Idag har det varit en ganska lugn och harmonisk dag. Började med ett snabbt litet möte kl.10:00. Därefter åkte jag och Conrad en sväng till Kristianstad, Hööks och Arken Zoo.
En något försenad födelsedagspresent till Conrad, sponsrad av "mormor och morfar". Ett back om track täcke plus lite annat smått och gott.

Hittade ett "munvatten" som man häller i dricksvattnet för att förhindra plack, tandsten och dålig andedräkt. Ska bli spännande och se om det funkar!

Blev även en tuggpinne/tuggben. Hittade ÄNTLIGEN ett som han inte lyckats sluka på 2 minuter!! Dental sticks och liknande är ju helt hopplöst på detta lilla monster, han bara kränger i sig dom utan att tugga ordentligt... Och dra mig baklänges, den har redan rensat bort mer än hälften av hans tandsten på bara nån timme!😃😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit full rulle. En heldag på klubben med städning av hinderboden, krattning av hela agilitybanan, grillning och självklart lite träning också. Vilket slit men wow va snyggt och fräscht det blev!

Vi har även anmält oss till vår första agilitytävling!!! Redan nervös så det heter duga, men vi har några veckor på oss att träna så det ska förhoppningsvis gå bra.
Hårdträning på schemat nu så slalomen sitter till den 28 Maj🙊😁

Likes

Comments

Vilken härlig dag!
Fantastiskt väder, inga måsten och massa mys
.

Dagen till ära har jag och Conrad hängt ihop hela tiden. Det är inte varje dag man har en liten födelsedagsgris vid sin sida. Hela två år fyllde min bästis idag. Wow, stor kille nu❤️
Det har blivit lite trickträning utomhus och en långpromenad för att njuta extra mycket av vårvädret, som äntligen visat sig!
Världens bästa kille blev ju dessutom vaccinerad igår så därav en lugn dag idag.

Kvällen spenderade vi hos mina föräldrar med god mat, soffmys, samt lite klippning och färgning av svintot på mattes huvud.
Nu kallar sängen på allvar och vi laddar batterierna för en fartfylld morgon dag med massa träning och bus!😃

Likes

Comments

Hoppa fram på bakbenen!

Denna veckan har vi tränat in tricket att hoppa fram på bakbenen. Detta är självklart ett trick som tar längre tid än en vecka för att få riktigt bra. Här måste man bygga upp en bra styrka och stabilitet i hundens bakben då det är väldigt krävande för dom att balansera på detta viset.

Tricket delas lättast upp i två steg

Steg 1:
Att få hunden att stå stabilt på två ben. Locka med godis, korv, köttbullar eller en leksak, så hinder börjar tänka uppåt. Beröm och belöna direkt hunden släpper marken med frambenen. Fortsätt såhär och vänta lite längre med belöningen för varje gång så hunden förstår att den ska stå kvar på två ben.

Steg 2:
När hunden står stabilt på två ben, börja locka den framåt samtidigt som du backar ifrån den. Belöna även här stegvis. Ett steg - två steg - tre steg - osv. Lägg även till ett kommando här när hunden börjar förstå att den ska hoppa/gå framåt på bakbenen.
Jag har valt kommandot "Jump" till detta trick!

Lycka till!!! 😃

Likes

Comments

Att göra det man älskar, och ha en sån fantastisk partner/träningskompis/bästa vän vid sin sida, det är ren och skär lycka!

Att ha roligt är nyckeln till all framgång, och för oss är freestyle och trickträning den bästa medicinen mot allt.

Delar med mig av gårdagens och dagens träningspass, vilken fantastiskt underbar hund jag har!❤️

Likes

Comments

Äntligen fredag, och vi har klarat veckans trick!
Både steg två och steg tre. Är så himla stolt över min fina vovve. Glädjeruset när han förstod och gjorde det klockrent är helt obeskrivlig😍

Nu lever vi på detta under helgen, sen är det dags att börja grubbla på vad vi ska hitta på härnäst. Spännande!!Steg 2
Att få hunden att hoppa över "hindret" mellan armarna. Minska avståndet mellan händerna för varje gång så att hunden till slut bara hoppar genom armarna.
Fick byta kommando när vi kom till detta steget då Conrad rörde ihop kommandot "över" med kommandot "höger" som vi har till ett annat trick. Sånt man märker ganska fort, lite knepigt med kommandon som låter nästan likadant.
Nu provar vi med hopp, och det verkar funka bra även om vi har det till några andra "hoppövningar".

Steg 3
Skippa "hindret" och bara hoppa genom armarna. Voilà!

Likes

Comments

Denna veckan tänkte jag och Conrad ge oss på ett nytt trick. Att hoppa genom armarna.
Detta trick är lättast om man delar upp det i olika faser, så vi började idag med fas ett.

"Redskapet" vi använder oss av är ett dressyrspö, men vilken som helst pinne går alldeles utmärkt!

Kommandot jag valt till detta är "över", men det kan man självklart också välja helt själv vad man vill ha! Ordet behöver inte vara relaterat till det man gör så länge man kommer ihåg vad man tränat in och använder samma kommando varje gång. Hunden förstår ju inte betydelsen av ordet utan relaterat bara det till ett visst rörelsemoment.

Conrad fattade ganska fort vad jag menade så här är en liten filmsnutt på hur steg ett ska se ut😋

Likes

Comments

Igår va det ganska mycket blandade känslor. Jag och Conrad vinkade av och sa hejdå till Coylie. Min älskade ponny som jag haft i 8 år, som nu ska vidare till en härlig familj i Knislinge.

Detta firade vi genom att bygga nya naglar och påskpyssla inför dagens påskmiddag. Bordspyntet blev "angry birds" tema.

Idag har vi ätit en MASSA god mat och showat lite med tricks för familjen.

Glad påsk allihopa! 🐣

Likes

Comments

Jisses va stolt jag är över min fyrbenta vän!
Vi har idag tränar agility för första gången på över 6 månader. Wow, vilken panghund jag har!

Följsam, positiv och helt enkelt bara bäst. Det är så himla kul att träna med så ambitiösa djur. Även om det va en ganska klurig bana med svåra öppningar och snäva svängar så gav han järnet och skötte sig alldeles ypperligt.

Kika på filmen får ni se!

Bjuder även på en liten bildbomb 😋

(Innehåller produktlänkar)

Likes

Comments

Som rubriken lyder, en ny värld med nya möjligheter. För snart två år sen bestämde jag mig för att det var dags att sadla om!

Jag är en pigg och glad tjej som älskar nya utmaningar. Har i större delen av mitt liv spenderat min tid i stallet med de fantastiska fyrfotade vännerna där. Men för två år sen bestämde jag mig för att prova något nytt. Jag köpte mig en hund, en helt underbar liten kompis, min nya bästis rent ut sagt, Conrad!

Conrad är en Shetlands sheepdog född 2014, så han blir hela två år i april, wow, stor kille nu! Han kommer från Gardenia Gardens kennel i Hörby, där Viktoria föder upp dessa fantastiska sötnosar. Hans "riktiga namn", eller ja kennel namn, är Gardenia Gardens Apollon.

De senaste två åren har jag och Conrad hunnit med en hel del, men nu tänkte jag att vi skulle börja dela med oss av vår forsatta resa mot toppen!

Fokus ligger på Freestyle, därav tränar vi väldigt mycket trick, och självklart det viktigaste, att ha kul!
Jag kommer bl.a. lägga upp tips och knep på hur du kan lära hunden en massa häftiga saker, och visa hur vi tränar för att nå våra mål.

Välkomna ombord!

Likes

Comments