Header

#reflecting

THAT NEED TIME TO GROW. Fikk denne søte planten av mamma og svigermor på torsdag. Føler jeg har hatt en tendens til å bli så ivrig noen ganger at jeg har endt opp med å kaste meg ut i ting jeg egentlig ikke var klar for. Nå som jeg har blitt bevisst på det, merker jeg at nå som jeg har tatt det første steget mot en ny ting, er livredd for at det, nok en gang, er for tidlig. Men jeg må bare prøve å huske på at jeg faktisk har brukt et helt år kun på å jobbe med meg selv, mest sannsynlig er jeg klar. Hvis ikke, føler jeg at jeg har fått nok verktøy til å kunne takle å feile på nytt. Kanskje.I går inviterte jeg meg selv og kjæresten hjem til et vennepar av oss. Hadde lyst til å ta med noe godt, så jeg bestemte meg for å ta i bruk sprøyteposen jeg kjøpte for typ 4 år siden for første gang. Da ble det cupcakes, gitt. Og sannelig var de gode! Synes de ble ganske pene også, jeg. Prøvde å få til roser, men trenger å øve litt til, ser jeg. Artig, læll!Likes

Comments

#eva loves

Klikka akkurat hjem en sånn nydelig sak, en almanakk fra The Happiness Planner. Akkurat det jeg behøver akkurat nå! Litt skjønnhet, og en god dose inspirasjon, motivasjon og struktur. Håper det hjelper.


Bilde av: @lifes_little_dream ||| Bilde av: @daintydressdiaries


Er den ikke vakker? Gleder meg til den kommer i posten så jeg får begynne å ta den i bruk, og ikke minst vise den fram til dere☆Likes

Comments

#reflecting

Så, nå er vi på dag 20 av 30 i #30daynouwchallenge, og jeg føler det går sånn passe. Må si jeg er litt skuffa over at jeg slett ikke har klart å blogge hver dag. Den siste uka har jeg hatt lite motivasjon og følt meg veldig sliten etter den fulle uka før det. Samtidig er jeg likevel ganske overraska, og ikke minst stolt, over at jeg faktisk har blogget 16 innlegg på 20 dager (noen dager har jeg nemlig blogga to innlegg).


Bilde fra 2014, genser-trykk designet og montert av meg ||| Wallpaper: powellong.com


Jeg føler også at jeg endelig begynner å finne en slags rød tråd gjennom bloggen. Tror ikke jeg har gjort noen særlig frorandring med innleggene mine (i alle fall ikke bevisst), men den blir likevel bare tydligere og tydligere for meg, etterhvert. Når vi kommer til dag 30, har jeg lyst til at det skal være såpass klart for meg, at jeg skal kunne klare å sette ord på hva bloggen min egentlig er og hva jeg ønsker at den skal være.Likes

Comments

Fantaserer om å gjøre en shoot når våren/sommeren kommer. Ikke akkurat en fashion-shoot, med profesjonelle modeller og det hele, bare med noen venner som modeller, meg selv som stylist og en fotograf, hvor vi alle bare har det fryktelig gøy med forskjellige props på ulike locations. Håper å kanskje kunne få til dette en gang, er det ikke moro ut? ✿


.

.

.

  • 32 lesere

Likes

Comments

En gammel post jeg først skrev på engelsk, som jeg nå har oversatt til norsk.

Jeg har satt sammen en liste med tips til deg som ønsker å oppnå en mer individuell og unik stil. Håper du vil få noe ut av den og at du finner noen av tipsene nyttig. Og husk: DETTE ER IKKE REGLER! Jeg kan ikke få understreket det nok. Jeg er SÅ lei av at media/samfunnet alltid skal fortelle oss hva vi trenger for å være kul og bli akseptert. Bruk disse tipsene bare hvis du føler at garderoben din trenger en forandring for å passe DIN sanne personlige stil!


Planlegg antrekkene dine og finn nye kombinasjoner. Vi har alle en tendens til å bare ta på oss det vi alltid tar på oss, fordi vi må skynde oss å kle på oss før vi løper ut døra om morningen. Prøv å planlegg hvilket antrekk du skal ha på deg kvelden før, og sett av litt tid, en gang i blant, til å bare finne nye måter å kobinere klærne dine.


Planlegg hva du skal ha på deg kvelden før.


Tørr å bruk farger og prints. Så trist at de fleste nordmenn er redd for å kle seg i farger og print. Jeg kan forstå det, fordi det kan være vanskelig å ende opp med et resultat som funker når du mixer farger og print. Men om du følger mitt forrige råd om å bruke tid på å sette sammen ulike antrekk, vil du ende opp med å se fresh og interessant ut.


Jeg elsker farger så mye at jeg til og med farget håret lilla!


Bryt motereglene. Det er ikke noe galt i å ville ha en flaterende look, men du må ikke følge alle disse strenge motereglene bare for å please motepolitiet. Hvis du synes en oversized genser ser awesome ut på deg, behøver du ikke å sette et belte i midja di så du får en timeglassfigur. Om du synes sokker i sandaler ser dødskult ut, go for it! Og- om du er kvinne, ikke vær redd for å handle i herreavdelinga [og motsatt for dere gutta]. Personlig, bruker jeg nesten like ofte herreklær som damelær.


Sokker i sandaler er et stort no-no i følge samfunnets motereglement. Jeg sier: Om du digger det, go for it!


Sett din egen twist på trender. Ordet 'trend' har på en måte mista sin originale betydning fordi, i moteindustrien, når en trend dukker opp på gata, heter det at 'moten er død'. Når noe er blitt en 'trend' er det basically hva 'alle' har på seg, det som er mainstream. Ønsker du en unik stil, må du være en trendsetter, du må være den som kommer med noe nytt, som får folk til å tenke "oi, det der har jeg ikke sett før".

Selvsagt er det ingenting galt med å følge trender, men pass på at du ikke følger dem bare fordi det er trendy. Velg ut trender som apellerer til deg, og prøv å vri dem om til å passe din personlighet.


Shopp på second hand/vintage-butikker. Jepp, jeg veit, det å handle vintage er faktisk ganske mainstream i disse dager [noe som er supert, med tanke på vårt enorme forbruk av klær], men plagg du finner i bruktbutikker, og spesielt vintage-butikker, er ofte helt unike. Unik i design og stil, og klærne har gjerne en mye mer spennende historie enn at de er sydd av underbetalte kvinner under dårlige arbeidskår. Perletoppen fra 60-tallet du kjøper, har allerede vært brukt av noen, kanskje bare én eller to ganger på elegante og ekslusive fester. Hvem vet?


To av mine gene vintage-kupp. I luuuv them sequins!


Å shoppe på bruktbutikker i Norge, krever ganske mye tålmodighet, siden skattene kan være rimelig godt gjemt mellom alle... ikke-skattene. Men hold ut, det vil være verdt det om du finner gull! Faktisk synes jeg også at det kan være veldig morsomt å se gjennom alle de raritetene de har på Fretex, selv om jeg ikke ender opp med et plagg jeg vil ha. Heldigvis er det mye lettere å finne noe skikkelig bra i storbyer rundt om i verden. Nesten litt for lett! Etter ett par min. med leiting, har jeg funnet flere vintage-skatter enn lommeboka tillater.


DIY/redesign. Finn fram noe gammelt fra klesskapet ditt eller kjøp noe på bruktbutikk og lag noe nytt, kult og enestående av det. Kombiner deler fra ulike plagg, #syom en genser til et skjørt, mal det, riv i det, dynk det i glitter. Eller- hvis du er dreven på symaskina, design og sy et plagg helt fra scratch. DIYs tar endel tid, men det er garantert at du ender opp med et plagg som ingen andre har. I tillegg, vil du mest sannsynlig ha det fryktelig moro mens du holder på!


Jeg digger disse boyfriend-jeansa, men jeg like ikke så godt de store hullene den hadde. Jeg patcha på en lapp som faktisk var beinet på ei dongeribukse jeg hadde som liten firåring!


Invester i designerplagg og handle i nisjebutikker. Har du noen gang besøkt en lokal designer sitt studio eller gått innom en av disse små nisjebutikkene uten for de svære kjøpesenterne? Nisjebutikker plukker kjente og ukjente merkevarer av kvalitet med stor omhu for å sikre at produktene de selger skal passe perfekt med butikkens image. Ja, designerklær er mye mer kostbart, men du får ikke en designer-kopi i syntetisk stoff av dårlig kvalitet, løse tråder og et hull fra sikkerhetsalarmen. Du får et plagg i stoff av høy kvalitet med enestående detaljer, som du mest sannsynlig kommer til å bli mer knyttet til og ta bedre vare på, og som derfor vil vare mye lenger. Og- ingen alarm-hull, fordi plaggene er valgt med omhu, til sammenligning med store kjedebutikker, hvor de basically bare dytter inn så mange plagg som mulig på stativene, noe som gjør det lettere å komme unna med tyveri om de ikke bruker alarmer.

Nå virker det kanskje som jeg dømmer folk som handler på kjøpesentre, men det gjør jeg absolutt ikke! Noen ganger har man rett og slett ikke råd til noe annet, og ofte har de mye kult på H&M. Jeg går ofte på kjedebutikker, selv, og det er greit. Det er vanskelig å fullstendig kutte det ut med én gang, men det er også mange gode og etiske grunner for at vi skal kutte litt ned på den type shopping. Så jeg vil gjerne oppfordre deg til å vurdere andre muligheter fra tid til annen.


Takk for at du leste, håper du fikk noe utav det☆  • 162 lesere

Likes

Comments

#reflecting

'Please, let's use this chance to turn things around' tatoverte jeg på ribbeina for ca 3 1/2 år siden, etter endt skoleår på folkehøgskole. Året før hadde vært det vanskeligste året i livet mitt, og jeg følte at folkehøgskoleåret skulle bli min sjanse til å snu om på det. Og det ble det! Siden, har jeg tenkt at det på en måte var min 'ene store sjanse', men i går gikk det opp for meg at man egentlig blir gitt mange små sjanser hele tiden. Små sjangser som i utgangspunktet 'bare' snur om på en trist dag, men når man begynner å ta disse sjansene hver dag, og setter dem sammen, ender det jo faktisk opp med å snu et trist liv om til et godt. Kanskje faktisk enda mer enn 'den ene store sjansen', fordi det er hver dag. Det er det livet består av, hverdager.Min hverdag består for tiden av å ta sjansen på å gå ut og møte venner. Ta intiativ til samtale, tørre å bli med på spill, ta kontakt med nye mennesker. Utallige dager som starta shitty, har blitt snudd fordi jeg bevisst har tatt sjangsen på å bare gå ut den døra. Det verste som kan skje er vel at man fortsetter å ha en shitty dag, bare et annet sted en hjemme. Blir det fryktelig ille, så kan man jo faktisk bare dra hjem igjen.

Neste steg blir å ta sjansen på å gå ut i praksisjobb. Håper det funker like bra.Likes

Comments

Dessverre fikk jeg ikke møtt noen av mine egne mammaer i dag, men jeg lagde disse morsdags-kortene til svigermor og svigermormor. Til gjengjeld fikk vi morsdagskake og deilig soddsuppe.Takk til mine mammaer, for alt dere har gjort og gjør for meg. Setter så stor pris på dere, og er uendelig glad i dere♥

Takk til svigermor, som brakte fram det aller fineste jeg har i livet, og takk for at du lar meg være en del av familien din♥  • 69 lesere

Likes

Comments

Hei, alle! Endelig er jeg kommet dit hen at jeg er klar for å jobbe, igjen. Satser på å kunne finne en praksisplass hvor jeg kan bidra med det jeg kan og hvor jeg kan trives og bli komfortabel. Føles litt skummelt, men mest spennende! Så i den anledning har jeg chillaxa i sofaen og oppdatert CVen min i dag. Har fått mange tilbakemeldinger på at jeg har en veldig god CV, så jeg har lyst til å dele noen tips som jeg føler kan løfte en CV noen hakk. Håper dere finner dem nyttig!1. Lag et unikt design. Mitt første og kanskje beste råd, er å bruke litt ekstra tid på å lage et annerledes design og en oversiktlig layout. Legg inn en farge, bruk ulike størrelser på fonten og bruk symboler. Selv om innholdet i en CV skal være formelt og konsist, er det lov (og lurt) å la selve designet reflektere litt av din personlighet. Bare pass på at det ikke blir rotete, hold det rent! Er du ikke så god på grafisk design selv, anbefaler jeg å bruke en liten slant på å kjøpe en mal på nettet, eller få noen til å hjelpe deg. Det kommer til å lønne seg, din CV kommer til å skille seg fullstendig ut blant de 100 andre 'standard word'-CVene!


2. Plott inn et bilde av deg selv. Det er nok få arbeidsgivere som vurderer en kandidat ut i fra utseende (forhåpentligvis!), men alle er vel enige om at det er fint å få et ansikt til navnet på papiret. Blir du valgt ut til intervju, vil jo arbeidsgiveren få se ansiktet ditt uansett, men jeg tenker at det uansett er en fordel å ha det med på CVen, så lenge det er et profesjonelt og nøytralt bilde. Det er viktig, INGEN FESTBILDER e.l. !!


3. Skriv en profil, en liten tekst som beskriver deg, hva du brenner for og hva slags jobb du er ute etter.


4. Skriv selve CV-delen i stikkordsform. Jeg tror det er lurt å la CVen din være kun én A4-side, men samtidig er det selvsagt viktig å få med all relevant informasjon. Derfor kan det være lurt å skrive utdanningsløpet ditt og jobberfaringen i stikkordsform. Utdanning først, deretter jobberfaring. Start med det du gjorde sist. Klarer du derimot ikke å fylle hele A4-siden pga lite skole eller erfaring, kan du heller skrive en sammenhengende tekst om hvilke kvalifikasjoner du har tilegnet deg via utdanning/verv/kurs/praksis/jobb.


5. Forsøk å hold deg unna disse ordene når du skal skrive ned nøkkelegenskapene dine: Sosial, ansvarsfull, nøye, kreativ, arbeidsom. Disse ordene er eksempler på ord som 'alle' skriver på CVen sin. Alt dette er selvsagt gode egenskaper, som alle trengs i de fleste arbeidsmiljø, men prøv å finn synonymer eller helt andre ord som gjør at din CV vil stikke seg ut fra andre CVer.

Selv har jeg skrevet feks 'kaffeglad', kanskje ikke en så nyttig egenskap med tanke på arbeidsoppgaver, men det sier litt om hva slags person jeg er. Jeg er en person som liker å ta en kopp kaffe og en hyggelig prat med kollegaene mine, og ønsker å bidra til et positivt arbeidsmiljø.


6. Før på nettside som viser til tidligere arbeid/prosjekt du har gjort. Har du en facebook-side, blogg eller digital portfolio, kan det være smart å referere til dette, om det er relevant for jobben du søker på. Det at arbeidsgiveren faktisk får se hva du er god for, vil nok gi deg en fordel foran kandidaten som kanskje er like kvalifisert som deg, men som ikke har en portfolio å referere til.


Er det noen her som trenger hjelp når det kommer til design av CV, vil jeg gjerne være behjelpelig. Jeg elsker å leke meg med sånt, og vil nok ha litt ekstra tid til overs i noen uker framover. Ta kontakt i kommentarfeltet eller via mail (evatoneh@gmail.com) om du vil ha hjelp, eller bare lurer på noe  • 85 lesere

Likes

Comments

#reflecting

Et 5 år gammelt dagbokinnlegg som i oversatt betydning, fortsatt er relevant. Noen dager kan den minste ting slå meg i bakken. Dråpen er ubetydelig, men når man ser det fulle glasset, gir det likevel menig at det renner over.I dag var en sånn dag. Jeg har det jo så bra for tiden, men akkurat i dag, var det altfor mange følelser som bare fløyt rundt oppi huet mitt. Samtidig gjør det godt at jeg endelig har snudd fra å ha 'en sjelden god dag', til å bare ha en 'sjelden dårlig dag'.Likes

Comments