Just nu lever jag i allt det där jag inte klarar av - förändring. Förra helgen flyttade vi alla våra prylar till den nya lägenheten och jag kände mest "YES! En nystart! Härligt". Jo, den känslan ligger kvar, men långt in i magen, undangömt bakom all ångest som jag inte riktigt kan lokalisera varifrån den kommer. Men det löser sig, det gör det alltid.

Försöker återfå någon sorts struktur bland alla dessa lådor, men det slutar som nu med att jag gör allt på en gång och allting blir halvfärdigt. Sitter och sätter ut annonser på Shpock, i hopp om att någon kanske vill ha lite söta, billiga prylar (och så att vi blir av med saker som bara kommer att stå och damma). Samtidigt så har jag plockat ur diskmaskinen, plockat in disk från vardagsrummet till köket, promenerat hunden, blivit irriterad på saker som fastnat under fötterna - vi har nämligen inte plockat med våra städgrejor från den andra lägenheten än... Ugh, kaos.

Men nu ska jag börja skriva en lista i stället! Som den "gamla goda tiden", en checklista över vad jag vill göra under dagen och på så sätt kan jag få lite flyt på saker och ting. Just i dag kommer den nog se ut ungefär så här:

  • Sätta ut alla annonser som jag planerat.
  • Sortera ut kläder som ska skänkas, och då också bli av med alla påsar som tar upp halva vardagsrummet.
  • Slänga tidningar, kartonger och dylikt så att man kan se hallen igen ...
  • Åka och hämta dammsugaren (!!!) och dammsuga bort allt corgiglitter vi har i soffan (aka päls) 😃
  • Påbörja en IKEA-lista

Det låter som en simpel dag, som man förmodligen inte behöver en lista på. Det kanske är så också, men jag har blivit totalförvirrad det senaste.
På tal om det senaste...

Jag har ju bloggat 0 det senaste, så jag skriver väl lite snabbt om vad som hänt sedan sist. VI HAR SKAFFAT HUND! Det blev allt i en vända, nytt jobb, ny lägenhet, ny bil. Allt. Försöker fortfarande att ta in det hela, men det ska nog lösa sig.

Nu ska jag stänga ner min laptop och göra klart alla mina sysslor för dagen, så att man kan andas ut i kväll. I morgon är det ännu en ny arbetsvecka, och dessutom ett nytt avsnitt av Game of Thrones! Woho!

De tre första bilderna här nedan är från första helgen vi bodde i den nya lägenheten - allt handlade om mat, kändes det som. Vi har hur mycket restauranger som helst utanför, så man passade ju liksom på. Därefter så är det bilder på vår vovve: Luna! 💙

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links
Ni vet den där lägenheten jag trånade efter?

Vi fick den. Herre-min-gud, vi fick den, trots att vi låg på köplats 3. Trots att 75 personer fick det där mejlet. Vi fick den och jag är så glad att jag knappt känner någonting alls, är inte det konstigt? Man blir så fylld med känslor att de tar slut, på riktigt.

I går när vi satt med ett grupparbete i terminologin så funderade jag: skulle jag boka ett bord på Pinchos i helgen? Och kanske lite bio på det. Jag menar, tanken att vi skulle få lägenheten var så långt borta att jag planerade hur mycket annat som helst för att låta bli att tänka på vad vi faktiskt gick miste om. Lagom till att jag skulle klicka på "boka" så får jag ett mail - Grattis! Du har ett kontrakt på en lägenhet. Jag satt där, kollade runtomkring mig, lyser mina känslor igenom? Är mitt hånflin logiskt för de andra eller satt jag bara och såg ut som Jack Nicholson där vid bordet? Lyckan vibrerade i hela kroppen. Jag kunde inte förstå det.

Bildresultat för jack nicholson creepy smile gif

Givetvis sov min partner, så jag kunde inte ringa, och helst ville jag inte skriva och väcka honom heller. Gick runt med den där vibrerande lyckan i hela kroppen tills jag var alldeles matt - sedan berättade jag lite senare på morgonen. Jag tror att han är lika glad som jag. Lägenhetens läge är otroligt - mitt i centrum! Vill vi bo mer centralt så får vi skaffa oss en skolåda och ställa på torget.

I dag, onsdag, pratade vi med uthyraren och kontraktet har skickats till oss. Det känns skönt - om en månad har vi det där fina stället, börjar om från scratch. Vi har inte varit sugna på att göra något vettigt med lägenheten vi har just nu, eftersom vi inte planerat att bo kvar här ändå. Men nu, på det nya stället, ska vi göra det till ett riktigt superhem! Nackdelen är ju att vi får dubbelhyra i 2-3 månader. Den nya lägenheten är dessutom dyrare, och vi fick en garageplats för 550 i månaden. Vad är det värsta? Jag pluggar och har bara CSN som inkomst.

Så mitt i all lycka känner jag en hopplöshet. Jag vet att vi klarar oss, kanske nätt och jämnt, men vi klarar oss med mat och tak över huvudet fram tills det ekonomiska löst sig (alla dubbelhyror m.m). Jag ska jobba i sommar, och tur är väl det! Men önskar att jag kunde få något jobb på helgerna också så att hopplösheten försvinner. Kaos. Men det kommer bli fantastiskt när allt är i ordning.

Har ni förresten sett dessa odlingsseten? Tycker de är hur söta som helst. Man får med en självvattnande kruka, fröer och allting! Man kan köpa dem HÄR och odla smultron, basilika, klöver och mynta. De finns även på Bluebox i lite större varianter! Vore mysigt att ha i köksfönstret sen. 😍

Likes

Comments

Det är något som jag är expert på, i dag är ett typiskt exempel på det: har skjutit upp att göra 4-5 delprov i medicinsk terminologi (som ska vara klara på fredag). Tänkte hela gårdagen att jag skulle göra dem innan jag lägger mig (och givetvis innan jag är för trött), så att jag kunde få en lugn natt utan att behöva tänka på dem. Vad gjorde jag? Gick och drack kaffe. Yep. Bra där.

Men nu tog jag mig i kragen och skulle fixa proven! Fick lite ont i magen, nästan, för att jag inte var helt beredd. Vet ni vad? Alla 5 delprov tog sammanlagt 15 minuter. Det var jättelätt och jag har nu klarat den största delen av terminologin! Det är en lättnad att ha detta avklarat. På tisdag ska vi påbörja ett grupparbete som vi sedan ska redovisa inför klassen, det är väl inte det roligaste man hade kunnat göra, men det går bra. Har börjat bli van vid redovisningar känner jag, haha! Man vill inte klättra ut genom fönstret när man hör "muntlig redovisning" längre.

I morgon är det ett prov på morgonen, vi har 2-3 timmar på oss och därefter får vi sluta för dagen. På fredag är jag ledig, så jag och min kära tar och åker till min far och grillar på kvällen. Känns himla bra, måste jag säga. Vädret får vara hur dåligt det vill - vi har nämligen altan där! 😄

Likes

Comments

Contains affiliate links
Då börjar den här dagen lida mot sitt slut...

Det har ändå varit en ganska OK dag! Har inte fått så mycket gjort, men när jag tänker efter så är det inte mycket jag har att göra ändå. Åkte till högskolan och mötte upp de andra i grupparbetet vi håller på med, fick en väldigt fin handledning av vår lärare ("Ni behöver bara rätta till en sak så är ni klara" typ), och efter 30 minuter så var vi färdiga och kunde åka hem - så det gjorde jag. Klev innanför dörren, riggade kaffebryggaren och kröp ned i sängen hos en sovande sambo (detta var runt 10-tiden och eftersom han jobbar kväll så får han ta lite extra sovmorgnar). Det var fint, att bara kunna lägga sig under ett varmt täcke och veta att jag inte har något mer planerat.

Trots detta har jag en gnagande ångest som kryper fram ibland. Oroar mig för allt och inget. Det är möjligt att detta är en känsla som går över tills i morgon, jag har nämligen sådana där dagar, men vi får helt enkelt vänta och se. Försöker att stanna upp och se varifrån alla negativa känslor kommer - det måste ju finnas någon anledning ändå.

På bilden ovan så ser ni en av alla prylar jag köpt från Wish! Detta är en knopp till antennen på bilen. Helt onödig, men ack så söt, och absolut värt 9 kronor. Fick även tre sorters brevpapper med tillhörande kuvert, de tänkte jag visa i morgon. De är så söta att jag inte vill använda dem till något 😒

Näe, vet ni vad. Nu ska jag sjunka ned i sängen och se på lite Netflix innan sängdags. Det är en hård dag som väntar i morgon, skoldag mellan 8-11.30! Skämt åsido. Det är väl inte superkul att gå upp vid 6, vilket jag egentligen inte behöver göra. Men jag känner alltid att jag behöver 30 minuter extra för att bara sitta och stirra in i väggen under min värmefilt, och på så sätt "vakna till liv". Har slutat att göra kaffe på morgnarna, så måste se till att köpa kaffekapslar så att jag får i mig lite koffein, har nämligen märkt hur seg i huvudet man blir om man sitter i skolan och ska plugga latin om man inte fått den där koppen med kaffe. De nedan är mina favoriter, tror jag! Vad tycker ni? Café au lait eller macchiato ?

Likes

Comments

Besökte Lagerhaus i fredags eftersom de hade utförsäljning. "Vad bra, då kan jag handla på mig lite smått och gott!", tänkte jag. Javisst - hittade absolut ingenting som jag ville ha. Som tur fick mitt sällskap med sig lite prylar hem, så det var inte helt förgäves. När jag kom hem så klickade jag i stället in på webbsidan och klickade hem en, vad jag skulle kalla för, somrig beställning! Ser ni besticken!? Sagolika. Som små skinande enhörningsbestick. Jag fick detta bestickset i 16 delar för 199:-. Är ganska säker på att de kostar 399:- i vanliga fall.

Sedan kom jag på: "Aha! Vi har bara fem vanliga, stora, dricksglas. Så det köper jag ett gäng!". Så det blev 6 stycken för 199:- (ni kan hitta dem här). Enda nackdelen som jag kom på efteråt var att de inte går att diska i diskmaskinen. Det betyder alltså att jag får slita ut mina diskhandskar lite - HÄRLIGT!

Sedan gick det utför...

Jag behövde ju faktiskt ingenting mer egentligen, men det var så kul att shoppa så det blev en fräsig metallflaska (tänker mig att det kan vara bra att ha någon gång, eller åtminstone smidigt att ha kaffe i när man ska vara i skolan en heldag) och.. en ananas ? Varför inte. Nu ska jag i alla fall inte titta mer på prylar online, det blir bara dyrt.

Likes

Comments

Ja, vad hände egentligen?
Jag slutade att blogga, av okänd anledning. Jag vet ärligt talat inte själv varför. Tröttnade, men kände ändå att jag ville skriva av mig då och då. Delvis ville jag inte ha kvar alla mina gamla inlägg, som var närmare 1000 stycken eftersom jag importerade min gamla blogg när jag startade här på Nouw, men när jag skrev ett mail till support och frågade hur jag fick bort alla så fick jag responsen "Du får ta bort ett och ett 😊". Det kände inte jag att jag hade tid med, faktiskt.

Så nu är jag här igen! Och jag tror att det kommer bli likvärdigt. Jag skriver när det händer något, eller när jag blivit fixerad vid någon tanke som jag måste reda ut. Jag har inte slutat att analysera allt ännu, men jag har blivit bättre på att släppa de där negativa tankarna. Ni vet, om någon inte svarar på mitt meddelande inom 10 minuter så går jorden under. Ja, jag har (hade?) problem.

Senaste blogginlägget jag skrev om så hade jag inte allt för lång tid kvar på praktiken, som var på Ögonmottagningen och Ögonoperation på sjukhuset. Det var kul, jag lärde mig mycket och det var svårt att komma tillbaka till skolan efter det. Delvis för att jag kände att man tog ett kliv bakåt – man gick trots allt från en arbetsplats tillbaka till skolbänken. Dessutom gick det så bra att jag fick jobba "på riktigt" och skriva journalanteckningar i de riktiga programmen. När man kom tillbaka till skolan var det dags att börja skriva i Word igen. Hur kul är det?

Utöver skolan så tog jag ett ordentligt steg mot vuxenlivet och köpte mig en bil. Många vet redan om det, men nu är jag ägare till en Volkswagen New Beetle! Han heter Folke, är ärtgrön och alldeles fantastisk. Eller ja, han är 50 shades of green, eftersom den skiftar lite beroende på hur man står och hur solljuset ligger på den... Men det är lättare att bara säga "grön".

Den 1:a juni sätter jag i gång med ett nytt tatueringsprojekt! Det är nämligen dags för vänsterarmen. Testar att gå till en ny tatuerare, och det känns... skumt, men bra? Känner mig lite otrogen mot min vanliga tatuerare, som gjort hela mitt vänsterben, men jag ska gå till honom när det är dags att göra andra benet. Tycker att det ser lite jämnare ut om jag gör vänsterarmen emellan, annars kommer jag ju gå runt med något som ser ut som tatueringsbyxor. 😂

Annars har det inte hänt mycket mer, inte som jag finner intressant åtminstone. Startade en Twitch-kanal häromdagen, av många olika skäl. Det finns en länk i "bannern" ovanför. Startade den mest för att ha en anledning att spela igenom lite mer spel, har så många som bara ligger och dammar i mitt steambibliotek, och lite för att utmana mig själv. Sedan så är det rätt kul att sitta och pilla med inställningar, design och liknande.

Just nu handlar det mesta om skola, i alla dess former tänkte jag säga. Avslutade en kurs som heter Mobbning i lärandemiljöer I på Umeå universitet i februari, snabbt därefter blev jag antagen till Högskolan Kristianstad och kursen Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv, den blev jag färdig med i onsdags ungefär. Samtidigt studerar jag 100% på yrkeshögskolan och det går faktiskt bra. Det är fantastiskt hur snabbt tiden går, att jag redan läst ett år av totalt två.

Jag tänker så det knakar: Vad händer egentligen? Det blir blankt i huvudet. Det är som när någon frågar vad man gör på fritiden. Man har sällan något bra svar, eftersom "spelar" inte alltid räcker långt om den andra i konversationen är helt ointresserad av datorer. Men det är ju faktiskt vad jag gör när jag inte håller på med skolarbeten.

Jag har blivit förvånansvärt social, vet inte hur och när det hände egentligen. Träffar folk nästan dagligen, hittar på saker på helgerna och tar mig ut lite mer. Det kan bero på att våren och sommaren sparkar i gång lyckan efter vintermörkret, eller så är det bara att jag slutat att dra mig för att göra saker. Det är så lätt att skjuta på saker och ting, "Jag hör av mig senare" är något som jag alltid kört med. "Om någon vill prata är det bara att höra av sig" var en klassiker också. Har upptäckt allt positivt med att vara den som hör av sig först med jämna mellanrum, och det är underbart!

En otroligt abstrakt fråga, egentligen. Lika lätt att svara på som den är svår, så att säga. Det som jag vet ska hända inom den närmsta framtiden är jobb. Jag kommer att jobba som sekreterare juli-augusti, sedan börjar skolan igen! Tiden går så himla fort, jag känner knappt att jag hänger med.

Vad jag vill ska hända är ju en annan femma. Bland annat skulle det kunna vara att vi får tag i en lägenhet snart och får börja vårt liv från scratch, ihop. Nu har ju jag visserligen bott hos min kära i ganska många veckor ändå, det har bara inte blivit av att jag åkt hem än. Men det känns ju givetvis som en nystart att ha båda sina namn på dörren, liksom. Annars är det nog inte mycket som är planerat. Drömmer fortfarande om att adoptera hundar, skaffa reptiler och allt sådant. Men mitt i allt det här måste man ju ändå vara lite realistisk. 😄 En sak i taget!

Likes

Comments