Jag vet att jag inte har uppdaterat på länge men nu blev jag så besviken på netflix.
Detta är ett tvåspråkigt land, eller hur?
Alla förstår att barn som har svenska som modersmål nädvändigtvis inte förstår finska i ung ålder.
Så varför är de flesta barn-programmen dubbade endast på svenska?
Jag ringde faktiskt till netflix för att berätta om problemet och att de bör fixa det.
Personen jag pratade med i mobilen sade att vissa barnprogram är textade på svenska... Vad hjälper det? Det är ju inte alla barn som kan läsa?
Hon lovade att skicka begäran för mer dubbningar på svenska vidare... får se om det ändras.

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

youtube

det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg och kommer i något skede skriva lite om det viktigaste som pågår nu, men asiasta kukkaruukkuun, jag har börjat med min vloggmånad på youtube.

Bilderna är inte av den bästa kvalitén, men vi kör med dem..
Jag började planera min vloggmånad redan i mars, så det var ett tag sedan. Skulle aldrig ha trott att jag verkligen skulle orka filma 30 vloggar före juni började.
Jag brukar alltid ha trubbel med youtube och det hände idag igen..
som ni kan se på bilden hade jag svårt med att få rubriken rätt men det lyckades iallafall efter ett tag.
Detta "projekt" är jag mest nöjd över på min youtube kanal, gå gärna in och kolla vloggarna om ni har tråkit såhär på en sommar morgon.

•Önskar er alla den bästa sommaren•

Likes

Comments

Imorgon bär det av till Riga med min pojkvän,mamma,mommo,kusin, kusinens pojkvän och moster.
Jag är jätte taggad på att resa, men jag vet inte så mycket om Riga, så det är svårt att veta vad som lönar sig att se och göra.
Vi anländer till Riga på fredagen och reser hem på måndagen.
Såklart kommer jag också att vlogga hela resan ! Tyvärr ser ni vloggen först på sommaren, för jag håller på med ett projekt, nämnligen vloggmånad. Jag kommer skriva mera om det i ett senare inlägg.
Hoppas att resan blir lyckad för oss och att det inte snöar där som det gör just nu här i Finland.
Jag önskar er en glad påsk.

Likes

Comments

Jag har länge tänkt på när och hur ofta jag skall publicera videon, för jag tycker om när det är regelbundet. Ett system som har funkat bra för mig är att publicera en video två gånger i veckan för att det inte blir allt för stor press för mig och inte för sällan. På sommaren kommer det absolut mera videon (dom håller jag redan på med). Det är första gången någonsin som jag har hållits med youtube i helt år utan pauser så jag är jätte stolt över mig själv, och jag hoppas att jag fortfarande orkar med det på hösten.

Likes

Comments

Idag har det inte varit en bra dag, jag vet inte varför, men ibland är det bara så.
Jag skrev historia provet på morgonen och det gick super bra och jag är jätte nöjd över det, men endå var det något som gjorde att jag var på dåligt humör när jag kom hem från skolan.
Jag tror att jag bara har stress just nu, ja ni vet "små saker blir stora".
Jag hade ennu ett prov att läsa på idag, men jag bestämde mig att sova 3 timmar iställe. Det var inte en bra idé.
När jag vaknade bestämde jag mig för att ta i situationen och börja läsa, det tog endå sin tid eftersom att jag pratade med mamma, tog en bulle och godis på ett fat och värmde tee till mig själv.
Jag brukar alltid lyssna på klassiskt musik när jag läser på prov, ett tips som min vän har gett mig som verkligen fungerar.
Jag läste och läste och läste. Nu är klockan 10 så nu får det räcka för idag, provet går som det går.
Hoppas att ni hade en bättre dag.

Likes

Comments

Hejssan,
Det blev visst så att jag inte skrev ett inlägg igår som jag skulle..iallafall så var vi igår till borgå och kollade på bilar och vi hittade en såå fiin. Den är körd 185 000km, men den är en Toyota yaris -07 så den borde nog hålla att köra runt med 100 000km till iallafall. Det är inte en av dom bilarna som jag skrev om i förra inlägget för dom var inte lika bra. Bilen är inte hemma än så den är inte egentligen min än, men pappa och mamma skall hämta den hem nästa vecka.
Då den har körts hem tänker jag studera den riktigt ordentligt och bara sitta i den och vara glad. Idag är det 3 månader tills jag fyller 18, kan knappt vänta mera att få körkort!

Likes

Comments

vardagstankar

Jag har inte varit så aktiv nu men här är jag igen.
På lördagen skall jag, mina föräldrar och min pojkvän gå och kolla på bilar till Borgå.
Det har jag väntat på hur länge som helst. Det kommer bli så kuul.
Jag har sett på "nettiauto" (en nätsida som säljer bilar) två bilar som jag gillar. En skoda Fabia 2009 och en Toyota yaris 2006.
Jag gillar båda bilarna, men är inte säker om vi skall köra till butikerna för att kolla på dem, för bilarna finns i små bilbutiker och det sägs att det inte är lika pålitiligt då, jag vet inte.
Det kommer iallafall bli en spännande dag, för jag älskar att kolla på bilar, speciellt när det är jag som skall få en haha.
Jag uppdaterar senast på lördagen hur dagen gick, vi hörs då!

Likes

Comments

skola

Ni tror säkert att jag ljuger när jag säger att jag älskar provveckan men det är sant vad jag säger.
Speciellt denna provvecka. Det har varit så sjukt mycket uppgifter och presentationer på hela periodens gång MEN NU får jag äntligen bara dyka in i historians och samhällslärans värld (två av mina favoritämnen).
Jag tycker att det är jätte skönt att få sitta med en kopp tee och bara läsa på prov och inte behöva tänka på nåt annat.
Visst har jag haft tunga perioder också då det har fallit en tår eller två men så är det ibland. Man uppskattat lugna provveckor mycket mera nu. Och som tur är det fint väder, så är man pigg och redo att läsa hela kvällen.

Likes

Comments

youtube

Förut fick jag alltid ett meddelande om någon kommenterade på mina videon, men nu måste jag alltid kolla via datorn om det har hänt någonting på min kanal.
Igår fick jag en fråga på ask "varför har de gått ner från 150 visningar till 80 på din kanaltrailer?"....
Great. Kan ju inte lita på det tittar antalet som står på min kanal, för vem vet kanske det har försvunnit från flera än bara en video...
Hoppas att det fixar sig för det stör mig just nu ganska mycket.

Likes

Comments

youtube

Tidigare idag laddade jag upp en kanaltrailer, jag gjorde ett stort misstag med videon.
Det som jag inte insåg när jag gjorde den var att den påminde jätte mycet om en annan youtubers video, jag tror jag tänkte på hens video omedvetet när jag gjorde den och kopplade inte just då likheten.
Det dröjde ungefär en timme efter att jag hade publicerat kanaltrailern så var videon borta och jag gjorde en ny.
Det stressade mig jätte mycket att försöka få ut den nya så snabbt som möjligt för förståss ändrar jag videon om den anses vara kopierad. Jag hoppas att jag inte gör misstaget pånytt men ibland kanske jag inte tänker så mycket efter vad jag gör, skall försöka förbättra mig.
Ett tag efter att jag publicerade den nya videon fick jag ett tu tre 96 visningar bara sådär. Jag blev jätte glad av det eftersom att det hände under de 16 första minuterna och det brukar det inte göra.
Så det slutade iallafall bra med det som först kändes som en skandal i stunden.
Gå gärna in o kolla videon ifall ni vill veta vad min kanal innehåller för material :)

Likes

Comments