Okay, det lader til, at I er crazy vilde med brownie, i hvert fald ud fra dette indlæg og også dette indlæg, så nu har jeg prøvet at tage skridtet videre og udvidet brownie verden! Denne brownie er noget af en heavy krabat og hvis man syntes, at flødebolle brownien var tung, så er det intet i forhold til denne med chewy brownie med, peanut butter lag samt et tykt lag fløjlsblødt ganache. OMG siger jeg bare! Prøv opskriften og tak mig senere…

Brownie:

100 g smør

2 æg

175 g sukker

50 g hvedemel

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. bagepulver

2 spsk. kakaopulver

100 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21x21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

Peanut butter fyld:

5 dl creamy peanut butter

1,5 dl blødt smør

5 dl flormelis

2 spsk. vanilje ekstrakt

1-2 spsk. mælk

1 knivspids salt

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål indtil det bliver cremet og får en lettere fast konsistens. Smør det ud på den kolde brownie bund og sæt det på frys imens du laver ganache.

Chokolade ganache:

5 dl hakket mørk chokolade

2 dl fløde

Sådan gør du:

Varm fløden i en gryde. Hæld chokoladen i en skål (der kan tåle varme). Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det godt rundt indtil det bliver tykt. Hæld det over kagen og sæt den på køl i 15 minutter. Server kagen i små mundrette bidder. Velbekomme!


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Follow me on Instagram @frederikkewaerens