Hello!

Ska susa iväg till jobbet om en liten liten stund men först ett recept till er. Jag bakade dessa ljuvliga bullar igår morse, som fick en lätt smak av citron med hjälp av lemon curd i fyllningen. Jag börjar gilla det här med vetedegar mer och mer faktiskt, börjar nog få till känslan för degarna helt enkelt. Att hitta rätt mängd mjöl för att få luftiga och mjuka bullar, och att arbeta den tillräckligt för att aktiverar glutenet i mjölet.

Hoppas ni haft en härlig helg och får en fin start på nya veckan <3 Kram

Ingredienser

Deg
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
10-11 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
175 g smör

2 ägg
1 tsk salt

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 vaniljstång, fröna
4 msk lemoncurd
Garnering:
1 ägg, till pensling
pärlsocker

25-30 st bullar
Gräddning: 225 grader, ca 7-8 minuter

Gör så här:
Smula ner jästen i bunken till bakmaskinen och lös den i den kalla mjölken.
Tillsätt ägg och blanda väl. Rör ihop mjöl (börja med 10 dl och spara den sista till efter smöret gått i och häll bara i den om degen är väldigt kladdig), socker, bakpulver och salt i en skål och häll ner det i vätskan. Knåda degen i bakmaskinen i cirka 5 minuter och tillsätt sedan det mjuka smöret i små bitar. Fortsätt att arbeta degen ytterligare 10 minuter i maskinen, tills degen är känns smidig och elastisk. Låt den jäsa 10-20 minuter under bakduk.


Rör eller vispa ingredienserna till fyllningen till en slät kräm. Gör i ordning en spritspåse med tyll med ett mindre runt håll och fyll spritspåsen med citronfyllningen.

Ta upp degen och lägg den på ett mjölat bakbord. Dela degen i 25-30 lika stora delar och rulla varje degbit till en bulle. Lägg dem i bakformar på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i rumstemperatur under duk i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och spritsa en klick fyllning i varje bulle. Tryck ner spritspåsen en bit i bullen så att fyllningen hamnar i mitten. Garnera med pärlsocker.


Grädda bullarna i mitten av ugnen cirka 7-8 minuter.

Happy Baking!
/Malin

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments