skriver

Allt kan räknas som kaos. Allt från skilsmässor till stressiga jobb, fester eller gråtkvällar. Jag hade mött kaos innan, i säkert allt jag gjort. Men aldrig förr hade jag mött honom personifierad. Hade jag lyckats undvika honom så här länge eller hade jag missat honom? Nu låg han i alla fall bredvid mig i sängen. Han som satte eld på mig och sedan svalkade allt som brände. Han som fick mig att hitta nya svar och ännu större frågor.

Det var en tatuerad kropp som låg där bland lakanen med stängda ögon. Kroppen var fylld av bläck i alla olika former och någon hade säkert kallat konstverket som var han för kaos. Han hade berättat många av de historier som låg bakom de olika bilderna och tittade man riktigt nära så fanns där ett mönster. Det fanns något som gick igenom allt och gjorde att de alla hängde ihop. Kanske var det stilen på alla olika stämplar. Kanske var de lika i att de var så olika. Som jag och han. Inga andra hade förr hört att de var olika så många gånger som vi fått frasen riktade mot oss. Det var också så vi träffades, genom att vara olika. Jag hade hängt med några kompisar på en spelning men inte riktigt fastnat för musiken. Istället hade jag slagit mig ned vid baren och vips så var han där. Pratade på om hur fantastiskt detta bandet var och att det var en skam att hela världen inte fått höra om dem. Jag kände inget tvång att ljuga för någon jag inte kände och sa som det var att jag inte alls hade fastnat för musiken. Han hade blivit stum i flera sekunder, nästan så det blivit obekvämt. Sedan hade han beställt in två rödvin som kom snabbare än jag hann säga att jag inte drack just det och istället föredrog öl. När glaset skickades mot mig avböjde jag och sa som det var. Han hade blivit intresserad och frågat vilket öl jag gillade bäst. När jag svarade att jag tyckte de flesta smakade likadant men föredrog en kall Carlsberg på flaska för att den såg finast ut rent estetiskt så slog han pannan i bardisken. Jag har så mycket att lära dig sa han. Sedan hade han satt sig upp, dragit handen genom håret och rättat till den ljusgula linnéskjortan innan han började berätta.

- Okej, vi börjar med bandet. Det måste du ha koll på för att ens stå ut med att vara i denna lokalen. Basisten är den bästa i hela norden och tillsammans med trummisen blir takten helt otrolig i alla deras låtar.

Han trummade med fingrarna mot bardisken i takt med musiken och hon var benägen att hålla med honom.

- Sångaren skriver all musik, med lite hjälp från gitarristen och tar inspiration från sitt eget liv, därför kan hon verkligen leva sig in i texterna och göra ett bättre scenframträdande än någon som får en färdig text i handen, redo att bara övas in. Hör hur hon smärtas av varje moll och glädjs vid varje dur. Hon har varit där i varje låt, upplevt varje ord. Och det ser man i hennes ansikte, hur hon greppar micken lite hårdare där det gör ont och slänger med huvudet när hon känner sig fri igen. Tonen i hennes röst kan vara hjärtskärande på det sättet som bara äkta kärlek är.

Vid detta laget kollade han med fascination bort mot scenen där en låt precis spelade de sista tysta tonerna och applåderna började. Hans händer slog mot varandra och jag såg inget annat än den mest intressanta människa jag någonsin träffat. När nästa låt började spelas lutade han huvudet bakåt och bet sig i läppen samtidigt som nickade gillande.

- Mm, min favoritlåt.

Sa han innan han öppnade ögonen och stirrade rakt in i mina.

- Vart var vi?

Han hade tagit en klunk vin utan att bryta ögonkontakten. Det var istället jag som vek undan blicken och insåg att jag borde stänga munnen innan allt mitt saliv rann ut i hans knä.

- Hennes röst, den var hjärtskärande som bara kärlek kunde vara.

- Juste, äkta kärlek. Rättade han mig innan han fortsatte.

- Jo de är bra, man får såklart tycka som man vill, men fakta är att de är bra. Så vi går vidare till vin, smaka. Han räckte mig ett av glaset och jag som precis skulle ta en klunk öl satte ner flaskan igen och tog emot glaset. Kunde han få mig att dricka rödvin så kunde han få mig till vad som helst. Jag tog en klunk och grimaserade.

- Det är såklart hel okej att bara dricka vitt vin eller rosé, alla har ju sina favoriter. Men har man ett inre kaos så dricker man rödvin. Han hade tagit ytterligare en klunk efter att han pratat färdigt och jag hade gjort detsamma. Kände att vartenda ord som kom ur hans mun stämde och varenda rörelse han gjorde var helt rätt.

Han tog tag i min hand innan bandet spelat färdigt och jag frågade om han inte ville lyssna färdigt, men han svarade att han redan hade hört dem så många gånger. Hans hand tog med mig genom stan, alltid lätt, inte hårt. Jag behövde inte följa med mig om jag inte ville. Han drog inte, han ledde vägen och jag valde att följa efter. I flera veckor följde jag efter, ibland följde han också efter mig. Det var inget stalkerbeteende, vi ville bara inte vara ifrån varandra. Han sa ofta att han var ett kaos, att det snart skulle spridas över till mig. Men jag var inte rädd för det. Det enda jag var rädd för var att kaoset skulle försvinna.

En av alla sömnlösa nätter googlade jag vad kaos faktiskt betydde, vad det var jag var påväg att ta in i mitt liv. Den första länken som kom upp klickade jag på och hittade den enda beskrivningen jag behövde. “De klamrade sig fast i varandra och i rutiner i det kaos som trots allt var livet.” Han var livet, han var mitt liv. Båda två helt oförutsägbara in i minsta kyss. Jag hittade artiklar om hur man ordnar kaos, vetenskapligt. Atomer som splittras elektroner som flyttas. Men jag förstod aldrig sådant. Det bara fanns och jag hade inte viljan att lära mig hur man bygger upp en värld, vi hade redan våran egen.

Men hur kaosartade protoner än må verka så är de byggstenarna i våra liv och det enda som inte är kaos, för ett tränat öga då. Och det kan hända att hans kropp, full av bläck, inte skulle sprida annat än klarhet i en tatueringsstudio. På det sättet kan det kanske läsa honom. I en värld där man hör hemma är man inget kaos.

Vi skulle inte alltid följa efter varandra, kärlek tär och tröttar ut när den är så extrem som vår. Men på ett sätt skulle vi alltid höra ihop. Jag gick in i hans värld, satte mig ner i stolen som var klädd i plast och lät en hand i en svart handske hålla ett stadigt grepp om min fot. Det kunde lika gärna vara hans namn, det hade betytt samma sak. Jag hörde det surrande ljudet och bet mig hårt i läppen av smärta, efter mindre än en kvart stod det fyra bokstäver på hennes ankel. Fyra bokstäver som visade att de alltid hörde ihop även om de inte alltid skulle hålla ihop. Fyra bokstäver i versaler, fyra bokstäver som beskrev så mycket som inte hon kunde beskriva. KAOS.

Han hade skapat ordning i mitt liv men kaos i min hjärna. Och mitt i allt kaos som var han, och som jag fick vara en del av, så visade han mig vad kärlek var. Och det var det största kaoset av allt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

lever

Ja vinkar av

Det finns ingen plan
Jag kommer falla låt mig va
Har slutat tänka, slutat känna
Kan inte stanna, backa, vända

Jag ser det ske
Hur alla du känner som backat dig
Dom springer och gömmer sig
Vill säga jag vet det
Nått e väldigt fel
Men jag håller mig

Du har slutat lyssna
Jag ser det ske
Hur allt i din väg bara grusar sig
Och det beror på dig
Vill säga jag vet det
Nått e väldigt fel
Men jag håller mig

Lägg av
Ställ inga krav
Om jag ska palla, låt mig va
För jag kör mig själv i botten
Det är så jävla kallt på toppen

Jag ser det ske
Hur alla du känner som backat dig
Dom springer och gömmer sig
Vill säga jag vet det
Nått e väldigt fel
Men jag håller mig

Du har slutat lyssna
Jag ser det ske
Hur allt i din väg bara grusar sig
Och det beror på dig
Vill säga jag vet det
Nått e väldigt fel
Men jag håller mig

Jag minns att du va hon en gång
Som lärde mig att orka sånt som krossat vem som helst
Det finns ingen som jag hatar mer att inte kunna prata med
Du har valt det själv
Jag e den sista vän du tystat ner

Alla jag känner som backat mig
Dom springer och gömmer sig
Vill säga jag vet det
Nått e väldigt fel
Jag har slutat bry mig

Mmm allt i min väg bara grusar sig
Och det beror på mig
Nått e väldigt fel
Nått e väldigt fel
Ingen fångar mig


Likes

Comments

lever, fotar

Jag tror att minst en veckas fjälluft om året är bra för själen. Har haft den härligaste skidveckan där solen sken och snön föll. Nedanför Kent-backen drack vi rosé och lyssnade på Egoist, från ytterdörren åkte vi rakt ner till liften och till frukost kunde vi välja på kaffe med Baileys och varm choklad med rom.

Behövde denna resan, som jag har längtar efter den! Nu ser jag verkligen fram emot april. Trots att jag glömt att lämna in en lönelapp och inte kommer få lön från det stället denna månaden. Det gör inte så mycket, är så himla taggad på alla äventyr.

Likes

Comments

Contains affiliate links lever

Kläder ifrån Gina Tricot och glasögon från Nividas. De blå byxorna är slutsålda online men så fina så ville ha med dem ändå. Nu när solen tittar fram lite då och då är det mycket roligare att kika på kläder för varmare säsonger. Kollade på deras andra byxor på sidan och det finns så mycket fint till våren!

Likes

Comments

skriver

Vad jag ska göra idag? Börja på något nytt.


"Han slängde handduken om axlarna som vilken superhjälte som helst. Men han var min hjälte idag. Med superkrafter som att bli brun på en dag, blända försäljare med sitt leende och glida fram utan motgångar. Allting hade inte ett pris för honom. Och skulle man leva med honom så måste man leva som honom. Ett tag skulle jag klara det, men mina tänder var inte lika vita och mitt sparkonto begränsat. Och för mig gällde snarare allting har ett pris."

Likes

Comments

lever

Läste ut denna boken igår kväll. De där två är så jäkla inspirerande, sitter också och lyssnar på deras podd nu. Hannah och Amanda ge mig bok nummer tre nu!

Älskar detta bokmärke som har följt med mig i så otroligt många böcker <3

Likes

Comments

Contains affiliate links lever

Har vaknat upp ur min feberdimma nu efter nästan en vecka. Det är inte riktigt dags för mig att träna ännu, hade väl hostat upp blod då... Men när jag drar igång igen ska jag börja tänka på att satsa mer på nya träningskläder. Det blir en annan grej om man tränar i fina kläder som jag är bekväm i. Om det sedan är en slapp t-shirt eller tighta träningsbyxor, kanske en kombo? Det bestämmer du själv. Själv blev jag såld på Stella tröjan.

Likes

Comments

lever

En härlig dag denna veckan, började med ägg och c-vitamin.

Sen lyxade jag med tre olika ansiktsmasker.

Lagade en god sallad med kyckling.

Och till sist tog jag tag i årets behörighetsbedömning, fyllde i allt så fingers crossed att det är rätt också...


På kvällen körde jag ett Bodycombat pass innan vi skulle på bio. Fifthy shades, alltså. Så bra!

Likes

Comments

lever
...så gör vi det på riktigt

I fredags blev väskan färdigpackad och jag var beredd att köra min sista fest på ett tag. Festen som knyter ihop säcken för några veckor framåt blev i Karlskrona.

Vi sminkade oss på vandrarhemmet där vi bodde för natten och drack mysiga drinkar innan vi drog till STATT och hade en nice kväll. Som en bra festkväll så fanns allt med.

Fick lära mig att utbildningarna på BTH är bra men studentfesterna suger, existerar knappt jämfört med andra studentstäder. Så Karlskrona blir inte mitt val, även om det aldrig stod med på listan från början ens...

Nu ska jag somna till en serie och hoppas på att jag får jobb imorgon. Har kört box med Mathilda på gymet idag så är ganska slut...

Likes

Comments