Funderar, utvärderar – livet är faktiskt helt OK just nu. Det gör mig lite misstänksam. Allt flyter liksom på, och det är inte jag helt van vid. Först och främst så har jag jobb hela mitt sommarlov, och det gör mig inte så mycket. Visst hade det varit skönt med lite ledighet, men jag tycker det är viktigare att jobba. Särskilt nu när jag planerat att snygga till min arm med sex stycken sessioner! You all know what I'm talking about, right? Måste dela med mig av två av tatuerarens verk, helt fascinerande vackert! Han heter för övrigt Victuhree på Instagram, följ honom!

Så, ja, tillbaka till verkligheten. Jag kan alltså checka av ✓jobb och ✓tatuering. Inte nog med det så går det bra i skolan just nu. Den där skoltröttheten jag upplevde innan jag började yrkeshögskolan, till och med innan folkhögskolan, har inte visat sig alls. Tydligen så har jag inte glömt av hur man pluggar heller, med tanke på att jag håvat in riktigt bra resultat. Jag menar – VG i vårdjuridik. Jag är inte ens intresserad av juridik från början. Det hjälpte en hel del att ha en fantastisk lärare som vet hur man lägger upp lektionerna, att sitta åtta timmar och bara lyssna på regler hade ju inte fungerat. I stället blev det att lyssna på föreläsning halva dagen, sedan fick man välja om man ville sitta kvar i skolan och göra uppgifter eller om man hellre åkte hem och gjorde dem.

Det verkar även som att jag ska följa med min kära till Dalarna i påsk. Det var lite oväntat. Han har sin familj där, och någonstans på vägen så blev jag inbjuden! Himla fint, tycker jag. Det är ganska skönt att komma bort lite från vardagen, träffa lite människor och bara existera.

Även fast jag jobbar på det, så är min vardag ändå stressig. Inte för att jag har mycket att göra, utan för att jag är nojig över allt. Bokstavligt talat allt. Jag kan krama en vän och tänka "Oj, höll jag kvar en sekund för länge?", skriva ett sms med "Okej :)" och tänka "Låter jag dryg nu?". Varje litet steg jag tar måste jag fundera över, överväga om det var bra eller dåligt. Det tar på krafterna och ibland så rinner bägaren över och jag gömmer mig under täcket i soffan och struntar i allt ett tag.

Men jag tänker inte klaga - det kunde ha varit värre. Jag har i stället lärt mig att ta vara på helgerna, att inte tänka att det är ovärt att ha lite extra roligt bara för att det kan behövas någon annan gång. Det är också en konstig idé jag haft, att skjuta upp att ha roligt. Vem prokrastinerar på det viset? Lördagen innan alla hjärtans dag så gick jag och sambon på bio, 50 shades darker (är ju helt enkelt tvunget efter att ha läst böckerna och sett första filmen), sedan hade jag bokat ett bord på Pinchos. Det var en av de finare kvällarna jag varit med om, även om det bara var han och jag. Nu menar jag självklart inte att det är något dåligt att bara vara med varandra, men oftast går man ut och äter på det viset med vänner 😄. På fredag planerar vi att gå ut och äta thaimat och bara ta det lugnt, och jag ser fram emot det. Den tanken hjälper mig att motiveras att göra annat, som att plugga lite extra, så att jag känner mig värd lite lugn och ro.

Jag har märkt att Instagram har blivit det nya stället för mig att hänga på. Snabbt, tillgängligt och till skillnad från bloggen så skriver man inte så mycket där. Det är både bra och dåligt – när man skriver så lite där slutar det med att man skriver trippelt så mycket här, när det väl blir av. Oh well...

Likes

Comments

Där satt jag i mitt egna lilla lugn, rättade uppgifter som jag sedan skulle sätta in i min dokumentationspärm. Jag var till och med lite stolt över att jag satt ensam i skolan, efter skoltid och kände mig duktig. Jag hörde hur dörren öppnades, vår utbildningsledare lutade sig in, kastade en blick över rummet, SEDAN SLÄCKTE HAN OCH LÅSTE DÖRREN. "Hallå, Daniel? Jag är här!" ropade jag lite försynt, därefter hörde jag honom skratta medan han låste upp igen. "Men vad gör du här, ensam? Alla har gått hem!" påpekade han, vi utbytte några meningar och sedan packade jag ihop.

Lät inte det lite som en början på en skräckfilm? Inlåst, ensam. Helt ensam faktiskt. Fattas bara att skolan (som för övrigt faktiskt är riktigt gammal) är hemsökt. Jag fick faktiskt panik i en halvsekund innan jag kom på att jag faktiskt kunde gå och tända och låsa upp dörren inifrån. Jag behövde det visserligen inte eftersom vår kära utbildningsledare trots allt hörde mig. Dagens lärdom: sätt dig inte längst bak i klassrummet, men upphöjt skrivbord.

Nu har jag skickat in en hemtenta om sexualupplysningens historia! Från Carl von Linné till nutid. Har en limpa som bakas i ugnen och jag borde egentligen vika lite kläder. I stället väljer jag att skriva diktat från "gynmottagningen" (påhittade personer för att vi ska lära oss olika journalanteckningar) och dagdrömma. Men det är väl helt OK det med.

Jag lyckades att lura mig själv att studera i går, det var rätt fantastiskt! Började att organisera bland mina mappar. Det är så att jag har en mapp för varje kurs och om det är något extra viktigt delmoment i någon kurs så får även det en egen mapp. Därefter satte jag små söta ikoner för varje, och vips så ville jag plugga!

Jo, just det. Ändrade pingvinen till ett hjärta. Det kändes mer passande. 😂

Likes

Comments

Helt plötsligt känner jag mig off. Jag är här, jag är närvarande, men ändå så långt borta i tankarna. Stressen ligger som en tyngd över bröstkorgen, men inte den där tyngden som när en katt har bestämt sig för att använda dig som sovplats. Den önskar jag mig just nu, men jag antar att jag lät tankarna ta över i stället. Jag frågar mig själv vad jag egentligen stressar över, men jag kommer bara på tusentals småsaker som är så otroligt lätta att lösa. Men många bäckar små, säger man ju, men kanske med annat syfte.

Nåväl, jag ska försöka att jobba effektivt i skolan den här veckan. Men om jag backar tillbaka till nuet: en promenad skulle sitta fint. Därefter ska jag nog skiva upp lite mango, småplugga och plocka ur tvätten ur tvättmaskinen. Jag har varit en bläckfisk hela dagen, och det kanske är det som bidrar till mitt lilla stressanfall. Kan jag inte bara göra en sak i taget någon gång? Frågorna är många.

Om inte annat så har det ändå varit en OK dag, ringde om sommarjobbet förut och fick svaret "Du får bestämma själv när du vill jobba", så det lär väl bli att jag jobbar hela sommaren. 😂 Nej, jag ska se till att ha lite ledigt. Det kan behövas eftersom jag börjar skolan i augusti igen. Men pengarna lockar ju!

Nu blir det den där promenaden, sedan skriva en lista för att stressa ned ett hekto. Känner jag mig själv rätt så kommer jag klicka runt på Pinterest någon timme när jag är klar med allt annat. Samtidigt som jag vill ha juni nu (tatuering!) så vill jag ändå stanna upp tiden. Allt går så fort, det är skrämmande.

Likes

Comments

Ja, det kan ju ha varit så att jag bokade en tatueringstid i fredags. Inte bara en, SJU stycken, och trodde ni att det var slut där? Varje sittning kostar 6.000. Jajamen. Vad jag vet så är 6.000 x 7 = 42.000. Det är helt galet när man tänker på det så. Men å andra sidan är det ju inte allt på en gång, jag kommer inte att vara färdig med detta förrän i slutet av 2018. Jag har skaffat mig ett ganska ordentligt projekt, helt enkelt!

Det här har gjort ganska mycket för min del. Visst, jag kommer att bli lite fattig, men jag tog något personligt kliv trots allt. Det låter jättekonstigt, jag är medveten om det. Men ärligt talat så har jag haft världens ångest över att skriva till den här tatueraren, för det är nytt. Jag och nytt går inte riktigt ihop, men nu är det steget avklarat och nu kommer nästa - i morgon ska jag ringa chefen från praktikplatsen jag var på. Hon ville komma i kontakt med mig angående sommarjobb! Det betyder alltså att jag kommer att ha råd med den där stackars tatueringen trots allt, samtidigt som jag får arbetslivserfarenhet och knyter lite kontakter. Bara bra saker alltså! Även om det är lite läskigt.

Oh well, jag är så himla glad och jag ska försöka att fortsätta hålla mig så här. Har haft en fin helg och känner mig utvilad för första gången på länge! Har även fått två av tre sysslor gjorda, fastän klockan inte ens hunnit bli 13. Effektivt! 😄 Tänker dock låta mig själv ha en lugn kväll.

Nämnde jag min "lilla" Apoteabeställning? Har aldrig fått så här mycket saker på en gång förut, det är superkul. Jag kan rekommendera Lee Stafford : Det är ett riktigt bra schampo. Jag har använt det ett tag, mitt hår är längre, men det är förmodligen kombinationen av att jag tar hand om mig själv bättre både invärtes och utvärtes. Köpte Priorin bara för att kunna variera lite och har hört att det är bra. iWhite, ja, varför inte? Ska jag ändå le åt folk hela dagarna så kan jag ju ha extra vita tänder, eller hur? 😁 Mandeloljan är till för mina töjda öronlober, likaså den lilla flaskan som inte syns bredvid. Den är en "sårtvätt", eftersom jag alltid lyckas klia på mina öron i sömnen. Till sist har vi en himla massa snacks (bananerna var rätt starka, cashewnötterna var gudomliga) och en ansiktsvätt jag inte hunnit testa än. Det hinns med!

Likes

Comments

Jag har lite motivationsbrist i dag. Har försökt att skriva lite på några skolarbeten, men bara fått ihop ett par meningar och sedan har jag gjort något annat. Ändå tänker jag klappa mig själv på axeln och säga "Good job! Du försökte!", jag tror nämligen att man behöver sådana här dagar då man bara existerar. Huvudsaken är att man försöker, hur klyschigt det än låter. Motivationsbristen beror lite på att jag egentligen inte har något som ska in snart, jag är verkligen klar med allt till och med två månader framåt, så jag måste inte pressa mig själv. Jag tänker nog ta en lugn dag med städning och passa på att läsa lite nu när jag har tid.

Lyssnade på en diskussion i går som handlade om att en klasskompis och hennes väninna "tävlade" om vem som hade mest kurspoäng. De hade gjort detta i gymnasiet, men jag känner att så skulle jag vilja ha det också! Men jag får helt enkelt tävla mot mig själv, hur tråkigt det än låter. Det är visserligen för min egna framtids skull, så jag ska nog inte uttrycka det med en negativ betoning... 😄 Men ändå! Utmaningar är kul!

Kände mig som en riktig IT-Gandalf i dag igen! Lyckades peta i gång Spotify på tv:n, så nu kan jag städa till musik på riktigt. I vanliga fall har jag fått ha hörlurar på mig, vilket inte är så smidigt när man ska dammsuga och luta sig framåt. Många svordomar har kommit från denna lilla mun.

I morgon ska vi spela Resident Evil 7! Äntligen! Längtat hela veckan, till och med lite längre, men det var först i tisdags (tror jag) som vi hade tillgång till spelet. Vi lär inte gå ut mycket i helgen. 😂 Överväger en sushilunch i morgon eftersom vi ändå blev lediga från skolan. Eller ja, "lediga", borde jag kanske uttrycka det. Läraren blev sjuk och skickade lite instuderingsfrågor som vi ska svara på, men det går ju rätt fort!

Tror jag ska peta lite med bloggdesignen i dag, vi får se hur långt jag kommer med det. Finns säkert något jag kan ändra!

Likes

Comments

Tro mig, jag skrattade gott när jag gjorde den bilden. Jag tycker faktiskt att det är kul att spela support, men resten av laget brukar utnyttja det för sin brist på anger management. Det blir helt plötsligt supportens fel om något går fel eller om någon dör. Till slut är det någon som spammar "I need healing" och vet ni vad min reaktion blir? Jag blir en trotsig femåring som tänker "om du ska tjata så får du inget". Jag kan säga att den reaktionen aldrig har hjälpt mig, men vad gör man? Jag gör ju så gott jag kan och tyvärr kan jag inte dela mig som en amöba. 😂 Det var alltså bakgrunden till den här bilden. Jag kanske borde börja streama och ha den som offlinebild. Den beskriver ju mig ganska väl.

Jag har fått för mig att det är torsdag i dag, och ingenting gör mig mer besviken än faktumet att det bara är onsdag. Nåväl. Lyckades ta mig igenom en hel skoldag med gnagande huvudvärk. Eller ja, den ska nog beskrivas som "spräckande", det har nämligen känts som om någon försöker pressa ihop mitt huvud. Lite otäckt, men det går över till slut.

Blev så otroligt glad i hjärtat när jag fick ett mail från sekreteraren där jag hade min praktik. De vill ha dit mig i sommar! Så jag ska ringa chefen och lägga upp ett schema så fort jag hinner. Först och främst måste jag kolla över vilka tider vi går i skolan (även om jag gärna hade börjat redan i morgon om det hade varit möjligt). En annan spännande sak är att jag tjänade mina första kronor på Instagram i dag!? Hur är det ens möjligt? Heartbeat, kan jag tipsa er om. Man fyller i sina intressen och får sedan lägga upp lite enkla annonser, som i dag så hade jag en 30 sekunder lång video om en serie som kommer ut på Netflix i morgon. Helt OK, ser ju på Netflix dagligen.

På tal om pengar, är ni medlemmar på Bonusway? Loggade in i dag och det visade sig att jag hade 87 kronor liggandes som jag inte ens visste om. En trevlig överraskning må jag säga! Det är förmodligen alla smycken jag beställt nu det senaste. Tänkte visa "dagens skörd" först i morgon. Var och hämtade upp lite paket efter skolan, blev inte missnöjd den här gången heller. 😃

Nu ska jag bocka av lite saker på min att-göra-lista. Det första var att handla, så jag körde en Ica Online. Visst är det lite bekvämt, men när det är jag som ska hämta upp grejerna själv och dona så vill jag helst slippa att släpa allting både inne i affären och ut till bilen. Det är särskilt jobbigt nu när folk har fått lön, då ska alla handla samtidigt? Jag förstår inte hur alla lyckas pricka in samma dag som jag... Så Online blir det! Då är helgens mat fixad. Nu ska jag vara lite aktiv i ett diskussionsforum (pratar genus och hälsofrämjande arbete i min distanskurs jag läser i Kristianstad), planera lite informationsfoldrar som vi fick i uppgift att göra i kommunikationen i dag och till sist så ska jag göra klart en hemtenta. Satt och skrev på den under alla mina raster i dag, så den blev liksom klar på papper. Den ska inte lämnas in förrän till sommarlovet. Oh well! 😂

Likes

Comments

Jag kan inte ljuga: Jag ser verkligen fram emot den här kursen. Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv. Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att lära ut ämnet, eller jobba på en ungdomsmottagning. Helst det sistnämnda. Det är ett så stort och fascinerande ämne, så jag vet inte riktigt vart jag ska börja i min predikan. 😂 Jag återkommer när jag har haft min riktiga uppgift, tror jag.

Inte nog med det! Blev antagen till Grundläggande medicinsk genetik, och jag är kluven. Den börjar vecka 10, samma vecka som jag går ut på praktik. Det verkar intressant och vettigt, men orkar jag? Det är redan en hel del att hålla koll på som det är. Då skulle jag även studera 175% om jag tackade ja. Ugh, jag tänker fundera lite. De ville inte ha svar förrän senast söndag ändå.

Ska försöka att ta mig till biblioteket lite senare så att min kurslitteratur blir komplett. Just den kursen jag läser i dag innehåller mest webbsidor, vilket är bra för plånboken. 😄 Satt just och kände mig extra vuxen efter att ha schemalagt min ekonomi. Bokus är så himla fina mot studenter att man kan välja att ta faktura på 60 dagar i stället för den vanliga 30-dagarsfakturan. Inte för att det gjorde någon jätteskillnad för min del egentligen, mer än att jag kan andas ut med vetskapen att jag har hunnit få in CSN och liknande. Varför ska alltid pengar vara så stressande? Oh well, allt som har med min ekonomi att göra är nu fixat. Vuxenpoäng till mig.

Likes

Comments

Brukar ni också bli det av riktigt fin konst? Hittade ARROGANT på Facebook och planerar redan att handla därifrån... någon gång. Se bara!

Likes

Comments

Ja, förra inlägget råkade bli en mil långt ungefär, och det ursäktar jag för. Jag tror inte riktigt att jag har lärt mig när jag borde sätta stopp för mina tankar. Men å andra sidan är det väl det som bloggen handlar om? Att ventilera som en tok? I guess I'm doing great then.

Jag vet knappt vart jag ska börja just nu, så jag bara kör på.

I går, torsdag:
Åkte på ett studiebesök på sjukhusets röntgenavdelning. Himla intressant, och jag fick reda på att jag absolut inte vill jobba där. Mest av allt för att jag är mest intresserad av "skrivet", men där använder läkarna röstigenkänning och... det är ju mindre kul. Jag älskar pappersarbete, men självklart vill jag ha anledning att skriva lite också! Det är ju det jag lever för.

Däremot missade jag slutet av besöket. Av någon anledning la min kropp av och jag bara föll ihop. Jag har aldrig svimmat utan förvarning så där, men jag antar att sådant händer. Som tur är så har jag världens finaste klass som hjälpte mig där, sedan kom det en sköterska och höll koll på mig. Vilket studiebesök! Man kan ju se det som att jag fick en extra inblick i deras arbete. 😉 Det gäller att vara positiv.

I dag, fredag:
Hade världens ångest över att vara schemalagd i skolan mellan 8-16.00. Som tur var så började vi ändå inte förrän 10 eftersom vi har fått hemuppgifter i medicinsk terminologi. Det är nästan så i alla kurser: vi får givetvis sitta i skolan och göra dem, om vi vill, men oftast så gör vi det hemma. Jag tycker personligen att det är trevligare att sitta med en kopp kaffe, invirad i en filt och göra mina uppgifter.

I vilket fall som helst så blev det inte så illa! Vår lärare sa själv: "Att vara i skolan efter klockan 14.00 borde vara förbjudet", så vi slutade efter 45 minuters introduktion i stället. Vi börjar inte med kursen förrän fredag nästa vecka (Anatomi och sjukdomslära). Det ska bli riktigt intressant! Jag vet inte riktigt vad jag förväntar mig av den kursen än. Men jag blev glad över att höra att vi har ett helt område som handlar om bara psykisk ohälsa, och att det till och med är en så viktig del att vi kommer att få ett prov på det!

Jag har övervägt att diskutera med utbildningsledaren om det är möjligt att läsa psykiatri extra. Det är inget som min utbildning egentligen innehåller, men jag saknar det och skulle vilja läsa det. Jag har ingen aning om hur sådant fungerar, men om man inte frågar så får man ju inte heller något svar!

Just nu:
Jag sitter och funderar på vad jag ska ha för ämne på mitt tal som jag ska hålla vecka 7. Jag har tio minuter på mig att bara stå framför klassen och prata, om precis vad som helst. Just nu så sitter jag och läser på Illustrerad Vetenskap om lite olika ämnen. Eftersom vi har haft kommunikation så länge så överväger jag att ha rubriken "Pandor kan tala!" och visa lite forskning som finns om pandors ordförråd. Annars något om zombieinvasioner kanske? Inte för att det kommer att bli en, men å andra sidan finns det jätteintressanta parasiter som gör djur till zombies. Vi får se vad jag kommer fram till. Förarbetet är nästan det roligaste. 😄

Likes

Comments

Då har vi haft en ergonom i klassen som kom och diskuterade lite. Med tanke på vår utbildning så är vi en särskilt utsatt och sårbar grupp, så vi måste helt enkelt ta hand om oss själva om vi ska kunna sitta och skriva så mycket som det kommer att bli framöver. Jag tänker vara ärlig: Jag har dåligt samvete över hur jag tar hand om min kropp. Min hållning är helt OK, det måste jag berömma mig själv för, men det beror mest på att jag faktiskt gick hos en sjukgymnast ett tag. Sedan blev väl allt lite bättre med åldern (detta var trots allt ett tag innan tonåren) och att man fick skinn på näsan och vågade se människor i ögonen.

Jag tänker faktiskt inte säga så mycket om ergonomi, det mesta går att googla sig fram till. Jag vet att jag inte kommer att sitta perfekt (jag sitter till och med i skräddarställning i min kontorsstol i skrivande stund) och att jag kommer att sabba mina handleder ännu mer eftersom jag knappt kan skriva ordentligt när de är helt raka. Men jag får skylla mig själv, jag vet ju vad jag gör fel.

Det där med att veta saker, det är spännande. Jag hade en diskussion med en vän i går, som fortsatte i dag och aldrig verkar vilja ta slut, om att lära känna sig själv och sina känslor. Det är lika viktigt som det är intressant, tycker jag. Jag själv har ganska nyligen börjat analysera känslor och situationer lite mer än vanligt och kommit fram till en hel del saker. Jag kan nämna en snabb, enkel självklarhet känslomässigt: Ibland kan jag sitta och vara helt apatisk. Efter ett litet tag går jag till att vara arg på allt, verkligen allt. Den här kombinationen av känslor brukar 9 av 10 gånger betyda att jag är hungrig. HANGRY, ni vet. Givetvis är det inte alltid så, men som sagt, oftast.

Det är så intressant allt det där, hur olika vi ändå är. Jag tänker ta min partner som exempel (förlåt älskling!), frågar jag honom den simpla frågan (enligt mig): "Vad tänker du på?" så är sannolikheten stor att han kommer att svara "Ingenting". Det rubbar min värld. Jag vet att män har sin tomma lilla låda de går till när de inte behöver koncentrera sig, men, ingenting...?

Jag är ett virrvarr av känslor. Det är ett konstant bildspel som pågår i mitt huvud och den där tomma lådan har brunnit upp för länge sedan. Tänk er när han svarar "Ingenting" och måla upp bilden av hur jorden som i sin harmoni snurrar långsamt, bara stannar upp. Jag kan inte förstå. Eller jo, egentligen, men jag kan inte uppleva det själv. Min följdfråga blir då – är han en robot? Har han känslor? (Självklart har han det, men jag är fortfarande inne och snurrar på min Ingenting-värld och har möjligen sett alldeles för mycket serier om artificiell intelligens. Rekommenderar Black Mirror och The OA om ni vill se något galet, hjärtskärande och helt jävla fantastiskt om jag får säga det själv).

Oj, vad hände där? Jo, jag hamnade i min värld igen. Jag önskar att ni kunde få en inblick i min hjärna, hur den fungerade och allt det där. Det kanske är möjligt i framtiden. Kanske blir det framtidens vloggar? Då ska ni få se mina mardrömmar. Jag ska ta betalt för varenda minut av det och bli rikare än alla skräckfilmsmakare någonsin.

Jag måste trots detta långa inlägg berätta om vad som hände i går! Fick ett mejl om att jag blev antagen till en kurs. Men inte vilken som helst!

JÄTTEKUL! Ett intressant ämne som jag samtidigt får poäng för. Är inte det otroligt? Inväntar fortfarande mina akademiska poäng från kursen "Mobbning i lärandemiljöer", men de ska väl snart dyka upp. Sex och samlevnadskursen börjar på måndag och jag var inte riktigt beredd, det var någon som hade tackat nej och jag var på första reservplats. Det visar bara på hur intressant ämnet är, och jag tror att jag kan ha nytta av informationen (historia och pedagogik) som jag får med mig.

Och ett sista klagomål...

Jag behövde bara en bok som jag inte kunde få tag på hos biblioteket, och den kostade 379 SPÄNN. Det är galet. Varför ska studenter lida för att vi vill lära oss saker? Ugh.

Likes

Comments