Det kanske bara är en tillfällig känsla, men jag omfamnar den ändå – lycka! Vaknade med ett leende på läpparna, men det jag märkte störst skillnad på var att jag vaknade utvilad. Spenderade en heldag borta igår, i Uddevalla och Ljungskile. I dag lär det bli en ganska lugn hemmadag känner jag, haha!

Sista veckan av praktikperioden avklarades i fredags. Det var lite omtumlande, överväldigande att säga hejdå till alla. Med ord som "Glöm inte av oss!", "Skicka en intresseanmälan så fort du kan!" och "Du kommer att bli en toppensekreterare" så lämnade jag in mina nycklar och kände en värkande klump i halsen. Det är så kul hur jag fungerar, först är jag orolig över att komma dit, sedan är jag orolig över att lämna när det väl är dags. I vilket fall som helst så är den biten avklarad och nu är det dags att börja skolan igen! Det är skönt, men nu krävs det att jag börjar fokusera igen!

I början av den här veckan fick jag ett telefonsamtal av min bästa väns mor, och hon frågade vad jag gjorde till helgen. Min vän fyllde år i fredags, så hon skulle åka och hälsa på henne under lördagen och ville gärna att jag följde med. "Självklart!", sa jag utan att ens tänka efter, varför skulle jag säga nej? Så det var bara att gå upp tidigt igår och åka! Åt jättegod mat (grillad lax), kollade inne i gamla hus och lite annat. En perfekt, lugn dag. På kvällen när jag kom hem igen var det som en fin sommarkväll ute, det kändes åtminstone så i kroppen, så jag och min kära myste ner oss på balkongen med en long drink, Spotify och beställde hem kycklingtallrik. Behöver fler sådana kvällar, och fler sådana dagar. Men herregud vad jag sov efteråt! Vi försökte att titta på serier, men jag orkade nog knappt med tre avsnitt, vid det fjärde somnade jag på sambon. Han får för övrigt skylla sig själv som lät mig ligga med huvudet på hans mage medan han kliade mig i håret. 😜

I dag ska jag bara åka hem och hämta lite skolböcker och ett par skor (kan inte ha tunna sommarskor när vi åker till Dalarna på fredag). Ska försöka att sitta med lite skoluppgifter också, men det gör inget om jag skjuter fram det till i morgon. I kväll så ska jag slappna av, andas in söndagen och spela! Det var ett tag sedan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ser ni!?

Min första egna bil. Det här är ju helt otroligt. Det känns så vuxet, på något sätt, om ni förstår vad jag menar? Först var det vuxenhetskänslan att ta körkort - nu var jag fri. Jag kunde ta mig vart jag ville! Sedan gav pappa mig min första bil, sedan hjälpte jag mormor att köra hennes bil, och nu har jag min egna lilla gröna bubbla. Varje liten millimeter i mig vill visa den för er, men jag tänker göra det när den är klar. I helgen, eller eventuellt helgen därpå, så ska vi göra en liten makeover på bilen. Ny klädsel, nya däck and so on...

Även om livet känns lite hårt emellanåt så flyter det på rätt bra. Nästa vecka är sista praktikveckan, de här fem veckorna har gått så fort att jag inte vet hur jag ska känna. Därefter börjar skolan igen, ett par månader, innan det är dags för sommarlov. Jag har bara två veckor ledigt, jag bestämde mig trots allt att jobba så mycket jag kunde. Nu i efterhand är det nog bra, hur skulle jag annars ha råd med bilen? Det som gör mig ännu mer glad är att jag har råd med både bilen och tatueringstiderna jag har bokat. Fantastiskt!

Ska bara försöka njuta av dagen nu. Andas ut, förbereda mig mentalt på att behöva åka en "lite längre" (28 minuter) bit för att praktisera i morgon. Det är nyttigt att se olika mottagningar, men jag är lite bekväm med att ha min "vanliga" praktikplats så nära... nåja, det får gå. 😄

Likes

Comments

Fyllde på snacksskåpet och känner mig nu helredo för helg. Är inte särskilt taggad på att gå upp tidigt i morgon, men å andra sidan så har jag bara praktik fram till 12.30. Jag tror att jag kan klara av det. För övrigt är det helt otroligt att jag redan haft praktik i tre veckor!? Hur ens? Time flies. Satt och läste lite om inlämningarna vi har ihop med praktiserandet, ena uppgiften skulle in 9:e april och jag tänkte "Men det är ju långt kvar". Därefter kollade jag kalendern och höll på att ramla baklänges. Det kanske är dags att börja fokusera lite på skoluppgifterna igen...

Nåja! Det går jättebra, det måste jag säga. Tänkte göra något större inlägg om yrkesutbildningen so far, LIA-perioderna (Lärande I Arbete) och annat som hör till. Det finns ganska mycket att säga, både positivt och negativt! Är det något som folk skulle vilja läsa om, förresten? Vi får se. Hojta gärna till om Du tycker det.

I dag var jag på Ögonoperation och skrev lite diktat! Efteråt så åkte jag och mötte upp min far, så kollade vi på en bil. En grön Bubbla! Låter det inte fantastiskt? Är i valet och kvalet om jag ska köpa den eller inte. Jag trivs så bra med bilen jag har, men vet också att den inte kommer att hålla allt för länge till. Bubblan är ganska mycket nyare och man har bytt det mesta på den, så 24 000 (som den kostar) är inte så farligt egentligen. Nackdelen är dock att jag har CSN = runt 2000 i månaden... 😒 Den matematiken går inte riktigt ihop. Får lära mig att trolla.

I övrigt händer det inte mycket mer. Har börjat att bygga upp min Twitch-kanal så att jag kan börja streama om jag vill, men kommer att prata mer om det när det är dags. Perfektionist som man är så vill jag ha allt klart innan jag börjar.
I morgon har jag även en låda från Loot Crate att öppna! Hämtade den i dag, men kände att jag ville spara på det roliga lite. Blir nog bra!

Men nu, som den pensionär jag är...

... Så ska jag sova! Som bara den också! 😄Ska inte upp förrän 6.30 i morgon, vilket är lite av en sovmorgon jämfört med i dag. Tänkte slå på Netflix och krypa ned i sängen. Har börjat att kolla på Fatal Attraction (serie) som är väldigt bra att somna till. Det gör liksom ingenting om man missar något, för man vet redan att någon kommer att bli mördad och det är personens partner som ligger bakom det. Skrämmande, fascinerande och väldigt lätt att somna till.

Likes

Comments

Första praktikveckan är avklarad och jag "belönar" mig själv med ett glas vin! Eller ja, det blir senare. Ska överleva en (fantastiskt efterlängtad) tacosmatkoma om en liten stund. När vi var och handlade förut så hittade vi två lite halvcoola saker som jag var tvungen att köpa: kryddor till jamaicansk tacos och nachochips gjorda av blå majs? Blev helt ställd. Ärligt talat så visste jag inte ens att det fanns. 😂

Lyckades även hitta två nya tacosåser, en "extra hot" och någon "sweet chipotle". Så i dag gjorde vi en riktigt bra skörd inne på Coop, tycker jag. Himla spännande! Nu i efterhand kom jag på att jag inte får äta nachochipsen. Varför är det gluten i allt kul?

Fo' real!

Nog om mat, kvällen ska spenderas med spel och musik. Man uppskattar helgerna mer när man "jobbat" en hel vecka. Min hjärna har varit mos varje kväll och det är inte lätt att försöka få en hel hög med uppgifter gjorda när man väl råkat slappna av. Uppsatsen har jag faktiskt inte ens börjat med, men å andra sidan har inte skolan lagt ut några instruktioner angående formalian. That kinda sucks, jag menar, borde inte skolan förberett allt innan vi gick ut på vår praktikperiod? Nåväl, det kommer väl den här veckan, om inte annat så tror jag hela klassen strejkar. Varför ska vi anstränga oss om ingen annan gör det?

I dag gick det in för mig att jag är medicinsk sekreterare på riktigt, inte fullutbildad, men jag är på god väg. Fick mina inloggningsuppgifter och behörigheter så jag kan nu "skriva skarpt". Att skriva skarpt innebär alltså att jag får gå in i journaler och skriva PÅ RIKTIGT! Det är ju en del av vad mitt jobb kommer att gå ut på i framtiden.

En stor del av praktikperioden, utöver alla uppgifter, är att reflektera över saker och ting. Det kan man väl säga att jag har gjort, både på gott och ont. Det är fascinerande hur de jag arbetar med, började att skriva på skrivmaskin. Det kan förklara varför vissa tycker att datorer är krångliga. 😂 Jag har märkt att vi lär av varandra en hel del, jag om deras arbetsuppgifter och de om IT-grejerna. Inte för att jag är någon IT-Gandalf, men kortkommandon kan jag, och de gillar när man skriver klart saker och ting fort. Det blir spännande att se hur det går framöver! Nästa vecka ska jag ju faktiskt besöka lite andra mottagningar!

Likes

Comments

I dag har jag varit på Ögonoperation hela dagen! Då menar jag inte att jag själv gjort en, utan att jag har varit på avdelningen. Nästa gång ska jag få se hur man tar bort grå starr! Ingenting jag längtar efter, men jag tror att det kan vara nyttigt att se (om jag inte svimmar).

Annars går praktiken riktigt bra! Är på Ögonmottagningen, i morgon ska jag följa med en undersköterska halva dagen och sedan spendera resten av dagen med skriv. Antar att jag får ett eget konto som jag kan skriva diktat från. Spännande! Det känns på riktigt just nu! Ser till och med fram emot att jobba i sommar. Skulle till och med kunna tänka mig att jobba extra på helgerna, men det är ju en annan femma.

Annars går jag runt med en särskild fråga i huvudet: hur säljer man kläder? Jag menar, håller på att drunkna i oanvända kläder av alla dess sorter. Har gett upp Tradera, och köp- och säljgrupperna jag är medlem i på FaceBook verkar ganska oseriösa nuförtiden. Vad göra, vad göra. Det är inte direkt så att jag vill slänga allt heller.. Antar att jag får kämpa ett tag till 😂

Nåväl! Detta var en kort tisdagsuppdatering, men jag är åtminstone vid liv. Hej!

Likes

Comments

Vi är nog inte mer än maskiner, ändå. Det är åtminstone så det känns när skolan öser uppgifter över oss när vi ska ut på praktik nästa vecka, till och med vecka 14. Förra praktikperioden hade vi två saker att fokusera på: veckosammanfattningarna där vi skulle reflektera över vad vi gjort och även en muntlig presentation i tre minuter ihop med vår lärare. Det var svårt nog, för man kan helt enkelt inte alltid komma på så mycket nytt att skriva varje vecka. Första veckan blev det mest i stilen: "I dag tog jag hand om posthanteringen, många dokument kände jag igen från det vi studerat i skolan...", typ. Veckan därpå då? Sedan två veckor till. Oh well, det gick bra sist och det kommer det göra nu med.

Men det räckte liksom inte, tyckte skolan, de måste göra mer! Så nu ska vi skriva veckosammanfattningar i 4-5 veckor, en uppsats med två frågeställningar om vårdjuridik, från teori till praktik om patientdatalagen, och det är verkligen en uppsats med inledning, sammanfattning och diskussion. MEN DÄR TAR DET INTE SLUT, vi ska förbereda en PowerPoint-presentation om ergonomi som vi ska hålla i 10 minuter också. Underbart. När ska jag ha tid att fokusera på praktiken egentligen? Känns mest som att jag kommer att få springa runt och fråga saker så att jag alltid har något att skriva om.

Det känns mycket nu, det gör det verkligen. Men det är bara att bita ihop – det blir nog bättre sen. Jag har en tendens att alltid bli förvirrad och stressa upp mig själv i onödan, men jag tänker inte göra det nu. En dag i taget. Jag har börjat lära mig det där nu, på riktigt, inte bara att säga det. Jag kan redan nu börja stressa över att jag jobbar till 17 nästa fredag, men om jag släpper den tanken och faktiskt tar en dag i taget så kommer det gå bra.

Nåväl. Den här dagen börjar närma sig sitt slut (säger jag, klockan är inte ens halv sex än). Det känns som det kommer bli en sådan där tidig kväll, går runt och fryser och känner mig allmänt "meh" - men snart är det helg! Alltid något positivt. 😄 Ska sitta och göra klart det sista på en hemtenta jag ska lämna in om ett tag (innan sommarlovet, heh). Det är ju dock väldigt skönt att vara klar i tid! Är egentligen färdig, men det finns alltid något man kan rätta till eller lägga till. Mindre saker kan ju göra en galen...

Likes

Comments

Jag känner mig lite udda i sådana här situationer, när jag är överexalterad för att Antagning.se öppnar för anmälningar. Har sökt ett gäng sommarkurser, även om jag sagt till mig själv att jag borde ta det lite lugnt. Jag ska ju trots allt jobba i sommar. Nåväl, vi får se vad som händer, man vet ju aldrig vart/om man kommer in!

I övrigt så är den här onsdagen snart slut, vilket är en lättnad. Har oroat mig i två dagar över att ha en muntlig presentation, det gick så långt att jag verkligen känt mig magsjuk sedan i måndags. Är det inte konstigt att man reagerar så? Jag visste ju mycket väl att det skulle gå bra, ändå mår man så dåligt före. Presentationen blev lyckad i vilket fall som helst och nu har jag gjort klart kursen i kommunikation och informationsutformning! Woho!

Har bäddat ned mig i sängen med en molande huvudvärk. Lyssnar på "A Soft Murmur" med lätt fågel- och sprakande eldljud. Det är ganska lugnande, och jag rekommenderar den sidan. Googla bara A Soft Murmur och den kommer upp direkt! Då kan du välja vilka ljud du vill höra, flera olika om det känns bra, sedan är det bara att luta sig tillbaka.

På tal om att luta sig tillbaka ska jag nog stänga ned datorn nu, fastän klockan bara är tjugo över nio. Har hört att det där med sömn kan vara nyttigt ibland! 😄 Det är ju dock en lyxvara.

Likes

Comments

Funderar, utvärderar – livet är faktiskt helt OK just nu. Det gör mig lite misstänksam. Allt flyter liksom på, och det är inte jag helt van vid. Först och främst så har jag jobb hela mitt sommarlov, och det gör mig inte så mycket. Visst hade det varit skönt med lite ledighet, men jag tycker det är viktigare att jobba. Särskilt nu när jag planerat att snygga till min arm med sex stycken sessioner! You all know what I'm talking about, right? Måste dela med mig av två av tatuerarens verk, helt fascinerande vackert! Han heter för övrigt Victuhree på Instagram, följ honom!

Så, ja, tillbaka till verkligheten. Jag kan alltså checka av ✓jobb och ✓tatuering. Inte nog med det så går det bra i skolan just nu. Den där skoltröttheten jag upplevde innan jag började yrkeshögskolan, till och med innan folkhögskolan, har inte visat sig alls. Tydligen så har jag inte glömt av hur man pluggar heller, med tanke på att jag håvat in riktigt bra resultat. Jag menar – VG i vårdjuridik. Jag är inte ens intresserad av juridik från början. Det hjälpte en hel del att ha en fantastisk lärare som vet hur man lägger upp lektionerna, att sitta åtta timmar och bara lyssna på regler hade ju inte fungerat. I stället blev det att lyssna på föreläsning halva dagen, sedan fick man välja om man ville sitta kvar i skolan och göra uppgifter eller om man hellre åkte hem och gjorde dem.

Det verkar även som att jag ska följa med min kära till Dalarna i påsk. Det var lite oväntat. Han har sin familj där, och någonstans på vägen så blev jag inbjuden! Himla fint, tycker jag. Det är ganska skönt att komma bort lite från vardagen, träffa lite människor och bara existera.

Även fast jag jobbar på det, så är min vardag ändå stressig. Inte för att jag har mycket att göra, utan för att jag är nojig över allt. Bokstavligt talat allt. Jag kan krama en vän och tänka "Oj, höll jag kvar en sekund för länge?", skriva ett sms med "Okej :)" och tänka "Låter jag dryg nu?". Varje litet steg jag tar måste jag fundera över, överväga om det var bra eller dåligt. Det tar på krafterna och ibland så rinner bägaren över och jag gömmer mig under täcket i soffan och struntar i allt ett tag.

Men jag tänker inte klaga - det kunde ha varit värre. Jag har i stället lärt mig att ta vara på helgerna, att inte tänka att det är ovärt att ha lite extra roligt bara för att det kan behövas någon annan gång. Det är också en konstig idé jag haft, att skjuta upp att ha roligt. Vem prokrastinerar på det viset? Lördagen innan alla hjärtans dag så gick jag och sambon på bio, 50 shades darker (är ju helt enkelt tvunget efter att ha läst böckerna och sett första filmen), sedan hade jag bokat ett bord på Pinchos. Det var en av de finare kvällarna jag varit med om, även om det bara var han och jag. Nu menar jag självklart inte att det är något dåligt att bara vara med varandra, men oftast går man ut och äter på det viset med vänner 😄. På fredag planerar vi att gå ut och äta thaimat och bara ta det lugnt, och jag ser fram emot det. Den tanken hjälper mig att motiveras att göra annat, som att plugga lite extra, så att jag känner mig värd lite lugn och ro.

Jag har märkt att Instagram har blivit det nya stället för mig att hänga på. Snabbt, tillgängligt och till skillnad från bloggen så skriver man inte så mycket där. Det är både bra och dåligt – när man skriver så lite där slutar det med att man skriver trippelt så mycket här, när det väl blir av. Oh well...

Likes

Comments

Där satt jag i mitt egna lilla lugn, rättade uppgifter som jag sedan skulle sätta in i min dokumentationspärm. Jag var till och med lite stolt över att jag satt ensam i skolan, efter skoltid och kände mig duktig. Jag hörde hur dörren öppnades, vår utbildningsledare lutade sig in, kastade en blick över rummet, SEDAN SLÄCKTE HAN OCH LÅSTE DÖRREN. "Hallå, Daniel? Jag är här!" ropade jag lite försynt, därefter hörde jag honom skratta medan han låste upp igen. "Men vad gör du här, ensam? Alla har gått hem!" påpekade han, vi utbytte några meningar och sedan packade jag ihop.

Lät inte det lite som en början på en skräckfilm? Inlåst, ensam. Helt ensam faktiskt. Fattas bara att skolan (som för övrigt faktiskt är riktigt gammal) är hemsökt. Jag fick faktiskt panik i en halvsekund innan jag kom på att jag faktiskt kunde gå och tända och låsa upp dörren inifrån. Jag behövde det visserligen inte eftersom vår kära utbildningsledare trots allt hörde mig. Dagens lärdom: sätt dig inte längst bak i klassrummet, men upphöjt skrivbord.

Nu har jag skickat in en hemtenta om sexualupplysningens historia! Från Carl von Linné till nutid. Har en limpa som bakas i ugnen och jag borde egentligen vika lite kläder. I stället väljer jag att skriva diktat från "gynmottagningen" (påhittade personer för att vi ska lära oss olika journalanteckningar) och dagdrömma. Men det är väl helt OK det med.

Jag lyckades att lura mig själv att studera i går, det var rätt fantastiskt! Började att organisera bland mina mappar. Det är så att jag har en mapp för varje kurs och om det är något extra viktigt delmoment i någon kurs så får även det en egen mapp. Därefter satte jag små söta ikoner för varje, och vips så ville jag plugga!

Jo, just det. Ändrade pingvinen till ett hjärta. Det kändes mer passande. 😂

Likes

Comments