lever, fotar

Ja de är mörkt och trist ute och jag har sovit fyra timmar inatt eftersom min kropp inte verkar prioritera sömn. Var uppe till fem och skrev och skrev och skrev. Det var längesedan men riktigt skönt att få ut så mycket. När jag vaknade klockan nio imorse var jag fylld av livsglädje och kunde absolut inte ligga kvar i sängen. Sen har jag inte gjort något vettigt på hela dagen. Bara lyssnat på poddar och drivit omkring på mina 29 kvadrat. Stressen över tentan som snart kommer drar mig mot böckerna och anteckningarna så det är där jag finns de närmsta timmarna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

lever

Inte direkt inspirerande att ta sig ut med detta vädret utanför. Men men, det är bara att snöra på skorna och ta sig ut i skogen. Räknar ner dagarna tills jag är i värmen...

Likes

Comments

Efter bodypump och CX satt det fint med pasta, kyckling och avokado. En blandning av det godaste kan ju inte bli annat än bra. Ikväll tänkte jag plugga lite och göra våfflor för att frysa ner. Gött att göra när man har lite extra tid och sen ta upp en och en från frysen och köra i brödrosten, perfekt!

Har också börjat kolla på en ny serie, Stranger things, så det är liiite svårt att slita sig från avsnitten...

Likes

Comments

PLUGGAR, skriver

I våras sökte jag in till två olika turismutbildningar, en i Umeå och en i Kalmar. Det var helt klart den i Kalmar jag ville gå och hela sommaren sökte jag lägenheter i staden och drömde om att jag skulle flytta dit. Det kändes konstigt att faktiskt ta ett steg fram i verkligheten, men samtidigt var jag så taggad på en ny stad och att få lära mig något. Jag vågade aldrig säga rakt ut att jag hoppades på att få komma in, att jag egentligen var säker på att mina betyg skulle räcka. Sen kom antagningsbeskedet. Och jag kom in, i Umeå.

Jag läste mejlet under frukostrasten på jobbet och när jag kom tillbaka så kände jag en sådan enorm besvikelse. Resten av sommaren gick åt till att skämta bort hur jag satt mina ansökningar i fel ordning då på våren när jag sökte. För det var det som hade hänt. Kalmar var inte ett alternativ då jag hade satt upp Umeå som förstahandsval, av någon oklar anledning. Det var verkligen ett misstag. När jag kom tillbaka till caféet efter rasten så ställde jag mig och gjorde räkmackor, med gråten i halsen berättade jag med ett leende på läpparna hur fel det blivit och att det var så typiskt mig. För det är typiskt mig. Att ta livsavgörande beslut utan att ta dem på så stort allvar.

När jag kommit hem den dagen så gjorde jag en sen anmälan till Kalmars turismlinje och mellan paniken och ångesten över att jag inte ens fått chansen att komma in där jag ville så hoppades jag ändå på denna sena anmälan. Jag kollade antagningsstatistik varje dag, om någon hoppat av och om fler skulle antas.

Men livet började ordna sig för mig ändå. Jag fick jobb på förskola och började skola in småbarn, vilket är något av det mysigaste, roligaste och mest lärorika jag har gjort. Att skapa förtroende mellan barn och personal, ha kontakt med föräldrar som inte bara såg mig som en vikarie utan faktiskt en i personalen. Det var tufft, att lilla jag skulle ha en åsikt om hur vi skulle lägga upp dagarna men det kändes vuxet och fint.

Skolan skulle börja en måndag, jag hade tiderna uppskrivna i min kalender. Söndagen innan fick jag ett mejl om att jag hade kommit in. Även detta skedde på jobbet och denna gången ville jag bara åka hem och planera. JAG HADE KOMMIT IN. Men samtidigt hade jag jobbet nu och inget boende. Det tog inte många minuters funderande innan jag bestämde att denna chansen skulle jag ta. Jag sökte boende med studentgaranti innan jag pratat med min chef. Men allt löste sig och jag åkte upp med alla mina grejer i bilen redan på onsdagen för att vara med på nollningen. Eftersom ag inte hade kontakt med någon från min klass så drog jag nytta av mina stalking skills och letade upp rätt studentförening på instagram för att se vart de alla höll hus. Den kvällen träffade jag min klass för första gången och fick ett första intryck av att det var en underbar klass jag hamnat i.

Resten är nutid. Jag åkte till Budapest i slutet av nollningen, en resa vi bokat när jag trodde studenttiden var körd. När jag kom hem väntade min lägenhet på mig och jag tog bilen upp för att hämta min nyckel. Och här är jag nu. I min egen etta, precis bredvid skolan. Och jag kunde inte vara mer taggad på resten av livet.

Likes

Comments

fotar, lever

Istället för att gosa med Mysan i Kalmar så är jag nu i Linköping och gosar med min yngsta kusin.

Likes

Comments

fotar, shoppar
Det var faktiskt dessa som startade hela örhänge-manin. Jag hade sett örhängen med tassels lite överallt och tyckte det var så himla fint. Så hittade jag dessa på H&M's rea, av en ren tillfällighet för jag brukar aldrig handla på H&M annars! Sen var det ju kört, är ju asgött att ha något långt i öronen som man kan pilla på när föreläsningar om fordism blir för tråkiga. Och så piffar de upp en vanlig jeans och t-shirt outfit.

Likes

Comments

lever
Alkoholfria drinkar och massa annat gott på Pinchos. Efter mat och efterrätt gick vi en liten runda i staden, bland annat till hemköp för att köpa mysmat till färden mot Linköping imorgon. Nu är det sovdags, vi får se om vi alla får plats att ligga någonstans...

Likes

Comments

fotar, lever
Har ju tyvärr förälskat mig i örhängen. Det är superkul såklart men kommer nog bli dyrt i längden. Än så länge så har jag som tur är hittat mina favoriter på rea. Har också sett att det finns många fina på NAKD så kanske en del av månadens CSN spenderas där. Mina absoluta favoriter är de svarta med fransar, tänkte lägga upp enskilda bilder på dem imorgon.


Nu väntar jag på att mamma, lillasyster och lillebror ska svänga in på parkeringen. Sen ska vi äta på Pinchos!! Hoppas bara att min klänning har hunnit torka tills dess... Så blir det Ika när man inte tvättar på flera veckor. Lär dig.

Likes

Comments

fotar, lever
Hann med lite höstiga snapshots hemma i Sbg och på vägen tillbaka till Kalmar.


Samma kväll som jag kom till Sölvesborg bestämde jag mig för att överraska mina tjejer som jag visste var samlade på en och samma förfest. Mötte dem i dörren när de var på väg ner till tåget och det blev kramkalas. Som jag saknar dem här uppe. De som känner mig och som jag känner mig bekväm med. Bara några minuter senare låg en alldeles för fin vän på marken med en blödande hand men det enda hon ville var att dansa. Sådan är hon. Vi la om såren och körde in till Kristianstad och dansade tills vi nästan somnade stående. Jamen jag älskar ju er.

Likes

Comments