Inte så glamoröst och härligt... så kan mina senaste dagar kort beskrivas. Större delen av min tid går åt till att försöka få grepp om den franska grammatiken, trycka in så många nya ord i huvudet som möjligt och svära över dumma fransmän. Jag tror många som försöker lära sig just franska (kanske andra språk också? Skriv gärna om ni upplevt samma sak, är nyfiken!) blir något enormt frustrerade när man ska samla modet till att prata med en fransman är det nästan alltid samma visa: Man säger något/frågar något, det går jättebra man uttalar frasen perfekt. Med öronen på spets inväntar man svaret, som till sin förtvivlan leveras i 180km/h och kvar står man där som ett levande frågetecken. Artigt och blygt ger man ifrån sig ett "Que?" eller "Encore s'il vous plait?". Då händer det värsta av allt, det börjar prata engelska med en, och det pratar ungefär lika bra som Ola-Conny och Morgan från Ullared. Det gör mig både frustrerad och förnärmad. Min känsla just nu: Les bras m'en tombent.

Men självklart finns det fina och härliga stunder med, som när vi besökte vackra Eze Village på bilden! men nu behöver min hjärna sömn och vila, sov gott!

Kram på er <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Idag har varit en väldigt lugn dag. Började morgonen väldigt segt, satt mest och slöade med ansiktet i gröten. Därför bestämde jag mig för att det skulle vara en bra ide att bada för att vakna till lite. En underbar ide! Vilken lyx det är att kunna bada i ett hav i mitten av oktober. Härligt att kunna sitta och lyssna på vågorna i bikini medan solens strålar värmer. Så här vill jag alltid leva mitt liv.

Likes

Comments

Första tentan är gjord och anmälan till vårens kurser är inskickad, puhw! Pratade tidigare med tjejerna jag bor med hur konstigt det känns att man redan nu så tidigt skickar in sin ansökan. Men framförhållning är viktigt har jag hört ;)

Jag har själv många gånger svårt att tänka både kort och långt in i framtiden. Jag är väldigt ofta ambivalent inför stora, men även små val. Jag väger fördelar mot nackdelar, och som om jag hade en spåkula (I wish), försöker jag förutspå den alltid oförutsedda framtiden. Detta leder ofta till timmar av oproduktivt grubblande. Det ger mig ofta en känsla av att ha fastnat, där den enda vägen ut jag ser, är att jag gör ett perfekt val.

Men ett perfekt val finns inte, har aldrig funnits och kommer aldrig finnas. För att få/ta/göra något, innebär det att man tar tid/energi/resurser från något annat, som man då måste avstå. Jag får ständigt påminna mig själv om att det inte finns några perfekta val. Men det finns bättre val. Oftast är ett utav de valen, som båda ser lika lockande och bra ut när jag gjort mina pros&cons-listor (ja, gör flera), bättre. Oftast vet jag vilket val som går i linje med mina mål och värderingar i livet. Oftast väljer jag rätt ;)

Lite utav höstens kurslitteratur, nu får man vänta till 8 dec och se vad våren erbjuder...

Tills senare, puss och kram!


Likes

Comments

Det bästa med rivieran är nog att allt ligger så nära varandra. I Nice kan man gå överallt eller väldigt smidigt ta min favorit "Vélo bleu" (cyklar man hyr), perfekt om man inte har bil. Från Nice tar det knappa 45 minuter att ta sig öster ut till Monaco för att besöka Monte Carlo kasinot och Oceanografiska museet (rekommenderas starkt!!). Åker man istället 45 minuter åt andra hållet, väster ut, kommer man till Cannes som jag och min mamma besökte idag. Cannes bjöd på strålande sol, och det var jättemysigt att vandra runt i staden. Vi gick längsmed strandpromenaden, stannade och tog lite bilder och gick upp till den fina gamla kyrkan och bara njöt. En perfekt dagsutflykt och jag kan starkt rekommendera att om ni är på rivieran, att åka runt till olika städer, byar och hamnar för att se er om kring så mycket som möjligt. Det finns många pärlor och guldkorn längst den vackra kusten! Jag lär nog tipsa om fler i framtiden men just nu bjuder jag på några bilder från vår dag i Cannes! Puss & kram.

Likes

Comments

Är jag i Sverige? Eller Nice? Idag har det nästan varit svårt att veta skillnaden. Riktigt rusigt väder idag och det har regnat som aldrig förr, en typisk höstdag i Sverige med andra ord. Det har forsat sånna ofantliga mängder vatten, att jag har svårt att förstå att det samtidigt kan vara extrem torka på samma planet. Men trots att vädret inte leverat hänger jag inte läpp, för denna helg är min fina mamma på besök här nere. Så härliga att få krama om henne som jag inte träffat på över 6 veckor, riktigt lyx! Ikväll har vi bara myst, ätit gott på resturang och pratat ikapp om livet. Och tur hade vi också att det inte regna på vår kvällspromenad hem, så jag kunde knäppa två bilder på Place Massan och den fina parken, väldigt fint! Nu blir det dock sovtime för mig, puss på er!

Likes

Comments

Välkoman till min blogg! Jag tänkte börja skriva om mitt liv här nere på rivieran. Mest för min egen del, för att något att titta tillbaka på, men om ni är intresserad är ni givetvis välkomna att klicka er in och läsa om livet som 19 åring i Nice på Franska Riveran. Så länge bjuder jag på några snaps från tiden jag hunnit spendera här nere. Enjoy!

Likes

Comments