ENGLISH RECIPE BELOW

Nu har jeg efterhånden lavet en del chokoladekager og brownies, men intet slår denne chewy brownie med flødebolleskum og chokoladeovertræk. Det er nærmest en kæmpe flødebolle. Tror ikke jeg behøver at knytte flere ord til denne kage - billederne taler vidst for sig selv.

Her får du opskriften til denne lækre kage.

Brownie:

100 g smør

2 æg

175 g sukker

50 g hvedemel

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. bagepulver

2 spsk. kakaopulver

100 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en bageform (21x21) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.

Flødebolleskum:

250 g sukker

100 g glukosesirup

3/4 dl vand

140 g past. æggehvider

Kornene af 1 vaniljestang

Sådan gør du:

Kog sukker, vand og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og en smule sukker sammen. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu hele baduljen sammen i ca. 20 minutter.

Tag kagen ud af køleskabet og fordel flødebolleskummet ud på kagen. Sæt den tilbage på køl imens du laver chokoladeovertræk.

Chokolade overtræk:

200 g mørk chokolade

40 g smør

4 spsk. neutralt olie (vindruekerneolie)

Sådan gør du:

Smelt chokolade og smør i en gryde og tilsæt olien når smør og chokolade er smeltet og rør det godt rundt til det bliver glat og blankt.

Hæld chokoladen ud over den kolde kage med flødebolleskum og sæt den på køl igen igen indtil chokoladen er størknet. Pynt med f.eks. kokosmel eller frysetørret hindbær/jordbær. Skær kagen ud i mundrette stykker og servér!

Velbekomme!

ENGLISH RECIPE!


Brownie:

100 g butter

2 eggs

175 g of sugar

50 g of wheat flour

1 tbsp. vanilla sugar

½ teaspoon. baking powder

2 tablespoons. cocoa powder

100 g chopped dark chocolate

How to do it:

Melt the butter and let it cool a little. Whip sugar and eggs light and airy. Mix the dry ingredients and gently stir the dough with the chopped chocolate. Add the melted butter. Pour the dough into a baking sheet (21x21) coated with baking paper and baking the cake in the oven at 170 ° C for approx. 30 minutes. Allow the cake to cool completely.

Marshmallow Foam:

250 g sugar

100 g of glucose syrup

3/4 dl water

140 g fits. whites

The grains of 1 vanilla pole

How to do it:

Boil sugar, water and glucose syrup into a pot until it reaches 117 ° C. Whip egg whites, vanilla and a little sugar together. When the sugar syrup is ready, it is poured into the egg whites in a thin beam while whipping at high speed. Whip the whole bath together for approx. 20 minutes.

Take the cake out of the fridge and pour the creamball foam onto the cake. Put it back on the fridge while you are making chocolate coatings.

Chocolate cover:

200 g dark chocolate

40 g butter

4 tablespoons. neutral oil (grape seed oil)

Here's how to do:

Melt chocolate and butter in a saucepan and add the oil when butter and chocolate are melted and stir well until it becomes smooth and shiny.

Pour the chocolate over the cold cake with creamball foam and put it on the fridge again until the chocolate is solidified. Decorate with, for example. coconut flour or freeze-dried raspberries / strawberries. Cut the cake into mundane pieces and serve!

Bon appetite!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Follow me on Instagram @frederikkewaerens