Efterskoleliv
LIVET PÅ EFTERSKOLEN


Hej <3

Jeg vil lige fortælle lidt om, hvordan det er at gå på efterskole, med opvisninger, elevfester, studieture og hvad det fede er ved det. Og ikke mindst hvad jeg har lært ved mig selv efterfølgende.

At starte på efterskole er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort. Jeg endte dog med at skifter, men fik stadig nogle oplevelser ud af at gå på BGI Akademiet. Jeg kan rigtig godt lide menneskerne, som går på min nuværende efterskole. Efterskole er fedt, fordi man lærer nye mennesker at kende. Jeg f.eks. kendte ingen da jeg startede og var også den eneste fra Aarhus, da resten kommer fra Vejle, Kolding, Esbjerg (generelt nede omkring Sønderjylland) Jeg er blevet mere selvstændig, min selvtillid er blevet meget bedre, jeg har overskredet nogle grænser og fundet nye grænser. Jeg har åbnet mig mere for andre mennesker, som person.

Elevfesterne er rigtig gode og indtil videre har vi haft 4. Til elevfesterne kan man komme til at snakke med nogle, som man måske ikke kender så godt eller, som man ikke har snakket så meget med. I Marts måned skal vi rundt og lave opvisninger rundt omkring i Jylland og nogle få på Fyn. Så lige i den måned er der ingen elevfester.

Opvisningerne foregår primært Lørdag - Søndag, sommetider Fredag. Vi har øvet os på opvisningerne længe, nok lige siden November, December eller deromkring. Der bliver dog stadig lavet lidt om på nogle få ting i de forskellige serier. Når man varmer op inden en opvisning, når man laver opvisning eller når man er færdig med en opvisning, så kan man virkelig mærke fællesskabet der er i det. at gå på efterskole Følelsen af at man er sammen om noget, betyder også meget. Det er ikke alle efterskoler, der laver opvisninger.

Man kan også komme på nogle "rejser" eller nok nærmere studieture, til nogle steder man måske ikke har set før. På Skibelund Gymnatsik- og Idrætsefterkole kommer man til Berlin. I Berlin lærer man noget om de forskellige seværdigheder der er og noget om kulturen. Man kommer også til Norge på skiferie, hvor man lærer at stå på ski eller i hvert fald bliver bedre til det. Det er forskelligt alt efter hvilken efterskole man går på, hvor man kommer hen.

Inden jeg stoppede på BGI Akademiet, nåede jeg at komme med på deres studietur til Tjekkiet. Halvdelen af skolen skulle til Frankrig og resten skulle til Tjekkiet. Senere hen på året skulle de alle sammen til Østrig og stå på ski.

- Frederikke Olesen <3

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Personligt
LÆR MIG AT KENDE!

Hej <3

Mit navn er Frederikke. Jeg er 16 år, meget snart 17 (11 Marts). Jeg elsker at rejse og det betyder meget for mig, at komme ud og opleve noget og se verden. Når jeg bliver færdig med Handelsskolen, så vil jeg rigtig gerne på en jordomrejse. Når vi er på ferie er det altid mig der tager billeder, og jeg elsker at fange nogle gode øjeblikke med familien i naturen. Derfor tænkte jeg, at det var oplagt at lave en blog. Jeg går på efterskole i 10. klasse. Jeg startede med at gå på BGI Akademiet, men det blev lidt for meget og følte ikke at det var den rigtige beslutning. Jeg havde det også rigtig svært på BGI Akademiet. Jeg blev rigtig syg, da jeg var på studietur med BGI Akademiet og blev opereret 5 timer efter jeg kom hjem fra Tjekkiet. Jeg måtte ikke lave noget fysisk aktivt i lidt over 1 måned, grundet operationen. Derfor valgte jeg at droppe ud efter 2 måneder. Jeg startede derefter på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole, og det var den jeg kiggede på til at starte med. Det er nok en af de bedste beslutninger, som jeg nogensinde har taget. Her føler jeg mig hjemme, der er heller ikke så mange mennesker. Det bedste ved et år på efterskole er helt klart, de nye venskaber man får. Jeg er blevet mere selvstændig, åben, og meget mere. Jeg er blevet bedre til gymnastik og får lært en masse nye serier. På efterskolen har jeg Rytme/Dance linjen, så har også lært rytme. Jeg havde aldrig nogensinde prøvet rytme før jeg kom her til. Synes faktisk det er meget fedt at prøve noget nyt. Jeg kan rigtig godt lide at tilbringe tid sammen med min familie, mine venner og veninder, ikke mindst min hund. Min familie består af 2 mindre søskende, mine forældre og min hund.

- Frederikke Olesen <3

Likes

Comments