Title

Hej!
Då var det fredag "på riktigt" eftersom jag började jobba igår och nu därför kan fira in helg och två lediga dagar igen. Tror jag gjorde ett smart val som kom tillbaka till jobbet mitt i veckan och nu kunde starta igång lite försiktigt med att bara jobba två dagar innan det var dags för ledighet igen.

Nu i helgen är planen att fortsätta förbereda för blogghösten och strukturera upp mitt arbete med den lite bättre än vad jag gjort hittills. Det är så fantastiskt kul att göra detta men det tar mycket tid och det för ju även mitt riktigt jobb så bättre planering och struktur känns nödvändig. Så nu tänkte jag ta helgen till att fortsätta att planerar för nya recept, testbaka, och även förbereda några samarbeten som kommer dyka upp här framöver.

Det har varit i hel del bärrecept här nu under sommaren och än är ju inte säsongen över för dem så jag fortsätter med åtminstone ett till som kommer här nedan. Hallonsnitt, väldigt enkelt egentligen med en godmördeg och färska hallon. Svårar än så är det faktiskt inte men det blir så gott! Det är något visst med kombinationen sött och syrligt!

Ha en riktigt fin helg<3
kram



Ingredienser
1dl socker
100 g smör, rumstempererat
1 st ägg
3,75 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g hallon

Gräddning: 200 grader ca 10-12 minuter

-----------------------

Gör så här:
Blanda ihop socker, mjöl och bakpulver ordentligt. Tillsätt det rumsvarmt smöret (enklast tycker jag är att blanda i bakmaskinen med vingen/flatblandaren) och ägget, rör snabbt ihop till den smulig deg. Häll ut degen på bakbänken och knåda ihop till den jämn deg. Knåda den bara tills att den går ihop. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut dem till rullar, ca 30 cm långa. Plasta in dem och lägg dem att vila i kylskåpet i ca 30 minuter.

Ta fram degrullarna och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till dem något och gör en fördjupning i mitten utmed hela rullen. Dela hallonen på mitten och lägg på led i fördjupningen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skär rullarna i jämna snitt direkt efter att de gräddats färdigt. Låt svalna, sen är det klart att servera!












Innan det är dags för ugnen

Happy Baking!
/Malin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments