Header

Vi har en struktur i samhället som säger, indirekt att kvinnan (icke-man) ska vara passiv och inte jaga sitt "byte" (partner). Samtidigt som mannen ska jaga och tjata.

Som kvinna (icke-man) ska en vänta på att bli åtrådd och att kvinnan ska vara svår. Men om en kvinna tar på sig den "dominanta" rollen, visar sitt intresse och visar att hon faktiskt vill. Då anses hon vara desperat, varför kan vi undra, att det är såhär? Det är trots allt 2017, och det borde ändå vara OKEJ att oavsett kön kunna visa sitt intresse för andra människor man tycker om. Eller?

Men det passar sig inte att vara så "vulgär" som kvinna, man måste sätta på sig en roll och vänta. Det finns uppenbarligen regler för hur du ska bete dig, som om ett manus har gjorts sedan innan som man måste följa fullo och till pricka. Som den rollinnehavare av ditt liv, så styrs du inte av dig själv och dina känslor utan av de strukturella "lagar" och regler som finns i vårt samhälle. Och visst kan vissa av dessa vara bra att följa så att man inte gör någon annan illa, men när det kommer till sexualitet och att dem oskrivna reglerna för hur du får och inte får vara fortfarande lever kvar 2017 gör mig fundersam. Kan vi diskutera varför det är okej för män att vara på ett sätt och kvinnor på ett annat och att det anses helt tokigt och "norm brytande" om rollerna byts och bryts.

"Klä dig si, säg så, svara inte då, låtsas som om du inte förstår."

/Puss.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kollade igenom min facebook för en stund sedan och hittade massvis med bilder från gymnasietiden. Det var under gymnasiet som jag utvecklades som mest, och började finna mig själv. Vet knappt vem tjejen som gick ur nian var, jag känner inte igen mig själv och när jag kollar på bilder ifrån slutet av nian och början av gymnasiet så vet jag knappt vem det är jag kollar på. För jag vet att jag har utvecklats så mycket både psykiskt och fysiskt de senaste 6 åren så det inte är klokt. Men det är kul när man kan se utvecklingen gå framåt i alla fall.

Det jag även tycker är lite lustigt är att människor jag inte har träffat sedan 1:an eller 2:an på gymnasiet känner inte igen mig i dagsläget. Nog har jag gått upp i vikt och fått kurvor samt ljusare hår.. Så det kanske inte är så konstigt egentligen. Men tycker det är lika lustigt varje gång jag möter på någon från förr och de inte känner igen en.. haha

Likes

Comments

Hej huns! Det var som ett tag sedan, ikke sant? Ingenting intressant händer i mitt liv, alltså inget utöver det vanliga - förutom att jag börjat få igång peppen för träningen igen. Det brukar alltid bli bättre på den fronten fram till våren, får alltid något träningstyck runt Februari-Mars och det brukar hålla i sig till sommarn. Ska försöka att hålla det längre än så, imorgon kommer jag gå på ett "monster" pass på jobbet, det innebär att jag ska jobba mellan 7-22(23).. Inatt sov jag inget vidare, pratade i telefon med en kompis fram till sent då vi behövde lösa lite saker. Så somnade säkert inte fören vid 2 i natt och skulle upp tidigt. Trots det så har jag varit pigg och ändå varit ute och sprungit i 30 minuter. Blev väl 3km skulle jag tippa på, det är så skönt att våren börjar titta fram, trots att det fortfarande än minusgrader emellanåt. Men snart så!

Nu ska jag fortsätta att städa, bädda rent och tända lite ljus så ska jag nog sätta på en film när jag är klar. Pusshej!

Likes

Comments

Jag tröttnade på mitt gul-blonda hårsvall som jag haft i så många år nu.. Jag bokade en klipptid i tisdags precis innan jag skulle till jobbet. Idag var den bokade tiden och efter att ha suttit i frisörstolen i 3 timmar, fått fräschat upp det och en betydligt kortare längd på håret så är jag såå nöjd! 😍

Detta blev resultatet av färgningen och klippningen.
Bild lånad från salongens instagram, salongpompom.

Likes

Comments

Bara de senaste månaderna så har det hänt så mycket i mitt privatliv, relationer har förändrats och man har kommit till insikt med en hel del. Jag har bland annat insett att det är otroligt viktigt att visa empati och medmänsklighet för de som står en närmast. Glöm inte bort att uppskatta dina nära och kära, för det vet jag att jag kan vara dålig på ibland. När tiden rinner bort som sand och man kanske inte har kvar någon i livet längre så kan det vara för sent att visa vilka man älskar, ta vara på varandra!

Likes

Comments

Long time, no see. Har varit fullt upptagen, med jobb som vanligt samt att jag var bortrest till Stockholm nu i förra veckan i fyra dagar. Hade det jätte mysigt, träffade otroligt mycket fina och intressanta människor under min vistelse. Detta är absolut en stad jag kommer att besöka snart igen! Jag åkte dit med syrran, vi åt mycket god mat, besökte en hel del barer och var som bara vi kan vara. Detta är absolut en helg jag kommer att se tillbaka till!

The plant - Södermalm / Vapiano - Mall of Scandinavia

Jag och syrran på lion bar / Stockholm Centralstation.

Likes

Comments

Likes

Comments

Den här låten, igenkänningsfaktorn finns där. Är seriöst beroende och har nog garanterat lyssnat på den 100 gånger bara idag.. Hade varit intressant om spotify hade en räknare för hur många gånger man spelade samma låt.. hm..

Likes

Comments

Hej darlings!
Har inte bloggat sedan början av förra veckan, sorry för det men har varit upptagen med massa jobb som alltid. Jag har trots det hunnit vara ute en gång. Detta skedde i Torsdags och då drog jag, Sandra, Tjorwen och några till till Skövde och kollade in Vigiland. Det var jätte kul! Det som dock var nackdelen med denna utgång var att det var fullt med folk överallt, människor trängdes, slogs och var super irriterade på varandra. Vilket jag tyckte var mindre nice, man är ju ändå ute för att ha kul? Jag vet inte hur många slagsmål jag hoppade emellan, det var ett gäng på tre tjejer som föll i en trappa och jag och en utav mina vänner fick ta emot en utav dem för hon var såå nära på att slå i sitt huvud i det hårda golvet.

Nu ska jag försöka göra mig i ordning för att gå ut och gå, dags att få igång de nya rutinerna igen. Pusshej.

Likes

Comments

Nu är biljetterna till Stockholm beställda. Jag och syrran åker på en weekend dit om två veckor. Är såååå TAGGAD på att få komma härifrån igen. Det känns som om det är det enda jag gör, flyr och reser. Fast det är det jag älskar, att resa och upptäcka nya platser. Känner folk och har släkt i närheten utav Stockholm också som jag ska försöka att träffa när vi ändå är där. Det kommer bli mysigt! Kanske gå på museen och utställningar? Om ni har varit i Stockholm någon gång, ge mig gärna tips på vad man kan göra där!
Sist jag var i Stockholm var 2014 (om man inte räknar med de gånger efter då jag bara har bytt tåg där) Jag jobbade då som resande försäljare och den veckan var vi i staden för att sälja våran produkt samt att vi hade julbord med företaget. Huvudkontoret var även det i Stockholm. Det är enda gången jag har varit där en längre period och då hann jag iprincip bara med att jobba och festa lite.

Pusshej.

Bilder från julbordet 2014. Mitt team var det bästa för veckan och därav fick vi åka limousin till nattklubben från företagsfesten!

Likes

Comments