"när du är vuxen får du göra vad du vill", sade mamma i butiken då jag frågade efter godis före maten. Tänka sig att man har väntat sedan liten på att bli vuxen.
Visst får jag äta godis före maten nu om jag vill, men det kanske inte var direkt det jag hade väntat på de senaste åren. Jag har drömt om en bil och körkort och om friheten att kunna gå in till butiken o köpa en vinflaska på en tisdag om jag så vill det.
Allt detta har jag nu möjlighet till och jag kan ärligt säga att det inte är så speciellt nu när man inte behöver vänta mera.
Att vänta på att äntligen fylla 18 är en känsla som jag knappast kommer att känna mera. Vad har det för skillnad mera när jag fyller 19 nästa år?
Somtur har jag fått fira två av mina vänners 18års dag förra veckan och flera fester är på kommande, så jag kan endå fira deras.

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Hej på er!
Det var 3 veckor sedan jag lade ut en video på min kanal och kan ärligt säga att motivationen inte har varit riktigt på topp gällande någonting på senaste tiden.
jag känner att jag har flera bra idéer gällande videon som jag vill filma och redigera. Ett större projekt till december var i mina planer, men nu vet jag inte riktigt om det blir av.. vi får helt enkelt vänta och se.
Gällande skolan känner jag ingen stress för tillfället, eftersom jag redan har börjat läsa till vårens skrivningar och har 3 kurser denna period och 4 i nästa (2 av dem görs hemma).
Det känns som att jag tillåter mig själv ha paus från precis allt, endast pga. min lugna period i skolan. Så skall det inte vara. Jag måste ta mig själv i kragen och ta vara på att jag har tid att göra annat än skola.
Vi får helt enkelt se vad som händer.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej på er!
Då jag var på högskoledagen valde jag skolorna Helsingfors universitet (soc&kom) och Arcada (mediekultur&kulturproducent).
Jag har länge drömt om att studera till kulturproducent på Arcada, men konstigt nog sloknade mitt intresse för det på högskoledagen, medan intresset väcktes för socialpsykologi vid Soc&kom.
Hela dagen var mycket spännande och rolig. När klockan var 16.15 i slutet på själva högskoledagen undrade jag och mina kompisar hur kvällen skulle bli. På senatstorget mötte vi trevliga människor från Östra finlands nation, som visade vägen till var vi skulle spendera resten av kvällen. Vi var ganska många som var anmälda till öffens sitz ( rekordantal abin sade de).
Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss, men hela kvällen var mycket rolig. Vi från Lovisa, Sibbo, Borgå och Kotka kom bra överens och det blev en hel del sång och skratt. När vi sedan satt i bussen påväg hem klockan 2 på natten var vi nog alla nöjda och trötta efter den långa dagen.
Nu är jag mer taggad än någonsin för att studera vid Helsingfors, så nu är det bara att kämpa för att nå målet.

Likes

Comments

Hej på er!
Igår var det en väldigt spännande och lärorik dag för mig och säkert många andra. Jag var på högskoledagen, vilket är ett evenemang i Helsingfors som ordnas varje år för abiturienter, så att man har möjligheten att bekanta sig med studiemöjligheterna i Helsingfors.
Mina planer för fortsatta studier ändrades totalt av gårdagen och jag anser att Helsingfors är den passande studieplatsen för mig.
Nu känns det som att alla pusselbitar har hittat sin plats och jag kan istället fokusera på att panikera över att jag måste måste måste komma in till den skolan jag vill till. Berättar i ett annat inlägg mera detaljerat om gårdagen i Helsingfors.

Likes

Comments

Hej på er!
Är det bara jag eller går månaderna allt för fort?
Dag ut och dag in tänker jag på vad som ska ske nu före nästa höst, då jag efter 3 år i gymnasiet skall veta vad jag egentligen vill göra när jag är stor.
Vilken studieplats skall jag söka in till som första alternativ? var kommer jag bo? hur mycket borde jag redan sparat in? kommer mina vänner bo i samma stad som jag?
Frågorna är allt för många och de flesta går inte att besvara ennu. Jag lugnar mig endå med det att det finns många andra också som känner allt detta som en gnutta ångestväckande.
Allt kommer endå att lösa sig till slut

Likes

Comments

Hej på er! Det var verkligen länge sen sist.. jag tror vi alla kan konstatera att jag inte är så bra på att upprätthålla en blogg. Anyway.. här är jag igen och tänker försöka skriva igen lite aktivare (observera: försöka).
Klockan är 23.18 en tisdag kväll och jag försöker med all min styrka som jag har kvar från denna dag komma på något intressant att berätta om tiden här efter senaste inlägget, men det var ingen överraskning för mig att tankarna står still just nu. Det är trots allt ganska sent på kvällen.
Ett föreslag skulle vara att vi återkommer imorgon när vi alla är lite piggare och tankarna åter igen börjar snurra i huvudet.
sov djupt o dröm sött!

Likes

Comments

Jag vet att jag inte har uppdaterat på länge men nu blev jag så besviken på netflix.
Detta är ett tvåspråkigt land, eller hur?
Alla förstår att barn som har svenska som modersmål nädvändigtvis inte förstår finska i ung ålder.
Så varför är de flesta barn-programmen dubbade endast på svenska?
Jag ringde faktiskt till netflix för att berätta om problemet och att de bör fixa det.
Personen jag pratade med i mobilen sade att vissa barnprogram är textade på svenska... Vad hjälper det? Det är ju inte alla barn som kan läsa?
Hon lovade att skicka begäran för mer dubbningar på svenska vidare... får se om det ändras.

Likes

Comments

youtube

det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg och kommer i något skede skriva lite om det viktigaste som pågår nu, men asiasta kukkaruukkuun, jag har börjat med min vloggmånad på youtube.

Bilderna är inte av den bästa kvalitén, men vi kör med dem..
Jag började planera min vloggmånad redan i mars, så det var ett tag sedan. Skulle aldrig ha trott att jag verkligen skulle orka filma 30 vloggar före juni började.
Jag brukar alltid ha trubbel med youtube och det hände idag igen..
som ni kan se på bilden hade jag svårt med att få rubriken rätt men det lyckades iallafall efter ett tag.
Detta "projekt" är jag mest nöjd över på min youtube kanal, gå gärna in och kolla vloggarna om ni har tråkit såhär på en sommar morgon.

•Önskar er alla den bästa sommaren•

Likes

Comments

Imorgon bär det av till Riga med min pojkvän,mamma,mommo,kusin, kusinens pojkvän och moster.
Jag är jätte taggad på att resa, men jag vet inte så mycket om Riga, så det är svårt att veta vad som lönar sig att se och göra.
Vi anländer till Riga på fredagen och reser hem på måndagen.
Såklart kommer jag också att vlogga hela resan ! Tyvärr ser ni vloggen först på sommaren, för jag håller på med ett projekt, nämnligen vloggmånad. Jag kommer skriva mera om det i ett senare inlägg.
Hoppas att resan blir lyckad för oss och att det inte snöar där som det gör just nu här i Finland.
Jag önskar er en glad påsk.

Likes

Comments

Jag har länge tänkt på när och hur ofta jag skall publicera videon, för jag tycker om när det är regelbundet. Ett system som har funkat bra för mig är att publicera en video två gånger i veckan för att det inte blir allt för stor press för mig och inte för sällan. På sommaren kommer det absolut mera videon (dom håller jag redan på med). Det är första gången någonsin som jag har hållits med youtube i helt år utan pauser så jag är jätte stolt över mig själv, och jag hoppas att jag fortfarande orkar med det på hösten.

Likes

Comments