Header

tankar & funderingar

Det kommer alltid hända helt oförutsägbara saker i den här resan som vi kallar livet. Det kommer alltid komma motgångar, men det kommer även komma medgångar. Livet kommer alltid vara ett komplicerat pussel och det kommer nog alltid finnas någonting som man inte är helt nöjd över. Huvudsaken är att man inte låter de negativa sakerna täcka över de små goda sakerna som alltid kommer finnas där bakom.
Jag har gått i extremt jävla mörker under stora delar av mitt liv. Jag kommer från en ganska trasig missbrukarfamilj, vi har aldrig haft speciellt mycket pengar eller tillgångar. Mina föräldrar och syskon har alltid fått kämpa för vad vi velat och vi har verkligen lärt oss att ingenting är gratis. Jag har lidit av medberoende sen jag var barn och jag har satt mig själv i situationer som rent ut sagt varit livsfarliga. Jag har gjort en hel del dumma val och handlat på helt fel sätt emellanåt, men jag vill någonstans tro att alla dessa motgångar, alla dumma val, allt jag blivit utsatt för ändå har en mening på något sätt. Jag måste bara hitta ett sätt att använda mig av det.

Jag är samtidigt extremt tacksam för att jag inte fått växa upp med silversked i mun, att jag inte fått glida på en räkmacka genom livet. För herregud vad jag har lärt mig saker på resans gång. Både från mig själv och från mina föräldrar. Min pappa har verkligen lärt mig vad viljestyrka är för någonting. Han som gick från en kriminell vardag till att bli förlamad men ändå aldrig glömt bort sina barn. Aldrig skulle vi komma i andra hand. Jag finner inte ord som beskriver hur stolt jag är för att ha hans blod i min kropp. Jag finner inte ord för hur mycket han lärt mig om livet och allt det har att erbjuda.


Jag har varit i en svacka den senaste tiden och det är egentligen ingenting nytt för mig. Ändå blir jag lika jävla rädd varje gång, ändå känns det som att jag ska dö varje gång. När paniken tar över och man blir handlingsförlamad. När man ser hur saker raseras rakt framför ens ögon men man är inte förmögen att göra någonting.
Sen kommer den där dagen, som idag. När den där tanken kommer "Nej du, Fredrika Klasson Ljung, de här känslorna ska fan inte vinna den här gången heller", och jag börjar sakta ta mig upp igen. Upp mot ytan och mot ljuset. Jag är inte där än den här gången heller, men jag vill ändå tro att min tid kommer.

​Over n' out

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

tankar & funderingar

Hello guys!

Jag hoppas allt är bra med er därute trots att hösten är påväg, vilket jag tycker är mysigt men ändå ganska tråkigt. Det som är jobbigast med hösten är att det blir så jäkla mörkt ute. Jag är faktiskt lite mörkrädd om jag ska erkänna haha!

Mycket har hänt i mitt liv sen sist jag skrev. Eller inte i mitt liv, utan snarare i mig. Jag har funderat otroligt mycket på många olika saker den senaste tiden, så snart känns det som att min hjärna kommer koka över. Mitt psykiska mående har verkligen tagit stryk utav detta och innan helgen var jag helt oförmögen att klara någonting överhuvudtaget. Därför blev det en akutresa till Borlänge i helgen för att ladda batterierna och prata av mig lite. Det känns så himla tråkigt att de flesta som står mig närmast i hjärtat bor i Dalarna. Jag saknar dem varje dag.

Det jag i alla fall ville komma fram till i detta inlägg är att vi måste börja tänka på hur människor faktiskt mår. Ofta syns inte psykisk ohälsa på utsidan och jag är specialist på att spela skådespel när det gäller mina känslor, det har jag lärt mig sen jag var liten. Jag har otroligt lätt för att dra på masken, oavsett om det är någonting jag kontrollerar eller inte. Ibland väljer jag det och ibland kommer det naturligt, beroende på vilken situation jag är i. Det är väldigt få människor jag vågar sänka garden för. Innanför mitt pannben händer det ganska mycket hela tiden och i hjärtat händer det minst lika mycket.

Jag får ofta höra att jag är stark och får kommentarer som "ja, men du är så stark som har tagit dig igenom allt så nog fixar väl du det där". Ja visst, jättekul att höra och jag är glad att jag har tagit mig dit jag är. Jag gillar att inspirera människor. MEN ibland behöver man höra att det är okej att vara svag ett tag, att det är okej att falla ihop, bara man reser sig igen. Ibland känns det som att jag blir straffad för att jag klarat av mycket, för då är det få som faktiskt räknar med att jag också kan falla ihop.


Over n' out

Likes

Comments

tankar & funderingar

Nu kommer allting tillbaka.
Jag minns allt som om det vore igår. Akutsamtalet från Falu lasarett, vansinnesbilfärden in, springandet i korridoren. Min pappa medvetslös. Min starka pappa så svag. De tunga andetagen, andningsmasken, sköterskorna, hans hand i min. Kroppen som blev stilla, det sista andetaget. Paniken, skriken, tårarna. Chocken. Allt kommer tillbaka som en film.
Min bror som kommer, kramarna, tårarna, att säga farväl men ändå aldrig få göra det.

Det tog lång tid för mig att förstå vad som hade hänt, jag har ännu inte tagit bort hans nummer från min mobil, allt tar emot och just nu är allt som har med pappa att göra så jävla smärtsamt. Allt värker - kroppen, hjärtat, allt.
Den dagen förlorade jag min klippa, min bästa vän, mitt allt. Han jag berättade allt för. Han som fanns där alla gånger mamma inte gjorde det.

Idag bryr jag mig inte om jag har en sambo, fenomenala vänner, syskon, förebilder eller precis har börjat i en superbra klass.
För det jag alltid kommer vilja ha kommer aldrig komma tillbaka. Det finns ingen som kan göra någonting. Maktlösheten förgör mig.

Likes

Comments

Hej hörrni!

Skolan har dragit igång och det är den stora anledningen till att bloggandet har kommit lite i skymundan igen, fy skäms på mig!
Varje gång jag ska testa en ny grej vill jag alltid backa ur och skita i det, får alltid extrem ångest och undrar alltid hur jag ska klara av saker. Som tur är har jag levt med mig själv i 21 hela år så jag är ganska van vid att det känns så, så i måndags var det bara att dra sig upp ur sängen och åka till Karlskoga fastän det rent ut sagt kändes som att jag skulle spy ner halva lägenheten - så nervös var jag.
Jag var väldigt nervös redan dagarna innan och jag är fortfarande lite nervös över att åka iväg, men det är bara att ta sig iväg, det brukar släppa!

Än så länge trivs jag på utbildningen och jag hoppas att det fortsätter så. Vi har inte kommit igång så jättemycket men jag har äntligen lärt mig alla namn i min klass (vi är 19 st så det är faktiskt en bedrift) och idag hade vi teambuildning med klassen, vilket redan märks på mentaliteten. Imorgon har vi våran första riktiga lektion och ska få våran första uppgift, det känns väldigt spännande!
Har beställt en massa studentlitteratur och jag fick hem min personliga almanacka igår så nu känns det verkligen att det är igång på riktigt. Var och köpte en ny dator idag också, så nu kommer säkerligen både pluggandet och bloggandet bli myyyycket lättare. Tänkte i alla fall försöka bättra på bloggandet.

Nu ska jag laga mat så jag får med mig någon matlåda imorgon, sen slänga mig i soffan en stund innan läggdags.
Hoppas allt är superbra med er! :)


Over n' out​

  • 73 readers

Likes

Comments

allt bra som livet ger

Ja hörrni, sen sist vi hördes har jag hunnit med en hel del!

Det är ju ändå sommar så det är bara att passa på att flänga runt lite innan verkligheten kommer tillbaka. Jag bestämde mig för att sluta jobba, dels för att jag lidit av extremt mycket ångest den senaste tiden och dels för att jag behöver ha lite ledigt innan jag börjar utbildningen till hösten. Vanligtvis brukar jag vara en sån person som bara kör på tills jag frontalkrockar, men den här gången bestämde jag mig för att inte göra som jag alltid gör. Hade jag sumpat utbildningen för ett sommarjobb hade jag aldrig förlåtit mig själv. Därför bestämde jag som sagt mig för att unna mig själv lite ledighet och lite semester.

För två helger sen var jag och Marcus i Jönköping för att fira våran 3 årsdag. Tänk att vi redan varit tillsammans i 3 (!!!!) år, det är helt sjukt! Tiden går så fruktansvärt fort. Samtidigt känns det som att han funnits med hela mitt liv. Vi känner verkligen varandra utan och innan nu och jag är fortfarande lika kär.
Han hade planerat en överraskning och bokat hotell där nere som var superfint. Det var en mysig kväll/natt som bjöd på god mat, god dryck, en mysig promenad vid vattnet och bubbelbad. Och såklart massa mys.Vi i Jönköping.

Veckan efter detta spenderade jag i Dalarna. Det var verkligen otroligt skönt att få komma hem till Borlänge igen efter att inte ha varit där på ungefär 2,5 månad. Bodde som vanligt hemma hos Cazzandra och Anton och spenderade dagarna med de som betyder mest i mitt liv. Borlänge var precis som vanligt, ibland känns det helt sjukt att jag kan älska en liten håla i Dalarna så mycket som jag faktiskt gör. Men det är hemma. Och det känns så jäkla hemma att vara där också.


Avslutningsvis, igår var vi på Liseberg!
Jag kom hem från Dalarna i söndags och igår morse åkte jag, Marcus, Johan och Jonte mot Göteborg för att spendera dagen där. Det var verkligen sjukt kul och uppskattat av alla! Det var längesen jag gjorde något sånt enbart med kompisar och det behövs verkligen göras ibland. Jag hade dock mensvärk halva dagen, så det hade ju kunnat vara roligare då. Till slut lyckades jag ignorera det så jag också fick åka lite karuseller och berg-och dalbanor! Vi kom hem sent som tusan igår så dagen idag har spenderats i sängen. Men det var iallafall en superbra avslutning på den här sommaren.


Om två veckor börjar jag på fritidsledarutbildningen och efter det blir det full rulle fram till jul ungefär! Det kommer nog bli väldigt spännande att testa alla nya saker och träffa alla nya människor. Jag ser verkligen fram emot det men är samtidigt supernervös, men jag antar att man ska känna så när man ska göra någonting helt nytt.

Nu har ni blivit lite uppdaterad på vad jag sysslat med de senaste veckorna! Hoppas ni också har unnat er lite ledigt och lite semester. Det behöver vi allihop.

​Over n' out

Likes

Comments

Fyfan vad jag avskyr innebörden av att någonting är tabu. Att någonting inte är "okej" att prata om med människor som inte är en närmast. Jag avskyr det faktum att människor skäms över saker de varit med om eller hur man är som person. Jag hatar att det betraktas som tabu att prata om alkoholism i en nära relation, om ångest och om panikattacker. Jag hatar att det ses som uppmärksamhetssökande om man delar med sig av någonting i det slaget. Lilla landet lagom, där man varken får sticka ut eller vara för tillbakadragen. Tar man för mycket plats är man jobbig och tar man för lite plats är man konstig.

Jag tänker och analyserar mycket och vissa dagar sitter mina känslor utanpå kroppen eller direkt under mitt skinn. Jag läser människor väldigt lätt och jag är fruktansvärt trött på denna osäkerhet som alltid finns, i alla sammanhang. Även hos mig själv, jag är precis likadan. Jag kan också vara alldeles för snabb med att döma människor utan att jag styr över det själv. Det sitter så inpräntat att vi ska vara på ett visst sätt att vi automatiskt följer mallen, man får verkligen koncentrera sig för att inte glida med. Jag ska bli bättre på det.

Det här är en av miljoner tankar som snurrar runt under nätterna och att skriva har alltid varit mitt sätt att uttrycka mig på bäst sätt. Orden flödar mycket lättare såhär. Och det dämpar min ångest. För vet ni? Jag lider av det. Jag lider även av panikångest. Mina föräldrar är föredetta missbrukare och jag tänker fan inte skämmas längre.

Over n' out

  • 88 readers

Likes

Comments

allt bra som livet ger

Även om jag jobbar så har jag faktiskt en hel del sommarkänslor! Klev på mitt nya schema idag vilket innebär att jag bara jobbar fem timmar per dag, skööööönt tycker jag. Det ger ju en lite cash iallafall och juli var den månaden då jag är var helt utan inkomst (men nu får jag ju lön för de dagarna jag jobbat) så jag kände att det inte spelade jättestor roll om jag gick ner i timmar. Spenderar hellre dagarna ångestfria och i solen.

I helgen var vi på Powermeet i Västerås och med mitt sällskap var det faktiskt den roligaste helgen på länge! Vi åkte bara över lördagen vilket räckte gott och väl, då slapp vi vakna i en svettig bil på en parkering. En himla bra dag och kväll blev det.


I söndags vaknade jag på Jontes soffa och spenderade dagen med han, Marcus och Carlsson. Vi passade på att åka och bada medans solen för en gångs skull var framme, supermysigt! Gillar verkligen att umgås med dessa grabbar.

Nyckeln till ett roligt liv är att hänga med folk som är helt dumma i huvudet 💜

Nu är det måndag igen och en ny arbetsvecka har satt igång, men som sagt så jobbar jag bara fem timmar per dag!
Jag hoppas att ni njuter av sommaren lika mycket som jag gör ☀️

Over n' out

Likes

Comments

Ja hörrni, jag vet inte med er men här är det då definitivt inte någon SUNday, det regnar till och från, vilket det tråkigt nog har gjort hela helgen.

Jag har iallafall börjat på sommarjobbet nu och jag kommer jobba heltid hela sommaren, måndag-fredag. Ska jag vara ärlig känns det lite segt men cash is king, så jag får leva på det. Kommer behöva alla pengar jag kan få i höst när jag börjar nya utbildningen så det kommer ju vara värt det då även om det känns megadrygt nu. Jag har iallafall lediga helger och slutar mellan 13 och 14 varje dag, så det går nog bra ändå.

Som de som känner mig vet så ger förändringar i livet mig extrem ångest, så har det blivit även i detta fall. Jag har extrem ångest vissa dagar och ibland märks den inte av allt, det är tufft men jag försöker kriga på. Dock gör detta mående mig ganska trött och osocial, vilket kan störa vissa människor. Jag försöker tänka att de inte förstår hur det är och jag tänker aldrig be om ursäkt för hur jag mår. Är det någonting livet har visat är det att man aldrig aldrig aldrig ska be om ursäkt för sitt mående.

Sen sist har jag iallafall hunnit fira midsommar och varit på Summerburst, vi har dessutom kommit iordning helt i nya lägenheten! Jag trivs som fisken i vattnet där och det känns fortfarande lite konstigt att komma hem till en så fin lägenhet, min och Marcus lägenhet. Vårat. Sambolivet passar mig utmärkt och jag är så glad att jag får spendera dagarna med min bästa vän.

Just nu är vi hemma hos Marcus föräldrar, han grejar med sin bil inför Powermeet som är nästa helg. Jag hoppas det kommer bli kul! Själv har jag parkerat i soffan istället för ute i solstolen, så himla tråkigt med det här vädret!
Nu har ni fått en liten uppdatering och jag ska återgå till att bara chilla, haha! Slänger upp lite bilder från den senaste tiden 😊

3 från Summerburst ❤️

Jag och Johanna var på Putte i Parken och såg en spelning med bästa Petter. En av Sveriges bästa rappare enligt mig!

En selfie från midsommar och en bild på mig och Jonte, en av mina närmaste vänner. Så glad att han finns i mitt och Marcus liv!

Det var allt jag hade för idag!
Take care darlings

Over n' out

  • 99 readers

Likes

Comments

allt bra som livet ger

Börjar bli så trött på att inte ha något internet hemma! Vi flyttade in i våran nya lägenhet för ca två veckor sedan, då skulle Bredbandsbolaget skicka routern. Den har fortfarande inte kommit, två klagomålssamtal senare. Man blir lite frustrerad!
Förhoppningsvis kommer den imorgon, JAG SAKNAR NETFLIX.

Från det ena till det andra så var jag och Celine på Summerburst i Stockholm i helgen, vilket var det grymmaste jag varit med om på länge! Så grymt bra artister och det som är bäst på Summerburst är att det är så himla mycket drag på spelningarna. Det är ju bara DJ's som spelar så ni kan ju bara tänka er.
Vi hade bokat rum på ett mysigt hostel också, så vi slapp tältet den här gången (thank god for that).
Vi hade verkligen en grym helg och jag längtar redan tillbaka!
Egentligen var det tänkt att jag skulle börja jobba den här veckan men jag börjar inte förrän vecka 26, det känns sådär. Behöver cash! Men det löser sig alltid, jag kommer ha det rätt bra i höst iallafall, vilket känns bra.

Ska fortsätta packa upp här hemma för att ha någonting att göra, slänger upp några bilder från Summerburst också!


Over n' out

Likes

Comments

Allmänt

Har känt ett ganska bra tag nu att jag har varit sugen på att skriva igen men ja, det har varit mycket på g här ett tag, nu har det dock lugnat ner sig lite.
Jag har äntligen tagit examen från Allmän Kurs på Örebro Folkhögskola och det känns verkligen super. Jag är verkligen stolt över mig själv (för en gångs skull) och det känns som en käftsmäll och ett fuck you finger upp i luften till alla de som trodde att jag inte skulle klara det. Helt ärligt var jag ganska chockad själv när jag stod där den 28:e maj och det var sista gången jag skulle vistas i de lokalerna. Väldigt vemodigt men lyckan tog över till slut. Vännerna jag funnit där kommer finnas kvar ändå och jag kan alltid åka tillbaka och hälsa på.
Nästa lycka kom onsdagen därpå, när jag fick reda på att jag kommit in på min drömutbildning - fritidsledarutbildningen! Jag var på intervjuer i slutet av april och början av mig och det gick faktiskt vägen. Nu har jag och Marcus flyttat in i en tvåa även den relativt centralt i Örebro och det känns mer än bra. Så ja, man kan säga att det mesta faktiskt har rullat på den senaste tiden.

Det som gör mig mest euforisk över dessa bra saker som hänt den senaste tiden är att jag för en gångs skull känner att jag är värd detta. Jag är värd att må bra. Jag har inte känt det många gånger i mitt liv fastän jag vet hur viktigt det är att känna att man är värd att må bra. Glöm aldrig det hörrni, ni måste känna att ni är värda att må bra.

Vårat internet har inte börjat fungera i lägenheten än, men när det drar igång ska jag bli bättre på att uppdatera igen.
Nu måste jag sova! Jag hoppas ni har en grym försommar med allt vad det innebär, ta vara på solen!

Bild från min examens dag.

Over n' out

Likes

Comments