Den första soliga & lediga dagen till ära bär jag jeans med jeans, och vit T-shirt. Men någon outfit bild får ni inte, det blev inte bra. Jackan är från zara & brallorna från H&M, mina favoriter för tillfället.


Sitter på ett tåg till Helsingborg för att hämta skolböcker med Oskar sen ska vi tillbaka igen... ångrar fruktansvärt mycket att jag följde med då magen absolut inte är på min sida idag. Nu sitter jag och biter ihop och vill bara gråta och ligga i sängen. Det här inlägget har ju ingen mening egentligen jag ville bara visa upp mina snygga jeans haha!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Sist jag var hos frisören för snart en månad sedan så bad jag mamma att klippa av en hel del samt lägga i mörkare slingor blandat med en del ljusa. Här har jag ett filter som gör bilderna mer orangea för de var ej tänkt att göra ett inlägg om. Men ni ser på ett ungefär hur jag ser ut nu för tiden. Jag ska dock tillbaka och kanske klippa lite till för vill ha det över axlarna, samt antingen lite mer slingor eller mörkare.

Jag älskar att ändra håret, speciellt till nya årstider så som höst & vår. Har resan bestämt vad jag ska göra till våren, haha är alltid så. Ser en bild och blir taggad. Något jag aldrig mer vill ha dock är helsvart eller platina... Passar inte i något av de.

Likes

Comments

Jag ligger nerbäddad i sängen och tittar ut på en grå himmel bakom blåsiga träd. Det har varit dåligt väder sedan jag kom till Skåne med undantag för två fina förmiddagar. I natt när vi skulle somna vaknade båda två av att hela rummet lös upp, det var som att någon fotade oss med blixt. Utanför spöregnar det och såg ut som att grenarna på trädet utanför oss skulle flyga iväg vilken sekund som helst. Jag tänkte att nu har en av de där orkanerna kommit hit istället men ingen har sagt något... Viskade till Oskar "tänk om hela Malmö har evakuerats men vi har missat allting och ligger ensamma kvar". Som tur är så var det rätt mysigt att ligga i sked position under ett varmt täcke och lyssna på regnet tills vi somnade, hösten har sin charm säger jag ju.


Jag har haft lite dåligt samvete att jag varit så pass tyst sedan jag kom hit. Jag har gått in i något typ av svamp stadie och bara suger åt mig allt i min omgivning för att kunna förstå vad det innebär att jag faktiskt är här. Ännu har inte förståelsen riktigt trillat ner på plats och vissa dagar känns det som att jag lever någon annans liv. Vill gärna skriva om hur pepp jag är på att bo här nu men kan inte sitta ner och skriva de orden fören vi har fått vår lägenhet, det känns som mållinjen just nu. Kan i alla fall med gott samvete skriva att jag är lycklig och kär och bara det känns som en vinst.

Mitt mål just nu är att träffa lite folk här, få en umgängeskrets, hitta ett favoritställe att gå till, flytta ner alla grejer till vår egna lägenhet, lära mig staden mer så jag hittar bättre och förstår, hitta något som jag brinner för och bli mer kreativ.


Här var vi på första promenaden i Uttran och blev så otroligt positivt överraskade hur fint det var. Vi såg verkligen oss själva bo där, två veckor senare bestämde vi oss för flytt till Malmö, haha!

Likes

Comments

God morgon för första gången ifrån Skåne. Jag hade inte tänkt att det ska bli en massa dagboksinlägg för de är inte alls lika roliga att skriva, eller läsa? Men eftersom det är första riktiga dagen i mitt nya landskap så finns det lite att berätta. Vi bor dock inte i Malmö fören nästa vecka utan sover på vänners soffa i Helsingborg, här känner jag mig hyfsat hemma eftersom jag varit här flera gånger. Så fort vi svänger in på en ny gata så får jag Flashback till 2013 när Johanna och jag levde loppan här. Besökte området i Malmö som vi ska bo på tills vi får våran riktiga lägenhet och det var super mysigt, massa barnfamiljer och färgglada hus. Känna dock lite ångestladdat att bo i en främlings lägenhet även fast hon är bortrest, antar det kommer ta tid innan jag blir hemma i Malmö på riktigt.


Igår hade vi vår första dejt här, även första dejten på länge för oss två. Oskar gjorde sin debut på Pinchos och blev inte besviken. Maten där är egentligen inte så märkvärdig men konceptet gör en ändå glatt överraskad och man går mätt därifrån. Jag har lite svårt att sitta still på restaurang så det blir alltid en massa bus och tokigheter, aldrig en tråkig stund kan man säga.
Idag tänkte jag att vi ska strosa runt på stan i Helsingborg och hitta varsitt par bekväma skor så vi kan börja gå mer ihop.


Finns inte så mycket mer att berätta. Jag får samla på mig intryck nu och komma med ett separat inlägg där jag listar mina första tankar här sen kan vi jämföra om några veckor om de var något som stämde!En bild från Malmö


Första koppen kaffe hos våra vänner nu på morgonen.


Sovsällskapet i natt. Vi trodde han var död här för han låg såhär jätte länge även om man petade på honom. Men han lever och är nu ute på äventyr!

Likes

Comments

Solen skiner och det är fredag, vad mer kan en önska sig på sin första arbetslösa dag? Det är nästan så pass att ångesten i magen inte gnager på lika ivrigt men så fort jag får min första arbetsintervju kommer allt lugna ner sig. Första besöket någonsin i Malmö blir nog på söndag. Det är väldigt komiskt när man tänker på att varken Oskar eller jag varit i Malmö förut och nu ska flytta dit. Tänk om jag hatar det, han är redan där och trivs jätte bra hittills men jag tror att jag först måste ha ett bra jobb och sen våran lägenhet för att komma in i känslan. Min magkänsla, förutom ångesten att vara arbetslös just nu, känns hur bra som helst så jag är inte speciellt orolig.


Vi har varit ett par i snart ett år och kära längre än så. Hur är det ens möjligt att fortfarande vara totalt nykär? Jag har aldrig varit såhär intensivt kär i någon varje minut varje dag. Det finns nog inte många jag hade flyttat till Skåne för, ni vet ju hur mycket jag alltid velat bo i Stockholm? Men det är något med den här mannen som gör mig euforisk. När jag ser på han så ser jag min framtid, det är verkligen super häftigt!
Oskar ska studera miljövetenskap förresten om jag glömt skriva det. Han är den mest jordnära människan jag träffat som älskar att vandra och vara i naturen.


Likes

Comments

Jakten på ett liv i Malmö fortsätter, vi är för tillfället i bostadsträsket och trampar oss trötta. Det finns mycket alternativ som vi väger fram och tillbaka men förhoppningsvis tar vi ett beslut idag, sen ska allting godkännas annars börjar hela processen om igen.... Jag har lekt mäklare och lyckats få oss en visning på söndag som vi inte ens kan närvara på, funkar skype? Dock känns begäret att få leva lite ekonomiskt ett tag och organisera upp ett bättre sparande mer lockande än en flådig fin lägenhet, just nu. Allt vi egentligen vill är att ha allting klart på papper så vi bara kan njuta av sista tiden i Stockholm.Mina planer på vad jag ska göra när jag väl landat i Skåne har börjat gro. Jag är väldigt sugen på att gräva fram en gammal dröm jag hade som ung, den har alltid hängt med i ryggsäcken men aldrig riktigt fått den uppmärksamheten den bör ha. Som ung satt jag ofta vid ett blankt papper med en penna i handen och skrev, det var ofta dikter i början men sedan i skolålder blev det mer historier. Jag har fått höra mycket gott från svenskalärare om mitt skrivande och ett kommer jag aldrig glömma. Jag gick på gymnasiet och skulle hälsa på min gamla grundskola då jag mötte en svenskalärare jag hade haft i 5-6:an. Hon var nyfiken och frågade vad jag bar på för framtidsplaner och jag svarade stolt att jag skulle bli bröllopsplanerare. Minns hennes besvikelse i varje detalj, hon suckade och berättade att hon alltid trott att jag skulle bli författare. Jag blev ställd och lite sur men under åren som gått har jag aldrig riktigt släppt den händelsen. Jag kände att en besvikelse mot mig själv växte fram och började inse att jag aldrig skrev längre. Jag har alltid trott att jag måste välja en dröm, därför har jag aldrig tagit tag i någon för beslutsångesten är på riktigt. Men idag är jag mer vaken och med det har jag kommit fram till att jag ska uppfylla alla mina drömmar, inte samtidigt, allt får sin tid.

Med det sagt, jag ska leta efter en spännande skrivkurs i Malmö så jag kan väcka mitt skrivande till liv.


Ska leta på ett mysigt fik där jag kan beställa samma gamla vanliga och skriva lite medan regnet faller utanför i höstmörkret, där har vi drömmarnas dröm. Jag absolut älskar hösten också.Likes

Comments


1. Man kan aldrig flytta för mycket?
Nästan exakt två år har jag bott här och lyckats flytta hela sju gånger redan. Känslan att aldrig riktigt känna sig hemma har gnagt i mig och vid varje flytt så hoppas jag att jag äntligen ska få ro. Men jag får se det som charmen med Stockholm och dess galna bostadssituation och hoppas att Malmö bjuder på mer trygghet.


2. 30 minuter till jobbet är normalt
Om jag hade haft en halvtimme till jobbet i Örebro så hade jag rynkat på pannan och suckat, men här i Stockholm hoppar man högt av glädje att slippa åka två timmar. Sen spelar det ingen roll om du har 30 min enligt tidtabellen, det blir ändå en timme på grund utav förseningar, och i Stockholm är förseningar faktiskt är godkänd ursäkt om man blir sen, eftersom alla vet hur fördjävligt det kan vara.


3. Körkort är en bonus, inte en självklarhet
Jag minns hetsen som om det vore igår, hetsen att skaffa körkort samma dag som man fyllde 18. Det verkar vara samma visa för alla i småstäderna, där är det nästan lite underligt om du inte har körkort innan du är 20. Men i Stockholm? Där är man ju kungen själv för att man är 22 år och får köra bil. Det negativa är att jag som hatar köra bil ofta blir den som får sätta mig bakom ratten, bra övning men svin nervös Freja. (vill tillägga jag blivit så mycket mer bekväm dock).


4. Festkvällar = heltidsprojekt
Jag var tidigare van vid det enkla festlivet i Örebro. Du dricker dig full på en förfest, drar till krogen runt 00, dansar till 02 för att sedan käka fyllemat och gå hem för lite skön sömn. Enkelt och aldrig speciellt dyrt eftersom man sällan köpte dyra drinkar ute, och köpte man något betalade alla för sig. Så ni förstår nog att första gången jag gick ut i Stockholm blev jag alldeles knäckt. Först förfesta alternativt köpa massa rundor på en bar, alla köper olika alkoholtyper så man blir riktigt snedfull. Sen ut och dansa till inte bara ett ställe utan flera?? Som stressen själv springer man från klubb till klubb för att sedan avsluta på den som stänger vid 5... Sen sover man bort hela söndagen för att sedan vakna och till sin förfäran inse att man bränt 2000kr kvällen innan.


5. Vänner är familj
I början av min tid i Stockholm var jag ofta nedstämd & ensam. Saknade min familj och hade inte hunnit få några nära vänner. Men när det väl tog fart så tog det fart. Idag har jag fler fem personer som jag kan ringa i nöd som inte är blodrelaterade, personer jag valt att kalla familj eftersom jag inte haft någon här. Jag må kanske ha haft tur med vilka jag träffat men om det är något Stockholm lärt mig så är det att du kan känna en person mindre än ett år och hen kan ändå komma att betyda mycket för dig............Tillbakablickar från mina två minnesfyllda år i Stockholm
De mest minnesvärda kvällarna börjar med orden "Aw efter Wayne's"....


Tre personer som på mindre än ett år blivit otroligt betydelsefulla i mitt liv, här på min, Pontus & Gustafs födelsedagsfest med tema 90-talet.Grönalund förra året med kusinerna som det snart är dags för igen..!!!


Här är två absoluta favoritbilder på personer jag tar mig friheten att kalla familj, endast en av blod.
Bilder från när Oskar fyllde 25 i somras.


Midsommarbordet uppdukat och bara goda vänner samlade


Solnedgångarna på söder, här bodde jag längst, ett år till och med tror jag?Och till sist, alla superenkla men väl prydda matbilder från Söderlägenheten, ofta tagna på mattan i vardagsrummet.


Likes

Comments

En månad kvar som Stockholmare, en månad kvar i den här otroligt vackra lägenheten. Sprang runt som en tok idag när Oskar kom hem för jag hade råkat somna och solen skulle snart försvinna. Behövde ta ljusa luftiga bilder till blocket på vår lägenhet, så medan jag sprang runt med kameran i högsta högg så sprang Oskar runt i bakgrunden och flyttade på allt det stökiga från den ena sidan till den andra. Allt för att dölja den kaotiska misär vi lever i just nu och lura systemet att vi bor i ett kliniskt städat hem. Trots att vi var långt ifrån ett färdigt hem så var det inte så svårt att fånga en del fina bilder för titta så maffigt vi bor. Troligtvis inte det största hemmet ni skådat men den lilla ytan på 51 kvadratmeter gör sin grej. Nu ligger annonsen snart uppe och godkänd av Blocket för byte till en lägenhet i Malmö, hoppas någon blir lika kär i den som vi är. Jag hade velat se hur alla våra visioner skulle blivit när vi var klara, vi hade planer för en bokhörna och har köpt en korgstol som skulle hänga ända från det 4meter höga taket, wow det hade varit något. Hoppas vi får chansen att förgylla den idén i Malmö.

Om ni har någon liten Skåning som ni vet sitter där hemma på sitt förstahandskontrakt men är mer sugen på att bli en Stockholmare så kan ni ju tipsa om den här! Den har allt man vill ha i form av diskmaskin, torktumlare, tvättmaskin & förråd!

Mitt sista hem i Stockholm, (på ett bra tag)... I will be back.
Spegeln skulle alternativt hängas upp eller två tavlor, färska blommor i vasen och ett mer organiserat bar/bok förråd..Vi har gjort en så otroligt vacker lösning med flyttkartong + filt istället för soffbord eller hur?Här skulle det röjas undan lite och vi skulle ha en stor låda med olika blad kryddor.Här är Oskars rum, jag var inne där först idag när jag tog korten, det var ju fint.
En tom yta också för matbordet vi aldrig hade råd med.
Vår säng ser ju inte mycket ut för världen men den är faktiskt 210cm och himmelskt skön, lite skön för vårt eget bästa om jag ska vara ärlig.
Lite gula suddiga bilder från badrummet som jag annars är väldans nöjd med. Skrattar varje gång jag ser min fina korg med gästhanddukar, den påminner mig om inredningen man hade i sina badrum på Sims, ni vet de man aldrig kunde använda utan de bara fanns där? Lite så fungerar även min otroligt nödvändiga-prio-ett korg som var det första vi köpte till lägenheten.Likes

Comments

Hej igen, två månader sedan sist. Inte speciellt mycket har hänt och det är även därför jag inte har bloggat. Eller jo jag och Oskar har flyttat in i våran alldeles egna förstahandslägenhet i otroligt fina Uttran. Den är perfekt och totalt nyrenoverad så vi njuter av den här korta tiden vi kommer att bo i den. För tro det eller ej men trots att vi letat lägenhet i flera veckors tid och äntligen fått tag på en så kommer vi ändå inte stanna, paret som aldrig blir nöjda nog? Men livet ville inte ha oss här, det var i alla fall så vi tog det när beskedet kom att Oskar fått en plats på en utbildning, i Malmö. Det är en perfekt utbildning för honom som hjälper han att nå sina drömmar om att jobba med miljön. Vi hade så klart snacket redan när han sökte in "tänk om jag faktiskt kommer in, vad gör vi då" och mitt svar var enkelt "flyttar dit så klart", men när allting var officiellt och platsen var hans så var inte svaret lika självklart längre. I mitt huvud snurrade tanken på tre år i Malmö och gjorde mig lite lätt illamående, vi satte oss även ner och skrev en lista på bra och dåliga saker med att stanna. Men så idag när vi väntade på bussen ihop i regnet så brast det ur mig, "vi åker". Svårare än så var det inte för när vi väl sagt det högt sjönk tanken in lättare och nu känns det bara rätt, Stockholm finns alltid kvar bakom oss också ifall det inte blir som planerat. En hel barndom i Örebro, två år i Stockholm och nu tre år i Malmö, aa kanske är det så det ska vara just nu.

Hur vida mina planer blir när vi väl landat i Malmö kommer jag inte att droppa just nu, för det vore att ljuga. Jag har ingen direkt aning för tillfället men allt jag vet är att min glöd som jag hade när jag kom till Stockholm har sakta avtagit. Tror det började redan för ett år sedan cirka, jag blev bekväm och vilsen på samma gång vilket inte var en bra kombo. Jag vill ha ny energi och jag tror ett miljöbyte kan göra susen där. Har en del kurser jag överväger att gå som kan hjälpa mig nå vissa av mina drömmar, har äntligen accepterat att jag har flera drömmar och att de alla kan uppnås men bara i olika tid. Vad spännande det här ska bli och jag är totalt livrädd men det är nog bara bra att vara. Bloggen kommer finnas till nu för mig att skriva mina tankar och vad som händer, vi har inte ens ett boende där än så allt kan hända.Nu ska vi sova i vår nya 210cm säng och små viska om våra nya liv i en ny stad.Likes

Comments

Go kväll, här hemma var det frid & fröjd tills vi insåg att en av killarna somnat med ett fönster öppet och katten lyckats smita ut. Alla sprang runt i skogen och bland husen bredvid, jag tog med mig hans favoritleksak och släpade i marken. Men ingen katt kom springandes. Till slut när vi alla andra gett upp kom Gustaf gåendes med Keanu i armarna. Han hade suttit på en tomt en bit bort och väntat på bättre tider. Nu är han hemma & sur för att vi badade honom, för tillfället häckar han under sängen och blänger på oss. Att badas hatar han men då får han ju sluta rulla sig i skit, gos katten.


För övrigt så har det varit en bra söndag. I morse vaknade jag upp hos Disa och vi tog en frukost i parken. Sen åkte vi till djurgården med Oskar & Anton för att strosa runt lite i naturen. Det var lagom aktivitet för en söndag. Blir så sugen på att börja vlogga mina helger, händer alltid så mycket spontant. Vi får se, ska väl ha råd med en kamera först och det är inte prio alltid.

I morgon ska jag spela in en scen till en kortfilm jag förfrågades att vara med i. En lite mindre roll med bara en scen men ska bli spännande, filmen verkar bra, hoppas jag får materialet sen så jag kan visa er!


Ha en bra söndagskväll!
Kram,Haha här är en bild från New York, ser kanske mysigt ut men om ni kollar noga lägger ni nog märke till att jag har dubbla jackor, mammas halsduk & låtsas som att det är soligt nog för brillor... Egentligen frös jag röven av mig och fyllde 22 år. Älskade staden men hatade vädret.Likes

Comments

Instagram@nilssonfreja