Header

Efter en lunch med fd kollegan Ellen Franzén idag fick jag en spark i baken...det är dags...att skriva om ett ämne smutsigare än något annat, hjärtskärande smärtsamt och sorgligt. Vet dock inte riktigt var jag skall börja, känner att i just det här blogginlägget finns så många trådar i nysta i...har tänkt skriva om det i minst en vecka, sen jag läste om det i Ellens blogg. Jag är dock långt ifrån någon expert och det är alltid lättare att skriva om sånt som är flärdfullt och kul än det som är smutsigt och fult...varför rota i ångest?

Kanske för att det är viktigt att göra det vi kan för att hjälpa de som behöver det allra mest? Men kanske är du som jag, skeptisk och undrar hur många procent av skänkta pengar som faktiskt når ända fram? Just pga detta valde jag att donera merparten av de pengar vi fick in under en "kändisauktion" i samband med mitt första stora egna event 2010 till en ideell organisation. Pengarna gick då till Helping Hand som verkar för en skola i Nairobi, dit vi visste att hela summan oavkortat nådde ända fram (tack Stefan Sauk för tipset!) och inte till någon av jätteorganisationerna.

Många svenskar har liksom jag en stark förkärlek för Thailand och grannländerna runt ikring, och de flesta av oss är nog tillräckligt upplysta för att veta att det finns en smutsig baksida som lurar bortom härligt klimat, långa sandstränder, god mat och kitesurfing i området. Dock skadar det inte att lära sig mer, för att få en inblick, och insikt i hur vi kan hjälpa. Bee with us är en ideell kunskapsspridande verksamhet som sprider kunskap på nätet om barntrafficking inom sex- och produktionsindustrin. De förmedlar även kontakt med lokala organisationer dit vi kan skänka pengar utan mellanhänder, så att varenda krona når ända fram. Och tänk på att några kronor här kan göra stor skillnad där.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments