View tracker

Just det, det går att göra mjukglass i en blender..!

Jag tittade runt lite online (igen) och hittade ett recept på mjukglass i en blender (utan att du behöver frysa in glassen..!).
Jag gjorde en egen version på den som jag tycker blev relativt lyckad iallafall, det får väl duga som ett första försök.

Vi går till receptet:

Freatives blender mjukglass

Receptet ger 1 portion

Material:
En "stark" blender (Helst med pulse, ice crush eller smoothie funktion)

Ingredienser:

2 dl Frysta annanasbitar (Se till att bitarna är relativt små)
2 dl Frysta hallon
1 dl Mjölk eller Kondenserad mjölk ifall du vill ha den lite krämigare (Du kan behöva ha i mer eller mindre mjölk, det varierar från gång till gång)

1. Se till att dina frukter och bär du använder är helt genomfrysta. Helst ska de ha legat i frysen i minst 12 timmar.
2. Häll i din frukt och dina bär, sedan mjölken. Du kan även nu ha i lite socker om du vill ha den sötare, eller vanilj för en liten vanilj-smak. Använd din kreativitet!
3. Blanda på medel-hastighet (eller smoothie/icecrush/pulse om det går) och stoppa med jämna mellanrum för att skrapa ned frukten till bottnen.
4. När du fått en krämig mjukglass-liknande konsistens tar du genast och skopar upp den i ett glas.
5. Ät direkt.

Hoppas att ni gillade detta recept!

Och som alltid, tack för att ni läste! :)

//Freative

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sötsur hallon-smoothie!

Har experimenterat lite mer med min nya blender, tittade runt efeter några recept online och hittade ett som jag gjort en egen version av..!

Vi går direkt till receptet:

Freatives sötsura hallon-smoothie!

Receptet ger 1 glas

Material:
Blender (En kraftfullare om du använder frusna hallon)

Ingredienser:

110g Hallon (Helst frusna så att drycken blir kall)
3/4 dl strösocker (Du kan variera hur mycket socker du vill ha i beroende på din smak..! Du kan till och med lämna ute sockret om du vill.)
1 dl turkisk yoghurt
1 1/2 tsk citronsaft

Gör såhär:
1. Häll i hallonen och sockret i blendern, sätt sedan på blendern på medel och låt det blandas i runt 10 sekunder.
2. Medan den blandar kan du blanda ihop turkisk yoghurt och citronsaft.
3. Stoppa sedan blendern och häll i yoghurten saft citronsaften.
4. Sätt på blendern igen och låt den blanda i 7-10 sekunder, eller tills att alla stora hallonbitar är krossade.
5. Häll up i ett glas och servera gärna med sugrör och en citronskiva.
6. Drick kyld.

Hoppas att ni gillade detta recept!

Tack för att ni läste (som alltid)! :)

//Freative

Likes

Comments

View tracker

En blender!

Firade jul med släkten på Pappas sida idag..! Fick en blender som går på 1200 watt i julklapp. Ännu ett perfekt tillfälle att vara kreativ... Den har funktioner som "ice crush" och "Pulse/Rengöring".

Har redan gjort en hallon-smoothie och en iskaffe. Den funkar absolut som den ska! :) Kombinationerna är ju oändliga, men jag undrar ifall ni har några tips på bra recept till blenders som denna, t.ex smoothie recept eller is-drinkar.

Här är ett tips från mig:

Is-mocha-latte gjord i blender
Gör 1 portion
Redskap:
Blender med ice crush funktion eller hög watt.

Ingredienser:
2 1/2 dl isbitar (Runt 10 isbitar i "vanlig" storlek).
1 dl mjölk
1 1/2 dl svalnat starkt kaffe
1 1/2 Msk råsocker (Du kan använda strösocker, men jag tycker att råsocker passar bättre med kaffe)
1 msk kakao eller 2 msk chokladsås

1. Häll i alla ingredienser in blendern, men se till att sockret och kakaon/chokladsåsen kommer i sist så att de blandas in bättre.
2. Kör på ice crush/hög nivå i ca. 30 sekunder eller till isbitarna är borta.
3. Häll upp i ett glas och dekorera gärna med grädde och chokladsås högst upp.
4. Drick direkt!

Frågor och svar på detta recept:

Kan man dubbla receptet?
Svar: Ja, men lägg till en halv matsked kakao istället för en hel till, annars kan det bli för beskt.

Jag har varken chokladsås eller kakao hemma, finns det något annat jag kan använda?
Svar: Ja, var kreativ, jag rekommenderar ju kakao eller chokladsås, men du kan använda t.ex chokladbitar också. Är du sugen på vanilj så kan du självklart ha i 1 tsk vaniljextrakt istället. Du kan även ha i kolasås, eller vad du nu än är sugen på.

Blir det inte bara mocha utspätt med vatten om man har i så mycket is?
Svar: Inte om du inte dricker den direkt, isen pulveriseras (eller vad det nu heter) ju när den blir krossad i blendern. Då blir det mer som isbitar i t.ex en drink. Det är ifall isen hinner smälta det blir mer som att det blir utspätt med vatten.

Hoppas att ni gillar detta recept, och hoppas att ni har några roliga förslag att komma med..! :D

Tack så mycket för att du läste!

//Freative

Likes

Comments

Virka dina egna sockor!

Jag har ny alltså startat ett nytt virknings-projekt, jag virkar mina egna sockor..! Jag måste erkänna att det är en ganska bra tidsfördriv även fast det ¨kan bli lite tråkigt i längden. men det är roligt att anpassa efter sina fötter och ens val av färger!

Jag följer denna video:

Hur du virkar dina egna sockor

Videon är på engelska, men den är enkel att förstå så länge man har lite engelska-kunskaper och virknings-erfarenhet. Jag är ändå relativt ny till virkning, men jag anser att videon är mycket enkel att följa och sockorna är inte allt för svåra att göra. Jag fick göra om ett par gånger, men nu har jag kommit en bit och tror att jag kanske kan göra klart dem utan större problem..!

En mycket rolig julklapp kan det i vilket fall bli, men kom ihåg att anpassa strumporna efter dig själv eller personen du vill ge dem till.

Tack för att du läste!

//Freative

Min början på en socka... Använder ett lite färglatt garn!

Likes

Comments

I detta lite annorlunda blogginlägg tänkte jag visa er hur man programmerar en enkel HTML-sida, för att få in en i html-världen lite, och du redan börjat programmera, så skadar det ju aldrig med extra träning!

OBS! Detta funkar endast för windows datorer!

Vi hoppar direkt in steg-för-steg "lektionen":

1. Öppna "anteckningar" på din windows-dator.

2. Skriv "<!DOCTYPE html>" höst upp. Detta berättar för datorn att du programmerar i html-språket.

3. Skriv "<html>" under "<!DOCTYPE html>".

4. Skriv "<h1>" under "<html>" och skriv sedan vad du vill att det ska stå som rubrik på din sida direkt bredvid "<h1>".

5. Skriv "</h1>" efter din rubrik för att avsluta texten.

6. Skriv in "<body>" under hela "<h1>" raden.

7. Skriv nu "<p>" och skriv in en text bredvid "<p>".

8. Avsluta texten med att skriva "</p>".

9. Avsluta sedan din brödtext med att skriva </body> under hela "<p> raden.

10. Skriv "</html>" under </body> för att avsluta ditt projekt.

Du borde nu ha en text som ser ut ungefär såhär:

<!DOCTYPE html>

<html>

<h1>Välkommen!</h1>

<body>

<p>Tack för att du kollar in min sida!</p>

</body>

</html>

11. Tryck på "Spara som..." och tryck på fältet där det förmodligen står "*txt". Välj sedan "Alla filer".

12. Namnge projektet "Minsida.html". (Eller vad du vill så länge det slutar med ".html")

Öppna html-filen och se din sida komma till liv! :D

Hoppas att ni gillade denna lilla tutorial till hur man skapar sin egna lilla sida med html!

//Freative

Likes

Comments

Choklad macarons med vaniljkräm!

Ljuvliga macarons!
Goda, läckra och bäst av allt: du får lov att använda din egen kreativitet när du skapar dem!

Här tänkte jag visa er hur man bakar dessa macarons. Ett lite annorlunda och godare sätt att få utlopp för sin kreativitet.

(Receptet ger ca. 16 macarons)

Du behöver:

För mandelkakorna:
150g Skållade och malna mandlar
4 äggvitor
4 dl florsocker
1/2 dl Strösocker
1 msk kakao*
* = Du kan byta ut kakaon mot t.ex vaniljsocker eller lakritspulver, använd din kreativitet! Men se till att använda mindre mått vid starkare ingredienser.

För vaniljkrämen:

100g smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker*
1 äggula

* = Du kan byta ut vaniljsockret mot t.ex lakridspulver eller mandelextrakt, använd din kreativitet! Men använd mindre mått vid starkare ingredienser.

Gör såhär:

För mandelkakorna:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Separera äggvitorna från äggulorna och lägg sedan äggvitorna i en bunke (du kan spara en äggula till vaniljkrämen).
3. Vispa äggvitorna på låg hastighet och vispa snabbare var 15:e sekund tills du vispat i ca. 1 minut.
4. Häll i strösockret i äggvitorna och vispa till en "toppig" maräng.
5. Växla sedan mellan att hälla i malna mandlar och florsocker, lite i taget och blanda med jämna mellanrum tills att mandelmjölet och florsockret är slut och du får en tjockare smet.
6. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
7. Klicka eller spritsa ut smeten i cirklar stora som femkronor på plåten. Låt de stå och stelna i 30 minuter så att de inte spricker i ugnen.
8. Grädda kakorna i ca. 12 minuter och när de är klara tar du av dem från bakplåtspapperet direkt (de ska vara lite mjuka i mitten, så var inte orolig om de "segar ihop sig").

För vaniljkrämen (eller annan smak på kräm av ditt val)
1. Blanda ihop smör och florsocker tills att de "krämat ihop sig".
2. Blanda ner äggulan.
3. Tillsätt vaniljsockret, eller din valfria ingrediens och blanda ned den i krämen.

För att göra klart kakorna:
1. Ta två mandelkakor.
2. Sätt lite vaniljkräm (eller din valfria kräm) på ena kakan, och lägg på den andra som lock.
3. Gör samma sak med resten av kakorna!

Hoppas att ni tyckte om receptet! De är lite tidskrävande att göra, men resultatet blir oftast goda macarons att imponera på din familj och dina vänner med! :)

//Freative

Likes

Comments

Välkommen till min blogg!

Hej, jag kallar mig "Freative" och jag är en lite nördig snubbe som älskar att vara kreativ!

Mina främsta intressen är virkning, programmering, origami och självklart elektronik. ;)

I denna blogg kommer ni att få se olika roliga projekt som inkluderar att man använder sig av sin egen kreativitet, ni kommer även att få se olika sätt att få utlopp för er kreativitet, och hur ni tillverkar olika saker. Jag kommer nog även att slänga in lite andra roliga saker som jag är intresserad av, t.ex hur man tjänar pengar online..!

Tack för att du tog din tid och läste detta inlägg!

//Freative

Likes

Comments