Hälsa, Vardag

Klockan är just nu halv tre på natten. Det känns stabilt, eller hur? Anledningen är tankar. Bara tankar.
De snurrar och skakar till en del där uppe i huvudet. Jag vet inte riktig vad jag ska göra om jag ska vara ärlig, det är mycket ångest och oro som pågår runtom i min kropp. Det värsta är att allt blir så mycket större än det är. Det blir överdrivet och övertänkt. Jag har inte riktigt hittat ett sätt att ta hand om det än, det jag brukar göra är dock att försöka distrahera mig själv. Genom att skriva, läsa, lyssna på musik eller kanske se på YouTube tills jag somnar.

Det är i alla fall sent och jag har lite jag ska göra imorgon, saker att ta hand om och ta tag i så jag ska nog alldeles strax verkligen försöka sova. Jag tror inte att det var så mycket mer med det.

Ta hand om er nu så hörs vi snart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Varför? Jag vet inte riktigt, det har inte blivit så och jag har varit borta en del där jag inte kunnat lägga upp av flera anledningar.

Det har egentligen inte hänt så mycket sedan jag skrev senast för att jag har inte så intressant liv, det händer inte så mycket. Har varit på Gotland och i Spanien dårå och det finns inte riktigt något roligt eller intressant att skriva om det. 

Jag försöker ta tag i att börja träna och få bättre kondition osv även äta lite bättre, det känns ganska bra även om jag precis börjat. Nu kanske er första tanke av detta är att jag vill gå ner i vikt för att bli smalare och "finare" men så är faktiskt inte fallet. Jag kanske inte har det bästa självförtroendet och mycket beror på att jag är olycklig med min kropp även om det inte är något som helst fel på den. Det är bara att vi alltid ser oss själva som mindre värda och "fulare". Detta är en illusion som jag tror uppstår eftersom vi tillbringar all vår tid med oss själva vilket ger oss tid att hitta fel och saker vi vill ändra.
Men den största anledningen till att jag börjar träna och äta bättre är för att jag vill bli hälsosammare mest eftersom du blir lyckligare då. Jag försöker verkligen ta tag i mig själv och inte bara sitta och ha ångest utan faktiskt göra något åt saken. 
Jag ska ta mig igenom detta - vad du detta är jag går igenom - och jag vet att du som läser detta också kan det. Jag tror på dig, du är helt fantastisk!

Ta hand om dig nu, verkligen ta hand om dig själv. DU förtjänar det bästa.
Så hörs vi snart. 

 

Likes

Comments

Vardag

​Har inte skrivit nu på några dagar, mest för att jag känner att det inte finns så värst mycket att skriva om. Jag har inte gjort så mycket. Så det är ganska tråkigt. 
Känner att jag inte har så mycket att skriva nu heller men ville uppdatera.

Fick reda på att jag troligen kommer ha min mens när vi åker till Spanien och jag känner mest usch. 
Det är så himla mycket jobb med mens, särskilt när du inte är hemma på plats och det blir inte bättre av att jag ska försöka koppla av och sola, bada osv. Jag tycker att det skulle vara så otroligt jobbigt och tråkigt om det nu skulle bli så men vad kan en göra? 

Jaa, idag har jag inte gjort mycket, kollat YouTube och varit ute på internet helt enkelt. Känner mig lite sjuk fortfarande, jag fick nämligen väldigt ont i halsen och blev hes efter konserten (den var så himla grym!) och jag tror att hostan som jag har är från den också på något konstigt sätt.
Försöker vila upp mig och måste snart köpa kläder till skolavslutningen, det har jag lite ångest inför. Usch.

Det var allt jag hade att bjuda på idag, det blev ett väldigt tråkigt inlägg men mitt liv är inte så roligt just nu eller det är i alla fall inget speciellt som händer.
Ta hand om er så hörs vi snart. Byee

Likes

Comments

HBTQ+

Hej igen, kom precis över diskussionen om att en borde säga HHBTQ(+) istället för HBTQ(+) och tänkte lägga mig i lite grann. Detta är MIN åsikt.

Jag tycker det är ganska vidrigt på ett sätt. Först och främst att heterosexuella ska ha sitt H FÖRST? Varför fan då? Sedan då att det ens dras upp, först var det om hetero pride och nu detta?
Alla ni som tycker detta är rätt tänk efter på detta ett tag;

HBTQ skapades eftersom de som var i denna minoritet behövde någonstans där de kunde bli accepterade, ett community som var en hjälpande hand. Heterosexuella behöver INTE det. Ni är redan majoriteten, ni behöver inte komma ut och berätta att ni är hetero. Det ses som "normalt". Ni behöver inte ta emot alla kommentarer och åsikter emot det, all homofobi och transfobi som finns i samhället.
HBTQ+ skapades för att det behövdes, vi behövde en plats att gå till. Vi BEHÖVDE detta. Och vi behöver det ännu. 
​Så var glada att ni inte behöver ha en hetero pride eller något i from av HBTQ+ community.
För det är inte "kul" att varje dag behöva kämpa mot hetero normen och konstant behöva förklara sig för de som inte är insatta, ifrågasätter, inte förstår. Det blir uttjatat så förlåt om vi låter lite irriterade eller trötta för att vi behöver förklara ÄNNU en gång.
Jag blir så trött på allt detta tjafs om att vi exkluderar heterosexuella och att det är diskriminerande. Ni är normen, ni är majoriteten, ni är accepterade ÖVERALLT så kom inte hit och säg att vi exkluderar er när ni redan finns överallt.
​I varenda tidning, på varenda reklamblad, i varenda film. Ni blir ALDRIG exkluderade eftersom ni finns överallt.
Det är så himla töntigt i mina ögon när majoriteten och normen ska vara med överallt. Vi ska inte ens få ha detta för oss själva längre, vi som behöver det.

Det finns säkert något jag missade men det var min lilla åsikt om detta.

Ta hand om er så hörs vi snart.

Likes

Comments

Vardag

Slutade skolan vid 15.00 idag och har sedan dess pluggat inför en muntlig redovisning i svenska. Det känna bra än så länge men jag vet hur det blir när jag väl står där och ska presentera. Usch.

Taggar rejält med 5sos låtar nu 2 dagar innan konserten och det känns i alla fall otroligt bra. 

Har varit en ganska stressig dag mentalt för mig idag och mådde rätt dåligt över det i början av dagen, det lättade senare när allt började falla på plats igen. Tips när du är stressad eller har ångest är att försöka andas ordentligt, lyssna på lugn musik och försöka stänga ute allt oväsen, om det nu är ett problem. Men det viktigaste är att andas och försöka koncentrera sig på allt positivt och glatt. Jag vet själv hur otroligt svårt det är men ibland kan det hjälpa att bara distrahera sig själv.
Somnade väldigt sent inatt och jag tror även det är en anledning till stressen och ångesten som sattes in idag. 
Sömn är väldigt viktigt, kom ihåg det.

Det börjar dra ihop sig för sommarn och jag får tillbaka massor av prov, material och såklart betyg.
Det är bara mitt andra år med betyg och det känns ganska jobbigt , speciellt med prestationsångesten som jag har. Men jag tänker positivt och försöker att inte lägga allt för mycket press på mig själv.

Jag vet inte riktigt vad detta var för något men behövde skriva av mig lite.
Nästa inlägg blir nog ett HBTQ+ inlägg för att reda ut lite om det.

Ha det bra så hörs vi snart.

and as always; stay alive

Likes

Comments

Vardag

Kom hem för ett tag sedan efter en cykeltur för mig själv. Känns bra.
Jag behövde det. Mådde skit bra när jag kom hem, nu har det väl lagt sig en del. Mår väl helt ok nu.
Ska se lite serier, vi får se när jag somnar efter att mina gamla vanor startat igen. Har också en del söndagsångest men det ska nog lägga sig efter att jag kopplat ner huvudet i The Flash. Grym serie btw.
Har ändå sovmorgon imorgon så det är chill. Älskar skoldagarna på måndagar, de är fan grymma men det är ju måndag så vad är det att fira?

Börjar bygga upp en spänning inför Sounds Live Feels Live på onsdag, det ska bli så grymt kul!
5sos har gjort så mycket för mig, kan knappt vänta på att få se dem live IGEN! Såg dem nämligen förra året den 13 maj. Hade läktarplatser då eftersom vi var ute ganska sent, i år har vi dock Golden Circle, aaahhggg.

Sedan är det ju sommarlov om bara någon vecka, sjukt vad året gått fort.
Har ingen aning vad jag ska ha på mig på skolavslutningen men kommer nog på något typ dagen innan haha, typiskt mig.
Drar efter det till Spanien. Det ska bli så otroligt skönt.

Japp det var en liten "update" på hur mina kommande dagar/den kommande veckan kommer se ut.

Sov nu gott och ta hand om er, vi hörs snart.

-stay alive-

Likes

Comments

Vardag

​Okej, nu gör vi det här.
Vi startar en blogg. WTF!?

Jag har tänkt på att göra detta ett tag nu och idag, en vanlig söndag bestämde jag mig för att göra det. 
Tog fram datorn, letade upp en bra sida och här är vi nu. Jag är väldigt spänd på vart detta kommer leda, har dock inga höga förväntningar.

Detta är en plats för mig att uttrycka mina tankar, åsikter, känslor och upplevelser. Mitt liv är inte det roligaste men det finns alltid något att skriva om. Jag har väldigt mycket åsikter och tankar som jag känner att jag behöver dela med mig. Det går från feminism till HBTQ+ till musik. 

Hoppas ni gillar det och om ni har några frågor är det bara att skriva en kommentar eller leta upp mig på andra sociala medier. Länkar till bland annat min Twitter och Instagram finns här på bloggen. 

Ta nu hand om er så hoppas jag att vi hörs snart.

STAY ALIVE EVERYBODY, ITS WORTH IT. I PROMISE;

Likes

Comments