Jeg tror vi hurtigt kan blive enige om, at det er is-vejr hver dag? Især ispindevejr! Og hvorfor ikke lave ispindene selv? Jeg har lavet 2 cremede ispindevarianter. Den ene med hindbær is og den anden med chokoladeis og så er de endda lavet helt uden ismaskine. De er virkelig nemme at lave bortset fra, at man skal have lidt tålmodighed med sig, da de helst skal fryse natten over, så lav dem gerne dagen før de skal serveres og spises. Begge is opskrifter skulle gerne give ca. 10 ispinde, men det kommer meget an på hvilken str. dine forme er. Ellers må du lave dobbeltportion. Der er da heller ikke noget bedre end at have dejlige hjemmelavede is i fryseren til når is sulten melder is sig! Rigtig god fornøjelse. Se også ​disse ispinde med vanilje is. Her kommer opskriften:

Hindbærispinde:

250 g frosne hindbær

140 g sukker

90 g mælk (jeg foretrækker at bruge minimælk)

90 g fløde

En smule citronsaft, hvis du syntes isen bliver for sød

Til pynt:

300 g smeltet hvid chokolade eller mørk

Frysetørrede bær eller hvad du lige har i køkkenet at pynte med

Sådan gør du:

Giv hindbær og sukker et hurtigt opkog. Blend hindbærerne og si kernerne fra. Bland hindbærepurén med mælk og fløde. Stil ismassen på køl. Når ismassen er kølet af, hældes den i isforme og fryses i mindst 8 timer.

Smelt chokoladen og hæld den op i et højt smalt glas. Tag isene op af fryseren og befri dem fra formene og dyp dem i chokoladen og pynt dem. Læg dem hurtigt i fryseren igen indtil de skal serveres.

Chokoladeispinde:

370 g mælk (jeg foretrækker at bruge minimælk)

370g fløde

130 g sukker

6 past. æggeblommer

200 g hakket mørk chokolade

Til pynt:

300 g smeltet mørk chokolade eller hvid

frysetørrede bær eller hvad du lige har i køkkenet at pynte med

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Kog fløde og mælk op. Når det koger tager du det af varmen og hælder over i æggemassen i en tynd stråle samtidig med, at der piskes. Hæld så hele massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i og stil derefter ismassen på køl. Når ismassen er kølet af, hældes den i isformene og fryses i mindst 8 timer.

Smelt chokoladen og hæld den op i et højt smalt glas. Tag isene op af fryseren og befri dem fra formene og dyp dem i chokoladen og pynt dem. Læg dem hurtigt i fryseren igen indtil de skal serveres.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Follow me on Instagram @frederikkewaerens