Hej allesammans! Detta är då mitt första recept som jag kommer lägga ut, det är min pasta carbonara. I denna har jag kalkonbacon, då den medför en lite mer rökig smak än vanlig grisbacon. Jag använde mig av både vanlig men även spenattagliatelle. När du ska göra mixen, se till att den inte blir för vattnig eller för klumpig, därför är 2dl grädde en bra utgångspunkt.

4 personer
Tagliatelle, önskad mängd
Kalkonbacon
Parmesan
2 ägg
Grädde 2dl
Peppar

1. Stek bacon. Inte för krispigt, då kommer den smulas sönder i pastan
2. Koka upp pastavatten med salt och olivolja
3. Mixa ihop grädde, 2 ägg och ungefär en näve parmesan. Peppra
4. Koka pastan
5. Häll av pastan och blanda det med mixen
6. Lägg upp, servera med en äggula, parmesan och svartpeppar

Denna tog mig ungefär 20 minuter att göra och passar perfekt som en enkel lunch.

Enjoy!

Likes

Comments

​Hej och hjärtligt välkomna till min blogg vid namn Freebase Mat! Ni kanske undrar varför jag just skriver ¨Freebase¨, men när jag lagar mat brukar jag oftast gå på känsla. Man kan ha ett recept, men i det receptet kan man ta bort, lägga till eller ändra mängden av någon sak. Det är just det jag tycker är så fantastiskt med matlagning, att man kan kombinera olika smaker, och få en otroligt häftig upplevelse beroende på hur mycket man använder. Jag är även en riktig nörd som gillar att spela och att kolla på nördiga filmer. Men jag gillar också att snöa in mig på saker inom matlagning, vilket också är fantastiskt kul. Men på denna blogg ska jag iallafall ge er läsare tips, recept och roliga saker man kan köpa! Enjoy!

Likes

Comments