I söndags under min morgonpromenad stannade jag plötsligt till, det glimmade till i ögonvrån. Jag vände mig mot diket som var vattenfyllt och såg min spegelbild i det låga ljuset som en blek november sol spred över vårt leriga landskap. Plötsligt ser jag hur min spegelbild fryser till is, och en kallare blågrå himmel breder ut sig.

Längre ner efter vägen ligger ett övergivet gammalt hus, tidigare hade de ett äldreboende där med gamlingar som tyckte att lantluft och utevistelse var viktigt. Idag sitter de bara framför sina surfplattor och gnäller. De skall vara glada att de får mat och husrum när de inte längre kan jobba.

Det står ett plakat på uppfarten till huset, väckelsemöte VITMAKT… Inifrån husets väggar kan man höra kampsånger som får de krackelerade rutorna att skälva… ”-Jag ser det snöar, jag ser det snöar” ”-Hej tomtegubbar slår i glasen”.

Jag rycker till av rädsla, jag gillar inte folksamlingar, och det här är riktigt otäckt. Det doftar av testosteron och snöskgubbar.

Plötsligt öppnas dörren och en man på nästan två meter uppenbarar sig i motljuset. Jag får kisa för att se honom ordentligt. Han har något i handen som ångar, säkert ekologiskt chia the. (Jag litar inte på chia drickande människor, de har något konstigt runt sig, pratar märkligt också, sen är de med i slutna grupper och pratar skit om andra).

Han kommer fram till mig och skriker högljutt att ”- Såg du, det snöar!”

-Det gör det inte alls, du bestämmer inte här! Svarar jag halvt i panik.

-Men jag såg att det kom snö, och det stormade. Jag vet att jag har rätt, så du har fel. Snö är ju fint, tradition liksom.

-Sluta, skriker jag. Du är sån vitmakt, ni förvrider sanningen, hotar folk med järnrör och säger saker i era grupper. Du kränker mig, du har fel, du är fel. I min värld snöade det inte, jag vill inte att det snöar och då gör det inte det. Det kommer inte bli vinter heller, så det så.

-Traditionen i Sverige säger att det skall vara SNÖ. Astrid Lindgren har skrivit om det i böcker. Skall du bränna de böckerna nu? Du är en sån som bara kränker rätt tänkande, nu vill du ta ifrån oss den snö vi har rätt till! Du vill säkert bara ha varmt och sol och sånt… Det är inte naturligt. Snart kommer du skrika om att vi kan tjäna massa pengar på sol, att det är bra för Sverige.

-Vad du såg får stå för dig, i din filterbubbla är ni alla lika. Vit makt, mjölk och chia the. Bara för att du är en snökramare ger inte dig rätten att komma med flake news. Snö passar inte in i dagens väderbild, bara för att det var så förr kan vi inte bestämma att det skall vara så i all framtid, flytta på dig, du står ivägen!

-Om du vill ha sol kan du flytta. Du hör inte hemma här, vi har våra gränser. Bara för att du andas samma luft betyder inte det att du får kränka oss. Såna som du är kriminella, minst 97% av alla solstollar har utfört brott mot snötraditionella. Om du inte flyttar skall vi kasta ispärlor på ditt hus och jaga er med järnrör, ni kommer få slicka på dem så ni fastnar… Vi värnar faktiskt våra traditioner. Nu måste jag gå in i kylrummet och kyla av mig, känna hur mycket bättre det var förr.

-Det är du och dina kompisar som röstar på snöpartiet! Jävla jultomtar. Vart är vi på väg, vad är det för fel på folk när såna som du får finnas, som fortfarande vill ha sån gammal sörja som snö! Slår vad om att du bara vill ha vit snö med, rasist, det är faktiskt ingen skillnad på brun och gul snö, den är lika illa. Jag skall skriva i alla grupper och blogga om att vi skall förbjuda snö. Jag känner faktiskt Henrik Schyffert, nästan. Vi skall stänga Ölandsbron och förbjuda snöbyar. Jag har minsann sett hur de kommer in från öst, rätt över havet. Sen ligger det där, kallt och sörjigt utanför Konsum, där man får kliva över det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har varit en del inlägg angående kostnad inom ridsport och att det skall vara orättvist? Orättvist för att vissa har råd att köpa dyra hästar som har högre kapacitet än andra. Har man resurser är det bra att man spenderar dessa på hästsport. Att barn/ungdom A vinner över barn/ungdom B för att föräldrarna satsat stora pengar i välutbildade och meriterade hästar/ponnyer är super, dessutom lär man sig faktiskt ridning betydligt snabbare på en utbildad häst... Det innebär dessutom att det är någon annan i sporten som nu har resurser att investera. Golf är en annan intressant sport, inte i närheten lika resurskrävande, men den är minst lika orättvis, barn/ungdom A har gener och talang som gör att A snabbt kommer ner i handikapp, medan barn/ungdom B inte lyckas. Där har vi lärt oss att spela mot våra handikapp, dvs hela tiden ha vårt eget personliga mål uppsatt utifrån vår nuvarande talang och utvecklingskurva. Inom idrott är utövaren fokuserad på att utveckla sin förmåga utifrån sin nuvarande position, må vara vilken inriktning som helst. Avundsjuka och skitsnack kommer väldigt sällan från utövaren, utan ofta från "teamet" runt omkring. Hästen du sitter på är en individ liksom ryttaren, och det är dess samlade prestation utifrån nuläget i kompetens och rutin som är det som varje prestation skall mätas mot. Fattar man inte det, kanske det är dags att fundera över sitt fokus, sina mål och ställa sig frågan varför man gör det man gör. Att överhuvudtaget utöva en resurskrävande sport är inte en mänsklig rättighet, det är lyxkonsumtion.

Med vänlig hälsning "Misslyckad golfare med begränsad talang på ridskolehäst."

Likes

Comments


Ok, så jag gjorde det igen... Motorcykeln köpte jag utan att säga något därhemma, tänkte att det är enklare att be om förlåtelse än lov. Det var lite spänt en vecka, sen gick det bra. Så det fungerar alltså, bra. Så det blev en något nyare Volvo, en uppdatering av "Äcklet". Denna gång så gick det bara några timmar innan jag sade något, inte två veckor som med choppern (som ännu står på verkstaden). Undrar om det är samma reaktion om det var en häst som plötsligt stod i stallet? Dags att utmana ödet kanske...

Äcklet har tjänat mig väl. Kört 1200 mil sedan i mars, aldrig svikit. Det är nya fina sommar däck, och vinterdäck... ACn fungerar faktiskt riktigt bra. Vi har kört hästtrailer, harvat ridbanan (normalt Lexusens jobb) och jag har haft den till kundmöten runt om i Sverige. Om inte kunderna rynkat på näsan och ifrågasatt mitt företags framgång hade jag gärna kört vidare i min nästan helt gröna Volvo 945 från 1994, men tydligen så utstrålar den mer bonde än business... Jag har inget emot bönder, Sverige bygger på bönderna, och utan dessa hjältar så skulle vi få äta granbark.

Det lyser en röd lampa i instrumentpanelen, det har det gjort sedan jag köpte den, tror att det är för att den fungerar. Det mesta av sånt som kan gå sönder har gått sönder och är bytt, så jag vågar ta den på långa resor, även med trailer och häst. Idag har den gått nästan 37000 mil.

Egentligen vill jag inte sälja den, tycker den fungerar för bra för att säljas, men tre bilar blir en för mycket på vår gård. Jag vill att den som köper den betalar med pengar, hur mycket är den värd? Bra fråga faktiskt, men med så fina däck, och allt som fungerar så vill jag ha minst 7000 SEK. Det är ändå ett stycke svensk industrihistoria som vi diskuterar här...

Likes

Comments

Du lägger upp bilder på mat som du tror att omvärlden skall uppskatta, merparten är faktiskt fattig och äter inte enligt vår standard. Du checkar in på alla tänkbara hotell för att öka i popularitet. När mörkret faller ligger du och snurrar i sängen och undrar över hur du skall kunna få fler likes på dina patetiska inlägg, engagera fler externa personer i ditt innehållslösa trista liv. Sorry, men en uppblåst social mediaprofil räcker inte...

Du måste börja rida!!!

Pappa gruppen, eller vad den skall kallas för, vi lär inte kunna få några fler kids efter alla härliga pungplask vi gjort under Marlene Smiths lektioner, men i brist på bättre... Vi har haft säsongsavslutning. Vi har nu ridit i över ett år. Varje lektion har vi hoppat, ibland är hindren nedgrävda, ibland trillar vi av och gräver ner nosen i ridhusbotten. Men faktum kvarstår, alla utom en är kvar i gruppen, en ytterligare hjälte har tillkommit. Detta är det enda som får mig att boka av ett möte i Köpenhamn, -"sorry men onsdag är tyvärr blockad i min kalender". Nästa onsdag är det "pay and jump", självklart är alla med. Jag utmanar alla jäkla ponnypappor i Sverige att starta hoppgrupper i sina ridskolor (skulle aldrig fungera utan Heby RF). Kör igång, det går inte att få mer adrenalin påslag under 250km/h, när vi har ett gäng igång kan vi skapa en serie, stilbedömning, åldersindelning. Blir superbra!!! Har vi tur hittar vi en domare som uppskattar 40+ manliga ryttare.


Likes

Comments

Men du har ju inte fattat någonting alls!!! Erfarenhet är vetskapen att kunna avgöra när man har rätt eller fel. Kunskapen att efter bästa förmåga vara kapabel till att fatta ett beslut. Helt enkelt lär dig att veta hut.

Jag driver idag ett par bolag, en utmaning på alla sätt och vis då jag i mitt liv har en rätt tuff kostnadsmassa att dra runt och från början inget kapital. Det är fakta.

Vad har jag som inte du har då? Som gör att jag är så oerhört mycket bättre och mer lämpad till detta än vad du är?

Ingenting...

Jag har en kompis som jag litar på och som kompletterar mina svagheter, jag har en hjärna som fungerar och sen har jag erfarenhet...

För mig är erfarenhet vetskapen om mig själv, vetskapen om vad jag har kapacitet till, vetskapen om "bend the reality". När yngre personer inom säljbranschen frågar om olika teorier gällande kalla samtal, om man överhuvudtaget skall jobba med kalla samtal, och vem man skall anställa för att utföra dessa, då blir jag rädd... Har allt socker och all amerikansk dockusåpa helt pulvriserat hjärnan på nästa generation?

Så vad är då nyckeln, skillnaden mellan att lyckas och misslyckas? Tajming. Allt handlar om tajming... Du måste vara i fas med dig själv, ha rätt marknadsvärden. Det är varken enklare eller svårare än så. Men att börja yra om att outsourca kalla samtal och vilken metodik, manus eller inte, sorry you loose... Ring dina egna samtal, gör din kanvas, bygg ditt nätverk, eller sök till Paradise Hotel, du bestämmer...

Kan också tillägga att för varje dag som jag driver mina egna projekt/företag så tackar jag nej till inkomst, nej till nya projekt, nej till stabilitet, precis det som ingår i en anställning och dess funktionsbeskrivning.


Ha en trevlig tisdag, borde varit måndag, känner mig rånad.

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva om invandrare, kattungar, kakrecept och bröllopsklänningar, allt i jakten på likes och bekräftelse... Jag har två katter, noll kakrecept och säkert en bröllopsklänning som min fru hade på sig 1999.

Det som slår mig är hur dumma i hela huvudet det politiska etablissemanget i Sverige är, rädsla? Efter tragedin i Stockholm lär SD nå närmare 30% i väljarbarometerna. Nu tror jag i och för sig att man passar sig för att göra några sådana då det lätt kan bli en legitimering och fastslagning av en högre procentandel om man publicerar dessa, och det är man givetvis livrädda för. SD står då för Sverige demokraterna om det var otydligt, ett politiskt parti som anser att de värnar någonting svenskt. Det är väl självklart att de vinner popularitet i en tid som idag? Vi ser ett haveri av sällan skådat slag när det kommer till samhällsfunktioner, trygghet och tyvärr även journalistik. Trovärdigheten är nere på en lägsta nivå, den tredje statsmakten är ifrågasatt, tom den statligt sponsrade licens TVn anklagas för jävighet, och den enda rösten man hör som talar ett språk som verkar förstås är SD. Vad hade då hänt om man släppt in dessa personer på kommandobryggan? Låtit dem få vara med och fatta beslut i demokratisk anda, testa obekväma kompromisser för att få igenom enstaka procent av sin egen agenda, ta ansvaret det innebär att faktiskt fatta beslut, inte bara drömma... Hade inte det varit en intressant utveckling? Nu kör ju förvisso FI (feministiskt initiativ) i diket under liknande förhållanden, på samma sätt som Miljöpartiet skrapar bottenfärg på ex partiledares husbåtar, men ändå...

Så det är påsk, en massa helgdagar helt i onödan. Sverige är stängt, produktiviteten noll. Vi firar påsk med godis, sill och snaps, som alla våra högtider. Vi var feta innan, lär vara värre på tisdag. För säkerhetsskull lär vi våra barn att påsk handlar om påskägg med godis, massor, mer än man fixar att trycka i sig på 24 timmar utan att spy. Vi överför dumheten till nästa generation, dumheten i den kulturen som vissa partier värnar så starkt. Lägg därtill att den statliga televisionen gör vad de kan för att hålla oss framför platt tv´n, passivt ätandes chips och godis. Vad firar vi då, påsk, Jesus någonting... Jag måste nog googla för att få den biten rätt faktiskt. Gissar att det har med korsfästelsen att göra. Jag är inte ens nära att kalla mig religiös, så jag tillber väl den tyska påskharen som lägger godisägg som snigeln tappar slem, klär ut ungarna till white thrash tiggare och hoppas på Jesus tillfrisknande samt inväntar SVTs repris från Håkan Hellströms bejublade konsert på Ullevi.

Glad påsk då


Likes

Comments

Lera, kalla vindar, regn, gamla bilar och Ica med pensionärsrabatt är vad jag är van med från Sala. Får konstatera att jag gillar Monaco, en liten skyddad värld helt utan verklighetsförankring. Shopping bjuder på en livsmedelsbutik och säkert 10 st Ferrari butiker. Hissen ner från 18de våningen direkt till stranden, vad är där att inte tycka om?

Tre dagar har jag spenderat på AMWC, världskongressen för skönhet och antiåldrande, på svenska… Visste du att det finns maskiner för precis alla tänkbara ingrepp på en människas kropp, flera till varje möjlig åkomma, om nu åldrande är en åkomma. Det är en rätt skruvad marknad faktiskt, och jag är faktiskt en del av den, till och med mitt i den. Vi var keynote speakers via det bolag jag äger distributionsrättigheterna i Skandinavien till, Erchonia. Det går inte att fascineras nog av denna rusch på evig ungdom och smal lycka, människan är rätt speciell.

Det som kanske var det största på hela denna resa var mötena med ägarna, grundarna, till Erchonia. Ödmjuka, lågmälda visionärer med målet att ersätta generell medicin med laserteknologi. De har mycket goda resultat på Parkinsson idag, forskning pågår, Alzheimer ser lovande ut mm. Jag har landat i ett forskningsbolag med exceptionell kunskap inom sina områden.

Vad gör då vi på beauty om läkemedel är vår targetzone? Det handlar om framförallt övervikt. Den enda FDA 510K clearade medicinska lasern som finns är vår. Verju lasern. Den är smärtfri, utan biverkningar och gör sitt jobb. Centimeter efter centimeter försvinner från fett depåerna, helt utan att skada fettcellen. Vi hade fullt i vår monter hela veckan, människor från hela världen låg 20 minuter i lasern och blev av med någon cm.

Sitter på Nice flygplats nu, väntar på att få flyga tillbaka hem, full av intryck och prospekts. Vi kör igång detta i Skandinavien nu, det är dags.

Så lantisen har ännu ingen botox i läpparna, hittade ingen restaurang med ostron, men har njutit av Buddha bar, 3tapas, strandrestauranger och fantastisk atmosfär, helt fritt från hästar, lera och kalla vindar. Nu blir det Verjuholic i Falun, fettet skall bort. Därför att vi kan…

Monaco och beach 2018.

Likes

Comments

Igår blev jag lite utskälld här hemma, jag råkade ta en till bil med mig hem. Tydligen skall man prata om sådant, även om det är ett själadött föremål som egentligen bara väntar på sin sista vila. Tidigare fordon i samma kategori har gått under smeknamnet "äcklet", denna får kallas "motivatorn", främst för att äldsta dottern plötsligt ville cykla till skolan.

Fick en oväntad komplimang av min kollega i ena företaget idag. Faktiskt med anledning av "motivatorn". Jag kom med ett förslag att vi skulle lägga ett bud i en auktion, där alla pengar går till cancer offer, jag föreslog att vi skulle lägga ett bud... Vi leder just nu på 90 000 SEK. Tydligen finns det folk som skulle lägga massor av pengar på en bil för att frakta sitt arsle mellan a och b, berömmet handlade om prioriteringen. När jag ändå skryter om min fantastiska moral, har jag dessutom antagit ett pro-bono uppdrag idag, en kvinna som blivit utsatt för det värsta tänkbara, hennes ex man har kidnappat barnet till ett land i MENA regionen. Jag hoppas att mitt nätverk i detta land ställer upp på att hjälpa henne att få tillbaka sitt barn, hon har givetvis ensam vårdnad mm. UD och myndigheter gör som vanligt exakt ingenting. Vi hade möte igår med vårt entreprenörsnätverk i Stockholm, mycket trevligt. Gillar de människor som är med i gruppen, flera olika sorters personligheter som vandrar samma krokiga väg i ett företagsfientligt land. Hur många av Sveriges företagare har som ett av sina mjuka mål att flytta utomlands? Jag tillhör absolut den gruppen. Denna veckan innehåller några turer till Stockholm, fortsätter med inspelning av en "unboxing video" på Skandinaviens första Verju laser, och avslutas med en veterinär kongress i Tällberg, sen är det måndag. Vi växlar upp, leveranser, bolagsregistrering, nya möjligheter och business as usual i en skön mix, det är exakt det som får mig att gå upp med ett leende varje morgon, utom imorgon, då skall det hämtas spån...


Godnatt

Likes

Comments

Influencers, SEO, sociala media.

Riskkapitalister, Almi och drakar.

CEO, CFO, CAM, AM

Svengelskan bejakar

Vad hände med ”jag har en jäkligt bra ide, och vill göra något av den”

Läser i sociala grupper om ”entreprenörer” om unga personer som vill starta upp ett företag, vars första mission är att få fatt i riskkapital… Det är givetvis fantastiskt att det i dagens Sverige faktiskt finns möjligheten att attrahera externa investorer, men surprice, så har det varit i alla tider… Jag har redan på 1500 talet kunnat köpa in mig i grannens silvergruva om jag hade möjlighet. Skillnaden var att han hade en silvergruva, och det du har är en ide om en app, en ide om något som inte under några omständigheter hjälper människor eller djur, förbättrar världen, eller framtiden. Du har inte ens vettet att presentera din affärside i rätt format, du har inte en aning om var din marknad är, hur din kund ser ut, men du skall ha riskkapital? Jag har länge varit kritisk mot våra politiker, givetivis med den insikten att vi får de företrädare vi förtjänar, men hur skall nästa generation ledare utvecklas från ”soffentreprenörer”, vad är nästa mål? Fick inget riskkapital, blev politiker? Kanske har vi snart en hel flock med Bolibompa entreprenörer som styr skeppet Sverige mot mål som man definierar i efterhand när framtiden är historia, när man fått med en drake ombord som kan betala för soppan… Det bästa beslut som fattats i Sverige de senaste 5 åren är att återinföra värnplikt, kanske inte enkom för att Sverige måste försvaras, men för att det är nödvändigt ur ett fostrings hänseende. Du kanske tycker annorlunda, varsågod, det är rätten att göra det som är värdet vi skall försvara, men vi har skapat ett samhälle där vi förbjuder ungar att räkna mål i fotbollsmatchen, där det läggs miljoner på utredningar om hur skadligt det kan vara för den enskilda unga människan att förlora, när problemet är att merparten inte ens rör på sig. Sitt i din soffa, dröm om app byggandet som förändrar världen, det är det nya Sverige.

Heja Sverige

Likes

Comments

Jag har valt att inte oroa mig, att köra mitt race. Att driva företag och att vara ansvarig för sin egen tid är självklart i min bok. Vi får skylla oss själva för den samhällsutveckling vi ser idag, positiv eller negativ... Det är ingen annan som röstat fram de politiker, beslutsfattare, vi idag ser vrida och vända på verkligheten. Vissa är rädda för 3:12 reglerna, andra för att det skjuts. Vi ser vissa organisationer breda ut sig, muslimska brödraskapet är ett sådant. Utgår från att våra folkvalda har gjort rätt analyser och har en åtgärdsplan för alla tänkbara eventualiteter, för det lär behövas. Om vi betraktar utvecklingen inom Islam ur ett lite annat perspektiv, ett klassiskt nationalekonomiskt, och sätter det i relation till teorierna runt en teknologisk livscykel, så skulle det som skedde innan IS, dvs Al qaida representeras av "Innovators", för att sedan gå in i "Early Adopters" under IS. Vad är då "Early Majority"? Det finns givetvis många olika sätt att tänka, att skrämma upp sig runt, och i slutänden är det säkert så att även Muslimska brödraskapet strävar efter jämlikhet och en västerländsk livsstil. Sverige är säkert inte mer otryggt idag än det var när vi växte upp på -80 talet. Vi upplevde slagsmål i folketspark, i skogen utanför Skogsvallen i Östervåla medans någon höll vakt när kompisen skulle graciöst hoppa över stängslet för att spara 160 kr. Det var säkert lika mycket skjutningar då som nu, per capita, vi är fler idag än då. Jag har inte tilltro till samhället idag. Det kommer inte ske att mina barn får samma rörelsefrihet som vi upplevde på "vår tid". Har bara upplevt en incident ännu, när äldsta dottern (14) blir jagad hela vägen hem till dörren av en ung man från annan del av världen, annan syn på personlig integritet. Människor som inte följer våra normer och regler har vi alltid haft, kommer alltid att ha, men vi har ändå haft en någorlunda samsyn på vad som är våra gemensamma regler och norm. Vi är idag mer upptagna av att bli kränkta än att faktiskt vara produktiva. Kan vi få några extra likes och någon minut i rampljuset på någon annans bekostnad så är det en vinst. I P1 imorse intervjuades en ledare för det kristna samfundet "Sjundedagsadventisterna", de har lyckats få högskoleprovet flyttat från lördag till söndag, vartannat år, för att de anser sig diskriminerade pga att de ser lördagen som vilodag. Harmlöst i sak. Det är 5st från deras samfund som är anmälda till högskoleprovet.

Heja Sverige

Likes

Comments