Header
View tracker

Nu kommer äntligen ett inlägg! 

Vad har hänt sen sist? Tja, många timmar framför böcker och lärare. Vi har en intensiv sista vecka innan vi går på jullov. Nästa vecka har vi 5 prov att checka av. Har haft en stress i kroppen över anatomin och kemin som är två stora ämnen. Nu börjar saker falla lite mer på plats och anatomin känns i alla fall bra. 

Vi håller just nu på med matsmältningen. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu va det ett tag sen jag skrev här. Efter förra veckan med fyra prov va jag TRÖTT. Så jag tog det riktigt lugnt i fredas för att stressa ner. Proven har gått bra, men kände mest att jag ville ha det överstökat. Mitt betyg på cellbiologin blev jag glatt överraskad av idag.

I lördags hade jag en toppenkväll! Jag gick med några klasskompisar till adventsfirandet i stan med musik och fyrverkerier. Det va så fint och en mysig stämning. Vi försökte sedan hitta någonstans att äta, men det va helt omöjligt. Gatorna va helt överbefolkade och vi fick tränga oss bara för att kunna gå några steg. Det va helt sjukt, haha. Så vi hamnade tillslut hemma hos en som bor i gamla stan. Där lagade vi tacos!

Det va så välbehövligt att äntligen göra något kul. Imorgon börjar ett nytt avsnitt på anatomin; skinnet med vår nya lärare som vi kommer ha ibland. Hon verkar mycket strängare... Jag vet inte hur många gånger hon har nämnt att vi inte längre går på gymnasiet och att detta kommer ta myyycket tid att lära sig. Spännande anatomilektion imorgon med andra ord.

Jag och Clara har köpt ett adventsljus.

Likes

Comments

View tracker

Det finns mycket jag vill göra innan jag blir gammal.

Jag vill gärna jobba som veterinär på en smådjursklinik. Efter min utbildning tror jag att kommer satsa på att få jobb på en större klinik för att lära mig mycket. Åh, det typ pirrar i kroppen när jag tänker på att få jobba som veterinär, haha. Sen vill jag åka tillbaka till älskade Gotland för att jobba där. Under vintern vill jag resa till något varmt land. Längtar inte så mycket efter äventyr, mer solsemester, Krotien (?).

Min största dröm är att bli mamma. Det har nog funnits i mig sen en lång tid tillbaka. När jag va yngre sa jag att jag säkert kommer få barn när jag är runt 20-år. Nu när jag väl är 20 känner jag verkligen att det inte passar mig just nu. Jag vill plugga och lära känna mig själv bättre först.

Men när jag pluggat färdigt, jobbat nåt år och förhoppningsvis hittat den rätta kommer det inte ta lång tid. Familjen är och kommer alltid va det viktigaste för mig! Det betyder allt <3 Vill inte glömma mina vänner. Vad hade jag gjort utan er? 

Likes

Comments

Igår hade jag en riktigt bra kväll. Hälsade på två tjejer från min klass som ville hjälpa mig med kemin. Efter lite plugg lagade vi cannelloni. Hade aldrig ätit det förut, men va jättegott. Nästan som lasagne fast med ricotta och spenat.

Tack vare dem känns kemin lite klarare. Supertack <3

Likes

Comments

Tänkte skriva kort om hur en vardag kan se ut för mig. Det mesta handlar om skolan, vilket kanske inte är så jätte intressant. På fredagar slutar vi tidigare och har jag mer tid för annat, så som att kanske handla eller gå en promenad. Men annars är det såhär en veckodag brukar se ut:

06.45: Går upp och tar snabbt på mig kläderna jag lagt fram kvällen innan. Sminkar mig på tio minuter och gör i ordning frukost. Äter frukost i lugnt och ro. Lyssnar ibland på början av en podcast om inte Clara har kommit än.

08.00: Skolan börjar och det är dags att börja skriva, tänka, lyssna. Är som piggast på morgonen, så passar på att va lite effektiv.

12.30: Äter matlåda på rasten. Vi brukar hitta ett par soffor i korridoren.

17.00: Slutar vi oftast. Tar bussen från universitetet och kommer hem runt 17.45. Då brukar jag ta en dusch, kika på mobilen och sen laga en enkel middag. Typ böntacos med bröd och fetaost eller pytt i panna.

19.00-21.00: Pluggar. Jag börjar med det som kräver mest av hjärnan, typ kemi eller zoologi.

21.00: Kvällsfika och ledig tid! Pratar lite med Clara, läser bloggar, lyssnar på musik... Ibland gör jag läxan i litauiska som jag alltid sparar till sist, hehe. Efter lite fika och paus kollar jag av schemat, slänger jag ner de böcker jag behöver inför morgondagen och gör en matlåda av det jag lagade på kvällen. Klockan 22.30 brukar vi säga godnatt.

Likes

Comments

Jag ska få göra om kemiprovet jag inte klarade på måndag. Kände mig så stressad i torsdags då jag inte fattade uppgifterna. Slutade med tårar i ögonen och jag ringde pappa. Han får allt att kännas lite lättare och han är expert på att sätta perspektiv på saker. Jag är tvärt om.... Målade upp värsta skräckscenariot om jag skulle misslyckats på provet igen. Men sanningen är "jag kommer inte dö" ;)

Likes

Comments

Efter skolan åkte jag och två från klassen till stan. Vi köpte massa bars på en hälsokostbutik, perfekt mellis mellan plugget. Sen gick jag vidare till Akropolis för att hitta vinterskor. Jag gick runt från affär till affär och hade svårt att bestämma mig. Ville inte köpa vinterskor av halvbra kvalitet. Har gjort det misstagen förut och fryst om mina små tår. Tillslut hittade jag ett par som kändes rätt bra. Kanske inte de snyggaste, men riktigt varma och sköna. Piffar upp skoldagen imorgon med nya skor!

Dessa är från Ecco och går säkert att hitta i Sverige. Varmt ludd inuti :)

Likes

Comments

Hur känns det att få underkänt på ett prov? Det va inte kul för min del. Började faktiskt gråta efter att vår otrevliga kemilärare bara sa, "retake in december". Jag får alltså göra om kemiprovet innan jul. Fan! Jag som pluggade in alla svar från måldokumentet. Ändå räckte det inte. Blev nästan förvånad över min så starka reaktion. Liter mer självförtroende tack (?). Nej men kemin är verkligen det jag sedan länge varit orolig över.

Försöker släppa det och gå vidare. Jag blir bara lite rädd för att jag inte kommer lyckas. Måste påminna mig själv att det inte handlar om liv eller död och att det mesta löser sig. Försöker stressa ner efter denna rätt jobbiga dag.

My feeling right now xD

Likes

Comments

Igår hade jag ett jättebra eftermiddag. Jag och Clara bestämde oss för att ta en rejäl pluggpaus för att gå till Prisma och handla. Där kan man hitta allt möjligt, som ett par söta vantar. Känner att jag måste göra mig redo inför kylan här. Vi gick runt på affären ett bra tag, lagade middag när vi kom hem och såg en ett avsnitt av Sherlock Holmes på kvällen. Glass och filt kom såklart fram också. Blev en mysig kväll!

Idag har jag mest pluggat kemi. Hann med en promenad i det gråa vädret och har tvättat lite kläder. Visst låter det kul? Saken är den att jag längtar till imorgon kväll. Då är kemiprovet över och jag slipper tänka på det.

Likes

Comments

Godmorgon! Vaknade vid åtta, men låg kvar och halvsov fram till nio. Nu har jag ätit frukost och tänkte sätta igång med dagens uppgifter. Har en skål med Sharonfrukt bredvid. Det är verkligen mig favoritfrukt! I Litauen är de dessutom billiga och supersaftiga.

Ha en bra lördag!

Likes

Comments