. 3 fra New look er super cool og de koster kun 89 kr. Og så tænker jeg bare at så må de holde så længe de kan, og hvis de ikke er fede næste sommer så kan jeg købe et par nye. Men jeg er bare heller ikke så meget til 'køb og smid væk' kulturen, hvor man bare køber nyt hele tiden. Men på den anden side, så tiltaler mange af de billigere mig mere sådan rent designmæssigt. F.eks. er jeg ret vild med nr. 2 og nr. 6 som begge koster 120 kr, og det er jo ikke vanvittigt for et par nye solbriller.

Det gode ved Asos at der er fri fragt, så jeg kan jo bare bestille dem hjem og se hvilke jeg synes er bedst. Og hvilke som passer til garderoben, og så sende dem retur der ikke passer ind.

Jeg skal lige kigge på det sidste til i morgen, hvor jeg skal på besøg hos LEGO sammen med mit arbejde. Jeg glæder mig helt vildt, men kan også mærke at det bliver en uge med utrolig lange dage. Men det bliver virkelig også en spændende uge. Det skal jeg nok lige opsummere i et indlæg sidst på ugen.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments

Inspiration, interiør

Den anden dag skulle jeg lige ned og købe havregryn, så vi kunne få lavet en gang müsli. Men på vejen kom jeg forbi en genbrugsbutik hvor de havde 25% på alle vare, så jeg måtte lige ind og kigge. Og jeg kom ikke tomhændet hjem ;) Jeg faldt bl.a. over de her gamle kartotekkasser, som jeg har en kæmpe svaghed for. Jeg synes de er så retro fede! Og så er de rigtige gode til opbevaring, og så ser de bare så fine ud. Især dem som er lidt mindre har jeg en særlig svaghed for. Så jeg var nødt til at tage dem med hjem.

Reglen herhjemme plejer at være at hvis det har et formål og ikke bare er til pynt, så må det godt komme ind. Min kæreste er ikke ret begejstret for nips, hvilket jeg nok egentlig heller ikke selv er vildt meget til. Men så var det jo heldigt at jeg havde et klart formål med dem. De er kommet til at stå i mit lille kontor hjørne og indeholder alle mine papirstakke, notesbøger, post-its og andre kontorartikler. Det er kun de ting som jeg bruger næsten dagligt der står fremme. Før havde jeg en kurv med det hele stående i, og det har irriteret mig længe, at jeg lidt synes at det endte med at være sådan en rodet hjørne. Nu kan jeg gemme det hele væk, når jeg er færdig med det. Det gør det lidt mere overskueligt for mig, og lidt mere roligt for øjet. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med mit lille hjørne nu.

Weekenden har stået på arbejdsdag med HAU bestyrelsen, samt en aften med god vin hos min veninde som har fået fast job, hvilket jo skulle fejres. I dag har jeg haft lidt ondt i hovedet, så jeg har sovet længe og været ude og gå en tur med kæresten og fået årets første is. Det var virkelig skønt at sidde der i solen og spise is, og bare suge solskin til sig. Nu vil jeg forberede mig til den kommende uge, den bliver igen igen travl, men der er også en masse spændende ting i vente, så der er noget at se frem til. Jeg håber I har haft en skøn weekend og nyder solen.


Følg mig via Facebook , Bloglovin eller Instagram @Frejjack.

Likes

Comments