View tracker

Passar på att småplugga och blogga nu när jag äntligen har en lugn stund. Det är lördag, svinkallt och mannen har ockuperat hela vardagsrumsbordet med sitt datorbygge. Inget mys med doftljus för min del här på en stund. Jag tror att jag klarar mig, faktiskt. Även om det kanske hade fått upp motivationen att hålla sig vaken ett tag till. Berättade jag att klockan inte ens är 14 när jag skriver detta? Varför är jag så trött? Förmodligen för att vi var ute bland folk för ett tag sedan, och "folk" är galna nu på helgerna mot jul. Usch.

I går så kunde jag bocka av att andra praktikveckan är avklarad! Fint. Två veckor kvar, och jag har faktiskt jättekul. Det ska bli kul på nästa LIA också, när jag förmodligen kommer att praktisera på ett sjukhus. Det är nog ganska stor skillnad mellan vårdcentralen jag är på och ett stort sjukhus. Inte lika intimt, kanske?

Jag trodde att det skulle vara "jobbigare". Det enda jobbiga just nu är att jag inte är van vid att träffa så mycket folk. Ändå har jag inte behövt ta hand om den mer seriösa delen av receptionsarbetet ännu. Det kommer nästa vecka, tror jag. Ser trots allt fram emot det. Det är ju detta jag ska arbeta med framöver (hoppas jag!).

Annars så händer det inte så mycket mer i livet. Fokuserar på en sak i taget och det har resulterat i mindre stress, men jag har självklart kvar de där dåliga dagarna. Men de är färre, och mer hanterbara. I stället för att må dåligt en hel dag så förkortas det och går att lindra på ett eller annat sätt. Ibland hjälper det att bara fönster(tröst)shoppa lite. 😂 Liksom, titta på de här små lamporna? Hur söta!? Look-ALite tror jag att de heter.

Sitter och skriver lite på ett arbete jag gör om nätmobbning. Otroligt att jag är klar med den kursen snart, samtidigt som jag klarat av de andra kurserna i skolan. Fick mail från Antagning häromdagen och har blivit reserv på massor av intressanta kurser som jag inte trodde att jag kunde söka ens. Oh well! Nätmobbning var det ja...

Vi diskuterade nog aldrig kränkningar på nätet i skolan. Det är ingenting jag kan minnas. Vi fick aldrig lära oss att ta en skärmdump, eller att säga till en vuxen när något inte riktigt stod rätt till. Jag vet inte om det hade gjort någon skillnad just för mig, men det finns säkert många andra som hade behövt den informationen. Likadant så kan man anmäla till polisen, och de kan göra någonting åt det. Även om man inte tror att det kommer att utredas så är det lika bra att anmäla till 114 14, tänker jag. Dessvärre så har man inte så stort förtroende för polisen i dag.

Nej, vet ni vad! Nu ska jag brainstorma en sväng och sedan återgår jag till en riktig myshelg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tänka sig, det har redan gått två dagar på praktiken, vilket innebär att två återstår. Det är inte alls så skräckfyllt som jag hade räknat med, det är riktigt trevligt. Alla mina knepiga böjningar uppfylls 😄 Sitter och tittar med glittrande ögon på arbetsuppgifterna jag kommer att få ha hand om, så som att sortera post och fylla i kalendrar. Det är ju sådant jag gillar att göra utanför jobbet. Att jag kommer få skriva och lära mig massor om medicin ihop med trevliga kollegor, det är ju bara en dunderbonus!

Fick en namnskylt i dag. Det gjorde inte särskilt mycket att det stod "studerande" på den, fick en hel drös med frågor ändå. Oh well, jag vänjer mig, och lär mig! Den här praktiken är bra för mitt kontrollbehov: Vi planerar nämligen dagen på morgonen i stället för en vecka i förväg som jag i vanliga fall skulle uppskatta. Jag tror att det är nyttigt.

Var på en jätteintressant föreläsning om ensamkommande flyktingbarn ganska nyss. Den fick avsluta mitt pass. Valde mellan den här föreläsningen eller att stå och lyssna på information om hur man använder en scanner. En läkare som jobbade på en särskild klinik för hälsokontroller av flyktingbarn berättade om olika personer han träffat. Det var gripande, minst sagt. Han belyste även hur viktig kommunikationen är, även om man inte tror att man gör skillnad. Ett bra möte följer med hela livet, vem man än är. Jag själv minns alla bra läkare, lärare och andra personer jag träffat genom åren. Glöm inte att alltid visa respekt och vara ödmjuk.Arbetskläderna! Känner mig nästan lite viktig i dem. 😂 Skön blå färg dessutom.

Om ett litet tag kommer min kära hem, då blir det kaffe och sedan tror jag att vi sticker vidare till Media Markt. Vet inte riktigt vad som har hänt, men det suger i speltarmen så att säga. Vill ligga i soffan och spela på handhållna konsoler. Är det inte alltid lite så, att när man väl har det så ligger det bara och dammar till slut? Jag vet inte. Så var det med mitt ps4. Mitt gamla Gameboy var välspelat dock, vad jag minns, innan jag sålde vidare det. Hade dessutom mina favoritspel på det, så det var väl den största anledningen till att jag faktiskt spelade på det och behöll det så länge.
Vilka spel jag hade? Pokémon Ruby, Pokémon Silver och Donkey Kong!
Vilka spel jag vill ha nu? På DS: Pokémon Moon (eller Sun, skillnaden är inte avgörande för min del), på Wii U: Pokkén Tournament.

Gissa vem som blir fattig efter jul... 😂

Likes

Comments

View tracker

Ja, det hinner gå en dag eller flera mellan varven. Det är tur att bloggen inte är min första-inkomstkälla! Då hade jag nog levt i en kall grotta vid det här laget. Inget fel med det, då har man ju nära till naturen. Det är rätt fint.

I fredags hälsade jag på min kära vän i Uddevalla, fick åka vid nio på morgonen för att vara framme efter tolv. Worth it. Blev påmind om hur fina människor jag har runt mig och hur otroligt mycket de är värda. Vill spara den känslan i en liten burk för att minnas den när jag mår som sämst.

Nåja, vi kom ganska snabbt fram till att folk är galna när det är Black Friday. Mer än vanligt. Trots det så strosade vi runt på Torp utan att varken bli nermejade eller galna. Köpte t-shirtklänningen nedan och en söt "Give me som space"-t-shirt från Gina Tricot, med en liten överraskning! Jag är medlem på Gina Tricot och fyllde år i oktober, så jag hade extra rabatter, så det blev inte särskilt dyrt kan jag säga. 😄

Ville handla upp hela Gamestop, men övertalade mig själv att inte göra det. Köpte däremot två jättesöta anteckningsblock i en liten bokaffär (presentaffär, kanske det till och med skulle kallas). Tänkte använda dem lite pedagogiskt senare när vi börjar läsa latin i skolan. Eftersom sidorna i blocken är tomma så kan man rita lite samtidigt som man lär sig glosor. Synd att jag inte är konstnärligt lagd.

Jag och min kära fick i alla fall en heldag tillsammans. Det händer inte så ofta längre. Men vi har en sådan där fin vänskap där man kan umgås som ingenting trots att det gått ganska lång tid mellan träffarna. 💘Och så lite nutid...

Måndag och allt! Börjar min praktik i morgon, men var och hälsade på i dag och fick en liten rundtur. Just nu känns det otroligt bra, är exalterad och uppe i varv som en duracellkanin. Riktigt mysig liten vårdcentral, sedan gör det ju ingenting att jag just nu bor tre minuter bort. Ska få arbetskläder i morgon, sådana där härliga blå utstyrslar med byxor som ger en pösröv. HÄRLIGT, taggad till tusen! 😄

Inte nog med det, vi får hem nya IKEA-möbler i morgon. Minns hur illa det var att sätta ihop Detolf-hyllan, hur ska det gå med två nattduksbord, en byrå osv?

To be continued

Likes

Comments

Wow, det har verkligen varit kaotiskt det senaste. Det har inte varit så värst stressigt, bara det att jag haft något att göra konstant. Det resulterar i att nu när jag har mindre att göra så klättrar jag på väggarna. Skrev klart min hemtenta i måndags, ska göra ett prov i morgon (som inte är så psykiskt påfrestande: misslyckas jag så får jag ett G, lyckas jag så får jag VG). På fredag är jag ledig och det verkar som att jag åker till min kära vän i Uddevalla då! ❤

Om en och en halv timma ska jag göra ett provprov. Yep, ni läste rätt, det var exakt vad läraren sa. Vi ska göra ett prov på provet vi ska göra i morgon! Klarar vi det i dag, då vet vi att vi har ett garanterat VG i IT-kursen. Lite skönt att veta. Jag vill nog påstå att den här läraren är en av de bättre jag haft. Han har rätt syn på utbildning och förstår att man inte kan bli experter på HTML-koder och liknande på tre veckor. Den andra IT-kursen vi hade så fick vi två veckor på oss att lära oss Excel från grunden innan vi hade prov. Lätt för de som jobbat med det innan, mindre lätt för de som aldrig gjort det.

Ja, det är mycket skola och lite vila i mitt liv. Men det är så det ska vara. Ska ut på praktik nästa vecka, fram till jul. Blir nog bra, men ska bli skönt med lite ledighet därefter. På tal om vila så fick jag en bok av ägaren till hundarna jag promenerar. Ska börja läsa den redan i kväll!

Likes

Comments

Är det bara jag som blir otroligt glad av sådana här färger? Ser det inte hur gott ut som helst? Här har ni en liter vatten, en ingefära, en citron och chili (hackad chili i skålen, men behövde något rött och fint på bilden). Ni kan väl nästan ana vad jag gjorde med allt detta?

Ingefärsshot, givetvis!

Ja, som alla andra. Anledningen till att jag gör denna är för att en klasskompis lyckats hålla sig fri från sjukdomar trots att vi är 37 stycken i klassen som snorar. Dessutom har hon barn, deras sjukdomar brukar vara rätt giftiga. Den är inte så himla jobbig att göra, receptet finns HÄR. Jag tar en "hutt" morgon och kväll och tänkte fortsätta att göra det framöver. Ingefära är ju bra för en himla massa saker, exempelvis så har jag väldigt lätt att må illa och det motverkar ingefära. Tydligen är det bra för hjärtat och kickar i gång förbränningen!

Jag klagade ju lite i förra inlägget om hur jag så gärna vill vara hälsosam men till slut aldrig jobbar för det. Lite har det väl berott på att jag inte har något mål. Vad innebär "hälsosam" för mig? Jag har inte funderat på det så mycket, förrän nu. När man hör "hälsosamt" så dras mina tankar direkt till "viktminskning", och det är ett känsligt ämne för mig. Jag har ganska mycket hjärnspöken som ligger kvar sedan mina tidiga tonår.

Men till exempel så vill jag inte äta godis. Det går himla bra, för vi har aldrig det hemma. Minns inte när jag åt lösgodis sist. Åt fyra djungelvrål för några veckor sedan, men that's all. Jag tänker dock tillåta mig själv att äta nötter och mörk choklad på helgerna. Nötter innehåller positiva fetter, mineraler och antioxidanter som man oftast får i sig för lite av. Man behöver ju inte vräka i sig för den delen heller.

Jag vill äta mer grönt! Där kan jag bli bättre. Jag vill röra på mig mer, så därför har jag lagt upp ett litet träningsschema som jag till och med kan göra i sängen när jag kollar på YouTube. 😂 Dessutom vill jag försöka hålla mig på att gå mina 30-60 minuter om dagen. Min mobil brukar skicka ett meddelande när jag gått 30 minuter och berömma mig och säga "går du lika långt till så har du nått dagens mål!". Himla fint faktiskt.

Inga ursäkter, här har du nio övningar du kan göra i sängen:

Likes

Comments

Det stör mig lite hur busenkelt det egentligen är att äta nyttigt, men att jag aldrig kommer till skott. Åt en riktig mysfrukost här hemma nyss: fruktsmoothies (jag valde den med ananas, banan och kokos) och mackor med lite blandade pålägg. Ägg, rökt kalkon och kräftröra bland annat. Mår ovanligt bra i kroppen i dag, om man kan säga så. Det är nog en kombination av dagsljus, god frukost och en rykande kopp kaffe!

Veckorna bara springer i väg just nu känns det som, även om jag redan i tisdags uttryckte ett klagande: "Det har varit en lång vecka". Men ännu en gång tog jag mig igenom den och är himla nöjd! Alla borde få en liten guldstjärna efter att ha orkat med en skol- eller jobbvecka. Eller en kram. Eller vad man känner att man behöver. Jag köpte en cider som smakade pepparkaka och mosade i mig honungsjordnötter. Det är också ett alternativ, men kanske inget man ska göra efter varje vecka.

Hämtade ut ett paket från Extremeclothing i går innehållande tre par jeans. Här nedan är ett par av dem! Inga praktiska byxor om man råkar bli akut kissnödig, just sayin'. Men de är himla smidiga om man vill äta mycket (baggy!). De andra två paren var mer åt det slimmade hållet, men älskade dem med. Får se om jag slänger upp bilder på dem med. 😄

Nu tänker jag ta lördag, och det innebär en hel del spelande och ärligt talat så vill jag nog sitta med lite skoluppgifter senare. Blir mer motiverad att plugga när jag egentligen inte behöver. 😂

Likes

Comments

Hoppsan, nu var det ett litet tag sedan igen. Så kan det gå. Är inne i en autopilotperiod, det vill säga att min hjärna är äppelmos för att jag helt enkelt inte orkar vara glad över snö, eller var glad över något väder för den delen. Jag är absolut inte nere, det är bara mitt sätt att mentalt förbereda mig på en vargavinter.

Vet ni hur långt man kan komma med sommardäck i snö?

Cirka två minuter från parkeringen. Tro mig - jag testade. Var tvungen att byta däck i söndags, så mors sambo (och min kära!) tog på sig att göra det. Var inte alls lika glidigt att köra hemåt. Gled inte ens in i en stolpe (på hemvägen).

Nåväl, ingen skada skedd! Men ju mindre jag får köra i detta vädret desto gladare blir jag. For real. Får nästan ont i magen vid tanken av att behöva åka till affären, men sådant behövs. Är för snål för att betala extra för att Maxi ska köra hem mina varor. Just i dag hade det inte gjort något, är så himla pratglad så det finns inte. Skulle kunna få ett samtal om en sten att bli intressant.

På bilden ovan ser ni att jag fick min Loot Crate förra veckan! Och ett paket från Add9. Attans vad snabba de var! Beställde på onsdag kväll, fick paketet torsdag förmiddag. Fantastiskt, så nu har jag två par nya knästrumpor också. I min svarta lilla låda fick jag massor av onödiga, men roliga ting. En bok om superhjältar som inte riktigt höll måttet, ätpinnar á la Freddy Krueger, en leatherfacedocka och mycket annat. La upp en video på Instagram för de som faktiskt är intresserade.

Någon gång behöver det här inlägget sluta, så det får bli snart. Fick reda på platsen för min LIA (Lärande I Arbete) och är ganska nöjd. Väldigt nöjd, måste jag väl säga. Tänkte strategiskt med mina önskemål och fick mitt förstahandsval (mitt andrahandsval fick jag inte välja då jag är skriven på den vårdcentralen). Just nu tänker jag mest på om jag ska sätta in ett mindre nässmycke och om jag kanske borde skaffa mig någon arbetströja? Lite "klipp dig och skaffa dig ett jobb" över det! 😂

Lite humor får man väl ha! Skulle däremot aldrig kunna tänka mig att ha en MedSek-knapp under min LIA. Tyckte mest den var rolig. Finns på vårdväskan för de som vill kika!

Likes

Comments

Har aldrig riktigt haft någon åsikt eller liknande om Lady Gaga tidigare. Men råkade snubbla över den här videon på YouTube häromdagen och blev helt tagen. Wow, liksom? Vilken fantastisk människa hon verkar vara, och hennes röst!? Woah. Tagen, minst sagt. Fick lite ont i hjärtat av sista låten, faktiskt. Antar att jag är blödig, as usual. 😂

Har en ledig torsdag! Eller ja, nästan. Självstudiedag, men jag har inte riktigt kommit dit än. Åkte och handlade direkt efter att jag hade vaknat och krigsmålat mig, så i kväll blir det fläskytterfilégratäng. Det låter fint, men är nog förmodligen det enklaste man kan göra: fläskytterfilé, chilisås och cremé fraiche. Om man vill kan man ha riven ost på. Sedan steker man bara köttet i bitar innan man lägger det i en form och häller chilisåsen och cremé fraichen (blandad) över det, sedan har vi nästan alltid riven ost på. Sedan låter man det stå i ugnen till osten har smält och serverar ris till detta.

Har hunnit att hänga upp nya gardiner, plockat ihop massor av skräp, plockat in och ur diskmaskinen och ställt nya doftljus på bordet. Detta är förmodligen inte så kul att läsa om, men skulle jag filma allt så skulle alla få reda på hur klumpig jag är. Höll på att bli av med en tå när jag bytte gardiner. Yep, you heard me. I kanten av gardinstängerna har vi något dekorativt som håller det mesta på plats. Den lossnade av någon spännande anledning och siktade in sig på min tå. Jag har varit med om skönare saker vill jag tillägga.

Oh well, det är ungefär så långt som jag har hunnit i dag. Ska sätta mig med lite skoluppgifter om en stund. Känner mig rätt nöjd och effektiv ändå faktiskt. I morgon ska jag hämta ut lite paket, värsta julafton! 😃

Det här filtret på Snapchat gör att jag vill vara en skelögd fladdermus.

Likes

Comments

Jag hade tänkt att sammanfatta min helg väldigt kort här, men sedan när jag satt och tänkte igenom allt så blev det inte alls så kort som jag hade förväntat mig. Ska vi göra ett försök ändå?

FREDAG. Lätt som en fjäder promenerade jag hem från skolan efter att ha avklarat det sista muntliga momentet för det här året. Visst, det är en bit kvar, men jag är redo. Åt sopplunch när mannen kom hem, tog varsin gubbtimma och vid 18-tiden åkte vi in till centrum och åt en riktig finmiddag på Riviera! Varför känner man sig så himla vuxen när man sitter där med ett glas rödvin i handen? Förstår inte. Men det satt fint alltihop, mysstämning på Riviera, fint sällskap, god mat (black and white) och rentav en fin kväll. När vi kom hem så spelade vi Cards Against Humanity med två av mina vänner och skrattade så att tårarna rann.

LÖRDAG. Jo just det, på fredagsmorgonen fick jag ett skräckspel, så det testade jag och spelade långt in på fredagsnatten. På lördagskvällen gick vi på bio och såg Ouija: Origin Of Evil, och den var riktigt bra. Allt som jag tycker är obehagligt var med: läskiga barn, stora munnar och knepigt klättrande. På vägen hem höll vi på att köra över en full Joker, såg även ett par Harley Quinns.

SÖNDAG. Den perfekta söndagen: spel och mys. Behövde inte gå ut, så det gjorde vi inte (förutom att småhandla lite saker). Pizza och film, jag valde The Good Dinosaur. Lagom att koncentrera sig på när man åt. Natten till söndagen så fick jag resterande födelsedagspresenter av min kära: Dark Souls 3 och en handkontroll till datorn. Så de använde jag, plus att jag spelade det andra som jag själv köpte på Steams Halloweenrea: This War of Mine och Bulb Boy.

Och nu är det måndag, jag är hemma och har faktiskt gjort allt jag behöver göra. Typ. Har slängt in en tvätt, fixat mitt hår och nu ska jag egentligen bara kolla över min hemtenta lite, det är därför jag är ledig idag. Har bara skola imorgon och på onsdag, sedan har jag en hemstudiedag på torsdag och på fredag är skolan stängd. Planerar att åka in till skolan tidigt imorgon och göra lite inlämningar så kan jag kompensera att jag inte åker dit på torsdag. 😂

Likes

Comments