Känner mig nästan effektiv. Har rast i 40 minuter till, men jag sitter helt ensam i klassrummet och planerar fredagens Powerpoint - i mobilen! Känns bra att inte bara sitta och slöa.

Snart har vi klassråd, därefter prov i medicinsk dokumentation och efter det så får vi sluta för dagen. Förhoppningsvis innan 16. Den här dagen har gått rätt så fort, det brukar i sin tur betyda att onsdagen går jättelångsamt. Jag får helt enkelt se till att hålla mig sysselsatt.

När jag är klar för dagen så är det dags att både vecko- och helghandla. En fin födelsedagshelg väntar! Har inte bestämt mig om jag vill ha en hemmakväll med film på söndag eller om vi ändå ska passa på att gå på bio. Vi får se.

Just nu längtar jag mest efter kaffe.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kom ganska nyss hem från spelfestivalen som var i centrum. Högskolan, där alla spelutvecklare finns, visade upp sina nya kreationer. Var givetvis mycket annat där, men jag var mest intresserad av vad de hade att komma med. 😁

Åkte runt en R2D2 som jag glömde att fotografera. Riktigt häftigt! Det var alltid en stor folksamling runt den så det var väl kanske inte det enklaste att få en bild på den ensam. Åtminstone inte om man är som jag och inte vill trängas framför folk.

Såg lite folk som testade VR, men vi var inte särskilt sugna att vänta i två timmar i kö för att testa själva. Tror att vi lär skaffa hem det i framtiden ändå. Jag får prova då!

Dessutom var det massor av konstnärer på plats, så jag passade på att köpa en liten print med en drake. Drakar är något jag aldrig någonsin kommer sluta älska: finns så många versionen av dem. Kolla upp Charlotta Bävholm för mer! Hon är riktigt duktig!

​Nu kikar jag på Walking with dinosaurs som faktiskt går på Tv3, om ett litet tag blir det middag (kalvstek) och senare ikväll vore det serietittande: The Exorcist.

Likes

Comments

"Är det inte tråkigt när folk frågar vad du jobbar med, istället för vem du är?"

Träffade vår nya IT-lärare idag. Helt fantastisk! Oerhört egen, pedagogisk och utan tvekan frickin' hilarious. Enligt den andra gruppen i klassen så är det så här det kommer att vara, så här han kommer att vara. Kan inte vara mer nöjd.

Gick egentligen bara igenom hur en IP-adress fungerar, vad en switch är och grunderna i en router. Lite historia också. För en normalteknisk människa är väl det här a piece of cake, men för min del att förklara grundligt hur en router fungerar, nej det trodde jag inte var möjligt. Skulle nog till och med kunna rita upp det!

Hade i princip bara halvtimmaslektioner med honom, det är väl ungefär så länge man orkar koncentrera sig. Både bra och dåligt! Blir väldigt långa raster, men eftersom vi slutar med IT på fredagar så lär man komma hem tidigt. 😂

Skrev min första remiss idag - gick helt OK! Problemet med mig är att jag vill kunna något innan jag ens övat på det, så varje fel är ett misslyckande i mina ögon. Jag jobbar lika hårt på mig själv som jag gör med skoluppgifterna, måste jag säga. Men det går bättre, jag vågar fråga mer och jag tror att det här löser sig. 

Skulle vara kul att jämföra känslorna jag har nu, med känslorna jag har om två år (till och med mindre) när jag är klar. Är förmodligen en ganska stor skillnad! Till och från så känns det ganska hopplöst, som att jag aldrig någonsin kommer att lära mig alla dessa medicinska termer, men å andra sidan har vi inte ens börjat läsa om det än. Knappt.

Likes

Comments

Känner mig förvirrad. Har kunnat förlita mig på kalendern som jag har på datorn, men nu är jag hemma hos min mor en sväng och har bara min laptop - som givetvis inte har synkat med den andra kalendern. Skitliv. Nåväl, jag har lagom mycket koll känner jag. Däremot så hade vi ett schemabyte i skolan idag och det gjorde liksom inte saken bättre. Vad gör jag? Vad gör vi? Vilken sal? När?

Klarade mig genom gårdagen med vårdjuridiksplugg. Gjorde även en liten del i min PowerPoint som jag ska presentera på fredag. Är det OK att avlida lite nu? Finns det något läskigare än att stå inför en grupp människor och prata? Är nästan helt säker på att det skulle kännas bättre om man inte förberedde sig. Förresten så tycker jag att Henrik Fexeus är helt fantastisk, rent generellt, men i den här videon särskilt:

​Är ganska taggad på morgondagen, då ska vi börja med webbdesign! Asroligt! Innan jag påbörjade den här utbildningen så var det två saker jag var särskilt intresserad av: medicin och webbdesign. Sökte särskilda kurser som hade med dem att göra, sedan kom jag in på yrkeshögskolan och får läsa båda. Utmärkt.

Fick börja skriva diktat idag, riktigt roligt! Det är visserligen otroligt förvirrande nu i början, men det är väl en vanesak. Fortsätter en sväng imorgon och sedan på torsdag har jag IT 2½ timma på morgonen för att sedan vara ledig resten av dagen. Det känns rätt okej måste jag medge.

Likes

Comments

Vi la oss klockan fem i morse, trots detta fick jag för mig att vakna klockan nio. Hur är det ens möjligt? Nåväl, jag har hunnit duscha, dricka kaffe och göra klart min del av den muntliga presentationen vi ska ha på fredag. Lite effektiv får man passa på att vara! I och med att det är fixat så kan jag ta det lugnt idag och njuta av att slippa måndagsångesten, är ledig i morgon.

Något som stör mig just nu är att jag blivit så påverkad av vår kommunikationskurs. Visste ni att det stavas "var så god"? Jag har skrivit det ihop hela mitt liv. Likadant med idag och imorgon, det stavas "i dag" och "i morgon". Mycket har nog med dialekt att göra, men ändå. Det är fortfarande inte fel att skriva dessa ord ihop, tydligen, men om det ska vara 100% rätt så fanns det vissa särskilda regler. Jag har aldrig varit bra på särskrivning. Men jag har aldrig varit dålig på att stava i övrigt heller. Ugh, bara att lära om!
(Men i hemlighet kommer jag att skriva varsågod, idag och imorgon ändå)

Nu ska jag göra massor av spännande saker, exempelvis plocka ur diskmaskinen. Vad ska man annars göra en söndag?

Åh! Just det! Vi har förmodligen stadens finaste träd utanför. Se bara!

Likes

Comments

​En heldag i Göteborg med klassen. Vet ni vad? Är så himla slut så att jag skulle kunna stå och sova. Men innan jag försöker mig på det så tänker jag dricka några koppar kaffe och anteckna lite fun stuff inför morgondagens presentationsplanering!

Likes

Comments

Titta, vilken fantastisk liten skål jag hittade på Maxi idag! Fanns även en med små spindlar och en annan med ett spöke. Men jag gillade den med ett litet skelett. Tänkte ha den hemma hos min kära, det är något med oss och skallar känns det som. Perfekt liten snacksskål, eller kanske till och med något som skulle kunna stå framme på den typiska tacofredagen. För mig är det halloween året runt, så den kan få stå framme närsom.

Den här månaden känns det som att jag har fullt upp. Det kanske inte hade känts så om jag inte fyllde i min almanacka med allt jag ska och borde göra, men nu är det så. På torsdag ska jag till Göteborg med klassen, vi ska först på en rundtur i något arkiv, sedan till Medicinhistoriska Museet! Det ser jag faktiskt fram emot.

I övrigt är det mest prov och inlämningar som är inskrivna i kalendern. Tatueringstid den 27:e och även ett ljusparty samma dag. Hur ska det här gå ihop ens? Det löser sig på ett eller annat sätt. Det gör det alltid.

Har dessutom just skrivit klart en uppgift om nätmobbning! Intressant, obehagligt och sorgligt. Sparade precis och ska läsa igenom allt imorgon innan jag skickar in den. När man har suttit med en uppgift i flera timmar så är det lätt att det blir fel här och där. 😂 Nåja! Nu ska jag varva ned en stund innan det är dags för lite Netflix och förhoppningsvis sömn.

Likes

Comments

Ibland får man tillåta sig själv att känna sig otroligt duktig. Som idag, till exempel. Gjorde nästan klart en hel uppgift (ska bara slänga in lite referenser och allt det där tråkiga), tog ett djupt andetag och började komplettera en annan uppgift och till sist så påbörjade jag min hemtenta i vårdjuridik som inte ska in förrän om en månad ungefär. Inte bara påbörjade jag den, nu har jag bara två uppgifter kvar att göra! Riktigt skönt. Imorgon är jag ledig, men ska försöka göra klart så mycket andra skoluppgifter jag bara orkar.

Annars kan jag inte säga att jag gjort mycket den här söndagen. Det har varit en "typisk" sista veckodag med allt vad det innebär: sovit lite för mycket, ätit lite för mycket... Ja, ni vet. Suttit och spelat South Park ett tag och ska väl fortsätta med det så fort jag orkat mig upp ur kontorsstolen för att hämta mig en kopp kaffe.

Började se på en ny serie igår! The Exorcist, har sett två avsnitt än sålänge. Verkar helt OK. I slutet på första avsnittet vrålade jag "NOPE! NOPE! NOPE!" rakt ut och rullade ihop mig själv till en boll. Det är ett bra betyg måste jag säga. Är inte så jättelättskrämd med filmer numer, om det inte är typiska jumpscares. Även om man vet att de är på väg så blir man rädd ändå.


Så här har jag känt mest hela dagen faktiskt. Trött, slut, meh. Men det är OK! 

Likes

Comments

Ja, det måste jag erkänna att jag känner mig som just nu. Såg reklam på Facebook om Loot Crate - kort och gott en låda med spel- och filmrelaterade prylar som man får hem varje månad. Jag beställde en prenumeration på en månad och tänkte avbryta det sen. Tror jag. Hoppas jag. Men just den här månaden var det temat Halloween, och jag kunde inte låta bli. Perfekt ju. Födelsedagspresent till mig själv.

Den här lördagen är grå. Bokstavligt talat. Mitt humör påverkas rätt ordentligt av vädret idag. Allt är mest jobbigt och trött är jag dessutom. Har en hel hög med saker jag skulle kunna ta tag i, men det tar stopp. Meh.

Igår däremot, var en helt okej dag! Skola till 11.30, sedan promenera lite hundar innan jag drog hemåt för att ta en kopp kaffe, för att sedan sticka till centrum igen. Blev ett par nya smycken till öronen! Kallar mig själv för Dumboprojektet. Det känns lite så. Är snart uppe i hela 10 mm. Det tar sin lilla tid detta.

Men åter till dagen: jag vet inte vad jag ska göra. Sitter mest i soffan och stirrar. Måste sparka ut mig själv till affären för att småhandla, ikväll blir det nämligen rostbiffsgryta!

Ska nog göra mig själv på bättre humör med lite värmefilt, musikvideos på tv:n, doftljus och myskläder. 😁 Kanske till och med starta ett snapchatkrig!

Likes

Comments