Tjodilo!
Då var det väl sommar på riktigt från och med idag för det var visst premiär för årets allsång på Skansen hörde jag. Ett riktigt sommartecken för oss i Sverige känns det som. Jag hade inte ro att sitta framför tvn ikväll så jag såg det inte, och helt ärligt så är det inget favoritprogram fast lite mysigt är det ju ändå att se allsången, det hör till på något sätt.

Idag hade jag en rätt drömmig start på jobbdagen. Tillbringade någon timme på förmiddagen ute på vår lägergård där det var full aktivitet med massa barn som spenderade en av sin sommarlovsveckor med läger. Älskar att mitt jobb inte bara är att sitta framför datorn hela dagarna, de är verkligen inte min grej. Jag behöver omväxling och tempo, även om jag nu hoppas att det lugnar ner sig lite med jobb så jag hinner slutföra och rensa upp i projekten innan det är dags för semester.

Receptet ni får av mig idag är egentligen mammas, hon svängde ihop en klassisk smulpaj med rabarber i helgen när vi var ner på landet som vi hade till det obligatoriska 11-kaffet. Allra bäst smakar den tillsammans med hemkokt vaniljsås, inget svårt alls att röra ihop medans pajen gräddas.

Ha en fin kväll<3
Kram

Ingredienser

Smulpaj
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
4 rabarberstjälkar (à 125 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Gräddning: 225 grader, ca 20 minuter


Vaniljsås
1 ägg alt. 2 äggulor
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 msk vaniljsocker alt. 1 tsk vaniljpulver


Ca 4-6 portioner

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gör så här:
Paj- Lägg vetemjöl och socker (2 msk) i en skål, gärna den till matberedaren (annars funkar det att arbeta med en trägaffel eller händerna). Tillsätt smöret skuret i bitar och blanda till en smulig massa.

Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda ihop dem med socker (1,5 dl) och potatismjöl. Fördela det i en smord pajform (ca 20-22 cm i diameter). Strö smuldegen jämt över rabbinerna och grädda sedan i ugnen, ca 20 minuter.

Gör under tiden vaniljsåsen

Vaniljsås- Blanda alla ingredienserna förutom vaniljsockret i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme och vispa hela tiden tills såsen tjocknat lite. Såsen får inte koka, då skär den sig. Häll sedan upp såsen i en vispskål och vispa i den då och då tills den svalnat. Smaksett den då med vaniljsockret.

Klart att servera!


Happy Baking!
/Malin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godkväll!
Dags att avrunda midsommarhelgen och förbereda lite inför kommande jobbvecka. Ingen semester i sikte än på några veckor för min del. Har ni börjat semestern än, eller får ni också vänta lite till på ledigheten?

Hoppas ni haft en härlig midsommar. Det hade absolut jag, firade med bror och svägerska och en hel del andra. Härligt gäng med barn hund och på en idylliskt plats på landet. Så som det ska vara på midsommar. Inte helt oväntat ordnande jag midsommartårtan som blev en klassisk jordgubbstårta med vaniljkräm och jordgubbar. Det var en liten bake of under dagen där min tårta fick ett tävla mot en av de andra gästernas morotstårta. Måste berömma min motståndare som kämpade väl men jag gick segrande ur striden, woop, woop! Kändes så klart härligt, tävlingar är ju till för att vinnas ;-p

Igår drog jag ner till user på landet och kom rätt så nyss hem där ifrån. Fick en hel del gjort även om det inte blev en kort trip denna gången. Hann fixa både i trädgården och inne i huset. Måste bara komma ihåg att köpa med mig en massa blommor till altanen nästa gång jag åker. har fortfarande vårplanteringen kvar där och det ser inte så kul ut längre, så pelargoner och lite annat smått och gott får följa med ner nästa gång helt klart.

Här nedan får ni receptet på årets midsommartåra, med tanke på att den tog helt slut så kan jag absolut rekommendera er att testa den. en riktig klassiker som går hem i lägen!

Ingredienser

Bottnar (3 lika)
4 st ägg
strösocker
vetemjöl
potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver


Vaniljkräm

3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
5 st äggulor
1 dl strösocker
0,5 dl rårörsocker
3 msk maizena
25 g smör

4-5 dl vispgrädde

2-3 dl jordgubbssylt
(denna är min absoluta favorit )

1,5 l jordgubbar




Gör så här:

Botten- Ta fram tre stycken likadana glas och knäck äggen i det ena. Mät sedan upp lika stor mängd socker och mjöl ( för luftigare bottnar, ersätt en tredjedel av mjölmängden med potatismjöl) i vadera glas som äggen. Vispa ägg och socker så det blir ordentligt fluffigt och vitt. Blanada ner bakpulvret och vaniljpulvret i mjölet och vänd sedan ner det i äggvispet och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen.

Vaniljkräm- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll mjölken och grädden i en kastrull och lägg i både vaniljstång och frön också. Koka upp gräddmjölken och ta sedan av den från värmen och låt det stå och dra i ungefär en kvart. Vispa under tiden äggulor, maizena, och socker så det blir ljust och pösigt. Sila ner gräddmjölken i äggvispet och vispa ihop det så det blir slätt. Häll tillbaka det i kastrullen och sjud under konstant omrörning tills det tjocknar ordentligt. Håll koll för det får absolut inte koka, då skär sig krämen. Ta av krämen från värmen när den har lagom konsistens och rör ner smöret så det blir en blank kräm. Häll över krämen i en bunke och täck krämen med plast direkt på ytan. Låt den stå fram en liten stund men låt den svalna helt i kylskåpet.

Montering- Vispa grädden till fasta toppar och skär jordgubbarna i kvartar., skär ca 5-10 jordgubbar i skivor. Dela sedan den kalla botten i tre lika tjocka delar. Lägg en av tårtbottnarna på en tårtbricka eller ett serveringsfat och bred på ett ordentligt lager av vaniljkrämen (hela satsen kräm är svår att få plats med på tårtan) Lägg sedan på en all del av tårtbotten och bred på jordgubbssylten, toppa den med skivade jordgubbar. och toppa med sista delen tårtbotten. bred ett tunt lager grädde på hela tårtan, både på sidor och toppen. Spritsa sedan valfritt mönster kanten av tårtans ovansida och fyll den efter det med massa jordgubbar. Klar att servera!


Tips- bottnarna och vaniljkrämen går jättebra att förbereda dagen innan tårtan ska läggas ihop. Då hinner de svalna ordentligt innan monteringen.

Det går jättebra att göra tårtan laktosfri, det är bara att byta ut smör, grädde och mjölk till likadana laktosfria varianter. Dt gjorde jag till denna tårta.

Happy Baking!
/Malin

Likes

Comments

Godmorgon midsommarafton!
Vaniljkrämen är kokt och nedkyld, tårtbotten står i ugnen, jordgubbarna är inhandlade och klänningen struken. Ja jag tror det det som behövs förberedas inför dagen är så gott som klart. Nu pausar jag med frukost i tv-soffan. Och eftersom det är midsommarafton så är det såklart jordgubbar hela dagen som gäller, jag kör på denna jordgubbskräm till dagens frukost. Väldigt enkel att göra och så så god. Mycket mer sommar än så här kan det inte smaka tror jag.

Näpp, nu ringer visst timern, tårtbotten är klar- bäst att ta ut den nu.
Önskar er en riktigt fin midsommarafton<3
Stor kram

Ingredienser
2 l jordgubbar
3 msk vatten
2,5 dl råsocker

3 msk potatismjöl
2 msk vatten

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Gör så här:
Börja med att skölja och rensa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten (3 msk). Låt det koka upp och låt koka tills att jordgubbarna blivit ordentligt mjuka. Om du inte vill ha så stora jordgubbsbitar i krämen, mosa jordgubbarna mot kanten av kastrullen med hjälp av en slev.

Skumma sedan bort det skum som bildats. Efter skummandet- rör ner sockret och låt krämen koka upp. Blanda ihop potatismjöl och vatten till en redning. Ta bort kastrullen från spisen och häll försiktigt ner redningen under omrörning. Ställ sedan tillbaka kastrullen på spisen och låt det precis börja sjuda och ta bort från spisen igen. Häll upp krämen i en skål och låt den svalna. Klart att servera!



Happy Baking!
/Malin

Likes

Comments

Godkväll i stugorna!
De ljumna sommarkvällarna håller i sig och vi kan bara hoppas att de fortsätter på samma sätt över midsommarhelgen. Det är bara njuta av varje dag med sol och värme, vi bor ju i Sverige så det kan som bekant svänga snabbt när det kommer till sommarvädret.

Något annat som det gäller att njuta av så länge det vara är de svenska jordgubbarna. Här i Jönköpings säljs de näst intill i varje gathörn känns det som så det slinker nog med minst en liter hem varje dag. Måste köpa hem ett större parti de närmsta dagarna så jag kan göra årets laddning av jordgubbssylt. Tror det bara finns en stackars burk kvar i frysen sedan förra året.

Jordgubbarna är absolut goda att äta bara som de är men något riktigt somrigt är ju att äta dem tillsammans med glass. Jag kokade ihop en riktigt goda och superenkel chokladsås att toppa jordgubbar och glass med och så ljuvlig den kombinationen är! Jag använde mojitoglassen som jag hade i frysen och det blev ännu godare än den traditionella vaniljglassen. Limesmaken gifte sig så fint tillsammans med jordgubbarna och chokladen- a match made in heaven!

Chokladsås


Ingredienser
1 dl kakao
2 dl strösocker
3 dl vatten

Ca 4 portioner


Gör så här:
Blanda ihop alla tre ingredienser i en gryta och koka upp under omrörning. Låt såsen koka ihop ca 5-10 minuter så den tjocknar. Rör då och då så det inte bränder fast i botten av grytan. Låt den svalna helt eller delvis innan servering.

Såsen håller någon dag i kylskåp, i fall det mot all förmodan skulle bli något över ;-p


Happy Baking!
/Malin

Likes

Comments

Hej söndag!
Solen och sommaren är tillbaka och det är så härligt. Perfekt till helgen när jag inte hade varken bröllop eller födelsedagsfirande inbokat. Den rätt så obligatoriska after worken på fredagen fick stå för helgens festlighet. Hade sedan länge bokat in den tillsammans med några av mina vänner men de kunde inte riktigt lika tidigt som mig så jag tjuvstartade lite tillsammans med några av mina tidigare jobbarkompisar. Så jag känner att jag verkligen maxade den där fredagkvällen. Vi hade så härligt när vi satt ut större delen av kvällen och njöt av både god mat och dricka, men med det sällskapet kan det inte bli annat än fantastiskt så det var väntat att kvällen skulle bli lyckad.

Annars har jag försökt att ta det rätt så lugnt resten av helgen, fixat hemma, träffat lite fler vänner, hängt hos bror och svägerska och en sväng på Ikea för att köpa nya balkongmöbler eftersom någon tyckte att det var en bra idé att bryta sig in mitt förråd ovh sno mina jag hade. Blir så arg när jag tänker på det, känns så surt att behöva köpa nytt då de bara var ett år gamla.

En av sakerna jag bakade var denna mynta- och citronkaka. Så fräsch och goda med kombinationen av både myntan och citronen. En perfekt sommarkaka till fikapausen. Tror absolut att ni också kommer tycka om den!

Ha en fin kväll<3
Kram

Ingredienser
100 g smör
1,5 dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 st citron (skalet + 2 tsk juice)
0,5 dl fin hackad mynta

Gräddning: 175 grader, ca 35-40 minuter

Gör så här:
Börja med att finhacka myntan och riv citronskalet. Smält sedan smöret och blanda ner mjölken. Vispa under tiden ägg och socker ljust och luftigt. Rör ner smör och mjölkblandningen i äggvispet.

Vänd sedan ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker tillsammans med mynta och citronskal. Rör sist ner citronjuicen.

Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform (ska rymma ca 2 liter) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den stå 5-10 minuter innan den vänds upp på ett fat. Klar att servera när den svalnat!



Happy Baking!
/Malin


Likes

Comments

God kväll!
Det är så kul att kolla på statistiken över hur många ni är som tittar in här varje dag, det ökar stadigt hela tiden. Så glad över att ni verkar trivas och gilla mina recept. Tack!

Idag blir det ett riktigt sommar recept, här har jag kombinerat två av mina sommarfavoriter- glass och mojito. En helt ljuvlig kombination tycker jag det blev. Glassen gör du helt utan glassmaskin men ändå blir det fantastiskt krämig och len i konsistensen. Dessutom innehåller själva grundsmeten bara två ingredienser så den är verkligen enkel att göra och det går ju göra olika smakkombinationer i oändlighet. Men denna med limecurd, mynta och maränger blev en "match made in Heaven".

Ha en fin kväll, nu laddar jag för fredag och aw imorgon!
Kram


Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl lime curd
10 blad mynta
minimaränger


Gör så här:
Börja med att finhacka myntan. Vispa sedan grädden så den blir rätt så fast. Vänd ner den kondenserade mjölken och vaniljpulvret så att det blir en slät kräm. Smält limecurden försiktigt i en gryta på spisen så den blir lite flytande och går att ringla.

Häll ca en tredjedel av glassmeten i form och ringla över en del av limecurden och sprid ut lite mynta och maränger över. Bred på med glassmet över och upprepa med curd, mynta och maränger.. Bred på det sista av glassmeten och dekorara snyggt med det sista av kurden, myntan och marängerna.

Stoppa formen i frysen ca 4 timmar. Ta fram ungefär 10 minuter innan servering så den mjuknar lite och dekorera med lime och mer mynta och maränger. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Likes

Comments


Godkväll!
Soffan är intagen för kvällen tror jag, fast den där högen med stryktvätt skaver lite i ögonvrån dock. Kanske att jag måste ta tag i den när jag skrivit klart här. Den lär väl inte släta ut sig själv och krypa in i garderoben direkt... Men det är ruskigt skönt i soffan när regnet smattrar utanför och det är handboll på tvn i bakgrunden. Hade helt missat att det var VM-kval i dag så det var en glad överraskning när jag zappade mellan kanalerna.

Strykning eller inte, jag har åtminstone hunnit dagens viktigaste- bakningen. Denna gången blev det kokosmuffins som är naturligt glutenfria. Saftiga och goda, riktigt svårt att bara ta en så det var nog bra att jag gjorde dem i minimuffinsformat. För det vet ni väl, är de små får man ta två! That is the rule;-)

Ha en fin kväll<3



Ingredienser
150 g smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
3 st ägg
200 g kokos

Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter

ca 30 minimuffins



Gör så här:
Smält smöret och ställ det åt sidan så länge. Rör ihop socker och vaniljsocker. Vispa sedan ner smöret och äggen, ett i taget. Vispa så allt blir ordentligt blandat. Rör sist ner kokosen och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda i ugnen och låt muffinsen svalna i plåten innan de flyttas. Klart!


Happy Baking!
/Malin


Likes

Comments

Hej!!
Så var det söndag igen, och dagen efter Maja och Jimmys fina bröllop. Sagolikt vackra var de, vädret som först visat på regn hela dagen blev istället soligt och härligt, middagen var på min favorit restaurang här i stan- Tegel så maten var helt i min smak och magisk. Den ligger i gammal industrilokal mitt i Jönköping och blir så fin inramning med den råa känslan där inne. Tack för att jag fick vara med och dela dagen med er<3

Men idag andas jag ut och har tillåtit mig själv att slappa typ hela dagen. Efter att klart mig igenom de två mest intensiva veckorna i mitt liv hittills utan större missöden känns skönt. Att baka till bröllop med runt 90 gäster, gå på två bröllop, möhippa, födelsedagsfirande och baka tårta till 50 års kalaset, samtidigt som man jobbar heltid är nog inte helt optimalt så här när jag tänker tillbaka. Har knappt hunnit sova eller äta dessa veckor så känner mig aningen sliten just nu men en tidig kväll idag och sen hoppas jag att krafterna är tillbaka imorgon så kör vi på fram till semestern. DÅ ska jag vila upp mig på riktigt tänker jag.

Jag har ju sen förra veckan bröllop utlovat receptet på makaronens jag gjorde då och nu kommer det äntligen. Det är vanliga mandelmacarons med en fyllning på hallon och vitchoklad. Tycker det är en väldigt lyckad smakkombination och makaronens är ju en fantastisk liten kaka med en fint elegant utseende. Passar perfekt till bröllop och andra festligheter. Eller ja den går hur bra som helst även till förmiddagskaffet en grå junisöndag också, det är med andra ord aldrig fel med en macaron. Så testa att baka dem, lite omständliga ja, men så goda!

Ha en fin kväll<3
Kram

-TIPS-

Läs igenom hela beskrivningen innan du drar i gång bakningen! Det är ju en del moment för att göra dessa kakor och för att det inte ska kännas som världens projekt är mitt tips att mäta upp alla ingredienser dagen innan (inte vattnet) och sikta ihop mandelmjöl och florsocker. Så är det lite kortare startsträcka dagen man ska baka! Detta receptet ger ca 20 färdiga macaron men det går att dubbla om man vill göra fler på en och samma gång.

Om du inte riktigt lyckas med dina macarons så har Made by Mary en fantastisk felsökningsguide som ni hittar HÄR. Kan vara värt att läsa igenom redan innan man ger sig på att baka dem för att öka chansen att de blir riktigt bra vid första försöket. För de är inte det enklaste man kan ge sig på i köket men när man lyckas och tar en tugga av dem så är de så värda bökat och frustrationen som ibland uppstår när de inte alls samarbetar. De är bland det godaste jag vet i kakväg, helt klart. Så låt er inte avskräckas, baka dem och även om de inte blir perfekta i utseendet så lär de smaka minst lika gudomligt ändå och det, det är ju ändå det absolut viktigaste.


Ingredienser

Macarons
75 g mandelmjöl
75 g florsocker
30 g äggvita

75 g socker
25 g vatten

30 g äggvita
18 g socker

ev. karamellfärg/pastafärg/hushållsfärg

Gräddning: 150 grader i ca 8-12 minuter.


Fyllning
100 g hallon
100 g vit choklad



Ett dygn innan du ska göra dina macarons:

Häll upp äggvitan (i gram) i två skålar och täck med plastfolie. Låt dem stå framme i rumstemperatur minst över natten men gärna 24 timmar.


Mät upp 18 gram socker i en liten skål.

Sikta 75 gram mandelmjöl och 75 gram florsocker i en störra bunke. Blanda noga tills det är väl blandat och du fått ett fint ”mjöl”.

Dag två gör du följande:

Mät även upp 75 gram strösocker och 25 gram vatten i en liten tjockbottnad kastrull. Förbered din termometer så att den larmar på 118 grader.

Häll ner 30 gram äggvita från skål 1 i bunken till bakmaskinen. Sätt kastrullen med sockerlag på plattan på högsta temperatur och börja samtidigt vispa äggvitan. (Sockerlagen kokar upp fortare än man tror och det är därför viktigt att man börjar vispa äggvitan precis samtidigt som man sätter på sockerlagen så att inte sockerlagen blir klar före du vispat klart äggvitan. När äggvitan börjar bli ett fast ”skum” häll i sockret (18 g) lite grann i taget och vispa tills det blir fast och glansigt (vispa på hög hastighet). När sockerlagen når 118 grader ta bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner sockerlagen i den uppvispade äggvitan medan du vispar på medelhög hastighet (sockerlag kallnar fort så var snabb i momenten). Vispa tills ”smeten” blivit fast och glansig samt svalnat, ca 5-10 minuter.

Blanda 30 gram äggvita från skål nr 2 med mandel/florsocker-mjölet. Vill du färga makaronens så blandar du i färgen i denna smeten. Ta lite i taget, framförallt pastafärg är väldigt koncentrerad.

Vända nu samman mandelsmeten med marängsmeten. Var noga med att det blandas ordentligt. Här är konsistensen på smeten viktig, känns den väldigt trög så rör lite till så att smeten kommer flyta ut lite lite när de spritsats.

Häll ned i en spritspåse med en rätt smal rund tyll och spritsa ut dem i knappt 5-kronorsstorlek. Efter någon minut ska macaronsen ha sjunkit ut och blivit släta. Har du gjort rätt och allt gått bra ska macaronsen efter ca 30 minuter bildat ett skinn. Du kan testa FÖRSIKTIGT genom att peta på valfri macaron. Blir det inget klet på fingret och du märker att det bildats en hinna är de ”good to go”, annars väntar du lite till.


Du gräddar dem MITT I UGNEN på 150 grader i ca 8-12 minuter.

När macaronsen verkar vara färdiga i ugnen; ta ut plåten, ”stjälp” av bakplåtspappret från plåten och placera det på ett galler. Låt macaronsen svalna innan du börjar pilla loss dem från bakplåtspappret/ugnsduken. De ska inte sitta fast, då är de inte riktigt färdiga men även färdiga macarons har en tendens att vara lite kletiga mot sitt underlag precis när de tagits ut ur ugnen och man bör därför vänta.

Fyllning
Lägg hallonen i en kastrull och koka dem så de mosas sönder, minst 3 minuter efter att de är helt tinade. Ta av dem från spisen och rör ner chokladen (grovhackad) och rör så att all choklad smälter ordentligt. Häll upp krämen i en burk och täck med lock eller plastfolie. Ställ kallt för att stelna, minst 4 timmar.

Med fördel gör du krämen dagen innan du bakar macaronsen så är den klar att använda när kakorna kallnat!

Para ihop macaronsen två och två som de passar bäst i storlek. Klicka eller spritsa ut hallonkrämen på en macaron i varje par och tryck försiktigt dit den andra på toppen.

Äntligen klart!!

Happy Baking!
/Malin

Likes

Comments

Godkväll!
Bröllopsbakningen är avklarad och istället bakar jag just inför min fasters 50års firande på fredag. Den tårtan är bestämd sedan läge och blir en favorit i repris här i från bloggen. Vilken det är får ni se på fredag, i alla fall ni som följer mig på instagram.

Tänkte göra ett litet inlägg om det jag bakade till helgens bröllopsfestligheter. Det var en liten kakbuffe som serverades samtidigt som tårtorna. Ni får dock hålla tillgod med tidigare bilder för kvalitet på de bilder jag tog i lördags när jag hade dukat fram allt är inte bra alltså. Det var rätt sent på kvällen så det hade hunnit bli rätt mörkt både ute och inne i lokalen och det var dessutom ingen fördelaktig belysning där inne för att fota heller. Så eftersom jag bara är van att foto i dagsljus så blev det inga snygga bilder helt enkelt

Som komplement till tårtan hade jag bakat fyra sorters kakor: hallongrottor, mint chocolate chip cookies, kolanitt och macarons. Här nedan hittar ni recept på alla förutom macarons, de kommer i ett eget inlägg förhoppningsvis på fredag.

Kram och godnatt<3


Happy Baking!
/Malin

Likes

Comments

Hej!
Vilken helg det har varit, helt fantastiskt underbar. Har som ett lyckorus i kroppen efter gårdagens magiska bröllop. Bröllopsfester är nog ändå de allra allra bästa festerna med massa finklädda glada människor som är på plats för att fira kärleken- ja magiskt är nog det ända ordet som är i närheten att beskriva det.

Det var en av mina bästa vänner som gifte sig igår med sin fina man. Vigsel i kyrkan och sen var festen i en supermysig lada. Ett riktigt pinterestbröllop var det, med så mycket fina detaljer.

Jag hade lite uppdrag i samband med bröllopet som ni vet, vissa var jag mer bekväm med än andra kan vi säga. Till tårtan serverades det även en kaka- och godisbuffe som jag hade bakat ett antal olika sorters kakor till. Fick även det fina uppdraget att dekorera tårtorna när de skulle dukas fram. Ja- detta är de delarna som jag kände mig bekväm med alltså.

Det som var ett rejält steg utanför min "comfort zone" var det spex som vi i vårt kompisgäng gjorde- vi sjöng en egen komponerad sång om hur brudparet träffades. Alltså de som känner mig vet att jag inte sjunger. Aldrig när någon kan höra mig. Det händer bara inte. Däremot sjunger jag mycket när jag är själv hemma eller kör bil men då plågas ju ingen av mina falska toner så då känns det ok. Men det där att kliva upp inför typ 90 gäster och sjunga igår gick trots allt bra, vi var ju 11 personer så min insats hoppas jag inte skar igenom allt för mycket utan att de lite mer tonsäkra i gruppen hörde mer. Hur som så tror jag att det gick bra och att det blev en kul grej av det. Det är ju alltid kul med tal och spex under en bröllopsmiddag tycker jag.

Här nedan får ni en bildkavalkad från festligheterna. Blev en del matbilder från middagsbuffén, en var himmelskt god och så fint uppdukad. Jag är ingen bufféälskare normalt sett, men är det buffer i den här klassen så har jag absolut inga invändningar, då är det kanske till och med bättre än en sittande middag.

Mer om det jag bakade och recept kommer i nästa inlägg.

Kram på er <3



Finaste brudparet<3

Alla lycka till er, Elise & Nicklas!

Här har ni dem- några av de viktigaste och finaste människorna i mitt liv.

Världens absolut bästa vänner<3

Här lite bilder från kak- och godisbuffen tillsammans med bröllopstårtan. Nu är det väldigt dålig kvalitet på bilderna men det hade blivit mörkt ute och även inne i lokalen när det var dags att duka fram detta och fota under de förutsättningarna behärkskar jag inte riktigt. Men ni får en liten idé om hur det såg ut i alla fall.

Jag var hos min frisör på förmiddagen och fick hjälp att ordna till mitt fluff till hår. Så värt att göra det, kände mig verkligen nöjd med hur det blev. Höll hela dagen och även idag trots att ja sovit med det, plockade bort alla hårnålar och grejer nu ikväll.

Likes

Comments