Der er mange der har været søde at spørge efter opskriften på denne ultimative chokoladelagkagebombe med chokolade mascarpone mousse og friske bær. Det kan jeg godt forså, for denne kage er intet mindre end genial, med sin kraftige chokoladesmag og den luftige mousse. Det er en tung bandit, så servér i små delikate stykker, da den mætter godt! Her er opskriften. Du kan også få inspiration ved at se videoen ovenover.

Chokoladekagen:

10 æg

400 g chokolade

400 g sukker

400 g smør

2 spiseskefulde mel

Chokolade mascarpone mousse:

400 g mascarpone

3 dl fløde

150 g smeltet chokolade

Pynt:

Hindbær

Blåbær

Brombær

Jordbær

Ribs

Flormelis

Chokoladekagen

Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukker i indtil det er opløst. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen. Hæld dejen op i to runde bageforme beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ca. 25 minutter ved 180°C. Kagen skal føles ubagt når den kommer ud af ovnen, derfor skal den stå på køl i mindst 6 timer (helst natten over).

Chokolade mascarpone mousse

Pisk mascarponen og tilsæt piskefløde lidt af gang imens der piskes indtil det får en cremet konsistens. Smelt chokoladen og tilsæt den til mascarpone moussen. Sæt det på køl indtil du skal samle kagen.

Sådan samler du kagen

Befri chokoladekagebundene fra formene. Sæt den første bund på et fad og smør halvdelen af mascarpone moussen ud på. Fordel halvdelen af de forskellige bær på kagen. Læg nu den sidste bund ovenpå, smør resten af mascarponen ud på bunden og pynt med de sidste bær. Det giver et ekstra fint finish, hvis du drysser lidt flormelis ud over. Kagen er klar til servering. Velbekomme!

I må ha’ en vidunderlig søndag!

Frederikke

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Follow me on Instagram @frederikkewaerens