Header
View tracker

Den 24 november 2016 tog lilla jag körkort! Jag klarade tydligen en säkerhetskontroll ingen klarat korrekt på tre år och fick mycket väl godkänt. Dagen efter körde jag till skolan och vilken frihet. Gick snabbt, enkelt och helt underbart. Jag skrev även samma dag in i min ansökan att jag tagit mitt körkort vilket innebär att två bilder till och en referens så kan den skickas in. Jag kan alltså börja matcha kanske redan denna vecka.
Nu börjar det på riktigt och jag är sjukt taggad!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag klarade teoriprovet!.. Trot eller ej svek mina mattekunskaper mig inte denna gång heller och min teori stämde.
Hela dagen var jag nervös. Jag hade svårt att kommunicera med folk, och jag hade ont i magen från det ögonblick jag slog upp ögonen. Mattelektionen var det enda som fick mig att tänka på annat. Att sitta i sin lilla bubbla, med musik i öronen, och räkna matte som man faktist förstår är inte det dummaste här i världen. Jag åt ingen frukost, men fick i mig lite potatis och purjolöks- soppa, samt lite äppelpaj innan jag gick till provet. Inte bästa dieten men tydligen ett vinnande koncept.
På vägen dit sprang jag på Linnéa vilket var precis det jag behövde. En kram och det bästa pepptalket. När jag väl kom fram fotades jag för körkortet, och sedan började väntan. Twitter var då min bästa vän.
Provet tyckte jag var svårt, det var inte likt något jag tidigare gjort. Taktiken var att gå igenom och svara på alla frågor. Flagga de jag var osäker på, för att sedan gå igenom alla frågor två gånger till tills det att tiden var slut.
Lyckan när man trycker på resultatknappen och det står att man har klarat det. Ordet GODKÄNT har aldrig låtit bättre. Kunde inte förstå det, och kan inte nu heller. Jag är i alla fall väldigt lättat, men förvånas mest över stödet jag fått för endast en liten sak som denna.
Detta innebär alltså att halva körkortet är avklarat, och att det inte är långt kvar tills jag äntligen kan skicka in min ansökan och påbörja min resa till att bli au pair!


Likes

Comments

View tracker

Nu är det så att jag har teoriprov om två dagar, och jag är konstant nervös. Uppkörningen lurar också den runt hörnet...
Det jag är mest rädd för dock är just teorin. Jag har pluggat mycket, men man kan alltid plugga lite till känns det som. Rätt som det är dyker det upp en ny fråga som man aldrig sett, och inser att om detta kan hända nu, kan det ju hända på provet!
Jag försöker se positivt på det hela och inse att oddsen för att jag skulle misslyckas är ganska små. Jag har endast fått underkänt på ett prov i mitt liv, och om man tänker det procentuellt med alla prov jag någonsin haft, är chansen minimal. Jag litar alltså i detta fall på mina matematiska kunskaper om sannolikhet inför mitt körteoriprov... ja någon måste ju vara den första.
På fredag är det även SACO-mässan. Jag ska ju inte plugga nästa år, då jag ska vara Au Pair, men tanken är att jag ska plugga när jag kommer tillbaka och då vill jag ha ett humm om vad som finns att välja på. Just nu ligger riktningen åt designhållet på något vis. Sen om det är inom textilier eller produkter är oklart. Att jobba med marknadsföring vore även kul, då jag gillar både design och sociala medier.

Likes

Comments

Jag har nu två referenser, och det som behövs är minst tre. "The application video" har jag börjat tänka på, och har lite idéer. Det är svårt att få den personlig samtidigt som det inte ska vara stelt, men det ska nog gå.
Nu är det endast 231 dagar kvar till studenten, och jag är sjukt taggad!! Har kollat studentmössor, men inte beställt någon än. Vet dock hur den ska se ut...
Jag blir bara mer och mer redo att lämna för varje dag, och nu är det inte långt kvar!

Likes

Comments

Nu är 82% klart på min ansökan. Teoriprov och uppkörning bokad. Ja det börjar verkligen närma sig nu. Tänk att om ett år är jag Au Pair någonstans i USA och tar hand om barn på dagarna, antagligen shoppat för många par skor, och lever en dröm som jag idag bara kan drömma om. Nervositeten växer varje dag! Dels för att jag är rädd att inte klara uppkörningen och teoriprovet. Men också rädslan för att inte åka. Att bli kvar här. Det får inte hända.
Jag vill ut och resa och visa alla vad jag klarar av och vad jag kan göra.

Likes

Comments