Sitter i skrivande stund hemma hos pappa medan regnet öser ner från himlen. Det är härligt med regn, när luften är kvav och det känns som åskan kommer lysa upp den mörka himlen med ett dovt muller. Detta får mig att längta till hösten, att tända massa ljus och dricka flera koppar te med en filt virad om sig. Se bladen som skifta färg samtidigt som omgivningen målas av alla vackra färger.

Aja det tar vi då! Har lyssnat på podcasts och somnat om vart annat idag. Sommar i P1 bär på en historia. Alla lever sin egen berättelse och alla kommer ha en egna historia. Jason "Timbuktu" Diakié, Linda Pira, Zara Larsson, Seinabo Sey och Carolina Gynnings sommarprat har berört mig mest och fått mig att se på saker annorlunda. Alla människor har bättre och sämre dagar. Vi hanterar saker olika och ibland är har vi svårare och har vi ibland lättare perioder i livet. Händelser sker och händelser förändrar. Tankar tänks, åsikter hörs och människor möts. Men vi kommer alltid att komma tillbaka, till det förflutna och tänka tillbaka till dem dagarna då...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är den perfekta sommardagen, termometern står på varma plusgrader samt strålande sol. Precis det vädret många har väntat på efter ett långt vinterhalvår. Därför besitter många människor ångest över sommaren och all press sommaren bär på. I maj månad är det enda vi längtar efter dem fina sommardagarna och kanske borde vi ha stoppat tiden där för att fortsätta bära på en längtan. Inte för att vädret är det bästa i maj månad utan för att alla vet hur underbar känslan är över att vänta på något. Dock är det i tidens väntan som ångesten börjar skapas tills tidpunkten är kommen då ångesten övergår till stress över att hinna med allt man har visualiserat sig om. Detta medför att vi skapar oss förväntningar över hur den kommande sommaren ska spenderas och bli. Ångest kan också skapas när man ser hur alla andra människor runt om kring oss som lever life. Varje dag ser jag människor på internet och andra sociala medier som sprider delar utav deras liv med hjälp av bilder eller text, men det jag och många andra människor lätt glömmer är att vi endast delar med oss av sådant vi vill att andra människor ska se och uppfatta. Detta gör att vår realbild inte överensstämmer med verklighetens realbild och det jag vill säga med detta är att vi bör sänka våra förväntningar och ta en dag i taget.  

Likes

Comments

Butiken Lush står för - Fresh Handmade Cosmetics. Deras produkter är 100% fri från djurtester. 100% vegetariska och 100% färsktillverkade. Schampo, Balsam, Bodylotion, Tvål, Badbomber och Duschgel är endast några få kategorier ur butikens sortiment med en rad olika produkter. Lush är verkligen en storslagen favorit hos mig då det stöttar organisationer som jobbar med en positiv förändring inom miljö, djurskydd och mänskliga rättigheter. Personalen har alltid en varm personlighet och är vänlig för kundens bemötande samt gör deras yttersta för att hitta produkter för kundens behov. Ett stort plus är också att butiken erbjuder att testa produkterna i affären innan köp för att känna hur dem känns på huden. Det finns något för alla och produkterna doftar underbart gott. Därför rekommenderar jag denna butiken till er alla eftersom ni är värda att unna er det bästa då många glömmer bort att skämma bort sig själv samt kroppen. klicka Här!!! för att komma till Lush`s webbutik.

Likes

Comments

Var uppe länge igår och tänkte, vaknade tidigt idag för att gå ut och springa. Det blir lättare för varje gång men stegen blir allt tyngre för varje kilometer som går. Jag känner mycket och jag har aldrig varit argare, aldrig varit snabbare och aldrig haft så mycket motivation. Det hjälper att träna. Det är kroppens egna terapi samt min egentid. En tid för utmaning och en tid för att ta ut min ilska.

Ilskan går ut över ointelligenta människor som valt att uttala sig om händelserna som inträffade under Bråvalla och  händelser som i tysthet sker dagligen men som inte uppmärksammans på samma sätt. Siffrorna finns på papper men mörkertalet som inte anmäls är stort. Läste en kommentar igår där en person skrev "Brott som inte anmäls finns inte". Ett brott som har begåtts kommer alltid att finnas kvar, psykiskt och mentalt kan det få enorma konsekvenser för offret medan förövaren eller förövarna i dem flesta fallen inte blir dömda. Idag tar vi inte detta på allvar och förövarana kommer lätt undan. Jag är less på det här och kanske tränar jag för att kunna fly? Kanske måste jag vara tillräckligt snabb för att kunna fly. Men kommer det att vara tillräckligt? Om jag skulle skrika på hjälp är jag säger att det skulle höras men jag är inte lika säker på att någon skulle våga ingripa. Jag vågar inte chansa och jag måste erkänna att jag är rädd. Jag är rädd när jag går förbi en man eller män i grupp. Jag är rädd när människor går bakom mig och jag är rädd när jag är ute sent om nätterna. En tillbakakommande mening som jag ofta hör av mina vänner är "Ring när du är hemma så jag vet att du kom hem säkert". Det ska inte behöva vara såhär, men med dagen samhälle vågar vi inte annat. Alla våldtäckter som inträffar är hemska och ingen ska behöva falla offer. Det är aldrig offrets fel och skulden ska aldrig beskyllas på personen oavsett situation eller tillstånd.

Detta får mig att vilja mer samt att kunna mer. Jag ska börja läsa mer. Böcker, artiklar och insändare. Jag har börjat tycka sådant är intressant och jag vill vara påläst för att kunna diskutera och prata om saker. För det är viktigt att prata om saker som är fel i samhället. Annars kommer ingen förändring att ske. Vi måste titta på problemen och prata om vad som är fel och inte blunda för det som händer. Vi måste kämpa för samhället tillsammans och prata om roller, normer, maktposition och mycket annan som kan förändras med hjälp av medvetenhet.

Likes

Comments

Jag inspireras av människor. Att göra saker, att ändra åsikter och att förändra mig själv till det bättre. Min hjärna får varje dag ta in nya intryck ifrån allt jag ser, hör och läser. Jag får inspiration av människor där ute i världen som väljer att uppfylla deras drömmar. Samtidigt inspireras jag av alla kloka människor där ute som för samhället framåt och bedriver en utveckling för människan. Allt detta har gjort att jag har försökt äta sundare, träna mer regelbundet och prestera bättre i skolan. Dock är inte verkligheten alltid så vacker och bakom dessa ord är inte världen lika fantastisk som människan framståt den att vara. Svält, sexuella övergrepp och klimatförändringar är bara tre av många saker människan står till skuld för. Det är inte alltid lätt och det kommer aldrig att vara det. Inte för mig, dig eller för någon annan på denna planeten. Därför har jag valt att börja blogga. Jag vill inspirera andra men också förändra något. Vad vet jag inte ännu men jag vet att jag vill lyckas och bli framgångsrik och kanske är det här min stafettpinne börjar.

Likes

Comments